Snažení na konci roku 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
660
16.1.17 07:49

@Sova Klára Tak přeju aby se zadařilo brzo :) ať nemusite čekat nějak dlouho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.1.17 07:51

@Terysek89 No tak to věřím. Ale to si někdy člověk musí zvyknout na to že musí stávat k dítěti atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.1.17 07:54

Ahojky :) my se začneme snažit po prázdninách :) mám doma momentálně 20-ti měsíční holčičku a čtyřměsíční holčičku. Obě jsou narozené císařem, takže musíme počkat rok než můžu být znovu těhotná :) už se ale těším, bude to naše zřejmě poslední dítko, tak jsme oba dva s manželem napnutí, jestli se nám konečně zadaří chlapeček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.1.17 11:21

@KKatka23 Jee tak to je krásný :) tak když to bude poslední tak vám moc přeju aby to byl chlapeček jak si přejete :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.1.17 11:35

@Gábinkaa9 no ono je to jedno, co to bude - ale neškodil by od každýho aspon jeden kousek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.1.17 11:38

@KKatka23 Já to chápu. Ale tak hlavně aby to dítě bylo v pořádku :) ale bylo by fajn mít aspoň jednoho kluka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 12:25

@Gábinkaa9 joo ty testy jsou za trest :-D, když jsem pak dělala těhotenské, tak jsem to různě nakrucovala, jestli tam duch už fakt není a člověk z toho fakt pak blbne :-D, moc vám přeji, aby se vám to povedlo,, je to nádherný pocit a hlavně pak když už je s vámi. Pořád jsem si říkala, jak je krásné mít to malé mimčo, vozit ho a užívat si to, ale jak roste a už více vnímá, je to snad lepší než jen ležící a spící (vše má ale své výhody i nevýhody), já si to maximálně užívám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 12:28

@KKatka23 jee to je krásný, tři dětičky :-), taky jsem vždy chtěla 3, ale přítel chce jen dvě a hlavně i ze zdravotních důvodů (u mě), jsem také po císaři, u měl byl akutní za pět dvanáct a bylo to šílené…malý nechtěl ven přirozeně, byl vyvolávaný a byl hrozně maličký a bylo to pro něj moc stresové, já ho ještě tlačila a on nechtěl, motal si šňůru kolem krku a proto přistoupili k akutnímu císaři, dokonce mě i trochu více potrhal dělohu, tak snad to nebude při druhém problém..ale bojím se, prý se to více hlídá kvůli možnému prasknutí dělohy…mohu se zeptat, zda druhé těhu bylo v poho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.1.17 12:52

@Lůca V. naprosto v pohdoě - jako když jsem přišl apo sedmi měsících od sekce, že jsem zase těhotná, tak se na mě mudra moc netvářila, ale během těhnotenství to nikdo neřešil, nikdo se mě na jizvu neptal, nikdo ji nekontroloval a nikoho ani nenapadlo, že bych neměla rodit přirozeně. První císař jsem měla plánovaný pro KP, druhý akutní - zkoušela jsem rodit normálně, ale malá taky měla kolem sebe omotanou šňůru…přenášela jsem teda deset dní, ale pak kvůli váhovému odhadu vysokému mi taky vyvolávali no :? tak teď už mám třetí sekci jasnou no :mrgreen: ale říkali, že když bude třetí těhu v pohodě, tak bych případně mohla mít i čtvrté mimčo, že zrovna tam byla paní a ta měla pátou sekci už :) takže zas taková hrůza to není :) jinak jizvu jsem necítila fakt vůbec a nijak jsem se nešetřila, normálně jsem fungovala, nosila malou a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.1.17 13:43

@Lůca V. Ano to máš pravdu, ty testy jsou opravdu někdy za trest :D nejradši bych dělala test každý den ale vím že to je prostě zbytečný :roll:
Ale tak MS bych měla dostat koncem měsíce tak počkám :) budu to muset těch pár dnů vydržet…ale bude to těžký :think:
Ale já vám moc přeju až přijde ten vhodný čas, aby se zadařilo brzo a nečekalo se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 15:47

@KKatka23 Tak to je dobře, že těhu bylo v pohodě. Já měla těhotenství taky bez problémů, jen mě hodně pálila žáha, celou dobu jsem chodila do práce a na MD jsem nastoupila 6 týdnů před termínem. Přenášela jsem 9 dní, ale při poslední kontrole jsem měla vysoké tlaky, tak mě ho hned další den vyvolávali. U nás v porodnici to trochu zanedbali a nedělali UTZ, za 14 dní jen jeden, že to prý stačí. No a já už měla starší placentu, která malého nevyživovala, proto hubnul a jak bylo to vyvolání agresivní a já se ho snažila přirozeně tlačením posunout dolů, tak se sekl a nechtěl. Proto ten císař. Navíc se nemohl chvíli i nadechnout a tak ho ještě prodýchavali. Měl na hlavičce poporodní nádor (prosáhnutou krev) a šišatou hlavičku, ale vše se srovnalo. Když se narodil, mel 2,8 kg a při odchodu domů 2,6 kg. Ale kojila jsem (stále teda ještě kojím) a nabrali jsme to, Zato teď se to zastavilo a máme 7,4 kg a moc nepřibíráme, přitom papá krásně. Holt nebude tlusťoch. A když je plánovaný císař, dá se vybrat, jak bude probíhat? Jestli úplně uspání nebo nebo znehybnění? Já jak jsem měla akutní, tak mi jen umrtvili tělo od břicha dolů a byla jsem při plném vědomí. Jinak přeji, aby se povedl chlapeček :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 15:54

@Gábinkaa9 já testovala pořád, denně a dokonce i několikrát denně :-D :-D, jak jsem nastoupila do nové práce, tak jsem ani nepočítala s tím, že by se to povedlo, byli jsme na Vysočině (přítel odtamtud pochází) a večer s přáteli na drinku, vrátili jsme se domů a synovec měl narozeniny, ségra nám schovala dort, já jsem ho zblajzla jak nic (a to sladké moc nemusím) a chvíli na to jsem snědla půl sklenice kyselých okurek. Tehdy mi přítel řekl, jestli nejsem těhotná a já že ne. Po práci jsem denně usínala odpoledne na gauči, až jednoho dne jsem se v 9 večer probudila, že se půjdu vykoupat a ve vaně mi to nedalo a vzpomněla jsem si, že mám ještě jeden těhu test, tak jsem si řekla, že to zkusím, ale že bude stejně bílý jako lilie jako těch milion předtím :-D a ejhle, dvě // :-D :-D, proč to píšu, z Vysočiny jsme se vrátili v nedeli, MS jsem měla dostat v sobotu a test jsem si udělala ve středu a byly tam jasné //, vím že se má čekat ještě týden po tom, co MS nedorazí, ale já to nevydržela a test udělala a vyšlo to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 15:57

@Gábinkaa9 jinak až budeš vědět, tak dej vědět, zda se povedlo, ale vím, jaký to je čekat a jen čekat, proto mi přijde to snažení dlouhé, ale těhu a pak s mimčem to strašně letí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.1.17 16:49

@Lůca V. Určitě dám vědět. Jak jsem psala, MS čekám koncem měsíce tak vydržím a pak zkusím test tak snad to vyjde.
Nevim jestli to jsou příznaky nebo ne, ale poslední týden mě bolí v podbřišku a celkově břicho…a strašně prsa :( nikdy předtím jsem tyhle problémy neměla. Tak nevím co to může být, jinak všechno v pohodě. Fakt nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.1.17 17:03

@Gábinkaa9 Mě taky bolelo v podbřišku a měla jsem nateklá a bolavá prsa, ale pořád jsem si říkala, že to je určitě spojeno s blížící se MS. A byla jsem hodně unavená, opravdu jsem se každé odpoledne po práci natáhla a usnula. Ale každý má jiné příznaky, i když ty prsa a bolest v podbřišku + vynechání MS jsou základní, které se vyskytují nejčastěji. Jsou samozřejmě i ženy, které nemají žádné příznaky a vůbec dlouho neví, že jsou těhu a dokonce i mají MS. Moc bych ti to přála, aby vám to vyšlo :-). Já otěhotněla v červenci a rodila jsem v dubnu, takže na přelomu dvou roků. Teď jsem si říkala, že kdybych teď otěhotněla, tak bych vlastně rodila ještě letos :-D. Ale neboj, ono to uteče a konec měsíce tu máš už skoro příští týden :). Je to pořád o čekání, když jsem věděla, že jsem těhotná, tak jsem čekala, zda bude tlouct srdíčko, pak jestli to nebude mimoděložní, pak na první screening ve 12tt, pak na další v 16 tt (ten už se moc nedělá, ale mě ho dělali kvůli srdeční vadě v rodině) a pak další ve 20tt, ve 26 tt jsem čekala, jak dopadne cukrovka, pak taky co to bude - zda holka nebo kluk a pak je ještě stěr na streptokoka a pak už se čeká jen na porod :-D :-D, v podstatě pořád se jen čeká, ale je to krásné, teď si to aspoň užiju tím, že jsem doma a nemusím do práce, ale je fakt, že předtím jsem byla sama bez mrňouse, takže jsem měla zase na vše klid a čas připravit, teď už to bude náročnější, protože mu musím uvařit, postarat se o něj, brát ho na vyšetření a tak, ale i tak se už moc těším :-). A připravuješ nebo připravovala jsi se na to nějak? Brání vitamínů, nevím jak na tom jsi s postavou, ale já bych tedy potřebovala zhubnout, což se snad povede, když na léto ještě plánujeme svatbu, ale říká se, že nějaké to kilo je dobré shodit (já u prvního shodila 7 kg, což tomu taky možná napomohlo) nebo jste si prostě jen řekli, že se budete snažit a toť vše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí