Špatné hygienické návyky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
13.11.16 09:15

@Aspera
to rozhodně nejste sociálové (navíc bych takovým termínem bych nenazvala ani moji rodinku). Možná jste jen nečetla všechny příspěvky, např. ta agresivita je poměrně velký problém, mýdlo maminka nepoužívá žádné, ponožky (v bytě je 17 stupňů) také ne, děti jsou nemocné a špinavé apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.11.16 09:20
@jarden píše:
@Aspera
to rozhodně nejste sociálové (navíc bych takovým termínem bych nenazvala ani moji rodinku). Možná jste jen nečetla všechny příspěvky, např. ta agresivita je poměrně velký problém, mýdlo maminka nepoužívá žádné, ponožky (v bytě je 17 stupňů) také ne, děti jsou nemocné a špinavé apod.

A jak na tebe jinak ta maminka působí? Není nějaká trošku jednodužší nebo naopak z péče o to autistické dítě prostě už tak hotová, že ty věci jako převlíkání a mytí už jdou mimo ní?
Zkoušela jsi s ní na to téma promluvit (ve smyslu, děti jsou poměrně často nemocné a mě přijde, že tu je dost zima, nebylo by lepší je doma trochi víc obléct nebo přitopit?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.11.16 09:21
@Markéta80 píše:
@jarden je to hnus :jazyk: oni jsou sociální všichni? Je jí to asi jedno :?, z venku do postele jo, no to musí být super :jazyk: Jsou nějaké základy a to by měla teda dodržovat a klidně bych jí to řekla jinak tam za chvíli chytíš svrab a vši :jazyk:

Asi si to špatně vykládate, vůbec se nejedná o nějakou sociálně slabou rodinu. Dokonce mají i paní, co jím jednou za týden chodí žehlit a uklízet plochy. Nějakého svrabu se nebojím, spíše mi vadí ta nápadná zanedbanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
13.11.16 09:24

@jarden tohle se chytí hned když je tam taková hygiena :jazyk:. mě by těch dětí bylo líto. Co si z toho asi vezmou, že z venku se jde do postele :jazyk:.pro mě by rodina bla sociálně slabá pokud ani nemá pro děti na spodní prádlo, to je snad základ :roll: Mamince je to jedno že děti jsou špinavé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.11.16 09:27
@Svistice píše:
A jak na tebe jinak ta maminka působí? Není nějaká trošku jednodužší nebo naopak z péče o to autistické dítě prostě už tak hotová, že ty věci jako převlíkání a mytí už jdou mimo ní?
Zkoušela jsi s ní na to téma promluvit (ve smyslu, děti jsou poměrně často nemocné a mě přijde, že tu je dost zima, nebylo by lepší je doma trochi víc obléct nebo přitopit?)

Maminka je chytrá, inteligentní ale vede trochu takový bohémský alterntivní život. Taky jsem si všimla, že témeř všechny výrobky má Bio. Na maminku toho je celkem hodně, je nevyspalá (v noci se děti budí, maminka kojí), je celkově vystresovaná… vím, že si dá někdy víno i během dne (i dopoledne). Do diskuze s maminkou se nechci moc pouštět, platí mi celkem hezké peníze a nerada bych o tu práci přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.11.16 09:37

@jarden To chápu, že o práci nechceš přijít. Holt to má paní asi opravdu dost jinak nastavené.
A byl by problém, pokud by jsi koupila tekuté mýdlo a ubrousky, a pokud děti hlídáš i večer, tak je večer trochu ošplouchla a převlékla do jiných triček a dala spinkat alespoń v čistém (to samé oedně případného odpoleního spaní)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.16 09:44

Ja si tedy zivot bez vlhcenych ubrousku nedovedu predstavit, za me super vynalez ;) Jinak ja rozhodne nejsem zadna super matka, ktera by dite nekolikrat denne prevlekala a čančala, nebo denne machala ve vane. Ale do postele patri pyzamo, zadek se utira papirem, ruce se myji mydlem, nehty se strihaji… To jsou zakladni hygienicke navyky. Bohuzel se to s takovymi detmi, potazmo pak dospelymi tahne cely zivot a je az neuveritelne, jaci jsou nekteri lide cunata a to vcetne zenskych. A jak bych se zachovala? Nevim. Ty jako chuva asi nemas moc moznosti. Bud takzvane drzet hubu a krok, nebo odejit. Nebo se tem detem venovat a vest je k tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
13.11.16 09:45
@jarden píše:
Maminka je chytrá, inteligentní ale vede trochu takový bohémský alterntivní život. Taky jsem si všimla, že témeř všechny výrobky má Bio. Na maminku toho je celkem hodně, je nevyspalá (v noci se děti budí, maminka kojí), je celkově vystresovaná… vím, že si dá někdy víno i během dne (i dopoledne). Do diskuze s maminkou se nechci moc pouštět, platí mi celkem hezké peníze a nerada bych o tu práci přišla.

Tak to asi prostě nezvládá no.. ale nějakou normální debatu s ní přece vézt můžeš, nemusí být vše přece podle ní pokud ti to nevyhovuje. Třeba se jí Zeptej na ubrousky pokud je vyzadujes, třeba ona je nepoužívá záměrně. To samé, že ti přijde, že je zima a pod, proč nemají spodní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.11.16 09:49
@jarden píše:
Děkuji za názor. Možná mi poradíte, jestli je i ok, když se chlapeček neutírá po malé a nosí jen tepláčky bez spodního prádla, stejné i několik dní za sebou… Děkuji.

Po malé si snad běžně kluci neutírají, rozhodně bych to nebrala jako nějaký prohřešek.
Mytí každý den není taky úplně ideální pro pokožku. Stejně tak tekuté mýdlo, vlhcene ubrousky.
A tedytedy kluk mi ve třech letech běžně chodil po studeném baráku jen v triku a slipech.ale tedy nebýval nemocný. Já sama doma nasnesu na nohou ponožky nebo backory, tak nenutim ani kluka. A studené nohy nejsoua rozhodující.

• Citovat
  • Upravit
30332
13.11.16 09:53

@jarden jenže z toho co si psala, bylo dost věcí co můžou takto normálně fungovat. Něco je problém, ale určitě né vše. Já bych si s maminkou promluvila a navrhla řešení, koupit botičky, koupit mýdlo (nebylo napsáno, že není doma žádné), ubrousky jsou zbytečnost, jen spousta chemie, která by neměla přijít do styku s pokožkou. Oblíkání, dětí převlíkám, myju, ale přijít k nám dneska někdo v 8.30, tak si řekne že jsme prasata, děti krátce po snídani, pusu od jogurtu, mikinu od jogurtu, 30 minut před tím oba čistí. A malé flíčky na oblečení přes den neřeším, to bych převlíkala furt a prala taky tak, do večera toho hodně vydrží, měním jen když jsou fakt mokří a nebo hodně špinavý.
Ale věřím, že na tu maminku je toho hodně. Jestli jsou děti autisté, tak ta bude už na prášky a proto si sehnala pomoc, paní na úklid a hlídání a asi trošku očekává, že převezmete její role. Co by řekla na to, kdyby přišla domů a na stole měla účtenku za mýdlo, žíňku (na utírání zadečku po stolici teda nevhodná věc, musela by být na každé mytí čistá a pak do prádla) atd. Zaplatila by to bez keců? Pokud ano, dokoupila bych potřebné, nechala proplatit a používala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
13.11.16 09:55
@Trispinta píše: :potlesk: :potlesk: výborně, už jsem ztrácela iluze, že ženy by neměly být čuňata a děti k tomu vést, mám to nastavené stejně jako Vy a připadám si tu divně :lol:

Ja si pripadam divne dost casto :mrgreen: at uz jdw o vychovu, jidlo, hygenu atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.11.16 09:57
@PetrVesely píše:
No to já bych tedy neřekl. Pusu vlhčákem jo???http://ekonomika.idnes.cz/…4-/test.aspx?…

Presne, nechapu 8o jednou znama vzala diteti pusu ubrouskem a to zaclo desne brecet. Melo vyrazku a stipalo to :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
13.11.16 09:58
@Pomka píše:
Presne, nechapu 8o jednou znama vzala diteti pusu ubrouskem a to zaclo desne brecet. Melo vyrazku a stipalo to :?

Souhlas, na dítě nepoužívám, vyrážka pod plenou mi stačila, než jsem přišla na to z čeho je. Použiju max. na ruce někde venku, kde není možnost umýt vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.11.16 10:07
@Aspera píše:
Souhlas, na dítě nepoužívám, vyrážka pod plenou mi stačila, než jsem přišla na to z čeho je. Použiju max. na ruce někde venku, kde není možnost umýt vodou.

Ja na zadek pouzivala, ale hlidala jsem, jestli je pokozka v poradku, mala je snasela dobre. Na ruce hooodne vyjimecne, kdyz jsme venku a domu by to nepockalo, na oblicej v zadnem pripade. Je mi blbe, jen si to predstavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.11.16 10:12
@scentini píše:
Pro me je toto silene. Hygenicke navyky mam trochu jinde. Dceri rano pod vodou umyvam pipku, ruce, oblicej. Kazdy den je nekolikrat prevlecena, protoze se zaspini. Ma zvlast obleceni na doma, ven, na spani. Chodi na nocnik po curani utreme po kakani ji dam do vany a zadecek umyju mxdlem a vodou, delam to tak od mimina. Vecer se koupe vzdy, je casto zapocena nebo smrdi nozky do postele bych ji neumytou nedala. Mokry ubrousky pouzivam na cesty nebo i doma po jidlw na pusu. Pouzivam uz 2 a pul roku hipp ubrousky a dcera ma pusinku v pohode. Nehty se moc nestrihaji, dcera si je kouse. Ponozky si taky sundava, ja nasazuji ma i pleneny backurky. Jediny co tak doma dceri nedavam kalhotky, ma jen leginy. Na ven uz jo.

bych si asi taky kousala nehty :mrgreen: s nadsázkou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect