Špinavé vejce – umýt, nebo použít jen na vyklepnutí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2947
20.4.25 10:26

Když je na tom kus něčeho, umyju, co asi jineho :mrgreen: jinak nemyju, a všichni zijeme :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
20.4.25 10:38

Máme domácí, často jsou špinavá. Prostě před použitím omeju a použiji dle potřeby.

• Citovat
  • Upravit
6626
20.4.25 10:39

Vajec kupuju tolik, abych je do týdne stihla zpracovat a do lednice je dávám umytý. Fakt si nebudu k ostatnímu jídlu strkat exkrementy. A rozklepávat podělaný vejce do jídla? 8o Proti gustu žádnej dišputát, ale pro mě to je poněkud ekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 10:42
@Janli píše: Více

To neni dobre, to oslabi skorapku a tou projdou dovnitr bakterie. Ale chapu, ja jednou dostala domaci, ze se mi az udelalo zle. Tem slepicim nikdo asi neuklizel. To jsem taky umyla hned a uz nikdy od nich nebrala.

• Citovat
  • Upravit
11348
20.4.25 10:45
@Havlova píše: Více

A ony se kupovaná vajíčka před distribucí nemyjou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.4.25 10:55
@Anonymní píše: Více

Zamysli se….. ono je v lednici víc bakterií než v těch exkrementech na skořápce? Ty nemáš v lednici otevřený salámy, zeleninu, uzeniny….. tam se nebojíš, že se tam dostanou bakterie, ale u vajec, který se vaří, to pak řešíš? Lidi, používejte kritický myšlení…..,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
20.4.25 11:02

My kupujeme vajíčka od farmáře (dva pravidelně dováží). Jeden jede sudy a druhý lichý týden. My bereme od toho v sudý týden. Špinavé je nemá. Takže je nějak myje, než jede prodávat. Beru na těch 14 dní 2-3 plata po 30 ks. U nás je spotřeba vajec. Teď jsme výjimečně brali čtyři na Velikonoce, že se barví, peče, dělají se pomazánky. Jsou čerstvé vždy, protože se blbě loupou.
Babi domácí nechá uschnout špínu a pak to jde očistit a uskladnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41751
20.4.25 11:06

Asi myjou nebo jinak čistí. Taky vydrží docela málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
20.4.25 11:17

Vejce fakt soudný chovatel nemyje a drůbežárny už vůbec. Základ je chov v suchu a čistotě. Ve velkochovech se vejce třídí, hodně posr… se vyhodí, pokud to jde, tak se to seškrábne nožíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8804
20.4.25 11:20

Babi říká tomu suchému seškrábnutí, že je „ošuchá“ rukavicí. Ošuchá = očistí na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11348
20.4.25 11:26
@Kelsey1 píše: Více

To je hezký :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
20.4.25 11:35
@Anonymní píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8327
20.4.25 11:50

Tak to buď ráda, že jsi ještě “nepotkala” domácí vejce :lol: to bys mívala problémy najít nějaké fakt čisté :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23889
20.4.25 12:38
@Janli píše: Více

Když vajíčka nebudeš šmudlat vodou, budou lépe chráněná a bakterie z masa a salámů se do nich nedostanou, kdyžtak jen na povrch skořápky, stačí pak vejce před použitím opláchnout pod tekoucí vodou a řádně tepelně upravit… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.4.25 12:48
@bse.pedro píše: Více

A že se mi z těch podělaných vajec dostanou bakterie na ostatní jídlo, to je cajk? V přírodě vajíčka často zmoknou a taky jim to nevadí. Dělejte si co chcete, umytím vajec se opravdu nezačnou hromadně kazit a nasávat všechny bakterie okolo. Já si exkrementy do lednice dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák