Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jarden kup si balení zdravotnických rukavic..já staršího taky po velké omývám v rukavicích, cca od roka..
@angelivanka84 píše:
Mám v tašce vlhčené ubrousky.
Já už to nechci řešit.
Na veřejné záchodky kromě v obchoďácích nechodím a tam voda je vždy, spíš není čím si je utřít. U mě je každý prase, kdo si po WC jak malé tak velké nemyje ruce a tečka.
Hold to má každý jinak
Tak s rukama souhlasim. Po wc umyt. Ale pokud se nepletu, je rec o umyti genitalu. A to tedy fakt nikoho neznam. Ani chlapecky, kterym by se po curani myl pindik. O tomhle se tu mluvilo.
@angelivanka84 píše:
Mám v tašce vlhčené ubrousky.
Já už to nechci řešit.
Na veřejné záchodky kromě v obchoďácích nechodím a tam voda je vždy, spíš není čím si je utřít. U mě je každý prase, kdo si po WC jak malé tak velké nemyje ruce a tečka.
Hold to má každý jinak
Se ti nedivím, když píšeš kraviny. A ne, u tebe je prase každý, kdo si neumyje spodek po záchodě, psala jsi, že svého kluka to učíš od mala. Předpokládám, že mu jdeš příkladem a pokaždé to děláš taky.
@angelivanka84 píše:
Když už čtete, tak čtěte všechno.
Už jsem se omlouvala, že jsem to špatně pochopila/přečetla. Samozřejmě si pindíka ani pipinku po čůrání nemeje nikdo. Víc už se omlouvat nehodlámŘešte zakladatelky problémy a mě už nechte být
Sorry, ale nemám čas číst celé téma. Stačilo mi v odpovědi nepsat nesmysly o tom, že máš s sebou tašku, ale zopakovat ten příspěvek, který jsi sem na poslední chvíli hodila
nicméně téma je tím asi vyčerpané, je fajn, že jsme na stejné vlně.
@angelivanka84 píše:
Tak čtěte pořádně
Psala jsem, opět opakuji že jsem to špatně pochopila /přečetlaMyslela jsem, že bylo na mysli mytí RUKOU po WC.
A už jsem se za to i omluvila.
Syna učím mýt si po WC malé i velké ruce a ano jdeme jako rodiče příkladem.
Tak čti pořádně pro změnu ty ![]()
Chtěla bych oživit diskuzi a zeptat se jestli při hlídání očekáváte automaticky i úklid domácnosti. Ptám se, se jelikož jsme s maminkou úklid nikdy neměly domluvený a při hlídání dvou malých dětí (z toho jeden autista) to moc nestíhám (max když děti spí). Občas vytáhnu prádlo nebo uvařím, ale nechci, aby děti v době mé nepozornosti přišli k úrazu. Maminka mi dnes řekla, že by chtěla, aby doma bylo uklizeno když přijde. Já po dětech vždy uklidím (jejich hračky, drobky, nádobí..) ale maminka má na mysli nepořádek v kuchyni, který zahrnuje plnou linku nádobí a odpadků, co za týden nahromadí. Na začátku jsem špinavé nádobí o volných chvílích dávala do myčky, ale teď mi maminka řekla, že chce abych to myla ručně ve dřezu… Bohužel se jedná o několik dní zaschlé nádobí a pro mě (která jsem celý život používala myčku) je hora cizího špinavého nádobí hotová noční můra a mám k tomu značný odpor… Jak byste prosím takovou situaci řešili… Považujete chůvu automaticky i za uklízečku? Děkuji
Příspěvek upraven 26.11.16 v 23:24
Jinak ještě k té hygieně, zjistila jsem že se starší syn během odpoledního spánku počůrává (do tepláků, páč nenosí slipy) a občas je tepláčky smrdí po moči/hovínkách protože se neutírá po WC. Nevím jak toto mám řešit protože zápach je při celodenním hlídaní dost otravný. Mám mu opláchnou zadeček, i když je od maminky instrukce koupat jednou za týden, nebo vyměnit tepláčky za čisté? A poku vyměnit, když se mě maminka pak zeptá, proč má jiné tepláčky, mám říct, že ty předhozí smrděly?? Také mě starší dítě (autista) stále škrábe dlouhými, nezastřihnutymi a špinavými nehty. Mám toto také říct mamince? Nechci nikoho urazit…Děkuji
@jarden tak at si domluví uklízečku, neuklízela bych její bordel, to ani nejde když máš na starost 2 děti z toho jedno nemocné. nehty ostříhat a maminka je čuně když je nechává v pročůraném oblečení. Prostě bych dítě převlékla de potřeb a klidně dítě v době hlídání vykoupala. Až by se zeptala řekla bych jí že dítě smrdělo močí
Matka se taky koupe 1× týdně? pece dítě nenechám špinavé ![]()
Vsechmo je otazka domluvy. nikde neji stanovene co ma chuva delata co ne. nekdo to rodina vyzafuje nekde ne..psala.jsi ze te plati dobre. takze to maji asi pravo vyzadovat. ty samo muzes odmitnot. jde o to zda ti to i s uklidem. jeste stojo za to. teplaky bych menila. zadek myla vodou
@jarden píše:
Chtěla bych oživit diskuzi a zeptat se jestli při hlídání očekáváte automaticky i úklid domácnosti. Ptám se, se jelikož jsme s maminkou úklid nikdy neměly domluvený a při hlídání dvou malých dětí (z toho jeden autista) to moc nestíhám (max když děti spí). Občas vytáhnu prádlo nebo uvařím, ale nechci, aby děti v době mé nepozornosti přišli k úrazu. Maminka mi dnes řekla, že by chtěla, aby doma bylo uklizeno když přijde. Já po dětech vždy uklidím (jejich hračky, drobky, nádobí..) ale maminka má na mysli nepořádek v kuchyni, který zahrnuje plnou linku nádobí a odpadků, co za týden nahromadí. Na začátku jsem špinavé nádobí o volných chvílích dávala do myčky, ale teď mi maminka řekla, že chce abych to myla ručně ve dřezu… Bohužel se jedná o několik dní zaschlé nádobí a pro mě (která jsem celý život používala myčku) je hora cizího špinavého nádobí hotová noční můra a mám k tomu značný odpor… Jak byste prosím takovou situaci řešili… Považujete chůvu automaticky i za uklízečku? DěkujiPříspěvek upraven 26.11.16 v 23:24
A stojí ta práce za to? Mě by se to teda nelíbilo, nemáte nějakou smlouvu, kde je napsáno, co máš přesně dělat? Pokud má myčku, nechápu to umývání v ruce. Jinak celkově bych Ti radila, buď trochu průbojná, přece se snad nestane, když se na tohle všechno zeptáš přímo té matky, ne??? Já bych se tedy zeptala, samozřejmě slušně a vše bych s ní probrala…
@jarden Pracovala jsem jako chůva, uklid nebyl mojí pracovní náplní, uklízela jsem jen po dětech. Kdykoliv bylo dítě špinavé, převlékla jsem ho, matce jsem určitě nemusela zdůvodňovat, proč má jiné tepláky. Na tvém místě bych s paní domácí vše ujasnila, od úklidu až po neostřihané nehty.
@jarden píše:
Jinak ještě k té hygieně, zjistila jsem že se starší syn během odpoledního spánku počůrává (do tepláků, páč nenosí slipy) a občas je tepláčky smrdí po moči/hovínkách protože se neutírá po WC. Nevím jak toto mám řešit protože zápach je při celodenním hlídaní dost otravný. Mám mu opláchnou zadeček, i když je od maminky instrukce koupat jednou za týden, nebo vyměnit tepláčky za čisté? A poku vyměnit, když se mě maminka pak zeptá, proč má jiné tepláčky, mám říct, že ty předhozí smrděly?? Také mě starší dítě (autista) stále škrábe dlouhými, nezastřihnutymi a špinavými nehty. Mám toto také říct mamince? Nechci nikoho urazit…Děkuji
jsi chůva postarej se o děti tak jak je dle tvého svědomí nejlepší = udržuj je v čistotě ostříhej jim nehty, umyj je, to je tvá práce chůvy a nekonzultuj s maminkou každý provozní prd, bud v té péči trochu samostatná a svéprávná, používej hlavu.. když se jí to nebude líbit, řekne ti a ty jí zase řekneš své.. k úklidu - jsi chůva ne uklízečka, na úklid at si najme někoho jiného, nebo at ti ho zaplatí zvlášť…
@Fazulina píše:Taky to s tou myčkou moc nechápu.. Teď jsem si chtěla před Vánocemi přivydělat ale uvažuji, že s tím potom seknu..
A stojí ta práce za to? Mě by se to teda nelíbilo, nemáte nějakou smlouvu, kde je napsáno, co máš přesně dělat? Pokud má myčku, nechápu to umývání v ruce. Jinak celkově bych Ti radila, buď trochu průbojná, přece se snad nestane, když se na tohle všechno zeptáš přímo té matky, ne??? Já bych se tedy zeptala, samozřejmě slušně a vše bych s ní probrala…
@Lama Lama píše:
Vsechmo je otazka domluvy. nikde neji stanovene co ma chuva delata co ne. nekdo to rodina vyzafuje nekde ne..psala.jsi ze te plati dobre. takze to maji asi pravo vyzadovat. ty samo muzes odmitnot. jde o to zda ti to i s uklidem. jeste stojo za to. teplaky bych menila. zadek myla vodou
Teď jsem se o tom bavila se známou, která si taky nechává hlídat.. dává jí o 40 % víc než já… a úklid od chůvy nevyžaduje - chůva je prý od toho aby si hrála, ne uklízela.
Já jsem apriori chtěla hlídat abych si mohla pohrát s dětmi protože je mám ráda a líbí se mi ta jejich bestarnostnost a veselost (mám VŠ a předtím jsem dělala několik let ve financích u mezinárodní firmy, proto jsem po vyčerpání chtěla změnu). Nicméně jsem neplánovala, že budu ručně umývat někoho zaschlé špinavé nádobí… Navíc tyto děti
vůbec nejsou veselé - mladší má po celém tělě ekzém a celý den se akorát škrábe a je protivný, starší je agresivní autista… neumí udržet pozornost, nemluví, nechtějí si hrát… pořád vyžadují jen telelevizi (hlavně ten starší) navíc do všeho a do všech kope, plácá a vzteká se… do toho ta „nehygiena“. Příští týden si asi promluvím s maminkou a uvidím jak dál…
@jarden píše:
Teď jsem se o tom bavila se známou, která si taky nechává hlídat.. dává jí o 40 % víc než já… a úklid od chůvy nevyžaduje - chůva je prý od toho aby si hrála, ne uklízela.
Já jsem apriori chtěla hlídat abych si mohla pohrát s dětmi protože je mám ráda a líbí se mi ta jejich bestarnostnost a veselost (mám VŠ a předtím jsem dělala několik let ve financích u mezinárodní firmy, proto jsem po vyčerpání chtěla změnu). Nicméně jsem neplánovala, že budu ručně umývat někoho zaschlé špinavé nádobí… Navíc tyto děti
vůbec nejsou veselé - mladší má po celém tělě ekzém a celý den se akorát škrábe a je protivný, starší je agresivní autista… neumí udržet pozornost, nemluví, nechtějí si hrát… pořád vyžadují jen telelevizi (hlavně ten starší) navíc do všeho a do všech kope, plácá a vzteká se… do toho ta „nehygiena“. Příští týden si asi promluvím s maminkou a uvidím jak dál…
Upřímě, je úplně fuk, co ti tu kdo napíše. Zas může mít spoustu nevýhod- nejistotu, nesamostatnost, nerespektování matky…, pro které můžeš být hodnocená méně.
Jde jen o to, co chce ona po tobě a co jsi ochotná dělat ty. A případně jak moc jsi si jistá, že v případě, že práci odmítneš, seženeš jinou.