Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NellyK.
To bych tak brzo netestovala. ![]()
Ale chápu, že některé testujete fakt brzo, ale já osobně si myslím, že to jsou jen zbytečné naděje, takhle za včas ![]()
@Terka1702 Já jsem z Českých Budějovic. Jdu hned 2.1. V 9 ráno takže do práce nastupuji až 3. Dělám ve školce. Takže taky masakr.. dneska cely den spím ráno jsem litala s tím psem po veterine.. hrozny a od té doby od odpoledne jen spím. Hlava mě bolí unavená jsem.
@NellyK. Já jsem testovala 5 dni před ms a měla jsem tam ducha, pak jsem druhy den dělala clear blue a ten byl negativní minus.. no a pak jsem zkoušela clear blue za další dva dny (nedockava) a už tam bylo + a 1-2.. pak jsem měla v neděli minuly týden to dostat a nic. Jen jsem vlastně v sobotu maličko krvacela a spinila a pak to hned přestalo. Pak jsem test udělala ještě v pondělí a byly čárky hezky od té doby netestuji. Ac mě to láká a chci tak jsem si řekla ze ne. Počkám do 2.1 na doktorku
@Tereza2892
Takže lítají a strasti. Doufám, že bude hafan v pořádku.
Jinak ve školce to musí být taky náročné, super, že můžeš být teď aspoň doma a odpočívat ![]()
@NellyK. píše:
@Štěpínek1 gratuluji k pozitivnímu testu a držím palce ať je vše jak má
@Tereza2892
No hrozně se bojím, aby to zase nebylo třeba biochemkozkusím zítra ráno a uvidíme, ale asi je brzy, dle mých výpočtů mohlo k případnému oplození dojít kolem 17.12, kdy jsem na sobě pozorovala příznaky ovulace
![]()
Děkuji, taky doufám že bude všechno v pořádku, jsem teď z toho nějaká nesvá když mě tak strašně moc bolí v podbřišku. Když jsem čekala Štěpánka, tak jsem to takhle neměla, tak jsem z toho nervní aby bylo vše jak má být
. Do toho doktorka na gynekologii a i na endokrinologii bude až po novém roce, teď mají dovolenou. Tak i kvůli tomu letroxu mám trochu strach ![]()
Ahoj holly, mě vychází testování na Silvestra. Takže za chvilku. ![]()
Ahoj,
jsem tady nová a úplně obdivuji ty, které znají svůj cyklus dokonale. Ten můj je pro mne neznámý.
Od listopadu se snažíme o druhé dítě. Nevím, kdy mám ovulaci, takže vlastně nevím o proti vám vůbec nic.
Od 1.12. do 6.12. jsem měla menstruaci, která se mě poprvé zpozdila o 14 dní. 20.12. se mi objevila krev, trochu, ale ne, že by špinění, ale spíš taková čirá. Vůbec nevím, zda by to mohla být ovulace.
Chci se zeptat jen na zkušenosti a rady jak nejlépe zjistit ovulaci, aby jsem měla trochu přehled, teplotu jsem zkoušela, ale nějak se mi to nedařilo, jakolikoz pokaždé jsem naměřila jinou, asi tím, že vstávám k dítěti.
Moc děkuji za rady a názory.
@Jvf35 ahoj,
Já jsem taky nezvládala měřit teplotu, zkoušela jsem to dvakrát, ale jak píšeš, vstávala jsem kvůli malému různě. Takže jsem dělala ovulační testy a za celou dobu snažení jsem ho měla pozitivní až teď, věřím tomu že mi pomohla doktorka na endokrinologii, když mi upravila léky a hladiny hormonů se ustálili tak jak měli. No a teď už mám konečně // 😊 jsem ráda že se to povedlo teď vcelku rychle, o prvního jsme se pokoušeli strašně dlouho.
@Štěpínek1 a to jsi dělala jak často ovulační testy? Stačí to třeba jednou denně? Jinak moc gratuluji ![]()
@Jvf35 Jeden deně stačí cca od 10 DC záleží jak máš dlouhý cyklus. Lepší dělat odpoledne to se dočteš i v návodu. Já mám cyklus delší pozitivní ovulační test jsem měla až 19DC. Děkuju ❤️
Ahojky, já taky vůbec netuším😄 předchozí dvě těhu byly podle předpovědi plodnych dnů v aplikaci Flo nebo na apple watchkách🤷🏼♀️ 😃 a teďka jsem par v jednom cyklu zkusila par dni ovu testy, ale nezachytila jsem a nebavilo mě to, a teď v dalším cyklu jsem si udělala ovu až jsem cítila hrozne silnou bolest v podbrisku, větší jak při MS, měla jsem ještě testy doma a zkusila jsem a byla tam😄 paradoxně to odpovídalo zas te aplikaci v telefonu, ale to je asi náhoda + -.
@deni2912 no já právě cítila velkou bolest v podbřišku toho 6.12., kdy jsem to už neměla a potom za 14 dní jsem měla na papíru tu krev spíš takovou světlou a mám to dostat až 5.1., protože mám delší cyklus a teď mě trochu zase poboliva podbřišek, takže vůbec nevím a ovulační testy začnu až další cyklus
mám to jakési divné všechno
těžko říct, jestli ta krev, třeba nebyla ta ovulace
@Jvf35 Hele, to je těžko říct. TT jsi zkoušela? Mohlo se jednat třeba i o nidační krvácení.
Pokud neznáš svůj cyklus, tak OT jsou dobrá pomůcka. Já třeba nejsem schopná měřit BT, nevstávám pokaždé stejně, ale s OT jsem spokojená.
Mám delší cykly, tak cca od 12DC dělám jednou denně OT (odpoledne), když se mi zdá že sílí, tak další den testuji víckrát. Vypozorovala jsem, že mám velmi rychlý nárůst a pokles LH hormonu, takže test mám pozitivní fakt jen pár hodin a je lehké to promeškat. To je ale dost individuální, jsou holky, které mají OT pozitivní třeba 2 dny ![]()
Díky vysledování ovulace jsem i zjistila, že mám luteální fázi dlouhou 14-15 dní, takže pak i vím kdy přesně mi má či nemá dorazit MS.
Zatím nejlepší zkušenost mám s OT Livsane (v Benu jsem je koupila v akci 3+1 zdarma) a DrMax. Nejhorší GS ovultest.
Jak dlouhé míváš cykly?
Tak holky já teď dorazila od gynekologa a potvrdil mi samovolný potrat a uklidnil mě, že není nutná revize, že je vše v pořádku a pak se můžeme pokoušet znovu. Tak mě aspoň uklidnil, ptala jsem se ještě na vliv moji snížené funkce štítné žlázy a potvrdil mi, že pokud jsem správně léčena, což jsem, protože moje doktorka ví o snažení a hormony jsme dost dlouho nastavovaly, tak to nemělo mít vliv. Takže tak, přesouvám se do ledna, akorát jsem zvědavá, jak mi to teď rozhodí cyklus ![]()