Špatné hygienické návyky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
15.11.16 13:49
@angelivanka84 píše:
Tak to nedělej a nikomu necpi svůj názor ;) Čím to utřu v autě?
Jako za komoušů oslintám kapesník? :poblion:

V autě vždycky vozím malou lahvičku vody, tím spíš když vím, že tam povezu dítě. Vlhčené obrousky používám jen v největší nouzi i u dospěláka a to jenom na ruce a jenom kvůli fakt velké špíně (oprava auta, přenášení špinavých věcí). Strkat vlhčené ubrousky do pusy je prostě nechutné, to už radši tu slinu, i to je zdravotně nezávadnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.16 13:51
@angelivanka84 píše:
Jo tohle, ale to je jiná diskuze.
A hlavně já ho nebiju, jen když fakt zlobí tak mu dám na zadek.
Když to nejde po dobrém.
A když jsem ho tohle nebo cokoliv jiného učila, tak nikdy nedostal.
To nemá s tímto tématem nic společného.
Proto jsem nechápala :nevim:
A myje se proto, že dává prkýnko nahoru a pak i dolů a sahá na to. Tak mu je přeci nenechám špinavý.
Aspoň tedy to je zase můj názor.
Ale ať si to dělá každý jak chce a jak uzná za vhodné ;)
Nikomu svoje názory cpát nebudu ;)

A to dává prkynko dolů pinďou, že si homusí mýt? 8o

• Citovat
  • Upravit
32028
15.11.16 14:02
@lucenka píše:
:palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.11.16 14:03

@angelivanka84 heleď, řekni mi, jak ty to děláš na veřejných záchodcích, kde není bidet? Nebo tam prostě na záchod nechodíš, protože by ses pak nemohla umýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.16 15:23
@lucenka píše:

Já se fakt u téhle diskuse bavím, podle mě @angelivanka84 celou dobu mluví o tom, že si umejvá synek ruce po záchodě a ne pinďu:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.11.16 15:48

Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. Děkuji

Příspěvek upraven 15.11.16 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.16 16:17
@jarden píše:
Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. DěkujiPříspěvek upraven 15.11.16 v 15:59

Podle mě tohle není normální a s alternativní výchovou to nemá nic společného. Prostě rodiče jsou prasátka, a to oba, pokud tohle chlapovi nevadí. Něco jiného je, když dítě lítá nahaté a špinavé v rámci jednoho dne, dcerka má taky doma pusu od jídla třeba celé odpoledně nebo pokecaný tričko, ale nesmrdí a meje se denně, vlhčené ubrousky řešit nebudu, nemá-li je, OK. Zadek bych při přebalování utřela toaleťákem, který bych si nachystala a šla umýt rukou a vodou. A být chůvou, tak si prostě balíček na to přebalování koupím, stojí to pár korun a vydrží dlouho..

Já znám velice alternativní maminku chodí bosky ona i děti všude i venku (ne v zimě samozřejmě), kluci jsou špinaví (ze zápalu hry), mimino se batolí na zemi (venku), ale děti jí nesmrdí, meje je atd… Pořádek moc nevím, byla jsem u nich jen jednou, ale bylo tam asi 30 lidí na návštěvě, takže tam by mumraj, ale řekla bych tak normálně, nevypiglováno, ale zbytky jídel taky nemá nalepené…

Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.11.16 16:59

Ja se tady fakt bavim nad tou protiubrouskovou hysterii :mrgreen: za me… jeden z nejlepsich a nejprajtictejsich vynalezu poslednich let! Nevim, koho bych mohla poskodit tim, ze mu ubrouskem utru zadek, ruce nebo pusu :lol: ja to bezne delam jiz mnoho let a nevim, cemu by to melo skodit. Sama je pouzivam misto kapesniku, kdyz mam rymu, vsechno se tim da utrit… no proste super vec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
15.11.16 17:03

Já je používám taky, sice teda na pusu výjimečně, mě to vadí, ale na zadek, ruce a notebook zcela běžně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
15.11.16 17:12

Ja ubrouskama utiram vse mozne - ale diteti tim ruce utru velmi vyjimecne a pusu jsem utrela asi 3× - to mi vadi. At si to kazdy dela jak chce, ale kdyz vidim, jake fleky s tim vydrbu… Pouzivam Pampers, na zadnici ditete dobry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
15.11.16 21:50
@angelivanka84 píše:
Crrrrrrrrr budíček! 21 století volá…

Volá k čemu? K nezměrné blbosti a zhůvěřilosti?
No tak to hop a skok na špek, ať ti nic neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.16 19:50

Tak dodovám aktuální informaci, že jsem od dětí při hlídaní chytla nějaký bacil (hlídala jsem 2 dny mladší dítě bylo nemocné). V současné době se tedy doma léčím a zvažuji jestli děti budu hlídat i nadále. Bohužel kvůli autismu děti nejsou vůbec veselé a hravé, ale jsou agresivní a já odcházím domu se škrábanci a kopanci. Jedině co je baví je točení se do kola a koukání se na televizi. U všeho ostatního se vztekají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
16.11.16 19:52

@jarden to víš autismus je boj ale maminka to nějak řeší? Chodí s dítětem do SPC? chodí k ní raná péče? To jsou autisti obě děti? no i s autistou se dá pracovat ;) takže ne vše se dá svádět na autismus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
18.11.16 01:03
@angelivanka84 píše:
Já?
Proč já? Jde o děti ne?
A to nosím tašku sebou, jak jinak!? :nevim:

Děcko, co se neumyje po záchodě je podle tebe prase, ale dospělák co udělá to samé není? A co s tím proboha má co společného taška? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
18.11.16 01:08
@jarden píše:
Děkuji za všechny odpovědi. Vidím, že se tu hodně řeší vlhčené ubrousky… Já na nich nijak nelpím, avšak když hlídám dítě, co má celý den plenku a potřebuji ho přebalit po velké (maminka nemá ani přebalovací pult) ja pro mě jako chůvu celkem nepohodné dělat to v umyvadle jen rukou a vodou. Navíc, řekla bych i trochu nebezpečné (malý je celkem cvalík). Prostě by se mi hodila aspoň žínka nebo papírové role, kterou bych navlhčila a nemusela být v přímem kontaktu s výkaly. Nic z toho ale maminka nemá (kromě toaletního papíru, který je v samostastné místnosti na WC). Celkově mi hygiena v domácnosti připadá hodně odlišná než na co jsem u dětí zvyklá (zaschlé jídlo na oblečení/kuchyňské lince/stole i několik dní, špatně umyté nádobí a spousta špinavého prádla po domě apod.) Ohledně absenci spodního prádla u staršího mi to trošku vadí. Chlapeček se často svléká během dne tepláčky a musím říct, že to není bez zápachu (tepláčky nosí několik dní a myje se - jak už jsem avizovala - jednou týdně). V domácnosti je v koupelně jedno tvrdé mýdlo (s černými rýhami) ale to maminka na děti nepoužívá. Navíc jsem zvyklá, že děti v tomto věku spodní prádlo už nosí. Chci se proto zeptat, zda je to toto běžné či jak byste přistupovaly k těmto zvyklostem (a chůvě) Vy jako maminky. DěkujiPříspěvek upraven 15.11.16 v 15:59

Umýt tekoucí vodou a rukou je to nejhygieničtější, vlhčenýma kapesníkama to akorát opatláš všude kolem ale bakterie tam jsou dál.

:nevim: Nemusíš tu práci dělat, nikdo tě nenutí, maminka děti nijak nezanedbává, to by vypadalo hodně jinak, takže co řešíš? Buď se přizpůsob tomu co mají doma a nebo odejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí