Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamtama píše:
@terinka4444 a tady je možná kámen úrazu, Viki nechce spát s tátou, ale se mnou.. dokonce nás napadlo, že je to možná od doby, co jsem otěhotněla, tak jestli to třeba nevycítil..
no on je ještě maličký, to nevím, co ti poradit, naše Terka už byla pětiletá. No tak s ním spi a uvidíš, až přijde mimino, ale u nás to bylo fakt nereálné, Kamka vstávala do roka co hodinu, nešlo s ní spát, ty dva byli rádi, že se mohli zdekovat.
@Tamtama píše:
Já ho hlavně nikam neposlala, na gauč se přesunul sám, protože podle jeho slov bychom se jinak nevyspali ani jeden..
Možná je to i uražená ješitnost
že najednou není on ten nejdůležitější, chlapi jsou v tomto hrozní ![]()
Můj tedy šel dobrovolně, on ví, že to nebude navždy ![]()
Ano, je to normální pokud vám to tak vyhovuje.
Já momentálně když se kouknu po své pravé ruce, tak vidím vedle mě spát svého 7 letého syna a po levé ruce 3 letého
ale to je tím, že tatínek nám odjel na služebku a tak se mi sem oba nasáčkovali. Jinak běžně spím já s mladším v ložnici a manžel se starším v obýváku (pokojík se předělává). Už od miminka spali oba kloučci mnohem lépe s námi v posteli, nebudili se tak jako v postýlce ![]()
@kozisek tím to taky není, syn není jeho.. Takže už v době, kdy jsme spolu začínali, tím stredobodem nebyl.. Leda by se to projevilo až teď ![]()
@Tamtama píše:
@kozisek tím to taky není, syn není jeho.. Takže už v době, kdy jsme spolu začínali, tím stredobodem nebyl.. Leda by se to projevilo až teď
no a nevysvětluje to tu reakci, že syn není jeho? Ono na nevlastní, ikdyž homám rád, se krapet jednodušeji uplatňuje tvrdost a důslednost
No nemáš to lehký, ale blbý to má chlap, takkupte postel už teď, ať spí na posteli, když na gauči nechce.Nebo ty se přesuń s malým, nepomůže přirazit postýlku k posteli? nestačilo by mu to?
@terinka4444 u nás to s oběma dětma klaplo. Mimino spí od začátku taky s námi a v pohodě. Velká spí jak dudek, pláč s ní absolutně nehnul. Spíš ta velká budí malou, protože strašně chrápe (asi po tatínkovi)
Pro mě je to taky normální, malá se mnou spala patnáct měsíců, pak jsem jí začala přesouvat po usnutí do její. Víc jak půl roku stejně lezla hned ke mě. Pak ke mě začala lézt až nad ránem a teď spí až do rána ve své a mě to až mrzí
![]()
@terinka4444 píše:
no a nevysvětluje to tu reakci, že syn není jeho? Ono na nevlastní, ikdyž homám rád, se krapet jednodušeji uplatňuje tvrdost a důslednost
i to už mě napadlo, ale prý ne.. postýlku přiraženou máme, nepomáhá..
@Sibyla0 píše:
Pro mě je to taky normální, malá se mnou spala patnáct měsíců, pak jsem jí začala přesouvat po usnutí do její. Víc jak půl roku stejně lezla hned ke mě. Pak ke mě začala lézt až nad ránem a teď spí až do rána ve své a mě to až mrzí![]()
naše malá chodí někdy v noci někdy k ránu, někdy lehne ke mě, někdy k tatínkovi, někdy mezi nás, dneska jen došla a zkontrolovala a zachvilku odkráčela do své postýlky, někdy nepřijde vůbec…a je fakt, že když nedojde tak už je to nezvyk…takže se nedivím že tě to mrzí ![]()
U nas probiha uplne ten stejny problem a za nic na svete nechce spat ve sve ale musi terorizovat chudaky rodice ![]()