Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Já si myslím, že s Chovancem to měl Sobotka připravené, ale je to jen můj osobní názor…
Ano, nedá se s ním mluvit, ale už je opravdu trapné, jak pořád mele to samé dokola, i ten dopis byla jedna velká ubohost.
Já s politikou zkušenost mám, vím, jaké to je
fakt není co závidět.
@Camael píše:
@terinka4444
Bohužel to nelze zevšeobecňovat. A plat mají přemrštěný, vždyť tam ani nechodí.
hele v politice se pohybuju už dlouho, sice jen na komunální úrovni, a říkám ti, že bych to za ty prachy nedělala…jasný na TV Nova vyzdvihnou ty, kteří to flákají, nejvíc ti co sedí na dvou židlích (doktoři jsou na to super experti)…ale pak je ta spousta těch co maká a to už lidi nevidí - sezení ve sněmovně je to poslední - každý je v nějaké expertní komisi a musí se orientovat v daném tématu, pročítat stovky stránek, dál pročítat ty zákony co jdou do čtení, pak musí fungovat ve své politické straně(tam jsou všechny funkce neplacené, krom ANO, tak jim platí, za to že tam jsou
), kde je xy výborů, funkcí, jsou neustále lidem na očích, spoustu času stráví v autech, na rodinu není čas…a je toho hodně…
nechci jmenovat, ale jeden úspěšný člověk, když vešel do politiky mi řekl, že kdyby věděl, jak je to náročné, tak by tam znovu nešel, že i jako vrcholový manažer nevěnoval práci tolik času, tolik nervů a sil…že až skončí mandát, tak mizí zpět do soukromé sféry
a kdo si myslíš, že by to za dvacku dělal? to by teprv byla kvalitka a hlavně větší touha po penězích řekněme! nečistých"…proč mají soudci takové platy, aby byli nestranní, o to jde…
já si naopak myslím, že kdyby se dávaly platy větší a nároky lidí byly větší, šli by tam schopnější lidé, kteří by neměli potřebu si „přivydělat“…ale to je vzhledem k našemu obyvatelstvu utopie
@terinka4444 píše:
to už tu dlouho nebylo
No nediv se, že se ptám, to je taky pěkná aférka. A zajímá mne to, protože ta firma, která tenkrát tu výběrovky vyhrála, byla z naší lokality, ze sousedního městečka.
A jinak - co se týče platů - zde se směšují ministři i poslanci. Ano, souhlasila bych, aby měli klidně platy jako manažeři velkých firem, klidně třeba i desetkrát vyšší. Ovšem také by měli nést zodpovědnost. A ještě jsem neviděla, aby třeba některý z ministrů byl sejmut za činnost/nečinnost rezortu, nebo za špatné výsledky. O práci poslanců ani nemluvím, to, co vychází z jejich ručiček, to je prostě děs běs. Schvalují zákony a současně už vyhlašují, že vědí, že není dobrý ale už chystají novelu. To je přece šílenost. To, co předkládají jednotlivá ministerstva, je totéž - kdo z vás tu souhlasí třeba s dotacemi? Které jsou jednoznačně špatné? At jsou na cokoliv? Kdo souhlasí s kontrolami v domácnostech, které vám budou hlídat čím topíte? Asi takhle. Prostě kdyby kterýkoliv manažer a vedení kterékoliv firmy pracovalo tak, jako pracují naši ministři a parlamenty, už dávno by byli nězaměstnaní protože tohle by snad žádný majitel firmy nedovolil.
A k tomu že jsou volení zástupci - ano, ale upřímně - koho budeš volit v té smečce, která bude kandidovat v příštích volbách? Všimla sis někdy, jací lidé na těch listinách jsou? Myslíš si, že jsou tam skuteční odborníci? Tomu snad nevěří nikdo. Jinak bych nechápala, jak může kupříkladu Stropnický vést ministerstvop obrany propánakrále. Kdyby byl ekonom, nebo voják, ale herec? Nic proti němu, ale není na svém místě.
@inkakřivák hele nemyslím, jasně, vždycky se vytáhne to špatné, ale oni dělají spousty zákonů, spousty novel starých zákonů…prostě s tím vším nesouhlasím, co píšeš. Kdo se v té politice trochu angažuje, byť na komunální úrovni, tak ví, co to je za pakárnu.
@catherine100 naprosto přesně, oba ti mí kamarádi jedno volební období a druhé už ani za zlaté prase, napsala jsi to přesně, jenže lid do toho nevidí, pak mají přesně pocity, že nic nedělají, flákají se a ještě ty prachy za to.
No s jejich novelami starých zákonů mám taky svoje zkušenosti. A vážně se stává, že se zákon schvaluje s tím, že už připravují novelu - ergo kladívko pouštějí do světa zmetek. To je prostě fakt. A že je to pakárna, tomu věřím, taky semtam pár lidí znám. To přifařování dodatků k zákonům o něčem jiném, to je taky hvězdné. takže si nesouhlas, to je tvoje právo, já mám zase tento názor. Nesoudím podle množství, ale podle kvality. K čemu jsou mi kvanta špatných zákonů? Vážně si myslíš, že všechny zákony, které vyplodí, jsou nutné? já už dávno ne.
A aférky mají celkem všichni na krku. Mně třeba hodně vadí to, že Sobotka v pohodě bral vládu s Babišem, klidně spolu tři roky seděli po hromadě, a dobrý, a najednou půl roku před volbama, kdy je ANO tvrdě válcuje, vytáhne tento kalibr? navíc on ani nenese demisi, on jde jen říci, že by ji zvažoval. Asi tak. Pokud byl od začátku tak bytostně přesvědčený o tom, že Babiš je darebák a peníze má z něčeho nezákonného ( obcházení zákonů nebo tak), měl vystoupit tvrdě proti hned. neudělal to, čili je pro mne stejně nedůvěryhodný, jako Babiš sám. Asi tak. Kdo zlu neodporuje, sám ho podporuje.
A ještě k těm zákonům - řekla bych, že jich je neúměrně mnoho a snaží se všechno svázat podle nějakého zákona, postihnout kde co. A vznikají pak právě nesmysly. Osobně třeba nesouhlasím s těmi kontrolami kotlů - a to topíme elektřinou. Nebylo by lépe pozitivně motivovat nežli trestat? nesouhlasím třeba s povinností dokládat energetický štítek k RD. Ve světě je mají taky - ale jsou pro státem zřizované stavby, a to z jediného důvodu - jejich provoz je hrazen z peněz daňových poplatníků. Rodinný dům? Když někdo chce, tak at si ho postaví třeba z jednoduchého skla, jeho věc. Ovšem musí počítat s tím, že mu na něj banka nedá hypo(jelikož je neprodejný) a že se nedoplatí za energie. Ty mají myslím v Japonsku či kde dělány stylem - běžná rodina spotřeba za měsíc tolik a tolik - sazba malá. Co je přes, sazba klidně desetinásobek. A tam vidím cestu já. Ne v nějakém nesmyslném PENB, které nakonec nezajištuje vůbec nic. Protože je to papír a zatím jsem se tedy nesetkala s tím, že by někdo ověřoval třeba tepelný odpor oken nebo tlouštky tepelných izolací v podlaze, jo?
@inkakřivák no, možná už toho svinstva, co se stále vynořuje další a další bylo moc už i na Sobotku. A protože jsou tu lidé, a není jich málo, já jim říkám kobliháři, kteří s každým svinstvem vrchního Koblihu brání víc a vís, dostával se Sobotka do složitější a složitějš situace. Navíc Babiš se odmítá zodpovídat sněmovně, chová se, jako že on nic nemusí a nebude. Zrovna jsem poslouchala ty jeho dýchánky s redaktorem jeho novin a četla Babišovo vyjádření, no to mi řekni…já na Sobotkově místě bych to taky odpískala.
K zákonům, vyjadřuješ se tu k jednotlivým „kauzám“, zrovna takovým, o kterých já moc nevím, takže s tebou o tom nemohu při nejlepší vůle diskutovat
@inkakřivák a to je právě ono, ono těm odborníkům se nevyplatí za ty peníze být v politice, jdou tam často ti, kteří by právě v soukromé sféře tak úspěšní nebyli…a ti co jsou schopní a zkusí to, tak zjistí, že v soukromé sféře mají lepší peníze a víc času a klidu
a proč je tam Stropnický a podobní…protože jsme s prominutím národ bl. ců a raději zvolí známé čumáky, než uznávané odborníky - bohužel viz. třeba Šlégr
…no a jelikož strana chce vyhrát, tak tam logicky nacpe tyhle figurky
@catherine100 A nevím jak, ale nějak si myslím, že hodně je to taky o nestravitelnosti. Protože třeba ta zmíněná paní Třeštíková, která to odpískala po 10 dnech, to asi neudělala proto, že by jí vadilo pracovní nasazení. Spíš se nemohla porovnat práve s tím kupčením stylem já na bráchu brácha na mne.
@terinka4444 Ty zákony stačí trošku sledovat, a at zabrousím do víceméně kterékoliv oblasti, najdu bez problémů takový paskvil, ale takový. Mám třeba kamarádku lékařku. Už třikrát za ni manžel platil VZP pokutu za překročení limitů. Důvod prostý. V mém původním bydlišti byla firma, která běžně na zimu zavírala půl provozu. A zaměstnanci se všichni nahrnuli k ní s chorobami typu bolavá záda. A ona mi to vysvětlovala takto - ano vím, že kecají, ale jeden z nich kecat nemusí. Vez, u si to na triko? Nevezmu. Takže je obešle na rentgeny, pak na nějakou tu rehabilitaci a stejně je tam má až do jara s tím, že bolí záda. Přijde ti to fér anebo normální, že ti lékař řekne - letos už vás nebudeme operovat, protože bychom přešvihli? A platili pokutu? To je přece děs.
O školství ani nemluvím. O zemědělství a dotacích, to je totéž v bleděmodrém.
@terinka4444 píše:
@inkakřivák no, možná už toho svinstva, co se stále vynořuje další a další bylo moc už i na Sobotku. A protože jsou tu lidé, a není jich málo, já jim říkám kobliháři, kteří s každým svinstvem vrchního Koblihu brání víc a vís, dostával se Sobotka do složitější a složitějš situace. Navíc Babiš se odmítá zodpovídat sněmovně, chová se, jako že on nic nemusí a nebude. Zrovna jsem poslouchala ty jeho dýchánky s redaktorem jeho novin a četla Babišovo vyjádření, no to mi řekni…já na Sobotkově místě bych to taky odpískala.K zákonům, vyjadřuješ se tu k jednotlivým „kauzám“, zrovna takovým, o kterých já moc nevím, takže s tebou o tom nemohu při nejlepší vůle diskutovat
diskusi jsem nečetla, je příliš obsáhlá. Ale sdílím názor. Z Babiše jsem upřímně nešťastná - sází na lidskou hloupost a naivitu a vychází mu to velmi dobře
Vypadá jak jeliman, ale je to mafián bez skurpulí.
@catherine100 píše:a kdo si myslíš, že by to za dvacku dělal? to by teprv byla kvalitka a hlavně větší touha po penězích řekněme! nečistých"…proč mají soudci takové platy, aby byli nestranní, o to jde…
já si naopak myslím, že kdyby se dávaly platy větší a nároky lidí byly větší, šli by tam schopnější lidé, kteří by neměli potřebu si „přivydělat“…ale to je vzhledem k našemu obyvatelstvu utopie
opravdu si myslíš, že když mají soudci přidáno, jsou nestranní a snaží se o objektivitu? Ale kde že
Kamarád je advokát, mohl by vyprávět ![]()
@pe-terka určitě ne, je to o lidech…ale za 20tisíc tam půjdou lidi jen proto, aby něco ukradli ![]()
a já opravdu znám spoustu poslanců, kteří makají a snaží se, jen to je taková ta práce co není vidět, co není tak populisticky zajímavá ![]()
@inkakřivák no tak politika je prostě hodně o kompromisech, není to jen o tom něco ukrást, a někdo holt nechce slevit ze svých představ…ale to je v politice nutnost, občas musíš své ideály opustit, protože třeba jen zjištíš, že to není tak jednoduché jak to vypadá a že i kdyby se člověk rozkrájel nejde to…taky jsem si říkala, proč to neudělájí, tak jdu do politiky ať jen nenadávám a za těch pár let jsem i v té komunální zjistila, že z venku to vypadá jednodušeji
@catherine100 píše:
@pe-terka určitě ne, je to o lidech…ale za 20tisíc tam půjdou lidi jen proto, aby něco ukradli
a já opravdu znám spoustu poslanců, kteří makají a snaží se, jen to je taková ta práce co není vidět, co není tak populisticky zajímavá@inkakřivák no tak politika je prostě hodně o kompromisech, není to jen o tom něco ukrást, a někdo holt nechce slevit ze svých představ…ale to je v politice nutnost, občas musíš své ideály opustit, protože třeba jen zjištíš, že to není tak jednoduché jak to vypadá a že i kdyby se člověk rozkrájel nejde to…taky jsem si říkala, proč to neudělájí, tak jdu do politiky ať jen nenadávám a za těch pár let jsem i v té komunální zjistila, že z venku to vypadá jednodušeji
já ti věřím. Bohužel však asi nejsou tolik vidět nebo nejsou atraktivní pro média.
Sice pozdě, ale přece přispěju
Pro mě velké překvapení, ale když jsem se nad tím zamyslela, Sobotka to musel udělat, aby měli socani aspoň trochu šancí ve volbách. On musel něco udělat, sněmovna dala jasný ultimátum, že do konce dubna to Babiš musí vysvětlit, nestalo se tak, takže moc možností neměl. Je dobře, že ho neodvolal, to by preference vylítly (už tak jsou až moc vysoko), Babiš by ze sebe udělal chudáka, vždyť skoupil inzerci ve spoustě plátcích, proč asi… Najednou ty jeho inzeráty vyzněly dost mimo, protože nebyl odvolán ![]()
@terinka4444 píše:
@inkakřivák no, možná už toho svinstva, co se stále vynořuje další a další bylo moc už i na Sobotku. A protože jsou tu lidé, a není jich málo, já jim říkám kobliháři, kteří s každým svinstvem vrchního Koblihu brání víc a vís, dostával se Sobotka do složitější a složitějš situace. Navíc Babiš se odmítá zodpovídat sněmovně, chová se, jako že on nic nemusí a nebude. Zrovna jsem poslouchala ty jeho dýchánky s redaktorem jeho novin a četla Babišovo vyjádření, no to mi řekni…já na Sobotkově místě bych to taky odpískala.K zákonům, vyjadřuješ se tu k jednotlivým „kauzám“, zrovna takovým, o kterých já moc nevím, takže s tebou o tom nemohu při nejlepší vůle diskutovat
Jenže člověk, který je ochoten tolerovat tolik toho svinstva, co toleroval Sobotka, je pro mmne stejně nedůvěryhodný jako ten Babiš. A proto si myslím, že je to jenom předvolební gesto a nic víc. Asi tak. Nějak tam nikoho čestného nevidím. At se koukám jak chci.
A ještě k těm odborníkům - on totiž skutečný odborník by tam nemohl ani být, protože by nemohl jednat podle sebe. Hlasuje se přece podle stranickosti - ačkoliv přísahají, že budou podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, když strana poručí, klidně zvednou pazoury i na tvrzení, že obloha je ve dne černá a svítí na ní měsíc. Asi tak. Tohle by skutečný odborník těžko rozdýchal.