Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@angelivanka84 píše:
Tak to nedělej a nikomu necpi svůj názorČím to utřu v autě?
Jako za komoušů oslintám kapesník?
V autě vždycky vozím malou lahvičku vody, tím spíš když vím, že tam povezu dítě. Vlhčené obrousky používám jen v největší nouzi i u dospěláka a to jenom na ruce a jenom kvůli fakt velké špíně (oprava auta, přenášení špinavých věcí). Strkat vlhčené ubrousky do pusy je prostě nechutné, to už radši tu slinu, i to je zdravotně nezávadnější.
@angelivanka84 píše:
Jo tohle, ale to je jiná diskuze.
A hlavně já ho nebiju, jen když fakt zlobí tak mu dám na zadek.
Když to nejde po dobrém.
A když jsem ho tohle nebo cokoliv jiného učila, tak nikdy nedostal.
To nemá s tímto tématem nic společného.
Proto jsem nechápala
A myje se proto, že dává prkýnko nahoru a pak i dolů a sahá na to. Tak mu je přeci nenechám špinavý.
Aspoň tedy to je zase můj názor.
Ale ať si to dělá každý jak chce a jak uzná za vhodné
Nikomu svoje názory cpát nebudu
A to dává prkynko dolů pinďou, že si homusí mýt? ![]()
@angelivanka84 heleď, řekni mi, jak ty to děláš na veřejných záchodcích, kde není bidet? Nebo tam prostě na záchod nechodíš, protože by ses pak nemohla umýt?
@lucenka píše:
A to dává prkynko dolů pinďou, že si homusí mýt?
Já se fakt u téhle diskuse bavím, podle mě @angelivanka84 celou dobu mluví o tom, že si umejvá synek ruce po záchodě a ne pinďu:-)))
Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. Děkuji
Příspěvek upraven 15.11.16 v 15:59
@jarden píše:
Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. DěkujiPříspěvek upraven 15.11.16 v 15:59
Podle mě tohle není normální a s alternativní výchovou to nemá nic společného. Prostě rodiče jsou prasátka, a to oba, pokud tohle chlapovi nevadí. Něco jiného je, když dítě lítá nahaté a špinavé v rámci jednoho dne, dcerka má taky doma pusu od jídla třeba celé odpoledně nebo pokecaný tričko, ale nesmrdí a meje se denně, vlhčené ubrousky řešit nebudu, nemá-li je, OK. Zadek bych při přebalování utřela toaleťákem, který bych si nachystala a šla umýt rukou a vodou. A být chůvou, tak si prostě balíček na to přebalování koupím, stojí to pár korun a vydrží dlouho..
Já znám velice alternativní maminku chodí bosky ona i děti všude i venku (ne v zimě samozřejmě), kluci jsou špinaví (ze zápalu hry), mimino se batolí na zemi (venku), ale děti jí nesmrdí, meje je atd… Pořádek moc nevím, byla jsem u nich jen jednou, ale bylo tam asi 30 lidí na návštěvě, takže tam by mumraj, ale řekla bych tak normálně, nevypiglováno, ale zbytky jídel taky nemá nalepené…
Toť můj názor.
Ja se tady fakt bavim nad tou protiubrouskovou hysterii
za me… jeden z nejlepsich a nejprajtictejsich vynalezu poslednich let! Nevim, koho bych mohla poskodit tim, ze mu ubrouskem utru zadek, ruce nebo pusu
ja to bezne delam jiz mnoho let a nevim, cemu by to melo skodit. Sama je pouzivam misto kapesniku, kdyz mam rymu, vsechno se tim da utrit… no proste super vec ![]()
Já je používám taky, sice teda na pusu výjimečně, mě to vadí, ale na zadek, ruce a notebook zcela běžně:-)
Ja ubrouskama utiram vse mozne - ale diteti tim ruce utru velmi vyjimecne a pusu jsem utrela asi 3× - to mi vadi. At si to kazdy dela jak chce, ale kdyz vidim, jake fleky s tim vydrbu… Pouzivam Pampers, na zadnici ditete dobry ![]()
@angelivanka84 píše:
Crrrrrrrrr budíček! 21 století volá…
Volá k čemu? K nezměrné blbosti a zhůvěřilosti?
No tak to hop a skok na špek, ať ti nic neuteče.
Tak dodovám aktuální informaci, že jsem od dětí při hlídaní chytla nějaký bacil (hlídala jsem 2 dny mladší dítě bylo nemocné). V současné době se tedy doma léčím a zvažuji jestli děti budu hlídat i nadále. Bohužel kvůli autismu děti nejsou vůbec veselé a hravé, ale jsou agresivní a já odcházím domu se škrábanci a kopanci. Jedině co je baví je točení se do kola a koukání se na televizi. U všeho ostatního se vztekají ![]()
@jarden to víš autismus je boj ale maminka to nějak řeší? Chodí s dítětem do SPC? chodí k ní raná péče? To jsou autisti obě děti? no i s autistou se dá pracovat
takže ne vše se dá svádět na autismus ![]()
@angelivanka84 píše:
Já?
Proč já? Jde o děti ne?
A to nosím tašku sebou, jak jinak!?
Děcko, co se neumyje po záchodě je podle tebe prase, ale dospělák co udělá to samé není? A co s tím proboha má co společného taška? ![]()
@jarden píše:
Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. DěkujiPříspěvek upraven 15.11.16 v 15:59
Umýt tekoucí vodou a rukou je to nejhygieničtější, vlhčenýma kapesníkama to akorát opatláš všude kolem ale bakterie tam jsou dál.
Nemusíš tu práci dělat, nikdo tě nenutí, maminka děti nijak nezanedbává, to by vypadalo hodně jinak, takže co řešíš? Buď se přizpůsob tomu co mají doma a nebo odejdi.