Snažení 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1426
23.4.25 15:30
@Barbu.Au píše: Více

Nééééééééé… zásadně s „ů“ na konci :lol: :pankac:

Vtipný je, že sama jsem za svobodna měla tvar příjmení s „ů“ na konci - tudíž příjmení, které se nepřechyluje… a zrovna mě, každý oslovoval s „ová“ ikdyž to bylo proti pravidlům českého jazyka :think: :lol: :cert:
Ale jak říkám, každá Nováková, je Nováků :D

Příspěvek upraven 23.04.25 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8626
23.4.25 15:32

Novákojc 8o 8o 8o Je to ještě vůbec česky, asi mě klepne! :lol:
Zní to skoro jako transgender. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376

@Wawulka u nás manžela vytáčim, jak je všechno -ovo. „Tomášovo židle“ atd :lol: :lol: a malá to chytá po mně 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
@Ladyanyz píše: Více

Jojo - šorna nebo šorno - používají se oba tvary :D

Já když jsem poprvé řekla manželovi, že se nám rozbilo šorno a je třeba koupit nový - tak na mě koukal jak tatar a vůbec nevěděl, co po něm chci :lol: :lol: :lol:

Prostě klasika - je třeba odšornovat sníh! :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.4.25 15:33

Ahoj holky, jsem tu nova, tak prosim o shovivavost. Pasivne Vas ale sleduji uz nejaky ten patek. Mam za sebou 8 potratu a marne hledam nejakou skupinu, ve ktere by se dalo bezpecne posdilet vsechna nase zklamani, zkusenosti i nadeje. Resila jsem to i s terapeutkou, ktera se podivovala nad tim, ze by nic takoveho nebylo, ale kdyz pak sama zjistovala a ptala se, uznala, ze mam pravdu. Jsou ruzne podpurne skupiny pro tehotne, pripadne skupina pro trauma z potratu apod. Ale ja hledam jen skupinu kamaradek, ktera vi, o cem mluvim. A to vi jen ta, ktera si necim podobnym take prochazi. Vsechny moje kamaradky maji deti a nektere uz pomalu resi stredni skoly a i kdyz by chtely pomoci, proste to nejde, nevi, o cem mluvim, jak se citim. Tak jsem se chtela zeptat, zda by byl zajem mezi vami, domluvit se nekdy na posezeni v parku treba, kdyz je ted hezky… dejte vedet, zda byste se nektera chtela pripojit a kdyztak to zorganizuji. Jinak tedy ja jsem z Prahy, takze mistne bych to asi smerovala sem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
23.4.25 15:34
@Ladyanyz píše: Více

To je taky dobrý :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
23.4.25 15:35

@Wawulka @Denise.H No to používají hodně na vesnici co jsem si všimla, já říkám taky maximálně Nováků 😁
Pak se na vesnicích říká dám slepicom a to mi taky řve uši :lol:
@Ladyanyz Můj manžel pochází z Mostu a říká místo truhlík vrhlík, taky to tam máte? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 15:35

@TimaLi no jasně, hodně se to míchá tím, jak lidi víc migrujou

• Citovat
  • Upravit
1426
23.4.25 15:37

@perska Ahoj, vítej! :kytka:
Je mi líto, čím vším jsi si prošla… je nás tu víc takových… které jsme zažily nejednu ztrátu…
Tady ve skupince určitě najdeš jak podporu, tak pochopení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
23.4.25 15:37

@Barbu.Au to neznám, já jsem od Liberce 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
23.4.25 15:38
@Barbu.Au píše: Více

Ježiš! Dám slepicom jsem naštěstí neslyšela - a to jsem částečně vyrůstala na vesnici :lol:
Taky by mi to rvalo uši :lol:

A vrhlík je vtipnej :lol: :lol: :lol:
Jen mi to evokuje „vrhnout“ = zvracet :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
23.4.25 15:41

@perska taky si myslím, ze jsi tu na správném místě :srdce:
My si též prošli vším možným smutným a velmi mi tu to sdílení pomáhá :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 15:41

@Barbu.Au to -jc na konci se používá hodně na kralovehradecku (tam jsme taky chvíli bydleli).

My ještě říkáme semle a támle, tudleto…

No prostě nářečí jsou fakt super, ačkoliv se to třeba konkrétně v Čechách hodně míchá a stírá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11
23.4.25 15:45

@Ladyanyz @Wawulka dekuji moc. Mam za sebou 8 prirozenych otehotneni (biochemka, pilulky, kyretaze), tak jsem sla ted na KET, abychom osetrili a spravne nacasovali imuno lecbu a nikdo moc nepocital s tim, ze by se v mem pripade KET nemel povest, ale nevysel. Takze je to super zklamani jeste tim, ze jsem prisla o dva nanuky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8626
23.4.25 15:47

@perska Mrzí mě, že to máš tak složité. :hug: Určitě na emimi, jak tady, tak i v některý uzavřených skupinách, najdeš pochopení.
Zkoušela jsi i FB? Tohle na mě vyjelo pri hledání.
V každé takové skupince snažení je bohužel někdo, komu to nevyjde. Když jsem byla ve skupině termín porodu, tak tam taky pár maminek, co potratily nebo musely ukončit těhotenství. Prostě bych se nebála oslovit, pokud na někoho takového narazíš, což už jsi začala dělat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí