Spaní s mimi v posteli

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40965
23.10.24 19:15
@Anonymní píše: Více

Opravdu chceš diskutovat a zajímá tě názor druhé strany? :think: uplně to tak tedy nevypadá. Uplně nechápu, proč na ty jiné názory útočíš, vzdyt dělej si to podle svého a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
23.10.24 19:16

Já měla u první dcery připravenou krásnou postýlku a vůbec jsem nic neplánovala.
Po pár totálně probdelych noci jsem si vzala dceru k sobě do postele, bylo to jednoduší, nemusela jsem vstávat x krát za noc, nakojila jsem v leze a spalo se dal. Zůstala u nás do 4 let :lol: druhá dcera byla úplně jiná, spala úžasné 6-8h vkuse, takže byla u sebe v postýlce, pak se to zlomilo, já nechtěla vstávat, tak šla k nám. Byla u nás do 3 let.
Nikdo újmu nemá, bylo to skvělý. Manžel nám vyrobil 2m postel a vešli jsme se všichni ;)

Příspěvek upraven 23.10.24 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
23.10.24 19:23

Zvířata rodí v přírodě (když nepočítám bytové kočky, psy a podobně), protože nemají porodnice. A placentu jedí, aby nezanechala stopy po porodu a ochránila svá mláďata před predátory. Jde o nutnost a přežití, s přirozenými potřebami to nemá moc co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11787
23.10.24 19:35
@Rimonsiley píše: Více

Přesně tak, je to nutná ochrana před predátory a navíc i dobrý zdroj výživy po vyčerpávajícím porodu vzhledem k tomu že se většinou rodí více mláďat a ta matka se od nich prvních pár dní nemůže hnout a zvířata nemají full servis od manžela či personálu porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105593
23.10.24 19:53
@Micilin píše: Více

Bude na tom stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.10.24 20:06

Tak my nějak máme sex, i když máme děti. Uspím děti, je sex, vracím se k nim. A proč s nima spím? Protože si to tak přály, chtěly mámu. Protože každý savčí mládě spí se svojí mámou nablízku, aby se cítilo v bezpečí. Žádný primátí mládě nespí na samotce, jelikož instinktivně ví, že by ho něco brzy sežralo. Taky se děti i mláďata x krát v noci kojí. Jako někam odbíhat, tak by mě únavou asi klepla pepka :lol: V neposlední řadě se s miminkama prostě ráda tulím, ráda poslouchám, jak dýchají, ostatně dětem se zlepšuje v blízkosti mámy dýchání, protože kopíruje její dech. Také společné spaní zvyšuje šanci na dobré kojení. Prostě se máme rádi a rádi se tulíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4956
23.10.24 20:07

Je pohodlnější uspávat dítě vedle sebe, než sedět na křesle v pokoji vedle postýlky, dětem stačilo jen hladit ruku vedle v postýlce a já u toho usínala. Neměli jsme děti v posteli, ale v postýlce hned u postele. I teď dcera 5 let spí s námi v ložnici, postel má vedle naší postele. Ráda se s ní tulím při usínání, muž spí vedle mě z druhé strany, tak se tulím i k němu. Náš intimní život tím nijak netrpí, máme i jiné místa v bytě, kde TO lze dělat. Naše děti spát samy nechtěly, vyplakat jsem je zase nechtěla nechat já. Navíc se s nima fakt ráda tulím a mazlím, taky nerada usínám sama, tak chápu, že ani děti ne. Pokud dítě lépe spí samo v pokoji, tak chápu, jinak ale vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
23.10.24 20:07

Já měla pro dceru dvě postýlky, aby mi spinkala dole a nahoře a já v klidu všechno stihla. Sak trošku pobreci a určitě usne. Nikdy bych ji k sobě do postele nedala :mrgreen: :mrgreen:
No co si budem :lol: trvalo to 2 mesice co jsem skoro nespala, a po dvou měsících když jsem úplně vyčerpaná s urvanym deckem ve 2 ráno skakala na míči ať už proboha usne jsem ji soupla do postele a od té doby jsem konečně spala :srdce: jen jsem dala prso a spala dal, dítě spokojene, ja spokojena a co si budem má 3 roky a ještě neodesla a mě to vůbec nevadí, když co může byt hezciho než to tuleni a vědět, že to dítě mě potřebuje.
S manzelem se večer setkavame jinde u telky když večer malá usne, to mi přijde úplně v pohodě a nevím proč by se měl imtimni život odehravat jen v posteli.
Taky jsem to dříve nechapala a říkala jsem si jak si to miminko naučím, zatím to mimčo učí hlavně mě :srdce: Teď čekám druhé a mám nachystanou i kolebku, ale už teď je mi jasné, že to bude další pristehovalec do naší postele, ale dám té postýlce šanci, ale spanek je mi prednejsi. Prostě to fakt jinak nešlo a když se to miminko narodí a pláče, tak to přece matka musí udělat cokoli aby bylo spokojene. Prostě už jsou ty priority úplně jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9652
23.10.24 20:28

U prvního dítěte jsem taky moc nechápala, proč někomu spí miminko v posteli, když pro oba je pohodlnější spaní každý ve svém. Druhé dítko mi „vysvětlilo“ už v porodnici, že pokud chci vůbec někdy spát, tak jenom, když bude v mé posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4940
23.10.24 20:31

@Jahru Přesně takhle jsem to měla s prvním, tak uvidíme u druhého 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
23.10.24 21:02

Měla jsem syna vedle sebe a já spala mezi ním a manželem. Žádné soukromí nám to nevzalo. Mít intimitu se dá i jinde. Naopak společné spaní je krásne. Jsem ráda když ho u sebe mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15102
23.10.24 21:21

Poznámka počkej až porodíš je úplně přesná, protože pak teprve si můžeš dělat názor ;) Jinak co se sexu týká, s dětmi už je všechno jinak a nejen když je miminko. Dceri je 10let a kolikrát jde spát později než já, takže nějaké večerní postelové akce často nejsou možné. My umíme využít každou chvilku, když je na tréninku, u kamarádky, u babičky, nebo i rychlovku když je se koupe. Kdyz byla malá a spala s nama v posteli, využívali jsme obývák. Proste jsme se přizpůsobili tomu, ze mame dite. Miminko na noc v jine místnosti si neumim představit, pro me naprosto nepřirozená situace. Navíc koho by bavilo v noci trdlovat kolem postýlky, ja si kolikrát ani nepamatovala kdy a kolikrát jsem kojila a byla jsem lépe vyspaná než kdybych pokaždé musela vstát, neriskovala jsem, že dítě které u kojení usne, vzbudím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
23.10.24 21:53

U nás to bylo tak, že malá měla svoji postýlku v ložnici. Večer jsem ji dala spinkat tam, po prvním probuzení, přebaleni a napojeni, jsem ji občas dala zpátky do postýlky a když jsem byla unavená, nechala ji u nás (kolikrát jsem u kojení usla) a když se malá vzbudila tak bylo jednodušší v polospanku vytáhnout prso než se plně vzbudit a jít pro ni….
Manžel si společně spaní zamiloval, rad se s ni mazlil a byl rad, že ji tam máme. Hlavně společná rána byla pro nás kouzelná, malá de budila s úsměvem, tak jsme se vždy všichni ještě chvíli valeli a povídali si.

Společný intimní život po porodu stejně par týdnu nebyl :lol: sex byl až tak ke konci šestinedeli bych řekla… a co si budem… intimnosti se daji dělat i přes den a nejen v ložnici :mrgreen:

Až pak byla starší, kolem 10 měsíců, tak začala spinkat v noci ve svoji postýlce (v noci de budila jen 1-2 na mlicko). Navíc už hodně cestovala, tak jsme měli strach aby nespadla z postele. No a od 14 měsíců spí celou noc sama v pokojiku hned vedle. Už je zase o něco starší, Občas se vzbudí (špatný sen), tak si ji vezmeme k sobě a spinkame dal spolu. :srdce:

Hlavně to pak udělej podle sebe, jak to budeš cítit a jak ti /vám to bude vyhovovat. Ani jedno ani druhy není špatně.

Držím palce a hodně zdraví 🍀

• Citovat
  • Upravit
6415
23.10.24 21:56

Ahoj, diskuzi nemám úplně čas přečíst, možná se budu opakovat. Takhle - já si dala postýlku k posteli, 1 postranici dolů a že to bude super ( to kvůli pohodlí, abych nemusela v noci daleko). Když se malá narodila, dělala pořád hrozně divný zvuky, úplně jsem se děsila, a i když jsem ležela těsně vedle ní, připadala mi šíleně daleko a spala jsem jen vlezlá půlkou těla v té její postýlce. Kojila jsem v noci á 2 hodiny v sedě, jenže malá během 14 dní zjistila, že má na zádech senzor proti odložení a neváhala ho použít. Takže jsem třeba 3/4 hodiny kojila (novorozenci nemají často takovou sílu a tudíž se kojí dlouho, než to mají hotovo) a pak jsem odložila a mimino vzhůru a řev, takže odznova. Po těch 2 týdnech jsem byla jako zombie a mimino si dala do postele a bylo. Další 2 roky jsem se vyspala, i když intimitě to hodně pomohlo, že jsme ji ve 2 letech po odstavu začali dávat spát do pokoje (hned jsem otěhotněla podruhé :mrgreen: ). To už jsme postýlku ani nepořizovali (manžel má ještě 2 děti z minulého vztahu a říkal mi rovnou, že dětská postýlka je nanic). Maličká se narodila narozdíl od starší plánovaně, krásně a první 2 měsíce když nemohla usnout jsem ji prostě měla na sobě. A usnula vždy krásně a bylo to mega spokojené miminko. Už jsem věděla, že poslouchat instinkty a miminko je lepší než se stresovat, že něco naplanovaneho nevychází. Dřív jsem taky myslela, že dítě do postele nepatří. Jenže když se narodí, máš k němu takový vztah, že ten partner jde prostě stranou. Musí jít, protože to miminko je naprosto závislé. A ten partner, pokud je co k čemu, by neměl začít žárlit, ale naopak si taky postavit dítě na první místo. Ono je to jen na pár měsíců, když se to tak vezme. K nám tedy malá chodí stále, 4 roky, že se bojí atd, ale není to pravidlo u takhle velkých dětí. Když je nemocná, mám ji u sebe celou noc, chci ji mít pod dozorem a to je vlastně i důvod, proč mít miminko u sebe od začátku. Protože když je někde vedle, bůh ví, cos ním je. A ty hormony to prostě zařídí, že to nesneseme. Sice píšeš, že nejsme zvířata, ale v tomhle fakt jsme. A doporučuju pro klid a pohodu tebe i dítěte se nestresovat tím, že sis to nějak naplánovala a je to jinak. Co se týká sexu, u první to bylo v pohodě, to se našel čas i místo i chuť tak nějak vždy nebo skoro vždy. U druhé je to ve všech oblastech bída, upřímně nevím, kdy to dělají rodiče více dětí :mrgreen: ale když se chce, tak to vždy nějak jde. A hlavně ten čas, kdy nás děti potřebují úplně nejvíc u sebe není zase tak dlouhý. Ony celkem brzo začnou samy spát, naučí se mluvit a chodit a budou chodit, když budou něco potřebovat. Ale to mimino fakt ne. Já mám roční a tuhle ve 3 v noci z ničeho nic začala zvracet a kdybych tam nebyla a nesahla po ní a neotocila ji na bok, tak se udusí. Starší už si alespoň sedne když blinká. Takže asi tak. No, uvidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
23.10.24 22:23

Já se tu přifařím, také nad tím teď přemýšlím, jak se připravit. Zatím máme slíbenou poděděnou klasickou postýlku, ale jak čtu, že vetsina stejně skončí v posteli, tak nevím 😁 já bych se toho docela bála, partner má občas stavy, že se mu třeba zdá, že někam padám, prudce se budí a macha rukama, minule me chytal tak, že u toho rozbil lampu 🤦 tak aby to neodneslo mimco, kdyby spalo mezi námi.. Tak zvazuju tu pristavnou postylku k boku postele? A zvládá ta přístavná vlastně monitor dechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí