Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anitram999 krásný fotečky, už se taky těším až dostanu první snímek, ale ten dostanu až 17.7…achjo…
Holky jaký jste měli příznaky ze začátku? mě jen trošku pobolívají prsa a občas trošku křeče v podbříšku, jinak už si s tečkou povídám, co vy? ![]()
@lovka děkuju
povídej
taky s ním mluvím, ze začátku jsem s ním mluvila asi víc, aby tam zůstal
a nikam neodešel ![]()
@Spendlicek děkuju moc
a jak snášíš tyhle horka? mě to jen nedělá dobře v autě, jak tam sednu, a to je chvilku vždy větraný, pak po cestě už je to lepší jak chladne, ale stejně ![]()
Ahoj holky, muzu se pridat? My se snazime uz rok a porad nic:(( Doma mame uz jednu cacorku, 2,5 roku a druhe ne a ne prijit…Tehulkam gratuluji a snazilkam drzim pesti… ![]()
Ahoj holky, taky se s manželem snažíme a moc si přejeme, aby to tento rok vyšlo. Loni v srpnu se zadařilo, ale v říjnu musela proběhnout kyretáž…Celkem se snažíme už 2,5 roku. Doktoři na mě vyzkoušeli Clostilbegyt, Utrogestan, Inofolic…nic z toho nezabíralo - hlavně ten Clostil a Inofolic na růst a dozrávání vajíček nefunguje.
Mám navíc PCO a mívala jsme dost rozhozené cykly. Po doporučení beru druhým měsícem Gynex a čekám na druhé měsíčky. Raději bych, kdyby nedorazily. První měsíčky po Gynexu přišly krásně 28. den, byly celkem dost silné…
No a taky zkouším aloe vera gel, macu, samostatný inositol, kyselina listová je základ a stále věřím, že se zadaří ![]()
@anitram999: Miluju léto
Takže mě tyhle teploty nevadí, člověk si aspoň pořádně vychutná ledovou kávu někde na zahrádce, točenou zmrzlinu a koupák ![]()
@anitram999 no já mám termín 10 září, ale jelikož mám tu cukrovku a večer si píchám ten inzulin, tak asi budu rodit o něco dříve, i když doufám, že mě nechají co nejdéle. Ideálně bych ráda donosila, ale to asi nehrozí. ![]()
Daniel Kosík je úplně v pohodě, přijde mi to jako úplně normální jméno ![]()
My máme prvního Ondřeje (Ondráše
) tak druhého jsme dali Mikuláše. Ještě jsem chtěla Matouše, ale ten mi neprošel, tak to padlo na Mikuláše. Tyhle dvě jména se mi líbili stejně, tak mi bylo jedno který si vybere manžel, tomu se totiž nelíbilo původně vůbec žádný klučičí jméno. Byl to boj nějaký vybrat
![]()
@westfali zkus ten Nosifol co jsme tu doporučovali už někdy dřív, mně opravdu pomohl a nejsem sama
za zkoušku nic nedáš. A ať ho pije i manžel, neni to nic hnusnýho, tak to určitě zvládne, je to jen jednou denně ![]()
Taky jsem měla rozhozený menses, klidně půl roku jsem vůbec nemenstruovala. Ten Clostilbegyt na mě účinkoval, ale musela jsem ho dávkovat po třech tabletkách denně, jinak se taky nechytal. I přes několik pokusů s Clostilbegytem jsem ale stejně neotěhotněla. Pak jsem změnila doktora, přešla k paní doktorce a ta mi dala ten Nosifol a řikala, že další měsíc mi k tomu přidá ten Clostilbegyt. No a další měsíc už nebylo nic třeba ![]()
@westfali a manža je v pořádku? jestli se mu nezhoršil spg třeba…můj bral PROFERTIL je to hodně drahý, ale lékaři říkali, že je to zase to nejlepší co může brát…ale stejně jsme museli do centra aby nám s těhu pomohli…každé 3měsíce se dělá spg jiný a tam se vidí zda je stejný nebo lepší po tabletkách… ![]()
Ahoj holky nevíte jak je to v těhu při neschopence když chci jet na dovču do zahraničí? Na netu jsem moc nezjistila jen to že by se měla na neschopenku dopsat adresa pobytu, ale mělo by to jít. Máte nějaká zkušenosti s tímto? Díky ![]()
@lovka doktor musí poslat změnu adresu na sociálku, ale ne každej to napíše. Ségra to tenkrát chtěla, že by jela na 14 dní k našim, když byla těhotná a doktor jí řekl, že jí to udělá jedině tak, že jí přeruší neschopenku vypíše novou a pak zase
, tak se na to vyprdla. Každopádně ti pak platí stejný pravidla jako na neschopence doma, maximálně 6 hodin vycházek a kontroly ze sociálky.
Pokud bys chtěla do zahraničí, tak to určitě nejde vůbec, v podstatě máš neschopenku a jsi z nějakého důvodu neschopná normálně fungovat (myšleno že máš zdravotní problém
) takže spíš s tím moc nepočítej. Průšvih by totiž měl i lékař a ne každej si to vezme na triko. ![]()
Zdravím Vás děvčata, chodíte se koupat vy co jste těhotné v tomhle horku?? Asi sem ostuda, jezdím se koupat do lomu, snad to miminku neuškodí… A jak snášíte horka? Mě mudr předepsal utrogestan, ale neni mi po něm dobře a chce se mi spát, tak sem ho sabotovala a vůbec ho neberu. Jen si dávám chytré miminko a rybí tuk. Ve středu jdu na kontrolu, tak sem zvědavá zda to naše miminečko roste, posledně vypadalo menší než mělo být…
@Linda88: také jsem z počátku měla náznak na menší mimi než by mělo být, i proto mimo jiné jsem brala Utrogestan (bývá na udržení a dobrý průběh začátku těhu)..
Jinak já jsem se tedy byla jednou koupat teď v těch vedrech, ale lom tady nemáme, takže koupák…