Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gratuluju
Držím pěsti, ať je vše v pořádku a přeju krásné další těhulkování ![]()
@asmodis Děkuju, zatím to jen tak přežívám, odpoledne chodím spát s malou ![]()
@ivulunka Strašně moc gratuluju k Lukáškovi
Porod jsi měla rychlý. Náš Damián byl od první kontrakce taky za 4 hoďky venku. Já jsem prožila teda v autě 3 kontrakce. Kdyby jsme stáli v kolonách jako vy tak by mě asi kleplo
Ale my jsme jeli v noci a cesty byly prázdné. Kojení se ti rozjede neboj
Mě se to rozjelo pár dní po příjezdu z porodnice. A co maličký je hodňoučký? Myslela jsem na tebe a říkala jsem si jestli už Lukáška nemáš náhodou u sebe
Ve které porodnici jsi nakonec rodila?
@And-y Rodila jsem v Olomouci. No přes den je hodný, ale kolem 8 večer začíná boj. Křičí, mele sebou neustále, ale šíleným způsobem, že i mamka, která vychovala 3 děcka a pomáhá z dvouma vnoučatama se zhrozila. Kolikrát udržet mu hlavičku ať si neublíží je úkol přetěžký. Tím pádem jak sebou i po kojení mele, tak se pak poblinká hodně. Včera mu to vdrželo do 3 do rána tak se děsím dneška. A nechce moc papat. Doktorka mi půjčila tu starou klasickou váhu tak vážím. Vypije tak cca 30ml a dost, což je málo. Večer ho budu převažovat nahého tak snad něco přibral. Jéé teď to vypadá, že si na něj ztěžuju.
Né je to moje láska, jen mě to jeho papání trápí
A že nevím, proč sebou tak mele.
@ivulunka Jako bych četla o našem Damiánovi
Ale neboj to se zlepší. Malý už začíná být hodnější na večer, už ani tak neřve a v noci vydrží spinkat i 5 hodin. Náš malý se od narození ještě ani jednou nepoblinkal ani si neublinknul nic
Mě teď zase s kojením zaráží to, že se mi každé dvě hoďky nalévaly prsa že jsem to cítila a teď už 3 dny vůbec ten tlak necítím jenom když malý začne sát tak ho ze začátku cítím, ale mlíčko teče tak nevím. První jsem se lekla, že začínám ztrácet mléko, ale prý je to normální
Taky někdy vypadám, že si na něho stěžuju na miláčka
ale to není stěžování, člověk to ze sebe musí sem tam dostat ven a vypovídat ( vypsat ) se ![]()
@And-y Tak to já nějak nalévání prsou nepociťuju. Ale připadá mi, že ho moc nemám. Když malý pije delší dobu, tak pak mi přijde, že v tom prsu už nic není a až po chvilce jakoby zas něco doteče
Ale tak snad to bude stačit. Malý se budí většinou co 2 hodiny, ale třeba včera trvalo 2 hodiny než vůbec usnul.
Tak to je dobře, že už se to Damiánkovi začíná upravovat. Už aby to bylo i u Lukáška.
@ivulunka Tak s usínáním jsme bojovali i 4 hodiny v kuse. Teď už asi 5 dní pozoruju, že malý jako by věděl že už je mezi 22:00 a 23:00 tak začne plakat a už se musí uspat v posteli u kojení a budí se mezi 3 - 4 hodinou a pak až mezi 7:00 - 8:00. Tak už bývám vyspaná
Neboj to se upraví. Já jsem přestávala věřit v to že se to spraví, protože malý byl čím dál tím horší a ze dne na den z něho bylo hodné miminko. Teď se pořád směje a už nám vykládá ( vydává zvuky )
Lukáškovi přeju dodatečně všechno nejlepší k svátečku ![]()
@And-y Ty jo 4 hodiny, to by mě asi odvezli
Tak ještě, že už to máte za sebou. No jako naštěstí je malý si myslím celkem hodné mimčo až na to, že mi furt různě bojkotuje to kojení
Když to porovnám s kamarádkou, které mimčo plakalo skoro pořád, protože trpělo na koliky, tak si nemůžu ztěžovat. Lukášek děkuje za přání
No ještě, že se nenarodil v termínu, to by měl narozeniny i svátek v jeden den. Tak to má aspoň trochu od sebe.
@ivulunka Tak zase slavil by v jeden den. Ale lepší je to takhle. Mě se osypaly prsa červenýma flekama které svědí a udělalo se mi to i na rukách přímo na místech kde držím malému hlavičku když ho kojím. Nevím jestli je to od toho jak se spotí u kojení nebo nevím. Prášek na praní jsem neměnila ani jsem nesnědla nic co by to mohlo způsobit. Nevím jestli se mi nevrací atopický ekzém na který jsem v dětství trpěla
Je mi z toho celkem na nic ![]()
http://img9.rajce.idnes.cz/…pie-f427.jpg?…
Jedna z mnoha z focení před týdnem ![]()
@rainucha Krásná fotečka. Už se taky těším až dám malého do šátku. Zatím jsem neměla odvahu, když je takový maličký. Snad se mu to bude líbit.
@ivulunka Určitě bude. Zatím ve svém okolí nemám miminko, kterému by se to nelíbilo. Druhé mám v plánu nosit od porodnice ![]()
@rainucha Tak už máš zkušenost z nošením, já mám strach takového drobka navázat at mu neublížím. Vím, že se nosí už tak malé, ale nevím no. Já radši počkám až bude trošku větší. Aspoň ten měsíc.
@ivulunka To je pravda.
Už máme hotové fotky holky
Tak ochutnávka.