Špatný pocit, že nejsem dokonalá maminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.13 13:58
@rejžička píše:
Heleď, lidi budou mít řeči a pokoušet se ti vnucovat svoji pravdu, ať budete nebo nebudete dělat cokoliv. Mít jedno dítě, vyptávali by se, jestli vám nevadí, že bude sámo - jedináček. Mít jich víc, budou se )rádoby) ohleduplně ptát, jeslti se nebojíte, jak je uživíte, když je v dnešní době taková drahota. Atd.
Náhradní oblečení mimochodem taky s sebou nenosím a celkově dělám hodně věcí jinak, než okolí. Neřeším to, protože vím, že dělám dobře, cítím to tak. A je to moje dítě, tak co. :-)
Lepší dělat podle sebe s pocitem, že děláš dobře, pro dítě to nejlepší. Než podle ostatních a trápit se, že to není dobré, vnitřně se s tím nesrovnat a muset nad tím stále hloubat.Pokud se ty dvě holky stýkají často, tak se nediv, že mluví stejně, ke všemu jaksi dojdou spolu, rozhodnout to za obě. To je jasné. Vídat je častěji, dost možná ovlivníš jejich názory a něco buodu dělat podle tebe - ty zase něco podle nich. Je to přirozené, neřeš to a netrap se tím. :hug:

Děkuji za hezký článek. Mně to vytváří celé na rtech úsměv. Tím spíš, že ještě loni se ta dotyčná Kamarádka, která mě pomlouvala před jinýma probírala na sešlosti při rozlučce svobody. A tam teda moc lichotivě o ni nemluvili, nehledě na to, že se do diskuze zapojila i Ona druhá kamarádka, se kterou si tak rozuměly. Pořád to nechápu, protože se každý tváří jak nejlepší kamarád a pak pomlouvá kde se dá.

• Citovat
  • Upravit
11439
18.8.13 14:01
@Anonymní píše:
Děkuji za hezký článek. Mně to vytváří celé na rtech úsměv. Tím spíš, že ještě loni se ta dotyčná Kamarádka, která mě pomlouvala před jinýma probírala na sešlosti při rozlučce svobody. A tam teda moc lichotivě o ni nemluvili, nehledě na to, že se do diskuze zapojila i Ona druhá kamarádka, se kterou si tak rozuměly. Pořád to nechápu, protože se každý tváří jak nejlepší kamarád a pak pomlouvá kde se dá.

A já zase nepochopím, co tě k takovým lidem táhne, že za nimi lezeš na grilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.8.13 14:03
@Anonymní píše:
Jen bych chtěla podotknout, chápu, že se ženy mezi sebou baví o všem možném, tím i o kojení jen mi to přišlo líto, že jsem takový břídil, protože jsem nekojila, protože bych se také chtěla zapojit do diskuze, kde sděluji, jak jsem odstavovala dítě aspoň kolem toho 12 měsíce. Mně to štve samotnou, jak to bylo s kojením a protože se v tom už nechci pitvat proč jsem nekojila tak jsem odešla od jejich diskuze. Protože jsem cítila a neustále z té jedné cítím přetvářku a falešnost a mně to nedělá dobře. Cítím, jako by potřebovala někoho pomlouvat aby si zvýšila své sebevědomí nebo jak to říct. V tom jejich rozhovoru nepadlo nic o mně ale kdybych se zapojila, tak by zase paní P vytvořila další pomluvy jak to bylo s mým kojením. Proto se snažím o sobě co nejmíň říkat, protože mám strach, že budu ožehavým tématem číslo jedna co se týče drbů.

Pokud Tě někdo drbe, kvůli takové prkotině, jako je kojení/nekojení, tak to je taky diagnosa. Té dotyčné.
Holt cítí, kde máš achilovku a je tak milá, že do ní kope.
Nezbude, než strávit sama to, že Ti kojení nešlo, a bude po problému.
Jdi Ty, přece si nebudeš brát hloupé řeči. Nalej si kofolu, prskni tam rumík a vysměj se jí, že Ty můžeš a ona maximálně fenyklový čaj.
Normálním lidem je to, kdo kojil a kdo ne, úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
18.8.13 14:05

Anonymní: A víš, co je na tom nejhorší? Že pokud nepomlouváš, respektive nejdeš s davem, oni nevidí, že jsi „lepší“, ale naopak tě odvrhnou a budou tě pomlouvat o to víc. :nevim:
Já jsem zase pro hodně lidí.. vlastně nevím, jak to nazvat, asi že si myslím, že mě hodně lidí nemusí? Prostě se ke mně nechovají tak srdečně jako k jiným. Protože nepomlouvám, říkám věci přímo, tak, jak si myslím. Naštěstí už jsem se naučila držet pusu, když to jde, dřív to bylo horší. A jim to vadí, berou to jako útok či co, zatímco pomlouvání jim nevadí, to je asi standard.
Nechápu. Já osobně jsem raději za upřímnost, i kdyby proti mně.

Ale úsměvné je, že se staršími lidmi si moc rozumím, mají mě rádi. Ti už to totiž berou jinak (podle mě tedy), neuráží se hned a celkově jsou zvyklejší brát pravdu jako pravdu a neberou si až tak servítky. :D Staré lidi mám moc ráda, jejich moudrost a to, že říkají pravdu a už se nezatěžují vymýšlením, jak se komu podbízet, co říct či neříct, aby se druhému zalíbily. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
18.8.13 14:12
@Fjodorka píše:
A já zase nepochopím, co tě k takovým lidem táhne, že za nimi lezeš na grilování.

tak tak, já o někom vědět, že mě pomlouvá, že z jeho jednání vůči sobě cítím faleš, nepřátelství nebo něco podobného, tak bych neměla potřebu se s takovým člověkem stýkat.

Já vždycky na toto téma odpovídám, že už sem moc stará na to, abych se bavila s nějakou krávou jen proto, abych „mohla říkat“, že mám hodně kamarádek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.8.13 14:22

Holka, možná bys spíš měla zapracovat na svém sebevědomí. Nikdo ti nic do očí neřekl a ty už na sebe všechno vztahuješ. Přijde mi to podobné, jako když tu ženské fňukají nad tím, že ony neporodily, protože z různých důvodů musel přijít císař a jak jsou ony neschopné, že to nedokázaly… místo toho, aby byly hrdé a nadšené, že mají krásné a zdravé miminko a ony jsou taky, že žijí… tak řeší podobné kraviny, jako ty. Podívej se na sebe do zrcadla a řekni si, je to můj život a názory všech ostatních jsou mi u pr..e, usměj se a běž ven, je tam krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
18.8.13 14:33

No tak já si teda myslím, že to je hlavně v tobě. Já obě děti nekojila, max. ty 3 dny v porodnici zkoušela a prostě mi nenaběhlo ani u jednoho mlíko. A teď kdykoli se mě někdo ptá jestli kojím, tak mám pocit že jsem něco udělala špatně, že je to samozřejmé, tak jaktože to nedělám. Taky mám pocit že se na mě špatně koukají, ale nemyslím že u každého to tak je, myslím že si to vsugeruju hlavně já.
Možná jsi měla s nimi zůstat, třeba to není tak špatné a jestli jsou opravdu takové, tak já mám teda náturu že už bych je nevyhledávala.
Jinak náhradního oblečení nosím moc, většinou nic nevyužiju, ale mám hodně blinkací miminko a zbytečné obavy :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
18.8.13 14:35

Dokonaly neni nikdo. Tvoje deti jiste netrpi hlady, nechodi spinave a zanedbane, ani je netyras. Co vic resis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.8.13 14:53

Klídek, ničí tě hormony v těhu… Každý rozumný člověk ví, že ne každý může kojit měsíce, případně roky. Já se v těhotenství nenechala zmasakrovat kojící kampaní a byla jsem smířena, že když to nepůjde, tak to rychle odpískám a nebudu nás oba trápit. A ono to překvapivě šlo, až jsem musela mládě násilně odstavit z nočního popíjení v 16m. Jo a jedna příbuzná měla dvě děti, jedno kojila celkem dlouho, druhé jen chviličku - už jsou obě velké. A to kojené bylo celé dětství často nemocné, takže bych to kojení nepřeceňovala.

A nošení tun oblečení u mě mělo praktický důvod. Nejsem dokonalá matka, tudíž kdykoliv jsem to nejmíň potřebovala, tak jsem třeba plenku nějak špatně dala a ona protekla. Za provozu doma se mi to nestávalo, ale na ven celkem často. Takže tohle u mě byla nutnost skrz moji šikovnost… :o) Zvyk je železná košile, tak to tahám furt, až mi přijde, že už to je skoro úchylka :o)
S třema dětma jsi prostě mimo českou normu. My jsme mimo s jedním dítětem a taky se furt všichni ptají. Na to je nejlepší nezdůvodňovat, jak to zvládnete v malém bytě, finančne a apod. Prostě stačí říct, promysleli jsme to a zvládnem. Když začneš diskutovat tak tě spousta brouků pytlíků bude poučovat a vysvětlovat, co je podle nich blbě… :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
18.8.13 15:45

Já jsem taky nedokonalá matka. Rodila jsem císařem, nekojila jsem, měla jsem poporodní depresi, dítě jsem nechávala vyřvat, s příkrmama jsem začala dřív, než všichni ostatní, nikdy jsem přehnaně neřešila stravu jako takovou (jestli a kdy dát kedluben a klasickou čočku), dítěti se nevěnuju 24 hodin denně, klidně pustím i televizi na dýl, jak 20 minut, peru v normálním prášku, oblečení nežehlím, pijeme šťávu, i dítě pije šťávu (ne čistou vodu), vlasy jsme dítěti stříhali ještě před rokem věku, plínku jsme sebrali natvrďáka, žádný zvykání postupně, na férovku přiznám, že s dětma mladšíma dvou let si neumím hrát, takže mimina mě nezajímají ani moje ani cizí, tzn. mohl by mi někdo říct, ať se věnuju půlročákovi (chacha, jak? mám na něj celej den dělat opičky?), jsem líná, doma bordel, dítě si hraje v drobcík a maluje mi křídama po zdech (kdyby jenom křídama po zdech, počmáraný máme všechno včetně ledničky), od narození spí dítě samo v postýlce, v roce vypadlo do pokojíčku, v necelých dvou do svojí postele, nikdy jsem neřešila noční jídlo, v noci se spí a nejí :D Nesnáším, když mě někdo probudí před 9. hodinou ranní, takže dítě je zvyklé do té hodiny neprudit a hrát si samo, případně si pustit pohádku (to umí). Plus ta bezmezná láska, kterou každá matka musí oplývat, se u mě ještě nedostavila a bůhví, jestli se kdy dostaví. Pro mě není dítě středobodem mého vesmíru, neobětuji mu celý svůj čas, mám i svoje vrtochy, svoje mouchy, svoje zájmy a svoje nálady, takže dítě se musí přizpůsobovat mně :D

Jej, já jsem ale zlobivá matka, mouchy sežerte si mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.8.13 08:56

Moc si to bereš..to bude těhotenskými hormony.. ;)
Nekojila jsem, ale trauma z toho nemám..náhradní oblečení už taky beru s sebou..protože dvojčata vždycky jako na potvoru, když nemám nic náhradního vytvoří nějakou katastrofu, polijí se, zahučí do louže, nebo se v zápalu hry počůrají..a mě nebaví hledat obchod s dětským oblečením..
A byt máme taky malý..a děti čtyři..
Na blbé otázky odpovídám jednoduše..nééé nebudeme se stěhovat, protože byt je můj a mám tak dobrý pocit, že mohu chlapa kdykoliv bez výčitek vyrazit.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Luciášice
19.8.13 11:44
@Mar__tanka1983 píše:
tak tak, já o někom vědět, že mě pomlouvá, že z jeho jednání vůči sobě cítím faleš, nepřátelství nebo něco podobného, tak bych neměla potřebu se s takovým člověkem stýkat.Já vždycky na toto téma odpovídám, že už sem moc stará na to, abych se bavila s nějakou krávou jen proto, abych „mohla říkat“, že mám hodně kamarádek :mrgreen:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí