Sousedi nechávají doma malé děti samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
842
18.2.14 08:59

@rozmary aha tak to je jasné :( no tak snad ta chůvička dopadne, nebo když by jsi to chtěla mít u sebe, než chůvičku použíj vysílačky, ty mají větší dosah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
18.2.14 09:13
@Colombina píše:
A myslím, že oprávněně. Pamatuju si případ, kdy se sice jednalo o mimča, ale dvojčata, která taky podobná dvojice nechávala doma. Miminka se vnoci vzbudila a plakala, plakala až se zadusila tím co vyzvracela z pláče.

To je strašný :( Já už mám děti větší, jak jsem psala, starší 9 a malá 3,5 a ta je hodně rozumná, pustí si pohádku a vydrží se v klidu dívat. Samozřejmě pokud by byly nemocné, musím k nim někoho sehnat, přesto nejede vlak.

• Citovat
  • Upravit
4672
18.2.14 09:15

Nesouhlasím s tím, ale je to jejich věc. Nevím co někoho nutí strkat nos do cizí domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 09:19

Ahoj, píšu jak by to bylo u nás na sociálce, kde jsem dělala. Oznámit to můžeš rovnou na sociálce, třeba přes den a domluvit se, že zavoláš, když budeš vědět, že jsou tam děti sami. At už se představíš nebo ne, tak bychom tam jeli, i anonymní oznámení jsem prověřovali, brali vážně. Můžeš i neanonymně, neprozradili bychom to, byli bychom sami proti sobě, pak už by nám nikdo nic neřekl a navíc to prozradit nesmíme. Jeli bychom tam klidně ve 22:00 to pro nás problém nebyl. Sama jsem takto na šetření byla. Sousedů se vyptávat můžeme, dělali jsem to vždy opatrně, abychom jim „nezavařili“ sousedské problémy. Druhá možnost je zavolat kdykoli na PČR nebo městskou a ty to prověří a v případě potřeby nám volají na pohotovostní telefon a my dorazíme. Policie by mohla i násilím otevřít byt v případě, že by tam plakali děti a nikdo neotvíral, ale v tomto případě by se asi zašlo pro rodiče do hospody, dalo se jim dýchnout a řešilo se to dále…Tak je to u nás…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.14 09:31

Zkusim zavolat k nám na socialku a zeptat se co a jak. Oni chodí pravidelně pá, so a někdy i v ne. Čas od času v týdnu. Zrovna v neděli mi říkal soused, že šli domů v 6 ráno. On byl prý namol a ona jela s nějakým frajerem pryč :roll: Doma normálně nepijou, za to si to vyberou o víkendu. Spolu mají jen to mladší, to starší má po rozvodu svěřené do péče ona. Ještě mě napadlo, zda by to třeba nemohl řešit její ex, ale ten o tom neví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.14 09:32
@andreiika píše:
Nesouhlasím s tím, ale je to jejich věc. Nevím co někoho nutí strkat nos do cizí domácnosti.

Na jednu stranu s tebou souhlasím, ale na druhou stranu tebe by to nechalo klidnou?

• Citovat
  • Upravit
5453
18.2.14 09:34

Ja se teda taky do niceho nepletu, ale tohle bych nahlasila. Presne jak tu bylo receno, co kdyby zacalo horet, nebo se mladsi bude dusit zvratkama, jim se neco muze stat, nikdy nevis. A kvuli dvoum debilum, by deti prisly o zivot :!.Nenechala bych to tak.Az se neco stane, bude uz pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.2.14 09:35
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, trápí mě jedna věc, vím že to není má starost, ale přesto.
Sousedi mají 4 a 1,5 leté děti a nechávají je doma večer samotné. Především o víkendu, kdy se chodí bavit do místní hospody, která je cca 200 m od baráku. Není u nich problém nechat doma děti bez dozoru třeba 10 hodin :roll:
Zkoušela jsem se sousedkou o tom mluvit, ale ona mi na to řekla, že spí celou noc, ale že kdyby se některý vzbudil, že je to průser. Doporučila jsem jí pořídit chůvičku, ale to jsou prý vyhozena peníze. Dřív aspoň chodili cca po půl hodině domů na kontrolu, ale teď nic. Začalo si tady toho všímat víc lidí a tak jsem jí řekla, že až na ní někdo zavolá socialku, tak ať není překvapená. Řekla mi na to, že socialka k ní večer nepojede.
Vím, je to jejich věc, ale nevím jak jí vysvětlit že tím ohrožuje děti.

Tohle ale nelze nikomu „vysvětlovat“ - pokud jsou psychicky nastaveni tak, že jim nedělá problém nechat takhle malé děti doma a jít někam za zábavou, tak je jakékoli vysvětlování zbytečná ztráta času… a je potřeba, aby jim takové chování ne VYSVĚTLIL, ale ZAKÁZAL někdo jiný. Z pozice úřední autority. Pokud máš pocit, že jsou děti ohroženy, je Tvoje povinnost s tím něco udělat.

Bohužel sis podle mého názoru sama zavřela vrátka k nějaké anonymitě - tím, že jsi ji začala „umravňovat“ stylem „nebuď překvapená, až na Tebe někdo zavolá sociálku“… Až ta sociálka (nebo policie, to je jedno) nyní přijde, bude dotyčným rodičům víc než jasné, na čí asi „anonymní“ podnět…

A v této fázi se ukáže, jak moc Ti na těch dětech skutečně záleží. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 09:46
@BohunkaP píše:
Tohle ale nelze nikomu „vysvětlovat“ - pokud jsou psychicky nastaveni tak, že jim nedělá problém nechat takhle malé děti doma a jít někam za zábavou, tak je jakékoli vysvětlování zbytečná ztráta času… a je potřeba, aby jim takové chování ne VYSVĚTLIL, ale ZAKÁZAL někdo jiný. Z pozice úřední autority. Pokud máš pocit, že jsou děti ohroženy, je Tvoje povinnost s tím něco udělat.

Bohužel sis podle mého názoru sama zavřela vrátka k nějaké anonymitě - tím, že jsi ji začala „umravňovat“ stylem „nebuď překvapená, až na Tebe někdo zavolá sociálku“… Až ta sociálka (nebo policie, to je jedno) nyní přijde, bude dotyčným rodičům víc než jasné, na čí asi „anonymní“ podnět…

A v této fázi se ukáže, jak moc Ti na těch dětech skutečně záleží. ;)

Ta situace, že jsem se jí snažila vysvětlit, že to není dobré ty děti nechávat doma samotné a že na ní někdo tu socialku zavolá vznikla tím, že ona byla v hospodě a někdo jí říkal, že prý slyšel, že u nich byla socialka, jelikož jí někdo udal.Na tom jsem jí řekla, ať se nediví, až na ní někdo socialku zavolá, když se o to zajímá už dost lidí. Řekla, že u nich socialka nebyla a že jsou to její děti a jejich věc. Ona si uvědomuje, že by to byl průser, kdyby se jedno vzbudilo, ale jelikož se to ještě nestalo, tak prostě spoléhá, že se to ani nestane.

• Citovat
  • Upravit
50725
18.2.14 09:46
@rozmary píše:
Mě teď čeká něco podobného, taky budou muset holky chvíli vydržet doma samy, kvůli práci. Mám jen víkendové směny, v sobotu mě musí na noční vozit manžel a v neděli ráno zase vyzvednout, je to tak třičtvrtě hodinky cesty :? Nemám z toho vůbec dobrý pocit, ale nic jiného nám nezbývá, děti jsem upozornila, starší je devět, tak to snad nějak zvládnou, doufám že večer už by mohly spát a ráno ještě taky, ale i tak je to nepříjemné :?

Kamarádčina osmiletá dcera vyzvedává pětiletou ségru ze školky, pak jdou spolu domů a čekají tak 3/4 hodiny na namku. Hned vedle mají teda babičku, ale ta nemá už nejlepší zdraví. Holka dostala kvůli tomu mobil. Já jsem bývala v tomhle věku běžně po škole sama doma, ještě jsem měla povinnosti. Když byl brácha pak ve škole (10+), tak jsme se vypravovali sami ráno do školy. Navzdory dnešním trendům nevidím problém v tom, když se dá takovým větším dětem důvěra a trošičku zodpovědnosti - navíc v době mobilů.

Ale děti z úvodního příspěvku jsou malinké, tam je to samo jiné. Moji byli sami doma myslím 5 minut max. - sprint vedle k našim pro klíč od auta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 09:50
@Angua píše:
Kanarádčina osmiletá dcera vyzvedává pětiletou ségru ze školky, pak jdou spolu domů a čekají tak 3/4 hodiny na namku. Hned vedle mají teda babičku, ale ta nemá už nejlepší zdraví. Holka dostala kvůli tomu mobil. Já jsem bývala v tomhle věku běžně po škole sama doma, ještě jsem měla povinnosti. Když byl brácha pak ve škole (10+), tak jsme se vypravovali sami ráno do školy. Navzdory dnešním trendům nevidím problém v tom, když se dá takovým větším dětem důvěra a trošičku zodpovědnosti - navíc v době mobilů.Ale děti z úvodního příspěvku jsou malinké, tam je to samo jiné. Moji byli sami doma myslím 5 minut max. - sprint vedle k našim pro klíč od auta :lol:

Já sama mám 4,5 leté dítě a nejdu s klidem dát o patro níž prádlo do pračky.

• Citovat
  • Upravit
22093
18.2.14 09:53
@Anonymní píše:
Ta situace, že jsem se jí snažila vysvětlit, že to není dobré ty děti nechávat doma samotné a že na ní někdo tu socialku zavolá vznikla tím, že ona byla v hospodě a někdo jí říkal, že prý slyšel, že u nich byla socialka, jelikož jí někdo udal.Na tom jsem jí řekla, ať se nediví, až na ní někdo socialku zavolá, když se o to zajímá už dost lidí. Řekla, že u nich socialka nebyla a že jsou to její děti a jejich věc. Ona si uvědomuje, že by to byl průser, kdyby se jedno vzbudilo, ale jelikož se to ještě nestalo, tak prostě spoléhá, že se to ani nestane.

No… to je celkem jedno, kdy a jak ta situace vznikla. Pointa je, cos řekla. ;) Tj. až teď někoho zavoláš, počítej s tím, že sousedce bude celkem jasné, na čí podnět (a nejen sousedce, ale i těm, kteří u té situace byli).

Ale protože Ti jde v první řadě o děti, tak pro Tebe toto jistě není podstatné ;) šlo mi jen o to, že diskusi zakládáš anonymně, podnět chceš podat anonymně, atd… tak aby ses potom třeba nedivila, čím to, že pokusy o utajení selhaly. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 09:54

Oni prostě tento přístup k dětem mají. V létě chodila ta sousedka se starším na hřiště cca 500 m od baráku a když jsem jí tam potkala a zeptala se, kde má malou, tak mi řekla, že doma spí. Odhad spánku měla 2 hodiny a po té době šla domů s tím, že se malá za chvilku vzbudí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
18.2.14 09:58
@Anonymní píše:
Já sama mám 4,5 leté dítě a nejdu s klidem dát o patro níž prádlo do pračky.

Tak to mi nepřijde moc v pořádku :mrgreen: (mám stejně staré) Je fakt, že moje je klidné - tohle se musí určitě odvíjet od povahy dítěte. Ale já se snažím ho vést k samostatnosti, chodí třeba sám k našim a zpět (je to asi 50 m vzdušnou čarou, musí cosi obejít, tak dejme tomu 100), vždy si voláme, že posíláme - spíš ale kvůli tomu, že naši mají na zahradě psy, tak aby je nechtě nepustil.

Pozoruju ho vždycky z okna, než zajde za roh - on to samozřejmě neví. Za rohem zase už ho může vyhlížet mamka. Když šel poprvé, tak se zastavil u nějakého lákadla a bylo vidět, že přemýšlí, jestli odbočit, nebo ne (měl nakázané jít přímo k babičce). Udělal 2 kroky stranou, pak se zarazil a pokračoval v původním směru :mrgreen:

Pak se lidí diví, že jsou dneska děcka totálně nesamostatné, když nevydrží v pěti letech 2 minuty bez dozoru v jiném patře. Ale to samozřejmě není k tématu, to je úplně jiná věc… Já jsem v pěti letech chodila na sídlišti sama ven na hřiště :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 09:59
@BohunkaP píše:
No… to je celkem jedno, kdy a jak ta situace vznikla. Pointa je, cos řekla. ;) Tj. až teď někoho zavoláš, počítej s tím, že sousedce bude celkem jasné, na čí podnět (a nejen sousedce, ale i těm, kteří u té situace byli).Ale protože Ti jde v první řadě o děti, tak pro Tebe toto jistě není podstatné ;) šlo mi jen o to, že diskusi zakládáš anonymně, podnět chceš podat anonymně, atd… tak aby ses potom třeba nedivila, čím to, že pokusy o utajení selhaly. ;)

Já u té situace v hospodě nebyla.Ona mi to říkala druhý den, když si byl náš syn u ní na zahradě s jejíma dětma hrát. Takže nikdo u toho nebyl. Je to moje „kamarádka“ takže jsem jí na rovinu tohle řekla. Co jsem jí měla říct? Buď v klidu, kdo by na tebe koho volal! :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML