Špatný vztah se švagrovci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13788
12.7.21 16:18

Neřešila bych to, tohle nějakým „promluvením si“ nezměníš. Nechala bych je tak, jsou spolu krátce, švagr je zamilovaný, třeba ho to jednou přejde a otevřou se mu oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
12.7.21 19:53

A o čem s ní chceš vlastně mluvit? Je jen o 4 roky mladší než ty a to, že ti přijde, že je ještě „dítě“ je zvláštní, vzhledem k tomu, že si ji viděla 2×-3×. To, že je urážlivá být pravda může a nemusí, nevíš, třeba měla tenkrát špatný den. Co kdyby si ji zkusila napsat třeba na Facebook jestli nechce někdy dojít nebo někam zajít, když máš hlídání?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 21:35

@karkarka holčinu nepovažuji jako špatné, či urážlivé oslovení. Nejde tady o věk, nebo o to, kdy kdo má děti. Nejde mi ani o to, kde tchýně chodí, sama mi říkala, že ji přítelkyně švagra sympatická není a nesedla ji. Ale to právě tím chováním a tím, jak se uráží a brání kontaktu švagrovi i s tchýni. Švagr si své matce stěžoval, že ona k tchýni nikdy nechce jet, ale je strašně uražená a naštvaná, když jede on sám. Ale i kdyby si s tchýni sedly dokonale, je mi to jedno, je to jejich věc. Předtím měl švagr přítelkyní, se kterou už byl v době, kdy já začínala s mým manželem a ani ve snu by mě nenapadlo žárlit, že ji má raději. Chovala jsem se k tchýni mile a určitě jsem ji neodbývala odpověďmi typu „Hmm“ a „no“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 21:37

@alena1995 tím, že jsem ji viděla 2×-3× jsem myslela delší návštěvu třeba u tchýně. Jinak jsem ji samozřejmě viděla víckrát. Že je jako dítě o ní říká i sám švagr, protože mu vadí to, že jim doma vaří i uklízí její matka. Že je urážlivá vím, podobných výstupu bylo více.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 21:41

@PaníBovaryová tohle tvrdí sám švagr. Kamile nepředcházelo nic. Vadilo ji, že Kamila zní strašně neosobně. Tak samo ji vadí, když osloví někdo ji jejím jménem tak, jak je psáno v kalendáři a ne nějak zdrobněle. Například Kamila- Kamča. Samozřejmě po švagrovi nikdo nechce, ať se zajímá o naše děti. Ale aby předával vánoční dárky tajně, aby to nevěděla jeho přítelkyně a neurazila se, mi přijde už opravdu moc.

• Citovat
  • Upravit
13788
12.7.21 22:12
@Anonymní píše:
@alena1995 tím, že jsem ji viděla 2×-3× jsem myslela delší návštěvu třeba u tchýně. Jinak jsem ji samozřejmě viděla víckrát. Že je jako dítě o ní říká i sám švagr, protože mu vadí to, že jim doma vaří i uklízí její matka. Že je urážlivá vím, podobných výstupu bylo více.

Ano, je to nejspíš nějaká rozmazlená pipina. Ale vy s tím nic neuděláte. Na to si musí přijít švagr sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.21 07:35

Asi chápu, jak to zakladatelka myslela. Vůbec tady nejde o věk či děti. Je jasné, že tchýně k ní jezdí častěji, protože tam jsou vnoučata. Mě je taky 25 a když jsem začala chodit s přítelem, bylo mi 18. K tchýni (nejsme svoji, ale chápete mě) jsem se vždy chovala slušně. I k celé rodině. Když se mě někdo na něco zeptal, slušně jsem odpověděla, snažila se v diskuzi pokračovat, také jsem se ptala na otázky. Asi je to povahou té holčiny (tohle mi nepřipadá uráživé, taky jsem bezdětná 25ti letá holčina).

I zakladatelku chápu. Švagr si našel dívku, on 34 ona 28 a vypadá to nějak podobně. Ona se nikdy nezeptá, jak se kdo má, nesnaží se navázat nějakou diskuzi nic. Většinou se na švagrovi jen válí. I když jsme celá rodina spolu, místa k sezení je všude plno, tak ona mu stejně musí sedět na klíně. Často jezdí brzo domů, nebo na akce nejedí vůbec. Nepomůže, nezeptá se. Já jsem mladší než ona, a když je potřeba, tchýni pomůžu škrábat brambory nebo pověsit prádlo. ;)

To sice není ten stejný příklad, ale asi chápu myšlenku zakladatelky.

Snažila bych se to tak nějak neřešit. Zkus jí jednou za čas jen tak pozvat na kávu, na akcích se jí zeptej jak se má, co nového. Ale nějak osobně bych si to nebrala a ani neřešila. Každý jsme nějaký. A švagr by si měl sám dupnout, že chce vidět rodinu a svou mámu. Pokud teda opravdu chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová