Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, bylo to šílené, Evička tak strašně plakala, myslím, že ji bodla, protože ten řev byl srdcervoucí, utíkala jsem s kočárkem domu, tak jak jsem nikdy neběžela, strašně jsem se bála, aby se nezačala dusit. A hrozný je když vidíte, jak letí sanita, mine odbočku k nám a pokračuje dál, naštěstí to otočili a vrátili se, už jsem chtěla vzít malou a letět jim naproti, bylo to nekonečných 15minut. Je opravdu nádhera bydlet v přírodě, jsou tady klíšťata, vosy a další bodavá havěť, hadi a k tomu ještě rybník, než Evička vyroste, tak přijdu o nervy
Viky, jak zvládáš nekojení, co malá? Já do lesa musím, jinak se odsud nedostanu, včera jsem potkala u cesty zmiji, takže chodím jak blázen, čučím před kočárek, do kočárku. Už se těším, až začne Evička chodit, obléknu ji do skafandru, jinak se z baráku nehne
Evi: a používáš repelent, to já bez toho do lesa nevlezu, jenže já měla i dětskejpro malou, dospěláckej došel a tak jsem se stříkala tím a nepomohlo to, klíště jsme mělav pátek a neděli a z toho pátečního předminulej týden ta borelka.
Nekojení jde, jen viky nechce mlíko, večer si pobrečela, přes den se pořád tulila, byla smutná, ale už je dobrá celkem, jen nechce žádné mlíko, ani ochucené, prý když jí maso mám to nechat že už je velká, říkala doktorka
třeba si časem dá…
dnes jsme 5.den bez kojení, prsa nalitá, trošičku pak odstříkám, ale zkusím až večer, i když to jedno už je trošku tvrdší, ale ještě se to dá vydržet, včera jsem si byla pro homeo na zástavu laktace apiju šalvěj, uvidíme no…po prsách se mi už nesápe ![]()
Evi tak to sis užila, ještě že jsi nezačala panikařit, to bych dělala asi já
Mě se Adélka dusila jablkem, nejdřív jsem začala brečet a řikat máme aby něco udělala a až pak jsem jí to vyndala z krku
Dneska se tomu směju, ale když jsem jí vyděla, jak má vykulený očíčka a nemůže popadnout dech ![]()
Pak máma dala pro změnu synovci (17měsíců) kuličku hroznového vína a taky se dusil - to byl taky nápad ![]()
Moje máma je prostě dusič dětí ![]()
Viky, taky jsem se zásobila repelentama a podle mě jsou na prd. Člověk se nastříká, smrdí, lepí a stejně chytne klíště. Jste šikulky, jak zvládáte nekojení. Prsa brzy bolet přestanou
Ykai, panikařila jsem, nejdřív jsem volala partnerovi a řvala jsem mu do tel.,že Evička spolkla vosu, pak mi nějak seplo a volala jsem záchranku, ani nevím, jak jsem to na tom pitomým dotykáči namačkala. Jinak máte šikovnou babičku, ta naše je zas ze všeho vyprděná, furt by ji jen chovala, protože se bojí, aby neupadla, ani rohlík ji nedá, aby se nazačala dusit a když se ve vaně potopila, tak začala hned utírat a utěšovat. Vždycky říkám jak mohla s tímhle přístupem vychovat 4 děti
![]()
@Evinka164 Já bych asi hrozně zmatkovala…
Naštěstí si to zvládla a dobře to dopadlo.
Holky, věřte, že by jste nezmatkovaly.
Vájo, jak snášíš těhotenství?
@Evinka164 Teď už dobrý, ale mezi 2. a 3. měsícem to bylo kruté. Měla jsem tu mamu, tak jsem to „(ne)zvládla“.
Teď su akorát občas unavenější, ale jinak si teda vůbec už nepřipadám těhu.
Na UZ jdu až 22.8., tak su z toho trochu nervní. ![]()
Muselo to byt tedy strasny evi, jesteze je evicka v poradku ![]()
to je dobre, ze uz je ti dobre vajo vzpominam si, ze 2. trimestr byl nejhezci, zadne nevolnosti, brisko uz bylo, ale jeste neprekazelo, to bylo moc fajn. je dobry, ze ti mohla pomoci mamka, ja se toho docela bojim, my tu nemame zadnou moznost hlidani, tak jestli mi bude v tehotenstvi spatne anebo to pak nebudu davat po porodu, tak se bohuzel nebudu mit vubec na koho obratit
i kdyz samozrejme jeste tehotna nejsem, tak se takovym myslenkam neubranim. dokonce ani nevim, kan bysme dali janika, za by me yvan vezl do porodnice
nastesti to jeste resit nemusime, ale pokud ma druhatko byt, tak asi nebudeme otalet vecne.
@lucipajda Jj, druhý trimestr je fajn. Občas si připadám hrozně nafouklá, ale dobrý. Nemůžu si stěžovat. Zatím nemám ani oteklé nohy, ale to ještě může přijít. Mi nebyly ani vidět kotníky. ![]()
Naši jsou z Moravy, ale mama se nedávno přesunula do Prahy, tak proto mi mohla pomoct… v té době hledala teprv prácu, tak to tak vyšlo. Jinak bych byla asi v háji.
Sice jsem nezvracela, ale bylo mi špatně. Furt jsem polehábvala… A co Yvanova rodina, taky nebydlí poblíž? No já doufám, že jestli mě poveze Pája do porodky, tak pohlídá moja mama, máme tu i tchýni, a le té já v hlídání absolutně nevěřím (
) - nehledě na to, že nikdy nehlídala. Minule když jsme tam byli, měla Agátku vedle sebe na gauču, vůbec ju nejistila a Agátka spadla na hlavu.
A ještě prohlásila cosi, že „nám spadla“. Jí dám „nám“.
Takže asi tak. A přinejhorším bych využila sousedku na patře, kdyby byla doma, ale mají se na přelomu roku stěhovat, tak nevím, jak to bude. ![]()
Tak jsme dnes byli na očkování, Adélka řvala jak tur
má 82cm a 11,2kg. Prý není tlustá, ale je podezřele veliká
asi bude házet oštěpem
Mudr. říkal, že děti na UM bývají malé, prý jestli nepřihnojujeme ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat