Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Marti v CARu (centrum asistované reprodukce) v první řadě udělají spermiogram chlapa a pak podle výsledků pracují s oběma nebo jen s tebou, můžeš podstoupit IUI což je zavedení spermií až k vajíčku, nebo IVF oplodnění ve zkumavce, je toho hodně.
http://www.ivfbrno.cz/
já chodím sem, není to žádné soukromé centrum, ale za to co odvádím státu si nemíním ještě platit za doktory když nemusím, protože si myslím, že i tady mají výsledky a dobrý přístup.
Alex01 píše:
Marti v CARu (centrum asistované reprodukce) v první řadě udělají spermiogram chlapa a pak podle výsledků pracují s oběma nebo jen s tebou, můžeš podstoupit IUI což je zavedení spermií až k vajíčku, nebo IVF oplodnění ve zkumavce, je toho hodně.
http://www.ivfbrno.cz/
já chodím sem, není to žádné soukromé centrum, ale za to co odvádím státu si nemíním ještě platit za doktory když nemusím, protože si myslím, že i tady mají výsledky a dobrý přístup.
Aha. Moc ti děkuji za vysvětlení. A za vysvětlení funkce toho oddělení. Tak tam ti určitě pomohou. Stránky mají pěkné a podle toho, co tam píší, si myslím, že tam dělají dobří doktoři.
Já ani nevím jestli mám ve svém okolí taky takové dobré centrum. Ale věřím v to, zže tam ti pomohou a brzo tu budeš psát příspěvek s tím, že jsi na těhot. testu našla // čárky. ![]()
určitě ve svém okolí takové centrum máš
odkud jsi? Ale tyho potřebovat nebudeš ![]()
Alex, přeji hodně moc štěstí při snažení, je mi moc líto to s tím prvním těhotenstvím
Nedokážu si to představit. Jsem ráda, že je Evička zdravá a budu doufat, že jak se zadaří, bude i druhé v pořádku.
Marti, jak dlouho se snažíte?
ledmed píše:
Alex, přeji hodně moc štěstí při snažení, je mi moc líto to s tím prvním těhotenstvímNedokážu si to představit. Jsem ráda, že je Evička zdravá a budu doufat, že jak se zadaří, bude i druhé v pořádku.Marti, jak dlouho se snažíte?
děkuju
víš, já jsem pak zjistila, jak moc prvních těhotenství končí ZT a nestačila jsem se divit!!! Jen mě mrzí, že to šlo na druhý pokus a teĎ rok nic
No my taky čekali na evičku rok a teď to taky rozhodně nejde na poprvé
tak snad to nebude tak dlouho trvat
martinka25 píše:Verunka8 píše:Ahojky, tak já se relativně snažím stejnou dobu jako ty.:-) Vysadila jsem HA v září a teď se snažíme.:-) Nevadí, že ti píši? Ráda bych si s Vámi psala o snažení, radostech a starostech:-D S přítelem jsme se domluvili, že to nebudeme říkat ve svém okolí, tak si o tom nemohu s nikým povídat…ledmed píše:Taky jsme to s manželem nechtěli nějak hrotit,ale myslím,že pohlídat si plodné dny není fakt na škodu. Mám štěstí,že manželovi to taky nevadí a spíš bych řekla,že se to taky snaží hlídat
Ahoj holky, moc všem přeju, aby se zadařiloEvulce přeju, aby škola vyšla. Já jsem státnicovala 14 dnů před porodem. Taky jsme se teď začali snažit o druhé miminko, tak jsem právě proto zavítala do vaší diskuze
ale jak se někomu zadaří na poprvé, tak to pro nás taky neplatí. U naší Evičky jsme čekali rok po vysazení HA než se zadařilo. Teď už taky neberu antikoncepci nějaký ten pátek, řekla bych snad 8 měsíců,ale snažit jsme se začali o druhé právě až tak nějak teď. My žádné dny nehlídáme, to se manželovi nelíbí, říká, že až to příjde, tak to příjde
Ahojky, vítám tě. jásný,že nevadí,že mi píšeš
Tak to jste na tom fakt skoro stejně až na tom,že mi jsme to někomu řekli..........teď zpětně si říkám,že by bylo lepší si to nechat pro sebe
a kolik ti vůbec je a jsi vdaná? ![]()
Verunka8 píše:martinka25 píše:Ahojky, vítám tě. jásný,že nevadí,že mi píšešVerunka8 píše:Ahojky, tak já se relativně snažím stejnou dobu jako ty.:-) Vysadila jsem HA v září a teď se snažíme.:-) Nevadí, že ti píši? Ráda bych si s Vámi psala o snažení, radostech a starostech:-D S přítelem jsme se domluvili, že to nebudeme říkat ve svém okolí, tak si o tom nemohu s nikým povídat…ledmed píše:Taky jsme to s manželem nechtěli nějak hrotit,ale myslím,že pohlídat si plodné dny není fakt na škodu. Mám štěstí,že manželovi to taky nevadí a spíš bych řekla,že se to taky snaží hlídat
Ahoj holky, moc všem přeju, aby se zadařiloEvulce přeju, aby škola vyšla. Já jsem státnicovala 14 dnů před porodem. Taky jsme se teď začali snažit o druhé miminko, tak jsem právě proto zavítala do vaší diskuze
ale jak se někomu zadaří na poprvé, tak to pro nás taky neplatí. U naší Evičky jsme čekali rok po vysazení HA než se zadařilo. Teď už taky neberu antikoncepci nějaký ten pátek, řekla bych snad 8 měsíců,ale snažit jsme se začali o druhé právě až tak nějak teď. My žádné dny nehlídáme, to se manželovi nelíbí, říká, že až to příjde, tak to příjde
Tak to jste na tom fakt skoro stejně až na tom,že mi jsme to někomu řekli..........teď zpětně si říkám,že by bylo lepší si to nechat pro sebe
a kolik ti vůbec je a jsi vdaná?
o nás to zase, vzhledem k potratu, všichni ví a ze začátku to bylo „už jsi v tom?“ pak je to přestalo bavit, když jsem slíbila, že to dám vědět až budu mít za sebou 1. trimest
Ahojky holky. Můžu mezi vás?
