Sousedi nás udali

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
31.12.16 09:37

@Lenka76 Ano, lidi jsou svině. Ale na druhou stranu, pokud to byli sousedi, tak předpokládám, že tak jednali, aby ochránili dítě, tedy v zájmu dítěte. A to je dobře, že jim nebyl cizí osud lhostejný. :palec: Ta hranice mezi tím je někdy hodně těžko rozeznatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.12.16 09:44
@Lenka76 píše:
Ahoj, lidi jsou svine. Mas ted cisty svedomi, ze je u vas vse v poradku.Tak proc se chces „ocistit“ pred sousedama? Stejne at udelas co udelas, budou si hledat neco jineho, protoze se nekdo nudi a musi smirovat co se deje kolem. Nevim, proc se porad v CR drzi :Co na to sousedi! Je to tvuj zivot, nikomu vysvetlovat nemusis, ze malej je mozna autista atd…Ja bych chodila s usmevem a hlavou vztycenou a zdravila cely dum. :kytka:

proč jsou lidi svině? kdo má čisté svědomí nemusí se bát - jako zakladatelka - prošetřili to u ní, vše je v pořádku a to je dobře.. lépe takto než kdyby se někde něco dělo a lidi byli lhostejní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12946
31.12.16 09:47

Neřeš, těžko s tím něco naděláš. Navíc, jestli je vše v pořádku, u soudu ti to spíš pomůže, stačí předvolat dotyčnou pracovnici a ta tě pochválí.
A k tomu udání, dovedeš si představit, že žiješ v domě, kde se ozývá to, co popisuješ?
Já mít vás za sousedy, tak si jednak stěžuji, i když ne zrovna na sociálce. Ale těžko říct, co bych si myslela.
Ale jak tak si představuji situaci, která u vás nastává, tak bych spíš radši prodala byt a před potenciálními zájemci si vymyslela stěhování do jiného města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
31.12.16 09:54

Tak z pohledu sousedů, pokud je řev nad míru, jde možná o starost… kdyby se něco stalo a oni ani nepípli, zas by někdo žvanil, že se toho nemohli všimnout.

@Anonymní píše:
Dobré ráno,Ve středu mi odpoledne do práce zavolal partner, ať okmžitě přijedu domů, že je u nás sociálka, že nás někdo nahlásil za týrání dítěte… Byla jsem úplně v šoku paní ze sociálky naštěstí byla moc milá, řekla, že to bylo anonymní udání, že se z našeho bytu pořád ozývá řev a bouchání a plácání… Můj syn (3 roky) je trošku jiný než ostatní děti, ve hře je autismus či sotos syndrom, takže řev a vztekání a mlácení hlavou o zem jsou tu na denním pořádku, no paní si to tu prohlídla, pochválila a řekla, že je to v pořádku (ukázala jsem ji veškeré lékařské zprávy). Jenže mě teď trápí dvě věci… Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama, a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
31.12.16 10:32

Očistit? No, pokud sociálka odklepne, že je u Vás vše v pořádku -tak jsi „očištěná“ Nevím, dávají to i písemně??? Možná bych chtěla zprávu z šetření(pokud ji nedávají automaticky) -budeš to mít černé na bílém. :nevim:

Jinak pokud se syn skutečně nestandartní dítko a od Vás se ozívají jiný zvuky než z bytů běždných rodin, je jasný že si sousedi asi říkají co tomu klukovi asi děláte(pokud nevědí o jeho zdrav. problému) nevím, na jednu stranu by mne to od nich mrzelo, na tu druhou nejsou lhostejní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
31.12.16 11:09

Ještě bych možná poradila - je poradenství pro rodiče, kteří mají děti s problémy i s podezřením, třeba na autismus. Než aby jsi s takovými starostmi chodila sama, zkus zavolat, probrat to s nimi, třeba Apla. Teď nemluvím o starostech se sousedy, na ty kašli, zdrav a každému koukej do očí, to je zničí :mrgreen:, spíš myslím ty starosti s manželem. Aby to proti tobě nějak nepoužíval. I když něco mi říká, že minimálně do rozvodu je péče o děti i jeho věc, tak na 100% :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
31.12.16 11:14

Chapu, ze to nadtve a zamrzi, na druhou stranu..manzeluv bracha zil v panelaku, kde se tez ozyval rev apod..pani pry vzdy rekla, ze klucina ma autismus a je jiny, chlapec byl zamlkly a pusobil jinak, neresili to az jednou prijela socka na udani ze skoly a odvezla ho. chlapec nebyl autista a o tyrani slo :( je to tezky, ale pro sousedy, kteri do toho nevidi a slysi rev a bouchani..kolik pripadu pro nezajem okolo nahlaseno neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
31.12.16 11:19

Chápu, je to asi těžký. Pokud se to udávání nebude opakovat, tak určitě nešlo o nějaké naschvály ( k známé takto chodí sociálka na anonymní udání opakovaně, už byli i na kontrole v mš a u dr :roll: mají sousedku magora), spíš to možná někomu přišlo divné. Což se nelze divit, ne každý má s takovýi dětmi zkušenosti.
Neočišťuj se nijak, sociálka u vás nic nenašla, máš zprávy od doktora, dítě netýráte. Takže jsi čistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.12.16 14:14

Bud rada, ze nemas lhostejny sousedy (pokud tedy neznaji vas stav a nebyla to ciste pomsta). Mit dite, ktery obtezuje hlukem sousedy, prijde mi automaticky se sousedum omluvit, pripadne vysvetlit situaci. Treba bys tim predesla socialce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.12.16 15:51
@Anonymní píše:
Dobré ráno,Ve středu mi odpoledne do práce zavolal partner, ať okmžitě přijedu domů, že je u nás sociálka, že nás někdo nahlásil za týrání dítěte… Byla jsem úplně v šoku paní ze sociálky naštěstí byla moc milá, řekla, že to bylo anonymní udání, že se z našeho bytu pořád ozývá řev a bouchání a plácání… Můj syn (3 roky) je trošku jiný než ostatní děti, ve hře je autismus či sotos syndrom, takže řev a vztekání a mlácení hlavou o zem jsou tu na denním pořádku, no paní si to tu prohlídla, pochválila a řekla, že je to v pořádku (ukázala jsem ji veškeré lékařské zprávy). Jenže mě teď trápí dvě věci… Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama, a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?

proč očistit? jestli je od vás normální slyšet řev, se nediv :nevim: pokud sociálka uznala, že je vše ok, tak to dál neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
31.12.16 16:11
@JayLee píše:
neocistis se jak jednou u vas byla socialka jednou tak muze prijit kdykoliv zase takze jednou uz mas cejch a v uvozovkach je to minus pro tebe z toho udelaji verejny zapis ze prilo anonymni hlaseni ze tam byli a co zjistili a to na vyzadani musi ukazat jakymukoliv uradu ci soudu takze kdyby s ejim neco nezdalo nebo kdyz bude nejaky plan kontrol tak muzes cekat klide dalsi navstevu v tomhle jsou principove stejne jako čoika nebo finanak např a kazdy anonymni udani musi proverot prioritne nez naplanovane KO :roll:

Mimo diskusi, ale prostě to už nemohu déle v sobě tutlat:-). Už v několikeré diskusi jsem si všimla, že nepoužíváš vůbec interpunkci ve větě, Tvoje příspěvky se nedají číst, je to fakt šílený. Máš k tomu nějaký důvod? Protože to je fakt katastrofa, nezlob se. Zkus používat čárky, protože pak to možná bude trochu dávat smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
1.1.17 10:57
@Anonymní píše:
Dobré ráno,Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama
Že tě trápí obavy z budoucích drbů, je věc pro psychologa, ale jednu radu bych přece jen měl: Nezajímej se, co se povídá o ostatních (neposlouchej drby a neroznášej je a nečti bulvár) a jaksi automaticky tě přestane zajímat i to, co se povídá o tobě (což se ostatně často přeceňuje). Objevíš, že život probíhá jinde a jinak, než v klevetách, a to tě krásně osvobodí.
@Anonymní píše:
a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?

Nemá jak když to sociálka uzavřela s tím, že je vše v pořádku (což naopak mluví v tvůj prospěch, takže buď ráda, že to šetření proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová