Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja uz to taky nedavam sice jsem nepotratila ale za mesic to je rok… Nebo teda pouhy rok… Tak tomu dam jeste ten mesic a pak koncime se snazenim… Nedavam to… A nejhorsi na tom je ze ten rok tak straaasne rychle utekl ze me to i mrzi ![]()
@Barborka4 Ty už jedno dítě máš? Hele, chápu jak ti je, ale já se zatím nedostala ani do fáze otěhotnění a to se o to pokoušíme od května.
Snažím se myslet pozitivně, někdy je hůř, někdy líp. Jak píše @mmanolka bohužel, jsou věci, které člověk neovlivní…Já jsem v mnoha věcech dost urputná, ale tohle prostě nejde na povel a sakra mě to štve, ale nic s tím nezmůžu a člověk se s tím musí tak nějak vnitřně srovnat jinak se z toho zblázní. ![]()
Já taky piju 2krát denně kontryhel a zatím nic..sice se mi srovnal cyklus, pravidelný po 28-29dnech, ale stejně nevím kdy mám ovulaci, nepoznám to na sobě a testování s ovulačními testy..ty mi ovulaci taky nedokážou určit, ještě zkusím sledovat ovulaci teďka naposledy a jestli se neobjeví jasné 2 čárky, zajdu k lékaři, jestli vůbec ovulku mám..
@Jogrr píše:
Ja otehotnela prvni mesic, a myslela jsem na to celkem dost
to je pro zakladatelku určitě přínosný komentář ![]()
@Baruberu nevím kolik Ti je, ale nepřemýšlela jsi, že zajdeš na gyndu aby dr udělala hormonální profil, štítnou žlázu a koukla zda je vše ok? Jinak i po dlouhé době se dějí zázraky ![]()
@Ginuš píše:
@Baruberu nevím kolik Ti je, ale nepřemýšlela jsi, že zajdeš na gyndu aby dr udělala hormonální profil, štítnou žlázu a koukla zda je vše ok? Jinak i po dlouhé době se dějí zázraky
Mě třeba řekla doktorka, ze rok snažení je úplně normální, tenhle měsíc to je rok a taky stále nic. Pristi měsíc jdu též na krev a jak píše Ginuš, mela by jsi jít taky.. ![]()
Teprve jsi prošla šestinedělím, tělo se dává dohromady a ty už panikaříš… Ono všechno nejde hned, na povel, máš spoustu času, panikařit bych začala po roce. Ne po skončení šestinedělí… ![]()
@Ginuš je mi 25
Hp uz mam za sebou, mela jsem zvyseny prolaktin to uz mam v poradku… Dr, mi jeste doporucil laparoskopii s podezrenim na endometriozu a pak mi rekl ze to je vlastne na me jestli to chci podstoupit nebo ne… A ze me jedine posle do Caru..
@Barborka4 Můžu říct, že já jsem na sobě pozorovnala těhotenské příznaky snad každý cyklus snažení a přitom to byl jen běžné chování těla před menstruací, které jsem dříve nepozorovala - dřív jsem to tak neřešila, že. Až když jsem se přestala pozorovat, zadařilo se
Vím, že věta „nemysli na to“ je jak do dubu, ale uvědom si, že ty těhotenské příznaky jsou opravdu hodně podobné PMS. Nechutenství/žravost, citlivost prsou, tlak v podbříšku,… Takže na tyhle těhu příznaky se zvysoka vykašli, zbytečně pak v očekávání testuješ, ono nic a o to přichází větší zklamání.
Ahoj, někdo tu zmiňoval kontryhel, tak se dá koupit i v Anglii, klidně i přes amazon lady's mantle. Jen si nech poradit o tom dávkování, někde jsem četla, že se má pít je do ovulace a pak zase až po menstruaci…
https://www.drugs.com/…-mantle.html
@Baruberu píše:
@Ginuš je mi 25Hp uz mam za sebou, mela jsem zvyseny prolaktin to uz mam v poradku… Dr, mi jeste doporucil laparoskopii s podezrenim na endometriozu a pak mi rekl ze to je vlastne na me jestli to chci podstoupit nebo ne… A ze me jedine posle do Caru..
věk máš krásný. My se začali snažit ve 30 a mimča jsme se dočkali ve 35,5. Sice to bylo delší čekání, ale vyšlo to. Tak uvidíš jak ta laparo, u mě byl problém s potrácením, tak se v tomhle moc nevyznám
@Ginuš píše:
@Baruberu nevím kolik Ti je, ale nepřemýšlela jsi, že zajdeš na gyndu aby dr udělala hormonální profil, štítnou žlázu a koukla zda je vše ok? Jinak i po dlouhé době se dějí zázraky
Byla jsem vsechno mi vyslo na 100%.
Ja prave vim ze panikarim
potrebuju se od toho nejak odpoutat
mam dve holcicky 9. A 4 roky. Uz chodi do skoly ja doma sama varim atd a mam cas na to se sledovat ![]()
@Barborka4 začni vymýšlet co holčinám k Vánocům, vyšlo to 2×, vyjde to i potřetí ![]()