Už jsem v několika diskuzích a bohužel ne pořád v té, kde je těhotenství jisté. Takže jsem zase na začátku snažení
Jinak jsem Soňa ![]()
nonynka8 píše:
Ahojky holky. Můžu mezi vás?Už jsem v několika diskuzích a bohužel ne pořád v té, kde je těhotenství jisté. Takže jsem zase na začátku snažení
Jinak jsem Soňa
Ahojky Soni, myslíš, že my ti těhotenství zaručíme?
Tak to jsem ve správné skupině
já jsem Martina ![]()
Alex01 píše:nonynka8 píše:Ahojky Soni, myslíš, že my ti těhotenství zaručíme?
Ahojky holky. Můžu mezi vás?Už jsem v několika diskuzích a bohužel ne pořád v té, kde je těhotenství jisté. Takže jsem zase na začátku snažení
Jinak jsem Soňa
já jsem Martina
Děkuji za přijetí.
No, moc bych byla ráda, kdybysme si co nejdříve vzájemně ukazovaly na testech //. ![]()
My se s manžou snažíme od června. A taky jsem si říkala, v červenci už budu těhotná. Hm, a ono bohužel nic. Až minulý měsíc MS nepřišla, na testu //, takže štěstí velké, ale pořád jsem byla pořád na pochybách. Mimi tam bylo, ale bohužel odešlo. Takže proto jsem tu mezi vámi, a doufám, že nám to brzo vyjde!!!! ![]()
Alex01 píše:
určitě ve svém okolí takové centrum mášodkud jsi? Ale tyho potřebovat nebudeš
Jsem z Ústí nad Labem. Tak nevím, jestli tu něco je. A hlavně jsem četla, že ta Brněnská je kvalitní a dobrá. Dneska jsem byla na gynekologii s tím, že už 5 dní za sebou mám ovu.
A to byly ty proužky stejně silné. Tak jí to přišlo divný.
ale říkala mi, že je úplně zbytečné řešit ovu, jelikož to akorát člověka stresuje a jen na to počítání se soustředí. Tak prý na to nemám myslet a nic nemám používat a bude to dobrý.:-) Tak jsem na to zvědavá…
Asi na tom něco bude.
martinka25 píše:Alex01 píše:Jsem z Ústí nad Labem. Tak nevím, jestli tu něco je. A hlavně jsem četla, že ta Brněnská je kvalitní a dobrá. Dneska jsem byla na gynekologii s tím, že už 5 dní za sebou mám ovu.
ale říkala mi, že je úplně zbytečné řešit ovu, jelikož to akorát člověka stresuje a jen na to počítání se soustředí. Tak prý na to nemám myslet a nic nemám používat a bude to dobrý.:-) Tak jsem na to zvědavá…
Asi na tom něco bude.
Jj, s tím souhlasím. Musíme být v klidu a pohodě, ale to se jednoduše říká
Já měla včera ovu a říkám to manžovi a on, jééé, mě se chce spát. A já, tak nic, to nevadí. Nakonec to klaplo, ale málem jsme u toho spali ![]()
nonynka8 píše:Alex01 píše:Děkuji za přijetí.nonynka8 píše:Ahojky Soni, myslíš, že my ti těhotenství zaručíme?
Jinak jsem Soňa
já jsem Martina
No, moc bych byla ráda, kdybysme si co nejdříve vzájemně ukazovaly na testech //.
My se s manžou snažíme od června. A taky jsem si říkala, v červenci už budu těhotná. Hm, a ono bohužel nic. Až minulý měsíc MS nepřišla, na testu //, takže štěstí velké, ale pořád jsem byla pořád na pochybách. Mimi tam bylo, ale bohužel odešlo. Takže proto jsem tu mezi vámi, a doufám, že nám to brzo vyjde!!!!
ahojky, to bude dobrý.
Je dobré znamení to, že se alespoň takhle rychle uchytilo. Jen asi tělo ještě nebylo připravené. Do čtvrt roka už to bude OK. A ty nám budeš ukazovat //.
A bude to krása. Víš co se říká… kvalita se prosadí. ![]()
nonynka8 píše:martinka25 píše:Jj, s tím souhlasím. Musíme být v klidu a pohodě, ale to se jednoduše říkáAlex01 píše:Jsem z Ústí nad Labem. Tak nevím, jestli tu něco je. A hlavně jsem četla, že ta Brněnská je kvalitní a dobrá. Dneska jsem byla na gynekologii s tím, že už 5 dní za sebou mám ovu.
Asi na tom něco bude.
Já měla včera ovu a říkám to manžovi a on, jééé, mě se chce spát. A já, tak nic, to nevadí. Nakonec to klaplo, ale málem jsme u toho spali
Tak se budeme navzájem podporovat a budeme v klidu.
A třeba to bude lepší. Tak hlavně že jste na to skočili.
Hlavně že jste u toho neusnuli.
A teď se zadaří. Znáš to, když se jednomu nechce, tak to jde… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat