Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka tak on je úklid a úklid…kdybych uklízela po nás 2.,my bordel prakticky neuděláme, ale ono když vytřeš a za chvilku můžeš znova, ptže se ti tam někdo projde v botech z venku, když vydrbeš koupelnu a za chvilku máš za*ranou vanu, páč se jí to prostě nechtělo vyplachovat, nevyhodí ani ruličku od papíru, to už je si myslim na pováženou..Já zase zas tak úplně neřešim jídlo..Ať si vezme, no problém, ale ať nám taky něco nechá…
A ano ví, že mi to vadí, jak už jsem psala, když jí to řeknem, nafoukne si hubu a 14 dní s náma nemluví…
@luciana2602 A behem tech 14 dnu vam jidlo ji, nebo neji? ![]()
S tim uklidem je to blbe, no, asi bych vytirala na noc, kdyz bych bydlela s prasetem, ktery chodi doma v botech
Vana… Pokud se nekdo myje denne, tak preci po nem nemuze byt zadelana vana, ne? To asi nechapu, ja kdyz opoustim vanu, tak je cista, ale tak ja se sprchuji, nekoupu, asi se to odplavuje hned a nedelaji se usazeniny
ale tak neni nic jednodussiho, nez to vzit pred vlastnim myti houbickou, nam vypousti do vany pracka, takze to take drhnu furt, takze mi to take neprijde jako nic priserneho ![]()
@luciana2602 A co takhle udělat opatření, která prostě nastolíš bez předchozího upozorňování, aby zase nenafoukla hubu…? Třeba v lednici jí nechat jednu poličku a na tu dát cedulku s jejím jménem a svoje jídlo si dávat do jiné poličky s vašimi iniciály (třeba A+B). Když uvaříš, do malého kastrůlku jí dej jednu porci a schovej jí to do lednice do její poličky a ostatní jídlo schovej do poličky s vaším jménem. Bude jasně dané, co je čí a zároveň nebude odstrčená, protože jí vždycky jednu porci ty sama odděláš
A když nafoukne hubu, tak ať, nebylo by to poprvé a určitě taky ne naposledy. Aspoň ale bude mít černý na bílým, že něco myslíte vážně. Ty cedulky tam už zůstanou, ale obyčejná domluva se časem rozplyne a proto se to vrací do starých kolejí.
Máte nějak rozdělený úklid koupelny? Pokud ne, na rovinu říct, že uklízet budeš ty, ale po manželovi a tchyni vyžaduješ jednu jedinou věc - aby ten pořádek jen UDRŽOVALI. Neříkej to tchyni samotné, protože to se akorát zase urazí a bude mít dojem, že jsou všichni proti ní. Pokud manžel stojí na tvé straně, domluv se s ním, že to řekneš i jakoby jemu, že to jakoby chceš vytknout jim oběma. Já vím, je to divadlo, ale tchyně nebude mít ten pocit „já zas dělám všechno špatně, já jsem zase na obtíž“. Bude to požadavek na oba dva s férovým návrhem, že se nemusí starat o úklid, jen ať ten pořádek dodržují. Tzn. nechodit v botách doma, umýt PO SOBĚ vanu, záchod, PO SOBĚ vyhodit prázdnou ruličku papíru… Pokud by nezabralo toto, tak nevím. Po zlém to jde taky, ale kdo v tom má pak žít že ![]()
Jak máte tem barák udělaný, že se maminka dostane všude? Nešlo by to upravit na dvě samostatné jednotky? A na vaření bych se vybodla, prožít tak nešťastnou událost v těhotenství, tak se vy_eru na všechny, úplně vážně. Ještě bych babu poslala nakoupit, mojí mámě je taky 55 a je to štramanda, krásná, všechno zvládá. Každý je jiný, ale sešlá strhaná žena to nebude, ať mákne. Ví ona, že ani chlap nemá oběd do práce? Že to nežere tobě, ale synáčkovi? ![]()
@luciana2602 píše:
@Bibi239 ztrátou miminka to určitě není, Začalo to už v době, kdy byla Viky v pořádku v břiše…kdyby to bylo až potom, nedivila bych se tomu, brala to fakt špatně..Ostatní důvody jsou možné, ale ona se jen tak nesvěří…
nemůže tam být nějaká psychiatrická diagnoza? ![]()
@Agnesita je to starej barák, který má praakticky místnosti za sebou..ona má pokoj v podkroví..dala by se tam udělat som. jednotka, ale co si budem povídat, je too drahá sranda..
kdybych na to měla peníze, má tam byt už delší dobu..postupně rekonstruujeme naše prostory dole a na víc už nám nezbývají peníze ![]()
To, že v noci vyžere ledničku, na to asi psychiatrická diagnoza určitě nebude. Ona se chová jak děcko v pubertě. Jste doma tři, takže bych jí dala službu v kuchyni a v koupelně jednou za tři týdny a bylo by. Děti taky učíme, aby měli své povinnosti. Snad by to taky mohla pochopit. 55 let je dobrý věk, pokud není člověk nemocný. Měla by být ráda, že má kde bydlet a měla by vám být vděčná. Já si můžu dovolit tohle říct, protože jsem starší než ona. O víkendu by mohla vařit pro celou rodinu, když ve všední den od vás dostane najíst. Já bych se styděla pořád jen brát a nic nedávat a tím teď opravdu nemyslím jen peníze.
@luciana2602 Tak ty vlastně děláš služku líný dospělý ženský
A ještě k tomu jsi těhotná a ona je tam jak na hotelu
Tak to by měl zasáhnout tvůj muž, protože chování jeho matky je sprosté.