Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jdu si sem pro tipy.. už v prvním těhotenství se mi projevila ABKM (nesmím mléko a cokoli z něj, jogurty, máslo, sýry, atd.), někdy se to dá, někdy bych řvala zoufalstvím.. teď řeším snídaně - byla jsem zvyklá na sladké, ovšem teď jsem znovu těhotná a pár minut po jídle se mi zamotá hlava, udělá se mi těžko, jsem slabá.. přesně jako tenkrát na testech na těhotenskou cukrovku. Vidím to na problém s hladinou cukru a chtěla bych najet na slané snídaně.. jenže sýr si nedám, jogurt také ne, zbývají vajíčka a šunka a to se furt nedá.. dejte mi prosím tipy na to co slaného snídáte a mohla bych i já se svým omezením
díky..
Kvalitní párek, plněnou tortillu a jakékoli rostlinné produkty - kokosový jogurt (třeba z Lidlu, je drahý, ale mně třeba moc chutná), apod. Dají se sehnat i veganské „sýry“, nevím ale, jak chutnají.
Snidam uplne bezne vejce, olejovky, ruzna pecena studena masa, sunku, pastiku.Je teda blby,. ze nemuzes ani maslo. Zkousela jsi ho? Maslo nekteri jedinci toleruji, protoze je v nem hodne malo laktozy a kaseinu.
Pokud ti vyjdou nízké sacharidy po zbytek dne, tak skutečně celozrnné pečivo s nějakou pomazánkou kde je základ majonéza ne tvaroh, případdně se majonéza (či její veganské varianty) dá použít místo másla - je to chutnější a vlastně méně tučné, než veganské margaríny.
Stejně tak můžeš používat různá ořechová másla.
no k tomu chlebu s něčím zeleninu, vejce, uzeniny.
na náhražkové sýry se vykašli, jsou hnusné a nebo opravdu obskurně drahé.
pro vyloženě low-carb hledej paleo
https://paleosnadno.cz/…rie/snidane/
http://blog.paleo-doupe.cz/…e-bez-vajec/
Příspěvek upraven 03.01.21 v 09:52
@levandule23 píše:
Kvalitní párek, plněnou tortillu a jakékoli rostlinné produkty - kokosový jogurt (třeba z Lidlu, je drahý, ale mně třeba moc chutná), apod. Dají se sehnat i veganské „sýry“, nevím ale, jak chutnají.
Dle dcery jsou dobré.
Na trhu je spousta vegetariánských pomazánek nebo „salámů“, stačí zajít do zdravé výživy, něco mají i v marketech. Moc ráda si dávám i pečivo a rostlinným máslem a nakrájenou zeleninu k tomu…
Anglicka snidane - fazole v rajcatove omacce, vejce, slanina, parecky. I kdyz teda tepke parky k snidani nedavam v jakemkoliv stavu… ![]()
@levandule23 píše:
Veganský sýr jsem měla jeden, sám o sobě divný, „za tepla“ na langoše prošel, ale moc se mi nelíbí složení, je to jenom plátek tuku, nic co by něco dalo.. a jogurtů jsem zkoušela pár a nikdy jsem nedala ani lžičku, ztratila jsem chuť zkoušet další.. ale o tom z Lidlu jsem zkoušela už víckrát, tak pro něj asi zajdu ![]()
Rostlinné jogurty a sýry, slané kaše, vajíčka, šunka, rybičky, zelenina, low-carb pečivo, polévky,…
@Tewe píše:
Veganský sýr jsem měla jeden, sám o sobě divný, „za tepla“ na langoše prošel, ale moc se mi nelíbí složení, je to jenom plátek tuku, nic co by něco dalo.. a jogurtů jsem zkoušela pár a nikdy jsem nedala ani lžičku, ztratila jsem chuť zkoušet další.. ale o tom z Lidlu jsem zkoušela už víckrát, tak pro něj asi zajdu
Dcera si občas nějaký dá, ale jen jako zpestření. Chutná jí kokosový (sýr i jogurt), kupujeme na Rohlíku.
Já právě co zkoušela jíst ty veganské náhražky ať už jogurty, nebo pomazánky tak jsem to nedala.. luštěninové jsem zkoušela doma a tam mi vadí struktura, jen hummus byl fajn.. a zkusím si najít recepty na pomazánky z té majolky
.. jinak já právě nikdy nejedla moc rozmanitě, tak je to boj ![]()
Tapiokovy pudink? Dělávám z kokosového mléka. Třeba je to sladká varianta co by prošla ![]()
Příspěvek upraven 03.01.21 v 10:03
@Julča001 píše:
Polévky nebo kaše naslano, do toho si můžeš dát co chceš…
To jo, ale s myšlenkou polévky na snídani se budu muset trochu poprat 😁.. navíc jak jsem teď těhotná tak žaludek dělá psí kusy ![]()
@Altavista píše:
Tapiokovy pudink? Dělávám z kokosového mléka.
Ten je fajn, ale je to sladké ![]()