Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mado píše: Více
Není to odfláknuté. Nám výbět trval dlouho a pak jsme se usnesli, že dítě ponese rodové jméno od pradědy po tátu.
Jan a Jana mi vadi mene, nez dalsi Jan po otci. Tobe se to nezda a chces v tom pokracovat? Moc tomu tedy nerozumim…
@Klávesa289 píše: Více
Taky jsme to tak meli. A jméno po tátovi jsem si prosadila ja, manžel to nevyžadoval
Vím o sourozencích Janě a Janovi. Každý dá jména, která se mu líbí. Nám se s manželem nelíbí jména po rodičích, tak jsme tak neučinili (a neučiníme). Celkově jsem nechtěla dát jména, která už v rodině jsou. Manžel má oblíbené jméno Jan, ale tak se jmenuje jeho táta a bratr, nechtěla jsem, aby se syn jmenoval stejně jako děda a strejda.
@AnnieTRoj píše: Více
A tvrdila by jsi, že ten kdo dá jméno po rodiči, tak mu na dítěti nezáleží a je mu ukradené? Já teda opravdu ne
@hospodki píše: Více
Mě to nepřijde mimo, naopak s tím celkem souhlasím. Za mě je to taky odbyté a jsem zastáncem že v rodině si každý zaslouží kousek toho svého…jako třeba i své jméno. A ne X krát poděděné ![]()
Taky jsem vyfasovala jméno po mamce. Od mala bylo rozdělení malá, velká, mladší, starší, menší, větší. To fakt člověk chce. Celý život mít takové nálepky.
@Anonymní píše: Více
Prosím aspoň těm vašim dětem se tak nemstěte …. ![]()
Není to mimo. Jsem nositelka jména po matce, navíc už v době mého dětství nemoderního, zastaralého a vůbec divného. Do té doby, než jsem se vdala, jsme byly malá A. a velká A. Jak já to jako dítě nesnášela
Malá kopie někoho jiného. Zvlášť, když mi máma občas otevírala poštu, protože byla na „její“ jméno.
Není mimo. Má pravdu. Jen píše veřejně, co se tebe dotýká.
Ne, to ne. Mamka má má jméno po své mamce (strejda po tátovi) a sama to nechtěla i z toho důvodu, že se jí nelíbí označení mladá a stará. Ale pokud se to někomu líbí, proč ne. Jméno se má líbit rodičům (je super, když se líbí i dítěti, ale toho se nezeptáš při výběru
).
Do svatby jsem se jmenovala stejně jako babička (nejsem pojmenována po ní, to jméno se jim líbilo z jiného důvodu) a necítila jsem se jako kopie babičky
.
Setkala jsem se s rodinou, kde byl táta Patrik, syn Patrik a dcera Patricie. U manžela v rodině se taky jmenují všichni po všech skoro stejně. Mě to pak rodinných oslavách připadá jak v blázinci ![]()
@Maminanamatersky píše: Více
Já znám rodinu, kde jsou samí Václavové. Jméno hrozný a kolikrát vůbec nevíš, o kom se mele. ![]()
A starej Václav, s Vaškem a malým Venouškem … To je taky řacha … ![]()