Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezažila jsem, ale jo, můžete mít blbou podlahu, že je to prostě slyšet. Zkuste dát koberec. Víc bych neřešila, ať se třeba zvencnou. Někteří jsou prostě na ránu
Vhoďte jim lísteček, že jesli vás budou obtěžovat, zavoláte na ně policii.
To se tak občas v domech, kde je víc lidí stane. V době kdy jste tam nebyli bych za ní zašla a řekla, že jsme nebyli doma a tedy nevíš co slyšela, ale vás fakt ne.
Buď ráda, že při každé příležitosti nemlátí do radiátorů nebo do podlah/stropu. To máme zase my. Děsí mi tím dítě. Přitom mi nepřijde, že by byl nějaký extra hluk, už vůbec ne v noci. ![]()
Dala bych na nástěnku ve společných prostorách „Vážená paní Vomáčková. Prosím, přestaňte nás obtěžovat svými nesmyslnými vzkazy. Ve svém bytě, žádný nadměrný hluk neděláme. Pokud máte pocit, že ano tak nám to přijďte říct rovnou do očí a nenechavejte nám na dveřích lístečky. V případe, že nezanechate tohoto obtěžování budeme to nuceni řešit na domovní schůzy.“
Nebo něco takovýho
Listecky ignorovat, kdyz nejsou schopni to ani resit osobne ci se podepsat. Muzou to byt take vecni stezovatele, ktery si stezuji z principu. My meli kdysi davno s rodici taky takového dedka, co bydlel nad nami, ktery si mj. stezoval, ze nad pes pres den steka (kdyz byli rodice v praci a my deti ve skole). Mamka jednou sla necekane dopoledne domu a nachytala ho, jak nam piska schvalne na pas za dvermi, aby stekal. ![]()
Ať tu policii zavolají. Policajti se taky někdy potřebuji zasmát.
Může být blbě udělaná podlaha a pak opravdu oni můžou slyšet vaši chůzi jako dunění. To ovšem nevysvetluje, jak jste je mohli rušit, když jste tam nebyli ![]()
Kašli na to, ve spolecnych prostorách se s tim musí počítat, všude je něco. Pokud je byt jejich, mohou zkusit zaizolovat vlastni strop a stěny, ale to je jejich boj a klidne se k nim zvuk může nest z uplne jiného bytu.
Nechavat listecky je ale ubohost. ![]()
Jo švagr to zažil. Nejdřív si stěžovali, že tam běhají děti. Tak to jako se dalo pochopit, protože ty lítaly furt. Tak je začali trošku umravňovat, aby se krotily, neběhaly, normálně chodily. Nepomohlo. Tak pořídili pěnové podložky na podlahu. nepomohlo. Pořídili druhou pěnovou podložku na tu první. Nepomohlo.
Pozvali si odborníka, aby zkontroloval, jak na tom ty podlahy jsou, jestli by se daly odhlučnit. Odborník prohlásil, že podlahy mají v top stavu i s odhlučněním a sousedi by si měli koupit prášky na uklidnění.
Nicméně sousedské útoky se začaly stupňovat, a stupňovat a stupňovat. A začaly být fyzické, kdy soused mlátil do dveří a sprostě řval. Došlo to do stavu, kdy švagrová brala děti a chodila s nimi na celé dny úplně pryč z bytu, protože tam měla strach být.
No a vrcholem bylo, když byli všichni týden pryč a švagr se vrátil sám, že v bytě trochu pouklízí. Začal vysávat a vyletěl na něj soused, že tam celý týden dělali strašný bordel a že jako co teď proboha dělají, dupou tam jak stádo slonů, vždyť je čas klidu! Bylo to ve 3 odpoledne.
Nebyli jediní, kdo s nima měl problémy, nicméně sousedi se nehodlali ovládat. Takže se švagr i s rodinou sebral a odstěhoval. Nová nájemnice tam má zase ty samé problémy. Ale je to hrozná držka, vůbec se s nima nijak necrcá a oni se jí bojí ![]()
Takže upřímně, nastavte si hranice. Pokud uvidí, že mají navrch, budou vás šikanovat neustále. Jakmile jim ukážete, že si od nich na hlavu kálet nenecháte, tak je to možná přejde.
Ano, mám podobnou zkušenost. Vydržela jsem 3 roky a pak se odstěhovala, protože se to prostě nedalo. Hned po škole jsem bydlela v pronajatém bytě, kdy pode mnou bydleli podobní sousedi jako máte vy. Žila jsem v tu dobu sama jen s malým psem, který měl 7 kg, takže opravdu malé plemeno. Neustále si stěžovali že jsem hlučná- chodila jsem do práce v sedm ráno, přišla okolo 2, pak vzala psa, odešla ven, kamarádky, rodiče, přijela v sedm večer, v deset jsem šla spát
Nejdřív si stěžoval soused, že dupu, pes skáče z gauče, tak jsem dala koberec, no stejně to pokračovalo. Jednou mi řekl že by pes měl nosit doma teda ponožky
Výstupy sousedů se stupňovaly, věcně mi stál za dveřma, poznámky typu až Vám přijde pánská návštěva ať vám laskavě nastříká dveře od balkonu- občas vrzaly podle počasí
, jeho přítelkyně na mě řvala jaká jsem kráva v osm večer když jsem šla venčit psa a zabouchla dveře od bytu, no masakr
Když to bylo ve fázi, že mě začal sledovat z balkonu kam jdu, přesně věděl v kolik jsem odešla a přišla tak jsem se zabalila a šla bydlet jinam. Poslední měsíc jsem si ale užila, prala jsem večer, v podpatcích se prošla před odchodem na mejdan celým bytem, ať z toho taky něco mají
Bylo to fakt psycho, jsem ráda, že jsem pryč.
Neřešila bych, může být ráda, že tam necvičíš, neskáčeš a nezvedáš osu, že tam nejsou děti, co jezdí na odrážedlech a že tam nehraješ na trubku. To že tam mluvíte a dupete, to tam máš chodit po špičkách a šeptat? Neřeš vubec, majitelce řekni, že jste cele dny v práci, nemáte doma ani žádného psa co by štěkal a hotovo.
Ano, take jsem zazila sousedy, co si mysleli, ze je to cele jenom jejich barak a dalsi najemnci si nemuzou ani psiknout.
Jo a dupani a duneni se klidne muze zdmi nest ze vsech stran. Proto to slyseli, kdyz jste byli na vikend pryc.
Zažili jsme před několika lety, koupili jsme od města starý byt, který jsme kompletně zrekonstruovali a už při rekonstrukci to začalo. Soused pod námi (starousedník, který prý holýma rukama tu bytovku stavěl v potu krve) si začal stěžovat na všechno, co děláme a neděláme. Neměli jsme se koupat po 22h, neměli jsme pouštět větrák na záchodě, žádné návštěvy odpolední a už vůbec ne večer. Chodili jsme do práce, byt byl celý den prázdný, ale stačilo se odpoledne vrátit a byl problém a to člověk koukal jen vyflusanej na tv. Pak jsme si dovolili pořídit děti, dvě najednou. Ta šikana začala narůstat, prudil kvůli všemu, třískal do topení. Řešili jsme ho na městě na přestupkách kvůli občanskému soužití, ale tam nebyli schopní nic vymyslet. Požadoval, abysme mu na vlastní náklady odhlučnili stropy, pořídili si koberce. Myslím, že jsme žili úplně běžným životem. Koupili jsme jiný byt a přestěhovali se. Neměla jsem na něj nervy, teď jsem vysmátá, ale tenkrát mi bylo fyzicky špatně při pomyšlení jít domů a pak s dětmi, to bylo horší. Byla jsem protivná, vzteklá a neustále děti usměrňovala. Nebydlíme moc daleko od původního bydlení a dost často chodíme kolem, všechen ten vztek nás už dávno přešel, spíš mu můžeme poděkovat, že jsme našli byt 2× větší a máme se skvěle. Nad náma nám lítaj děti, vedle štěká sousedčin pes, někdo tříská neustále dveřmi a jiným sousedům se narodí mimino a nám to vůbec ale vůbec nevadí, protože k bydlení v baráku se sousedy tohle prostě patří.
Jo zaživam poměrně často u nás na vesnici. Blb z vedlejšího baráku, developer, který tu žije sotva 3 roky a jeho Filomena o 25 let mladší, neustále dělaji nějaké naschvály a problémy. Vadil mu kyblík štěrku na obecním, abych si nezlomila nohu po blátě, vadí mu parkováni (nemám kde jinde než na obecním, ovšem stojí tam všichni, vadi to jen u nás) posílá vylhané stížnosti na obec, zpětné lze že nic nepsal, obec nás zpětné pak šikanuje skrz ptákoviny, vadi mu naše děti ze brečí, vadí mu že žijeme vůbec. Jeho snem je sežrat i náš domek, který by moc chtěl a to z mnoha důvodu. Nerespektuje cizí majetek. Naposledy je to tak měsíc zpátky nám o půlnoci místo zvonění kopal do branky a zlomil kliku, chtěl se na nás dostat..bo ho vyrobilo že jsem zaparkovala jinde, když jeho přítelkyně zaparkovala schválně tak abych neměla možnost zaparkovat tam kde jsem zvyklá a hlavně nevadim provozu, protože jsme ve velmi úzké ulici, ale to je asi jiný level než toto co tu píšeš. Je to unavující, tajné doufám že co nejdřív postavíme v jiné obci a půjdeme pryč.
Takové lidi je potřeba hned na začátku pospas do prde…a vůbec se s nima nemazat. Jedna věc je být ohleduplný o druhému, druhá věc je záměrně šikanovat a vyhledávat problémy.
Ahoj, chtěla bych se podělit s naší situací a třeba tu bude někdo, kdo zažil něco podobného nebo byste mi mohli poradit.
Moc to nechápeme, jelikož nějak hrozně nedupeme, jen normálně chodíme v našem bytě
Neřeknu, kdybychom si byli vědomi, že něco děláme, ale tohle jsou absolutně falešné obvinění. Tohle už nás s přítelem naštvalo. Nějaký takový vyhrožování nám přijde teda docela přes čáru. Paní se nám poprvé sama prořekla, že prý v tom domě je vše slyšet a že se chtějí stěhovat pryč, dokonce prý měli s holkou, která bydlela před námi v bytě problémy, takže asi by byli nejradši, aby tam nikdo nebydlel
Hlavně je vidět, že minimálně paní má takový svůj svět. Je to otravné.
Před pár měsíci jsme se nastěhovali do bytového domu, kde je cca 12 bytů. Jsme pár, studujeme a pracujeme, neděláme žádné party ani nějaký hluk. Pod námi ale bydlí sousedi, taky pár cca 35 let, který má od začátku s námi problém. Nejdřív k nám paní přišla zaťukat na dveře, že prý mluvíme moc nahlas, tak jsme si řekli, že dobře, že možná jsme se bavili víc nahlas, ale už tohle nám přišlo divné. Po druhé nám na dveřích přistál lísteček, že prý dupeme a nedodržujeme noční klid. Zajímavé je, že na víkend jsme oba s přítelem jeli domů. Ještě se podepsali jako sousedé ani ne příjmení, nic. Teď před pár dny přišel další lístek s tím, že furt hrozně dupeme a že už nás upozorňovali a že prý příště zavolají už Policii bez varování z rušení nočního klidu. Zase žádný podpis a aby to šli řešit do očí, tak taky nic
Zažil jste někdo podobnou situaci nebo co si o tom myslíte?