Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj my rekonstuujem a po porodu jsme museli jit bydlet ke tchyni.za sebe musim rict, ze bez ni bych se ani nenajedla.mala trpi na koliky a chce porad nosit a natrasat. kdyby mi tchyne nenaservirovala jidlo az podnos a nevzala malou do naruce tak umru hlady
ted hlida kdyz jdu cvicit atd..mame jeste 14.dni nez se odstehujeme. jedine co my vadi, ze kdyz vezmu ven malou tak mezi tim uklidi
a prerovna hracky i kdyz ji rikam, ze si to udelam kdyz bude mala spat..citim se pak jak nemocna a ze nic nezvladnu.ted uz se vazne tesim do sveho na svuj klid a najet na nejaky svuj rezim a ne se porad prizpusobovat. Ale kdybych bydlela sama tak to taky nejak zvladnu.ale ja mam tchyni jako kamosku.ve tvem pripade bych rovnou brala ten baracek kdyz mate finance. ![]()
@Topasli Já mám opravdu zlatou tchýni i tchána, ale teď bydlíme půl roku u nich, než zrekonstuujem a já se nemůžu dočkat, až budeme ve vlastním a toipřes to, že tu jsme fakt jak na hotelu a všechno klape hladce. Jsem zastánce toho, že každá rodina má bydlet samostatně, to že k Vám mohou rodičové kdykoli přijít na návštěvu, nebo pomoct (zvlášť když je pak miminko), to je samozřejmé, ale vlastní hnízdečko je vlastní hnízdečko ![]()
Ahoj, za mě jednoznačně do svého. Když už teď nemáte nic moc vztah s tchyní, ještě se to zhorší ![]()
S tchýní bych bydlet nešla a to máme vztahy fakt pohodový. dokonce nám aj nabízela že když budem stavět ve stejný vesnici ( měli sme to v úmyslu) tak že můžem ten rok či 2 u nich bydlet abychom nemuseli platit nájem + hypo. dlouho sme přemýšleli a nakonec sme si vzali starší baráček cca 8 km od obouch babiček a sme všichni spokojený ![]()
Ano, pokud na to máte, tak určitě sami.
My u tchánovců vydrželi dlouhý rok a půl a stačilo. Jak holky píšou, že je výhoda mít babičku v baráku na hlídání, tak u nás se babička nezapojovala. Ona není vyloženě zlá ženská, jen je líná, pohodlná a o nic nemá zájem. Teď jsou vztahy velmi chladné. Kdyby jsme se tam tenkrát nenastěhovali, tak bych ji nepoznala v celé její kráse a mohly být vztahy v pohodě neutrální.
Takže za mě společné bydlení nikdy.
U nás taky měli milion řečí, po narození dcerky jsem vydržela čtyři měsíce, pak už ne. Tchyně fajn, ale jak moc pořád chtěla dcerku muckat, tak k nám pořád lezla, my jsme chtěli být s manželem i sami. Společná kuchyň a sociálky.
Jim bylo pořád teplo (18 - 20 st. na podzim), jenže skoro s novošem je to to žalostně málo. Už v porodnici se nechali slyšet, že zas budu prát o 106. Což bylo ohromně „výživný“.
Máš-li možnost, rychle pryč. Dnes, když tchánovci mají plno řečí, tak se na sebe s manželem podíváme, že tohle nemusíme a jedeme si do svého. Šíleně je to vytáčí, protože nás nemůžou řídit, něco nakazovat, radit.
Moc dobře si pamatuju, když jsme chtěli barevné stěny (rozuměj žlutavou a zelinkavou), řekli nám, že to je jejich barák a že rozhodují oni. Tak jsme to tak vzali, jsou ve 200 m2 sami a stejnak zase brblají.
Urcite sami. Byvanie s rodicmi nikdy k nicomu dobremu neviedlo.
@xxjaja píše:
Manzel se chce taky stehovat do baracku ke svy matce a uz ted je mi z toho hodne zlefurt si mysli, ze vsechno zalezi na domluve a komunikaci a nenecha si vysvetlit, ze ne v pripade souziti s tchyni
Ha!!! Takovy kecy jsem poslouchala taky, jak ze strany tchyne, myho i cele jeho rodiny… Nakonec jsem spatna jenom ja, dobra jen na uklizeni, jinak drzet hubu no a dopadlo to tak, ze po roce bydleni vicemene s tchyni jsem s malou odesla jak z baraku, tak od myho, kterej matce pritakaval!!! Totalne nam to znicilo vztah, pri mem odchodu tchyne nazvala nasi holcicku zasranym harantem a ja ji uz nikdy v zivote nechci videt a budu delat vsechno pro to, aby ji nevidela ani moje holcicka!!! NIKDY s tchyni proboha!!! A to se jevila jako ten nejmilejsi a nejpratelstejsi clovek predtim! Zadna pomoc, nic!!! ![]()
Taky se bojim, ze to tak dopadne. jen doufam, ze manzel pujde se mnou ![]()
Já sem žila 8 měsíců u přítele s jeho maminkou..V jednom pokoji s malým psíkem..Všechno supr, mohli jsme si pokoj předělat podle svého, žádné starosti o domácnost a hodně jsme ušetřili..ALE..soukromí je soukromí a brzo mi to začalo žít na nervy..kor s dítětem..Mít pořád za zády tchyni neni to pravé ořechové at jsou vztahy sebeužasnější.. ![]()
@Anonymní píše:
Ha!!! Takovy kecy jsem poslouchala taky, jak ze strany tchyne, myho i cele jeho rodiny… Nakonec jsem spatna jenom ja, dobra jen na uklizeni, jinak drzet hubu no a dopadlo to tak, ze po roce bydleni vicemene s tchyni jsem s malou odesla jak z baraku, tak od myho, kterej matce pritakaval!!! Totalne nam to znicilo vztah, pri mem odchodu tchyne nazvala nasi holcicku zasranym harantem a ja ji uz nikdy v zivote nechci videt a budu delat vsechno pro to, aby ji nevidela ani moje holcicka!!! NIKDY s tchyni proboha!!! A to se jevila jako ten nejmilejsi a nejpratelstejsi clovek predtim! Zadna pomoc, nic!!!
už jen jak nazvala vaší holčičku, bych jí nikdy nechtěla vidět potvora ![]()
Vlastní bydlení. Každopádně.