Špatný vztah s tchyní plný přetvářky - standard?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.24 08:04
@cecetka píše: Více

Stroze a diplomaticky zejména v odpovědích, které jsem naučená lhát. To jsou typicky otázky na můj aktuální zdravotní stav, některé názory, které nemusí být sociálně akceptovatelné, co s partnerem děláme u nás doma (máme poměrně hloupé zájmy). Já se v prvé řadě teda snažím kontaktu už vyhnout, pokud je to jen trochu možné. Minimálně v této fázi.

Jinak všeobecně: oblékání omezuji před ní do jisté míry, ale šatník si kompletně měnit nebudu, navíc jí do toho nic není. Stejně tak si kvůli ní nepřestanu barvit hlavu a nezbavím se tetování.
Projevy autismu vesměs potlačuji mezi lidmi, vyžaduje to značnou dávku úsilí, i proto bývám unavená.
Ke genetické poruše: ta bohužel dědičná je, máme ji obě se sestrou, to je bohužel fakt. Šance přenosu na potenciálního potomka je 50% v případě, že partner není přenašeč, což nevíme. Porucha navíc ovlivňuje plodnost. Ale přemýšlet o hypotetických dětech je bizarní, ani žádné mít nemusíme, během pěti let určitě nechceme.
Jinak teda díky za ujištění, že je to asi normální a chyba je ve mně. Švagrovou bohužel zvát k nám nemůžeme, máma ji nepustí.

• Citovat
  • Upravit
874
23.4.24 08:04

Mně teda taky napadlo, že se nám tu objevila šopina :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
23.4.24 08:13

To je tedy výplod. Tchyni se ani nedivím, že se snaží synka odradit, když to čtu. Divím se, že tvůj partner dává telefon nahlas, když o tobě s matkou mluví. Co to je za chování? Buď, ať se tě zastane nebo mámu nějak odbyde, ale toto? Jen přilévá oleje do ohně. Evidentně si svoje jinakosti uvědomuješ. Pracuješ nějak s nimi? Fixace na určitý styl, temné vtipkování, bizarní koníčky, ale umíš podat ruku, udržet pohled, hm… To zní jak popis nějakého monstra, které se zuby nehty snaží chovat normálně. Nevím no, možná časem tchyně pochopí, že jsi hodná holka. Zatím si to nemyslí a snaží se proti tobě bojovat, je to pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.24 08:21

Hele, moje sestra si kdysi domu pritahla vyleceneho narkomana, mama u toho taky nebyla nadsena a snazila se ji to vymluvit, byt kluk byl fajny mel tezky zivot, dostal se z toho
Clovek to muze obdivovat, ale jak jde o tve dite, chces pro nej neco lepsiho a vidis to jinak. Vidis veci, ktery to tve dite v zaslepenosti nevidi a neuvazuje do budoucna, ona si proste predstavuje budoucnost a vidi tu tvoji jinakost, zdtavotni problemy a vse co muze nastat, to jak ae na vas budou tvarit lide, ano je hezke rict, kaslem na to, ale proste tim, ze bude s tebou se ta pozornost presune i na nej a ona jako matka to proste citi jinak a predstavuje si neco jineho, je to takova snaha uchranit sve dite od něčeho co ji prijde zbytecne narocne a tezke, vis jak..v mori plave vice ryb, tak ma asi pocit, ze proste existuje nekde pro nej lepsi partnerka..

Moje sestra se s tim klukem rozesla, spadl do toho, ale dalsi byl zas o 35 let starsi..sestra zamilovana, nevidela, neslysela, mama proste si umela vykreslit tu budoucnost, ted je to fajn, co za 10-15 let..a taky ano..ma na krku 2 deti, jedno s postizenim a manzela, ktery celkem v ne jeste vysokem veku dostal mrtvici, nevidi na jedno oko, problem s motirikou, co je stary a sam uz potrebuje podporu a ona proste jede na doraz a sama rika ze by se nejradeji rozhidla jinak, je v nejlepsich letech, sex nema, jen kmita doma, zajistuje rodinu, peci o syna, muze a jeste vydelavat, pre on ma maly duchod..a mama to vse predvidala…

Jako cizi clovek muzes se snazit byt tolerantni, ale jak jde o tve dite, tak je to tezke, jeho budoucnost se tyka i tebe, to dite piplas, vedes cely zivot k necemu, snazis se, aby se v zivote neztratilo, dat mu co nejvice, aby melo. dobry zivot a pak prijde nejaky partner a ty vidis, ze vse o co si se snazila se hrouti a ta budoucnost bude jina, samozrejme nerikam, ze je to spravne, ale u rodicu t strachy a odmitani proste dokazu pochopit. Sama mam dite a proste rikam narovinu, z takove partnerky bych tez nebyla nadsena, nejsem idealista a neverim na osudivou lasku, cili to vnimam realne a to tak, ze by nasel jinou, se kteriu by mel moznost mit zivot jednodussi..ale samozřejmě, nikdy nevis, sebenormalnejsi holka muze nekomu zkazit zivot taky..mely byste se proste snazit vic poznat, ale to chce jisty druh empatie i od tebe..mozna ty otazky ti pripadaji vtirave, ale proste to obcas u maminek byvaji, mozna kdyby ses snazila ji otevrit, aby te poznala a neodpovidala jen strohymi naučenými odpovedmi..

• Citovat
  • Upravit
2447
23.4.24 08:21

Vůbec nechápu, proč řešíš nějakou jezibabu, která si doma vydržíte alkoholika a nechá ho ohrožovat svoje dítě, které navíc šikanuje, ani ho nepustí za bratrem :nevim: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
23.4.24 08:42

Já se jí nedivím. Ona se bojí o budoucnost svého syna a jak to bude případně s dětmi. Zkus se zamyslet jaký s ní chceš mít vztah. Jak bys chtěla, aby tě jednou vnímali tvoje děti. Za mě jestli chceš, aby tě chápala a respektovala, tak by bylo dobré si s ní sednout u kávy a prostě si promluvit o tvé nemoci. O tom jak by to bylo kdyby jste spolu s partnerem plánovali rodinu atd. Fakt to říct vážně a ne, že teď to není aktuální. Přece každý vztah směřuje povětšinou právě k tomu založit rodinu. A je dost zásadní toto probrat hned na začátku vztahu. To už přece musíte aspoň maličko mít probrané i s partnerem. Sice tchýni do toho v podstatě nic není, ale pokud by jsi chtěla s ní budovat dobrý vztah tak by bylo fajn k ní být upřímná. Hele svoji rodinu nemáš. Já bych se zkusila být tebou snažit. Ona se bojí, aby nedopadl její syn stejně špatně jako ona, když je tchán alkoholik.

To oblékání nechápu. Na tom zapracuj. Na veřejnosti by jsi se měla oblékat vhodně. Doma je to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.4.24 08:52

Tak samozrejme se nekomu do oci hure rika pravda nebo negativni nazor na nej. Tim hure, kdyz je to pritelkyne tveho ditete. To, ze se k tobe chova v podstate korektne je naopak jeji plus.
Na tom, ze se „tchyni“ uplne nepozdavas neni bohuzel vubec nic nepochopitelneho. Zdravotni problemy jsou jedna vec (jako jo je to smutne, ale ja bych take radost nemela a diteti bych to rekla), ale podle tveho popisu je toho mnohem vice.
Uz jsi dost velka na to, aby jsi se trochu snazila nebyt za exota. A pokud toho proste nejsi schopna nebo ochotna nejak korigovat, tak se proste musis smirit s tim, ze lide na tebe budou reagovat takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.24 09:00
@anavi13 píše: Více

Hele partner zatím studuje, pravděpodobně bude chtít dělat i PhD., dítě opravdu není a dlouho nebude na pořadu dne, možná nikdy. Oba máme problém s plodností, já tedy potenciální vzhledem k nemoci, partner má vadu oficiálně potvrzenu, protože se pokoušel darovat sperma (pravděpodobně o tom jeho matka neví, taky jí do toho ani nic není).
Překvapuje mě teda, kolika lidem vadí oblékání. Já se před ní do jisté míry v tomhle krotím, ale vlasy na růžovo barvit opravdu nepřestanu a šatník bych musela obměnit celý, abych působila normálně, nakupuji vesměs v dětském oddělení a podle toho to vypadá. Proč - no to je jednoduché, dlouhodobě bojuji se sebevědomím a nošení toho, co se mi líbí, mi pomáhá cítit méně ošklivě. Pardon, ale myslím, že každá žena se ráda cítí hezky.

@Annonymní_007 56308461
No, jde mi primárně o to, abychom ji vůbec mohli vidět. Kdybych na ni byla zlá, taky by mě k ní nemusela pustit vůbec. Ona by ráda dojela k nám a my bychom jí cestu zaplatili, ale není to možné.

• Citovat
  • Upravit
1690
23.4.24 09:05
@Anonymní píše: Více

No ale ten satnik proste pusobi na okoli hodne a stejne jako se clovek pozastavi nad tlustou zenou narazenou v tesnych leginach a triku k pupku, kdy se ji vyvali cela pneumatika, tak se pozastavi nad zenou co nosi detske obleceni a jeste vyzyvave, podtrhujes tim svou uz tak jinakost, takze se nemuzes divit..jakoze s tikama apod asi nic moc neudelas, ale lidi by na prvni pohled treba tak nezirali, kdybys je neupoutala tim oblecenim a vic by ses zaclenula v davu..ale klidne se tak oblekej, ale nediv se, ze to pritahuje pozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.4.24 09:22

Jak často k ní jezdíte, že bys musela měnit celý šatník?
I když si odmyslím ten kopec zdravotních - fyzických i psychických - problémů, tak na mě prostě působíš i z psaného projevu dost nesympaticky :nevim:. Takže dokážu matku partnera pochopit…

Příspěvek upraven 23.04.24 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
23.4.24 09:26

Já bych s tebou problém měla taky :nevim:. A jak sama zmiňuješ, jdeš tomu mílovými kroky naproti. Mají s tebou problém vlastní rodiče, tak čemu se divíš? Každopádně jednoduché to určitě nemáš. A nevím, co je hrdinského na tom, ti dávat odposlouchávat soukromé hovory tvého partnera s matkou. Je to hňup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.24 09:36
@ivašot. píše: Více

Co dva týdny zhruba, někdy třeba i v týdnu, mimo víkendy, moje práce mi umožňuje cestovat a partner studuje, takže prostor je. Jako asi jsem se s tím oblečením unahlila, no. Já ji AK ty bizarnosti nosím jen když tam přijedu, jelinak se převlékám normálně do domácího - když tam přespáváme, tak určitě nebudu v nějakém outfitu do města po celý den, když všichni ostatní nosí tepláky.
Jestli působím nesympatický je pochopitelně dost subjektivní, ale obecně můžu říct, že naživo je to horší protože při snaze o rozhovor zpravidla ztrácím vyjadřovací schopnosti a působím nejspíše dost hloupě.

Jinak padla tu tedy zmínka, že si mám cíleně hledat autistu - to je sice pěkné, ale já partnery nehledám na základě diagnóz, ale podle toho, jak si rozumíme. S partnerem máme společné spektrum zájmů a celkově jsme si dost podobní, rozdíl je teda v tom, že on je sociálně zdatnější a dokáže své projevy korigovat, já sama to úplně nedokážu. Dovedu teda nepůsobit jako postiženec na první pohled, ale přátelé mi třeba říkají, že na první pohled je na mě něco jinak, špatně. Že to prostě cizí lidé dokáží vycítit, minimálně na základě intonace a řeči těla (mám dost neobvyklý přízvuk i přesto, že jsem rodilá mluvčí, do toho jsem pořád taková zvláštně ztuhlá nebo mám naopak tendence se zkracovat do bizarních poloh, taky když jsem nervózní, mám tendence si třeba ohýbat prsty tak, jak běžný člověk nedovede, v krajním případě může vést k vykloubení, což je pro mě u prstů nebolestivé,…)

• Citovat
  • Upravit
11186
23.4.24 09:38

Jako sorry, ale vidět někoho, jak chodí po baráku po špičkách, vpřed s nataženýma rukama, má růžové vlasy a je oblečen do kožené minisukně a trička s Minnie, používá černý humor (který mám jinak ráda), tak jsem taky lehce v šoku 8o
Podívej se na tchýni - je milá, hodná, zažívá si doma peklo s manželem alkoholikem a její syn si domů navíc dotáhne, sice uvnitř chytrou, ale projevem hloupou a divnou autistku :nevim:. K tobě je tolerantní, ale spousta lidí tuto situaci (postižení) nezvládne. Stejně třeba jako Downův syndrom, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
23.4.24 09:41

Jestli chceš, aby o tobě smýšlela líp, tak budeš muset změnit své chování. Tak si kup jednobarevné tričko, džíny. Vždyť to nemusí být nic drahého. V tomto si myslím, že hledáš výmluvy.

A dítě - máš na něj věk. Myslím, že není od věci si toto ujasnit. To co píšeš neznamená, že děti mít nemůžete. Uvidíš co přinese čas. Ale třeba tchýni můžeš vysvětlit, že díky IVF můžete mít zdravé dítě ( zjisti si informace). To by třeba váš vztah zlepšilo. Je možné, že o takových možnostech ani neví. Ale vše závisí na to jestli s ní chceš mít pěkný vztah. Normálně bych řekla, že jí do toho nic není, ale když máš tolik zdravotních obtíží, tak bych v tom byla otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
23.4.24 09:48

Zakladatelko, vem si, že by tvůj syn doma představil svou holku s Tourretovým syndromem. Taky budeš v šoku. Tady takoví lidé sice bývají hezcí na venek, jsou chytří, ale jejich chování šokuje celé okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová