Špatný vztah s tchyní plný přetvářky - standard?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5261
24.4.24 00:13

Podle popisu mi prijdes jako nekdo z Adamsovy rodiny :mrgreen: No, tak jsi jina, evidentne nejsi zla, ani hloupa, nikomu neublizujes, tak at se jdou ostatni vycpat. Pritel podle popisu asi taky nebude nejstandardnejsi, tak se k sobe asi hodite. Ze z tebe tchyne neni nadsena, je asi celkem pochopitelne. Mam mnohem mladsi znamou, ktera je uprimne rozhorcena z kazdeho, kdo nespada do nejake skatulky presne definovane podle jejich predstav. U te by sis neskrtla uz barvou vlasu, a to bys nemusela mit ani ten specialni zbytek. Dalsi moje znama se stylizuje do manga stylu - makeup, lehce vyzyvave saticky, a je ji pres 30. Promluv si s pritelem, at si matku uklidni a ta do nej neklaviruje. To muze udelat jenom on sam.

Mimochodem - zaujala me ta chuze po spickach. To po spickach chodis jen tak? Nebo se to da maskovat podpatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6984
24.4.24 22:52

Upřímně, podle popisu na mě působíš jako slušný "mimoň, v podstatě si Tě, navzdory jeho zevrubnosti, neumím vůbec představit. Jako snachu bych Tě nejspíš nechtěla. Největší problém by pro mne byla asi ta komunikace. Ať už je člověk zjevem atd. jakýkoliv, když řeč plyne, poznáme se, sedneme si.. ale tady to zřejmě neplyne.
Na druhou stranu, odhlédnu-li od Tvé výjimečnosti, v podstatě řešíš naprosto běžnou situaci. Matka partnera Tě nemusí, pro své dítě si představovala někoho jiného. To, že ti to neřekla do očí, je věc nějaké společenské konvence. Svému dítěti svůj názor řekla, ano, opakovat ho nemusí. Je na něm, aby si to s matkou porovnal. Ty to tedy víš, ok. Opakovaně ho slýchat nemusíš, nemusíš poslouchat detaily. Základ je jasný a zřejmý.
Takže radím jako komukoliv jinému. Na bábu kašli. Manželé nejste, nemáš k ní žádnou povinnost ani závazky. 2× za rok se na ni hodinu zkus usmívat a nazdar. Švagrovou zvěte k sobě a podnikejte s ní něco mimo tu toxickou domácnost, beztak jí to prospěje. Prostě bábu neřeš, neanalyzuj. Otrávíš tím jen sebe sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.4.24 09:21

Mně se podle popisu a hlavně podle toho, jak píšeš, líbíš. Jsi inteligentní a já mám ráda inteligentní lidi. Mám i rada odlišnosti a ty, které ostatní berou jako „divne“. Nemam rada stádní efekt. :D

Hlavní plus pro mě je, že umíš vysvětlit, proč děláš to a to.
Podle me tchyne moc rozumu nepobrala, nema smysl nabízet ji, že ji to vysvětlis.
Doporucuju stýkat se s ní co nejméně a snažit se navenek dělat, že je vše ok. Hlavní je přítel, ne ona. Navíc tohle - svou rodinu - by si měl řešit on. Ne ty. Na tebe nejsou zvědaví, jsi pro ně cizí.

Držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.4.24 08:15

U nás v rodině jsou 2 tchýně: teta, a snachu nemá moc v lásce, a moje babička, ta mojí mámu vždycky nesnášela. A to jsme všichni „normální“ a obě mají zdravé deti. I kdyby sis koupila triko a černý kalhoty a chodila k ní jenom v tom, tak se na jejím chováni podle mě nic nezmění, jen by tě mohla pochválit, ale ne zrovna potěšujícím způsobem. Spíš bych se zamyslela nad partnerem, v čem vyrostl (otec alkoholik) a jaký to asi měli vliv na jeho výběr partnerky. Chováni řídí podvědomí a mysl si tam už jen dodá důvod, přesně podle Murphyho zákona: každá blbost je logicky odůvodnitelná. Případně partner může zvážit mamince říct, že děti nikdy nechce (o problémech s plodností bych ji nic neříkala), aby se zaměřila na dceru-tj. zvazila odchod od alkoholika, aby u dcery „zachránila co se dá“. Vím, že jsem ti na tvou otázku neodpověděla, ale někdy je třeba se zamyslet nad podstatou. Táta mámu bil ( nás děti ne, jen mámu), a když od něj odešla, nebyla nikdy šťastnější. Pokud ale tchýně nepracuje a žije jen z manželova platu, tak to asi nepůjde. Pokud by nějak přijala fakt, že syn děti nechce, a pokud chodí do práce a vy byste jí pomohli od alkoholika odejít, třeba by trochu změnila názor, ale nevěřím na zázraky. Nebo to můžeš nějak přetrpět jako doteď, trénink máš nadstandardní. Holce bude za 3 roky 16, to už mámu pošle někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová