Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenka76 Ano, lidi jsou svině. Ale na druhou stranu, pokud to byli sousedi, tak předpokládám, že tak jednali, aby ochránili dítě, tedy v zájmu dítěte. A to je dobře, že jim nebyl cizí osud lhostejný.
Ta hranice mezi tím je někdy hodně těžko rozeznatelná.
@Lenka76 píše:
Ahoj, lidi jsou svine. Mas ted cisty svedomi, ze je u vas vse v poradku.Tak proc se chces „ocistit“ pred sousedama? Stejne at udelas co udelas, budou si hledat neco jineho, protoze se nekdo nudi a musi smirovat co se deje kolem. Nevim, proc se porad v CR drzi :Co na to sousedi! Je to tvuj zivot, nikomu vysvetlovat nemusis, ze malej je mozna autista atd…Ja bych chodila s usmevem a hlavou vztycenou a zdravila cely dum.
proč jsou lidi svině? kdo má čisté svědomí nemusí se bát - jako zakladatelka - prošetřili to u ní, vše je v pořádku a to je dobře.. lépe takto než kdyby se někde něco dělo a lidi byli lhostejní
Neřeš, těžko s tím něco naděláš. Navíc, jestli je vše v pořádku, u soudu ti to spíš pomůže, stačí předvolat dotyčnou pracovnici a ta tě pochválí.
A k tomu udání, dovedeš si představit, že žiješ v domě, kde se ozývá to, co popisuješ?
Já mít vás za sousedy, tak si jednak stěžuji, i když ne zrovna na sociálce. Ale těžko říct, co bych si myslela.
Ale jak tak si představuji situaci, která u vás nastává, tak bych spíš radši prodala byt a před potenciálními zájemci si vymyslela stěhování do jiného města.
Tak z pohledu sousedů, pokud je řev nad míru, jde možná o starost… kdyby se něco stalo a oni ani nepípli, zas by někdo žvanil, že se toho nemohli všimnout.
@Anonymní píše:
Dobré ráno,Ve středu mi odpoledne do práce zavolal partner, ať okmžitě přijedu domů, že je u nás sociálka, že nás někdo nahlásil za týrání dítěte… Byla jsem úplně v šoku paní ze sociálky naštěstí byla moc milá, řekla, že to bylo anonymní udání, že se z našeho bytu pořád ozývá řev a bouchání a plácání… Můj syn (3 roky) je trošku jiný než ostatní děti, ve hře je autismus či sotos syndrom, takže řev a vztekání a mlácení hlavou o zem jsou tu na denním pořádku, no paní si to tu prohlídla, pochválila a řekla, že je to v pořádku (ukázala jsem ji veškeré lékařské zprávy). Jenže mě teď trápí dvě věci… Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama, a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?
Očistit? No, pokud sociálka odklepne, že je u Vás vše v pořádku -tak jsi „očištěná“ Nevím, dávají to i písemně??? Možná bych chtěla zprávu z šetření(pokud ji nedávají automaticky) -budeš to mít černé na bílém. ![]()
Jinak pokud se syn skutečně nestandartní dítko a od Vás se ozívají jiný zvuky než z bytů běždných rodin, je jasný že si sousedi asi říkají co tomu klukovi asi děláte(pokud nevědí o jeho zdrav. problému) nevím, na jednu stranu by mne to od nich mrzelo, na tu druhou nejsou lhostejní ![]()
Ještě bych možná poradila - je poradenství pro rodiče, kteří mají děti s problémy i s podezřením, třeba na autismus. Než aby jsi s takovými starostmi chodila sama, zkus zavolat, probrat to s nimi, třeba Apla. Teď nemluvím o starostech se sousedy, na ty kašli, zdrav a každému koukej do očí, to je zničí
, spíš myslím ty starosti s manželem. Aby to proti tobě nějak nepoužíval. I když něco mi říká, že minimálně do rozvodu je péče o děti i jeho věc, tak na 100% ![]()
Chapu, ze to nadtve a zamrzi, na druhou stranu..manzeluv bracha zil v panelaku, kde se tez ozyval rev apod..pani pry vzdy rekla, ze klucina ma autismus a je jiny, chlapec byl zamlkly a pusobil jinak, neresili to az jednou prijela socka na udani ze skoly a odvezla ho. chlapec nebyl autista a o tyrani slo
je to tezky, ale pro sousedy, kteri do toho nevidi a slysi rev a bouchani..kolik pripadu pro nezajem okolo nahlaseno neni.
Chápu, je to asi těžký. Pokud se to udávání nebude opakovat, tak určitě nešlo o nějaké naschvály ( k známé takto chodí sociálka na anonymní udání opakovaně, už byli i na kontrole v mš a u dr
mají sousedku magora), spíš to možná někomu přišlo divné. Což se nelze divit, ne každý má s takovýi dětmi zkušenosti.
Neočišťuj se nijak, sociálka u vás nic nenašla, máš zprávy od doktora, dítě netýráte. Takže jsi čistá.
Bud rada, ze nemas lhostejny sousedy (pokud tedy neznaji vas stav a nebyla to ciste pomsta). Mit dite, ktery obtezuje hlukem sousedy, prijde mi automaticky se sousedum omluvit, pripadne vysvetlit situaci. Treba bys tim predesla socialce.
@Anonymní píše:
Dobré ráno,Ve středu mi odpoledne do práce zavolal partner, ať okmžitě přijedu domů, že je u nás sociálka, že nás někdo nahlásil za týrání dítěte… Byla jsem úplně v šoku paní ze sociálky naštěstí byla moc milá, řekla, že to bylo anonymní udání, že se z našeho bytu pořád ozývá řev a bouchání a plácání… Můj syn (3 roky) je trošku jiný než ostatní děti, ve hře je autismus či sotos syndrom, takže řev a vztekání a mlácení hlavou o zem jsou tu na denním pořádku, no paní si to tu prohlídla, pochválila a řekla, že je to v pořádku (ukázala jsem ji veškeré lékařské zprávy). Jenže mě teď trápí dvě věci… Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama, a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?
proč očistit? jestli je od vás normální slyšet řev, se nediv
pokud sociálka uznala, že je vše ok, tak to dál neřeš.
@JayLee píše:
neocistis se jak jednou u vas byla socialka jednou tak muze prijit kdykoliv zase takze jednou uz mas cejch a v uvozovkach je to minus pro tebe z toho udelaji verejny zapis ze prilo anonymni hlaseni ze tam byli a co zjistili a to na vyzadani musi ukazat jakymukoliv uradu ci soudu takze kdyby s ejim neco nezdalo nebo kdyz bude nejaky plan kontrol tak muzes cekat klide dalsi navstevu v tomhle jsou principove stejne jako čoika nebo finanak např a kazdy anonymni udani musi proverot prioritne nez naplanovane KO
Mimo diskusi, ale prostě to už nemohu déle v sobě tutlat:-). Už v několikeré diskusi jsem si všimla, že nepoužíváš vůbec interpunkci ve větě, Tvoje příspěvky se nedají číst, je to fakt šílený. Máš k tomu nějaký důvod? Protože to je fakt katastrofa, nezlob se. Zkus používat čárky, protože pak to možná bude trochu dávat smysl.
@Anonymní píše:Že tě trápí obavy z budoucích drbů, je věc pro psychologa, ale jednu radu bych přece jen měl: Nezajímej se, co se povídá o ostatních (neposlouchej drby a neroznášej je a nečti bulvár) a jaksi automaticky tě přestane zajímat i to, co se povídá o tobě (což se ostatně často přeceňuje). Objevíš, že život probíhá jinde a jinak, než v klevetách, a to tě krásně osvobodí.
Dobré ráno,Sousedi si o určitě mezi sebou řeknou a já abych chodila kanálama
@Anonymní píše:
a za druhé se rozvádím s manželem a bojím se, že to bude moct použít proti mně… Nevíte někdo jak se,,Očistit"?
Nemá jak když to sociálka uzavřela s tím, že je vše v pořádku (což naopak mluví v tvůj prospěch, takže buď ráda, že to šetření proběhlo.