Špatné vztahy s otcem

Anonymní
26.2.22 10:38

Špatné vztahy s otcem

Ahoj, ani úplně nevím, kde začít.. nechci z toho psát úplně román, aby jste se u toho čtení neunudili, tak se pokusím to nějak jenom shrnout.

S otcem jsem nikdy neměla dobrý vztah, nejde vlastně o to, že špatný vztah, ale žádný vztah. Když mi byli dva-tři roky, tak naši šli od sebe, zůstala jsem s mámou. Otec mě násilím a citovým vydíráním nutil být o víkendy u něj, k němu jsem jezdit nechtěla kvůli jeho přítelkyni, která nás zamykala v pokoji, nepouštěla nás na záchod a každý ráno jsem měla budíček na vysávání a úklid celého bytu (chci podotknout, že jsem chodila ještě do školky).
Pak od ní nějak odešel a našel si další. Ta byla v pohodě, jenže to po letech začalo. Táta dal bráchovi peníze na auto z dědictví a ona za mnou přišla, že dá mého bráchu k soudu, že ty peníze jsou její, že to měl jenom půjčený a nesplácí. Táta na ní napsal barák, po dědictví ho nechal celý opravit a ona ho pak vykopla. Byl po tom zničený a já se mu snažila maximálně pomoct, se stěhováním, snažila jsem se mu i nakoupit, ale jakožto studentce, jsem mu nemohla víc finančně nijak pomoct.
Tak a k jádru věci - nedokážu tátovi volat tak, jak on si představuje. 1) mě volat fakt nebaví, 2) studuju na vysoký a nemám absolutně čas.. 3) vždycky když jsem zavolala, tak hraní na city, že je sám, že nikoho nemá apod., ale když mu řeknu, že já jsem taky sama, tak nezájem. 4) vždycky mi vyčte, že za ním ani nepřijedu (ale tak citově), ale já si teprve teď dodělávám řidičák a tady odtud o víkendy nic nejezdí.
Já mu prostě volat asi ani nechci. Vždycky přemýšlím, co mi asi teď vyčte.
Já z toho hraní na city už fakt nemůžu.. já vím, že se neozývám bůhví jak často, ale když zavolám, tak po zeptání, jak se má, je třeba minutový ticho a pak jenom,,čau” nebo to, že na něj kašlu a další..
Snažila jsem se to napsat fakt ve zkratce..
Já už nevím, co dělat. :,( Jaký na to máte názor? To je fakt tak hrozný, když někdo nevolá každý den? Proč on někdy nezavolá mně? Proč si na mě takhle nevzpomněl, když někoho měl? (To když byl zadaný a já mu volala, tak jenom řekl, že nemá čas a típl mi to.) Co teď po mně prostě čeká? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6422
26.2.22 11:10

Hele, ty fakt nejsi povinna mu volat, ani ho zachraňovat. Opominu-li, že jako otec stál za houby, tak pokud s tebou chce mluvit, může ti zavolat sám. Pokud ti zavolá sám a něco vyčítá, klidně mu řekni, že nemáš čas a ukonči to. Od něj je to psychické vydírání, hraní si na oběť, podsouvání pocitů viny, manipulace… Pokud tě chce vidět, může přijet on za tebou nebo tě odvézt. Já vím, že je hodně těžké tomu čelit, ale buď silná, nic mu nedlužíš, žij si svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33756
26.2.22 11:53
@Anonymní píše:
Ahoj, ani úplně nevím, kde začít.. nechci z toho psát úplně román, aby jste se u toho čtení neunudili, tak se pokusím to nějak jenom shrnout.S otcem jsem nikdy neměla dobrý vztah, nejde vlastně o to, že špatný vztah, ale žádný vztah. Když mi byli dva-tři roky, tak naši šli od sebe, zůstala jsem s mámou. Otec mě násilím a citovým vydíráním nutil být o víkendy u něj, k němu jsem jezdit nechtěla kvůli jeho přítelkyni, která nás zamykala v pokoji, nepouštěla nás na záchod a každý ráno jsem měla budíček na vysávání a úklid celého bytu (chci podotknout, že jsem chodila ještě do školky).
Pak od ní nějak odešel a našel si další. Ta byla v pohodě, jenže to po letech začalo. Táta dal bráchovi peníze na auto z dědictví a ona za mnou přišla, že dá mého bráchu k soudu, že ty peníze jsou její, že to měl jenom půjčený a nesplácí. Táta na ní napsal barák, po dědictví ho nechal celý opravit a ona ho pak vykopla. Byl po tom zničený a já se mu snažila maximálně pomoct, se stěhováním, snažila jsem se mu i nakoupit, ale jakožto studentce, jsem mu nemohla víc finančně nijak pomoct.
Tak a k jádru věci - nedokážu tátovi volat tak, jak on si představuje. 1) mě volat fakt nebaví, 2) studuju na vysoký a nemám absolutně čas.. 3) vždycky když jsem zavolala, tak hraní na city, že je sám, že nikoho nemá apod., ale když mu řeknu, že já jsem taky sama, tak nezájem. 4) vždycky mi vyčte, že za ním ani nepřijedu (ale tak citově), ale já si teprve teď dodělávám řidičák a tady odtud o víkendy nic nejezdí.
Já z toho hraní na city už fakt nemůžu.. já vím, že se neozývám bůhví jak často, ale když zavolám, tak po zeptání, jak se má, je třeba minutový ticho a pak jenom,,čau” nebo to, že na něj kašlu a další..
Já už nevím, co dělat. :,( Jaký na to máte názor? To je fakt tak hrozný, když někdo nevolá každý den? Proč on někdy nezavolá mně? Proč si na mě takhle nevzpomněl, když někoho měl? (To když byl zadaný a já mu volala, tak jenom řekl, že nemá čas a típl mi to.) Co teď po mně prostě čeká? :,(

Vzhledem k tomu, jak se k tobě choval, když si byla dítě, tak může být rád, že se s ním vůbec bavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 12:00

Mam takovou babičku, nikdy se v podstatě nezajímala. Jezdíme tam 3× ročně a vždy mi výčet, že mam jezdit časteji. Nato ji řeknu, ze za 6 let, co bydlíme kousek u nas nikdy nebyla, tak až to napraví, tak se můžeme o něčem dalším bavit. Jezdí do naseho města za doktory. U toho je kavárna. Říkám, až budeš ve městě dej mi vědět s detma přijdu, když ti vadí jít k nam. 6 let a nic. Takže vždy jedním uchem dovnitř a druhým ven a kontakt je prostě omezený na naprosté minimum.

• Citovat
  • Upravit
21421
26.2.22 13:16
@Anonymní píše:
Ahoj, ani úplně nevím, kde začít.. nechci z toho psát úplně román, aby jste se u toho čtení neunudili, tak se pokusím to nějak jenom shrnout.S otcem jsem nikdy neměla dobrý vztah, nejde vlastně o to, že špatný vztah, ale žádný vztah. Když mi byli dva-tři roky, tak naši šli od sebe, zůstala jsem s mámou. Otec mě násilím a citovým vydíráním nutil být o víkendy u něj, k němu jsem jezdit nechtěla kvůli jeho přítelkyni, která nás zamykala v pokoji, nepouštěla nás na záchod a každý ráno jsem měla budíček na vysávání a úklid celého bytu (chci podotknout, že jsem chodila ještě do školky).
Já už nevím, co dělat. :,( Jaký na to máte názor? To je fakt tak hrozný, když někdo nevolá každý den? Proč on někdy nezavolá mně? Proč si na mě takhle nevzpomněl, když někoho měl? (To když byl zadaný a já mu volala, tak jenom řekl, že nemá čas a típl mi to.) Co teď po mně prostě čeká? :,(

Tvuj otec je citovy vyderac a egoman, ktery si mysli, ze dite ma povinnost ho milovat jenom za to, ze ho zplodil. Na takovou hru bych nepristoupila. Az budes mit deti, poznas, ze je neomluvitelne prihlizet, jak ho nekdo tyra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
28.2.22 22:30

Váš otec je asociál, manipulátor, vyděrač. Fakt bych neřešila, co chce on, proč jako? Nechcete, nedělá vám to dobře, nemusíte to dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová