Sousedi nechávají doma malé děti samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
18.2.14 10:01

@Angua Jj,ten mobil to jistí ;) Přes den by to bylo možná jiné, ale v noci je to…Ta starší je stršpytel, přiznám se že z ní mám větší strach než s té malé :) ta už doufám v deset večer bude spát. Ale malá toho hodně vykecá, nevím jak se na to bude tvářit učitelka ve školce, až jí bude vyprávět, jak byla se ségrou v noci sama doma :? Jde o jednu noc v týdnu, tak to snad dáme ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.14 10:03
@Angua píše:
Tak to mi nepřijde moc v pořádku :mrgreen: (mám stejně staré) Je fakt, že moje je klidné - tohle se musí určitě odvíjet od povahy dítěte. Ale já se snažím ho vést k samostatnosti, chodí třeba sám k našim a zpět (je to asi 50 m vzdušnou čarou, musí cosi obejít, tak dejme tomu 100), vždy si voláme, že posíláme - spíš ale kvůli tomu, že naši mají na zahradě psy, tak aby je nechtě nepustil.

Pozoruju ho vždycky z okna, než zajde za roh - on to samozřejmě neví. Za rohem zase už ho může vyhlížet mamka. Když šel poprvé, tak se zastavil u nějakého lákadla a bylo vidět, že přemýšlí, jestli odbočit, nebo ne (měl nakázané jít přímo k babičce). Udělal 2 kroky stranou, pak se zarazil a pokračoval v původním směru :mrgreen:

Pak se lidí diví, že jsou dneska děcka totálně nesamostatné, když nevydrží v pěti letech 2 minuty bez dozoru v jiném patře. Ale to samozřejmě není k tématu, to je úplně jiná věc… Já jsem v pěti letech chodila na sídlišti sama ven na hřiště :nevim:

Já mu nejsem furt za prdelí. On je docela šikulka, ale člověk nikdy neví, co je během 5 sekund napadne. To s tím prádlem bylo řečeno spíš jako porovnání mně se sousedkou ;)

• Citovat
  • Upravit
50725
18.2.14 10:09

@rozmary tak i učitelce se to dá případně vysvětlit - je to 2× 45 minut a starší je velká. Ona zas když bude mít ten pocit zodpovědnosti za ségru, tak si myslím, že to bude brát jinak - líp, než kdyby tam byla třeba úplně sama. Když budou mít instrukce dopředu, co dělat, kdyby… Tak to stopro zvládnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.14 10:10
@Anonymní píše:
Já mu nejsem furt za prdelí. On je docela šikulka, ale člověk nikdy neví, co je během 5 sekund napadne. To s tím prádlem bylo řečeno spíš jako porovnání mně se sousedkou ;)

No právě, mně to přišlo jako 2 extrémy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.2.14 10:11
@rozmary píše:
Mě teď čeká něco podobného, taky budou muset holky chvíli vydržet doma samy, kvůli práci. Mám jen víkendové směny, v sobotu mě musí na noční vozit manžel a v neděli ráno zase vyzvednout, je to tak třičtvrtě hodinky cesty :? Nemám z toho vůbec dobrý pocit, ale nic jiného nám nezbývá, děti jsem upozornila, starší je devět, tak to snad nějak zvládnou, doufám že večer už by mohly spát a ráno ještě taky, ale i tak je to nepříjemné :?

devítileté je už v pohodě, pokudnení malšímu rok teda :-) což dle fotek není -) dala nbych intrukce, zkusila bych si to se starším nanečisto..nedá se nic dělat holt. První žena mého muže nechává děti od staršího 9 let samotné, dokonce si vzpomínám, že vyzvedával segru ze školky a byl s ní hodinu doma sám než přišla máma, udělal jí svačinu..prostě se musel postarat, ale je to individuální dle dítěte, někderé si v 9 letech nenalije samo ani pití a mámu za zadkem potřebuje stále :nevim: @Colombina ale co má dělat? 9 leté dítě je schopno vyjít z bytu k sousedce, přivést si pomoc, 4 leté ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:14
@Anonymní píše:
Na jednu stranu s tebou souhlasím, ale na druhou stranu tebe by to nechalo klidnou?

Já nevím jak bych to zjistila, že děti nechávají samotné doma a oni jdou pryč. Nejsem vyložená z okna a nesleduju kdo kam jde a kdy se vrací. Myslím, že je to jejich věc. Pokud teda ti děti nejsou zanedbané, špinavé atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:17

Jinak starší jsem nechávala doma samotnou od cca 5ti let - třeba když jsem šla na nákup (na cca hodinu). Teď jí nechávám doma s mladší (1,5 roku) opět když potřebuju na nákup nebo se psem. Malou, když přes den spí, kdy vím že bude minimálně 2 hodiny spát, taky nechám doma samotnou (na cca 20 minut) a zajdu se psem, nebo odvezu starší na kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.2.14 10:19
@andreiika píše:
Nesouhlasím s tím, ale je to jejich věc. Nevím co někoho nutí strkat nos do cizí domácnosti.

„Výborný přístup“, opravdu. Co by sis říkala až by se těm dětem něco stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.2.14 10:19
@Anonymní píše:
Zkusim zavolat k nám na socialku a zeptat se co a jak. Oni chodí pravidelně pá, so a někdy i v ne. Čas od času v týdnu. Zrovna v neděli mi říkal soused, že šli domů v 6 ráno. On byl prý namol a ona jela s nějakým frajerem pryč :roll: Doma normálně nepijou, za to si to vyberou o víkendu. Spolu mají jen to mladší, to starší má po rozvodu svěřené do péče ona. Ještě mě napadlo, zda by to třeba nemohl řešit její ex, ale ten o tom neví.

a kdo se pak ve dne o ty děti jako starýá když ona je asi teda „na fušce“ a on na mol vyspává, asi nedělá dětme snídani a nebere je do zoo :zed: :zed: :zed: Otec dětí by to asi řešit mohl a asi i měl, pokud to teda není stejná kategorie..proč mají lidi děti, když jsou jim těch pár let, co je ty děcka potřebujou, na obtíž? Každej nekdy musí vypnout, ale tohle je už hodně :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.2.14 10:22
@andreiika píše:
Jinak starší jsem nechávala doma samotnou od cca 5ti let - třeba když jsem šla na nákup (na cca hodinu). Teď jí nechávám doma s mladší (1,5 roku) opět když potřebuju na nákup nebo se psem. Malou, když přes den spí, kdy vím že bude minimálně 2 hodiny spát, taky nechám doma samotnou (na cca 20 minut) a zajdu se psem, nebo odvezu starší na kroužek.

Ty necháváš 1,5 roční dítě hlídat 5tiletým? To máš opravdu takovou odvahu? Pětileťáka samotného doma na 20 minut ještě pochopím, ale ne batole. To se nebojíš, že někam vleze a třeba jen spadne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:25

@Colombina lépe si přečti co jsem psala, nebo koukni do podpisu - starší je za pár dní 9 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.2.14 10:26
@Colombina píše:
„Výborný přístup“, opravdu. Co by sis říkala až by se těm dětem něco stalo?

asi to samé, já to taky nemám ráda, ale jde o opravdu dost malé děti, to, že se ještě nic nestalo je zázrak dost, starší se probudí, půjde mladšímu ohřát mlíko v dobré víře třeba, bude šikovné a samostatné, dá to na sporák a tragedie je na světě… :nevim: Plus ty rodiče neví, že se ty děti nikdy neprobudily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
18.2.14 10:27
@Colombina píše:
„Výborný přístup“, opravdu. Co by sis říkala až by se těm dětem něco stalo?

Hele záleží na mnoha okolnostech, jaká ta rodina je atd. Jinak je to prostě jejich věc, jejich zodpovědnost. Pokud by chodily zanedbané, s modřinami atd., tak je to jiná věc. Ale pokud ty rodiče mají vyzkoušené že děti spí celou noc bez probuzení, sice s tím nesouhlasím, já bych to neudělala, ale je to jejich věc. Pokud to někdo chce hlásit na sociálku tak proti tomu nic nemám. Ale já bych to nehlásila. Jak jsem ale psala - nemám s tím zkušenost, v mém okolí se nic takového neděje, možná kdyby dělo, jednala bych jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 10:29
@andreiika píše:
Já nevím jak bych to zjistila, že děti nechávají samotné doma a oni jdou pryč. Nejsem vyložená z okna a nesleduju kdo kam jde a kdy se vrací. Myslím, že je to jejich věc. Pokud teda ti děti nejsou zanedbané, špinavé atd.

Je to moje v uvozovkách kamarádka, chodím k nám do té hospody čas od času pomáhat, takže to vidím na vlastní oči a hlavně tam chodí můj tchán, který je drbna a sedí u 3 piv v hospodě do rána, jen kvůli tomu aby o něco nepřišel a tak vím hned druhý den, že oni tam zase byli a že šli domu v 5 a že sotva chodili,… jinak nejsem tip, který sleduje sousedy přes záclonu. A vím, že hlídání 100% nemají, jelikož jeho rodiče už nežijí a její bydlí 300 km od. A hlavně oni se tím netají, že jsou děti doma samotné, když se jich někdo zeptá.

• Citovat
  • Upravit
425
18.2.14 10:29
@andreiika píše:
@Colombina lépe si přečti co jsem psala, nebo koukni do podpisu - starší je za pár dní 9 let ;)

OK, ale přece jen batole je neřízená střela, to se fakt nebojíš? Mám dva synovce ve věku 10 a 12 let a neumím si představit, že bych jim svěřila batole. Na chvíli na hraní ano, ale ne na hlídání.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect