Sourozenci Jana a Jan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1032
17.4.26 11:04
@mado píše: Více

Není to odfláknuté. Nám výbět trval dlouho a pak jsme se usnesli, že dítě ponese rodové jméno od pradědy po tátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.4.26 11:06

Jan a Jana mi vadi mene, nez dalsi Jan po otci. Tobe se to nezda a chces v tom pokracovat? Moc tomu tedy nerozumim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18704
17.4.26 11:27
@mado píše: Více

Ty jsi slušně mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18704
17.4.26 11:28
@Klávesa289 píše: Více

Taky jsme to tak meli. A jméno po tátovi jsem si prosadila ja, manžel to nevyžadoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
17.4.26 11:40

Vím o sourozencích Janě a Janovi. Každý dá jména, která se mu líbí. Nám se s manželem nelíbí jména po rodičích, tak jsme tak neučinili (a neučiníme). Celkově jsem nechtěla dát jména, která už v rodině jsou. Manžel má oblíbené jméno Jan, ale tak se jmenuje jeho táta a bratr, nechtěla jsem, aby se syn jmenoval stejně jako děda a strejda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18704
17.4.26 11:45
@AnnieTRoj píše: Více

A tvrdila by jsi, že ten kdo dá jméno po rodiči, tak mu na dítěti nezáleží a je mu ukradené? Já teda opravdu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.4.26 11:46
@hospodki píše: Více

Mě to nepřijde mimo, naopak s tím celkem souhlasím. Za mě je to taky odbyté a jsem zastáncem že v rodině si každý zaslouží kousek toho svého…jako třeba i své jméno. A ne X krát poděděné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
17.4.26 11:50

Taky jsem vyfasovala jméno po mamce. Od mala bylo rozdělení malá, velká, mladší, starší, menší, větší. To fakt člověk chce. Celý život mít takové nálepky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
17.4.26 11:51
@Anonymní píše: Více

Prosím aspoň těm vašim dětem se tak nemstěte …. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
17.4.26 11:52

Není mimo.
Naprosto s ní souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.26 11:54

Není to mimo. Jsem nositelka jména po matce, navíc už v době mého dětství nemoderního, zastaralého a vůbec divného. Do té doby, než jsem se vdala, jsme byly malá A. a velká A. Jak já to jako dítě nesnášela :roll: Malá kopie někoho jiného. Zvlášť, když mi máma občas otevírala poštu, protože byla na „její“ jméno.

• Citovat
  • Upravit
9087
17.4.26 11:57

Není mimo. Má pravdu. Jen píše veřejně, co se tebe dotýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
17.4.26 11:59

Ne, to ne. Mamka má má jméno po své mamce (strejda po tátovi) a sama to nechtěla i z toho důvodu, že se jí nelíbí označení mladá a stará. Ale pokud se to někomu líbí, proč ne. Jméno se má líbit rodičům (je super, když se líbí i dítěti, ale toho se nezeptáš při výběru :D).
Do svatby jsem se jmenovala stejně jako babička (nejsem pojmenována po ní, to jméno se jim líbilo z jiného důvodu) a necítila jsem se jako kopie babičky :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
17.4.26 12:09

Setkala jsem se s rodinou, kde byl táta Patrik, syn Patrik a dcera Patricie. U manžela v rodině se taky jmenují všichni po všech skoro stejně. Mě to pak rodinných oslavách připadá jak v blázinci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
17.4.26 12:12
@Maminanamatersky píše: Více

Já znám rodinu, kde jsou samí Václavové. Jméno hrozný a kolikrát vůbec nevíš, o kom se mele. :roll:
A starej Václav, s Vaškem a malým Venouškem … To je taky řacha … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria