Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak miminko nebo 3,5? Pokud jsi zvyklá na ubrousky, tak si o ně řekni, ne? Nemusíš přece dělat všechno jako ona, pokud je ti to nepříjemné.
@pikola píše:
Tak miminko nebo 3,5? Pokud jsi zvyklá na ubrousky, tak si o ně řekni, ne? Nemusíš přece dělat všechno jako ona, pokud je ti to nepříjemné.
Dvě děti… 1,5 a 3,5 roku (omlouvám se, že píšu tak neurčitě ale nerada bych aby došlo k odhalení… přece jen tento server je poměrně hodně neštěvovaný)
@jarden píše:
Dvě děti… 1,5 a 3,5 roku (omlouvám se, že píšu tak neurčitě ale nerada bych aby došlo k odhalení… přece jen tento server je poměrně hodně neštěvovaný)
Tak pokud je třeba to starší autista, tak to je s ním o to těžší a matku nebaví se s nima dohadovat o oblékání. Já dceru taky myla v umyvadle, o ubrousky jsme měli jen na cesty. Jak často je hlidas?
@pikola píše:
Tak pokud je třeba to starší autista, tak to je s ním o to těžší a matku nebaví se s nima dohadovat o oblékání. Já dceru taky myla v umyvadle, o ubrousky jsme měli jen na cesty. Jak často je hlidas?
Hlídám i několik dní za sebou, proto právě vidím to nevyměněné oblečení aj. Jinak doma je poměrně velký nepořádek, ale to mi tolik nevadí, spíše se bojím bakterií, kdy např. maminka vařila drůbeží maso, a nechala kosti na kuchyňské lince 3 dny apod.
Příspěvek upraven 13.11.16 v 08:59
Celé to na mě dělá dojem víc na přírodu orientovaná rodina. Ti obvykle tolik nedvají na hygienu. Spíš z přesvědčení, než z nedbalosti. Já třeba taky netrvám na mytí denně, zvlášt pokud nesportují a venku se nijak svlášt nezašpiní. Někomu je spodní prádlo nepříjemné. Vlhčené ubrousky jsem taky nepoužívala. Tekuté mýdlo mám kvuli dětem, mají ho rádi, já sama nepoužívám. Neutírání po stolici je teda dost zvláštní. Náhé a bosí - tak děti to tak maj rádi. Některé výchovné směry jim tu volnost nechávají. Mě studené nohy závadné nepřijdou. Pyžamo bude spíš lennost, nehty to samé, já taky na nehty mám tendenci zapomína, v létě, když se hrabou v zemi, tak taky nejsou vždy OK. aostalos a agresivita.
Tak je matka čuně no… Otázka, zda je to prostředí pro děti nebezpečné. Zkus se s ní o tom pobavit, co ti nevyhovuje.
@pikola píše:
To může být dost možná pravda. Dítě vůbec nespolupracuje, nereaguje na příkazy ani na jméno (hluché ale není), a když je někdo v blízkosti ihned ho plácá a kope. I tak si ale říkám, jak s tímto tyto špatné hygienické návyky souvisí.
Navíc pokud je na děti sama a ještě jedno je takové. Někdo prostě pořádek neřeší, má dost starostí sama se sebou a nevidí nepořádek, nebaví ji se dohadovat 300× denně s dětma aby si vzali ponožky. Zkus s ní mluvit a třeba ji pomoct.
@Trispinta píše:
@PetrVesely Moc to prozivate, na to, že jste chlap, dle jména, jinak nevim co může vést muže ke komentování příspěvků na emiminu,ale to už je z jiného soudku
Naopak jak jsem psal, já bych se na nějakou přemrštěnou starost o hygienu vykašlal, kromě té neutřené zadnice ![]()
A emimino jsem navštívil nedávno, protože se starám o 3,5 letého prcka a zajímají mne věci kolem výchovy a skolky a tak ale objevil jsem zde fenomén. Svět, který jsem netušil že existuje a tak sem chodím rád. Obohacuje mě ta možnost číst názory a pohledy na život, partnerství a výchovu, které by mě nikdy nenapadly a poznávat fantastický svět jiných žen, než mám doma. Mohu?
@jarden to jsme dle tebe taky sociálové. Vlhčené ubrousky používáme na mytí záchodu a na čištění věcí od oleje (na děti fakt ne). Obě děti jsem co byli na plenách myla jen vodou a troškou dětského mýdla. Pokud nejsou děti špinavé z venku, tak je taky denně nekoupu a když tak zase jen voda a případně jen zadeček mýdlem. Oblečení teda v tomto věku už řeším a převlíkám do pyžamka. Ale kolikrát taky mamce, když přijdeme hlídat předávám děti polonahé nebo v pyžamku a mamka dopřevlíká. Nemíním se s dětmi zbytečně hádat, když už spěchám do práce a oni odmítají obléknutí. Bačkůrky a ponožky hlídám máme tu od země zimu. A jestli se za agresivitu považuje, že se několikrát denně přetáhnou hračkou, strčí do sebe atd, tak jsou i agresivní.
@jarden Tak mě to teda přijde teda už docela přes čáru.
Pokud děti nemají nějaké svlíkací období, tak alespoň ponožky, tepláky a tričko by doma mít měly (v tomto počasí), u odplínkovaných dětí je pro mně spodní prádlo samozřejmost.
Stejně tak mít na spaní jiné oblečení (nemusí být nutně pyžamo) než to, v čem se celý den válí doma po zemi nebo v čem chodí ven.
Vlhčeným ubrouskům na doma taky neholduji, používám perlan namočený ve vodě.
A večerní omytí alespoň intimních partií a rukou (nemusí být nutně vana nebo sprcha) + zuby taky považuji za základ hygieny.
V tomhle věku si děti osvojují návyky. Potícímu se puberťákovi pak budou asi dost složitě vysvětlovat, že už přišel čas vlézt každý večer do vany a neválet se v oblečení v posteli.
Čistí jim ta rodina zuby?
@PetrVesely píše:
Naopak jak jsem psal, já bych se na nějakou přemrštěnou starost o hygienu vykašlal, kromě té neutřené zadnice
A emimino jsem navštívil nedávno, protože se starám o 3,5 letého prcka a zajímají mne věci kolem výchovy a skolky a tak ale objevil jsem zde fenomén. Svět, který jsem netušil že existuje a tak sem chodím rád. Obohacuje mě ta možnost číst názory a pohledy na život, partnerství a výchovu, které by mě nikdy nenapadly a poznávat fantastický svět jiných žen, než mám doma. Mohu?
Děkuji za názor. Možná mi poradíte, jestli je i ok, když se chlapeček neutírá po malé a nosí jen tepláčky bez spodního prádla, stejné i několik dní za sebou… Děkuji.
Pro me je toto silene. Hygenicke navyky mam trochu jinde. Dceri rano pod vodou umyvam pipku, ruce, oblicej. Kazdy den je nekolikrat prevlecena, protoze se zaspini. Ma zvlast obleceni na doma, ven, na spani. Chodi na nocnik po curani utreme po kakani ji dam do vany a zadecek umyju mxdlem a vodou, delam to tak od mimina. Vecer se koupe vzdy, je casto zapocena nebo smrdi nozky do postele bych ji neumytou nedala. Mokry ubrousky pouzivam na cesty nebo i doma po jidlw na pusu. Pouzivam uz 2 a pul roku hipp ubrousky a dcera ma pusinku v pohode. Nehty se moc nestrihaji, dcera si je kouse. Ponozky si taky sundava, ja nasazuji ma i pleneny backurky. Jediny co tak doma dceri nedavam kalhotky, ma jen leginy. Na ven uz jo.
@jarden je to hnus
oni jsou sociální všichni? Je jí to asi jedno
, z venku do postele jo, no to musí být super
Jsou nějaké základy a to by měla teda dodržovat a klidně bych jí to řekla jinak tam za chvíli chytíš svrab a vši ![]()