Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rotha píše:
Též bych ji nic nedal, za to arogantní jednání. Náš zákazník náš pán, a zapomenout může každý. Najdi jinou, tato je pěkně na mizine když si dovolí tě žádat o hloupé 4 kila, asi moc kšeftu mít nebude. Asi zapomněla na Covid.
Jaké arogantní jednání? Kdyby blbost nadnášela, tak ty nemusíš kupovat letenky. Vzneseš se sám
.
@prokr píše:
To hned tak nehrozí. Po rodičáku chce nakecat chlapovi, že nemůže najít práci zůstat se válet doma, malovat si ksicht a obrazy a odpočívat
Vím. Zas ji vyhrožuji tím sprostým slovem „práce“.
@Kelsey píše:
Jaké arogantní jednání? Kdyby blbost nadnášela, tak ty nemusíš kupovat letenky. Vzneseš se sám.
Když už se pokoušíš být vtipná, tak to řekni alespoň v originálu. Mě starou hláškou z něčeho tak trapného jako je nemocnice na kraji města, určitě nemůžeš urazit.
V originále to znělo:
Kdyby hloupost nadnášela, tak se tady budete vznášet jako holubička ![]()
Tak šoupej nohama, a dávej pozor ať se příště u vytváření kopii hlášek zase nestrapníš.
@Rotha píše:
Též bych ji nic nedal, za to arogantní jednání. Náš zákazník náš pán, a zapomenout může každý. Najdi jinou, tato je pěkně na mizine když si dovolí tě žádat o hloupé 4 kila, asi moc kšeftu mít nebude. Asi zapomněla na Covid.
Jaký arogantní jednání? Ano, zapomenout může každý, to se stát může. Ale právě proto ne? Ta kosmetička přišla o kšeft. Kdyby tohle dělal každý, tak to může zabalit. Normální člověk uzná, že je chyba na jeho straně, a nebude se hádat o čtyři stovky.
@Lilale píše:
@Šmoulice se uklidni slepico.
Já to neudělala schválně.
Bylo to nedorozumění.
A teď si představ, že jsme k nám na jiné služby měli objednanou paní plus dvě děti, která si také spletla termín. Takže 3×1 hodina - třem lidem nedošli klienti naráz a výplatu dostat musí. Z čeho se to pak platí?
Co by jsi dělala ty, kdyby ti nepřišel člověk, kvůli kterému jsi přišla do práce a přišla jsi o tržbu? Pořád to nechceš pochopit? Chápu je to nepříjemné, ale používej i pohled druhé strany.
@Evkad píše:
A teď si představ, že jsme k nám na jiné služby měli objednanou paní plus dvě děti, která si také spletla termín. Takže 3×1 hodina - třem lidem nedošli klienti naráz a výplatu dostat musí. Z čeho se to pak platí?
Co by jsi dělala ty, kdyby ti nepřišel člověk, kvůli kterému jsi přišla do práce a přišla jsi o tržbu? Pořád to nechceš pochopit? Chápu je to nepříjemné, ale používej i pohled druhé strany.
Nemá cenu jí to vysvětlovat, stejně to nepochopí ![]()
@arinecka Vím, ale zkusila jsem to ještě jednou. Ono je totiž těžké se zamyslet a podívat se na to jinak (učím to i lidi v práci:-) ).
@Rotha píše:
Když už se pokoušíš být vtipná, tak to řekni alespoň v originálu. Mě starou hláškou z něčeho tak trapného jako je nemocnice na kraji města, určitě nemůžeš urazit.V originále to znělo:
Kdyby hloupost nadnášela, tak se tady budete vznášet jako holubička
Tak šoupej nohama, a dávej pozor ať se příště u vytváření kopii hlášek zase nestrapníš.
![]()
Jsi takto protivny i v reálu nebo jen tady upustis, abys pak normálně fungoval? Fakt by mne to zajímalo, protože tvůj projev tady upoutal i mne a to zapominam i podobne perly jako je zakladatelka teto diskuze
@Borrealis ve státním že?
My chodíme na několik „akcí“ k různým odborníkům a dohodu, že rušit min.24 hod před mají všichni. Samozřejmě se může stát, že člověk onemocní ten den, pak se to tedy nějak řeší.
No a v zájmu každého je chodit v čas, protože jinak máš smůlu ![]()
Terapeuti, logoped, zubař… všichni kdo nejedou na pojišťovnu.
Na druhou stranu lékař asi dostaneš výplatu tak jako tak ne?
Nebo jsi nějak finančně krácení, když někdo nedorazí?
Pokud ano, zavedla bych nějaké řešení.
Jinak naše obvodní má objednávání systém. Před posílá automaticky SMS. Ale má plno, takže třeba preventivní za 3 měsíce je normální. No nechce se mi čekat další 3
, tak si dávám extra majzla.
Můj syn nedávno dorazil k soukromemu lékaři o 45 minut později. Bere 950 Kč /hod. Tak to bylo drahých 15 minut. Ale nikdy by mě nenapadlo protestovat, že chci zaplatit 15 minut. A taky za to nemohl.
Jediný kdo nemá taxu je veterinář. Ale on tam vždy někoho má, koho by vzal
@Jazmine píše:
Ano takhle se přichází o klienty. Riziko podnikání, že pokud objednávám klienty, občas to někdo splete a nepřijde. Úroveň emimina v odsuzování a urážení opět nezklamala. Nic si z toho nedělej, stane se. Ruku na srdce, které se to nikdy nestalo? Dokonce si myslím, že ty které jsou tady nejdrsnější třeba ani nepřijdou protože se jim to nehodí a vys.. se na to někam volat, protože třeba už bylo beztak pozdě… Taková klasika. Ty největší moralistky mají většinou největší máslo na hlavě, viz buranka @hanka.br. (fakt je nutné hned urážet???)
Máš pravdu, omlouvám se. Ve světle dalších zakladatelčiných projevů a diskuzí to bude spíš problém nějaké mentální nedostatečnosti a není fér to zakladatelce vyčítat.
@kocourGarfield
kdepak, soukromé zdravotnické zařízení
termíny máme rychlé prootže máme dlouhou ord. dobu do večera…takže termíny jsou a celkem rychlé plus i možnost přijít bez objednání v době bez objednání
termíny jsou a tak si jich lidi neváží, za týden vždy několik bez omluvy nepřijde ![]()
nebo někdy volají v 10.30, když mají termín od 10. 45 a zruší si to, což je taky k ničemu
řešení to moc nemá
@Borrealis to mě mrzí. Lidi si neváží dobrých lékařů, jejich času. Najít dobrého lékaře není samozřejmost. A lidi nepřemýšlí, ze oni nejsou jediní, že to může způsobit komplikace, problémy. Snad se Ti podaří najít časem nějaké optimální řešení.
neváží
v podstatě to řeším takto
pokud ten člověk opakovaně nechodí a ještě je to k tomu vysírač, prudič, tak více méně zajásám, odregistruji ho / konečně to už jde / a zbavím se ho, to jde elegantně, a v kartě má poznámku, že už se zpátky vrátit nemůže a nevezmu ho
takže vlastně, všechno zlé je pro něco dobré, popravdě ![]()
no a většina lidí je slušných a normálních, takže tak halt přivřu oko, a nebo když se mu to stává opakovaně, tak mají sestry poznámku / nedávat rychlý termín/ ale dodržují to jak kdy, někdy jo, někdy ne, vědu z toho nedělám
ptž mít termín na půl hodiny, nepřijít a dostat za pár dní další, to úplně dobrý není, no
no a tak všelijak…žádnou smlouvu s nima uzvařenou nemám, takže vybírat za nedodržený termín nejde, není to legální, není to vymahatelné a popravdě…ani na to není čas
ale je to docela časté, myslím že u kadeřnice nebo v autoservisu si to – nedovolí
Me teda prijde zvlastni, ze hned chce kosmeticka 400 stovky. Pokud se to stalo jednou, tak nevim proc hned to takhle resit. Ja osobne bych ji ty 400 stovky dala, ale uz by me nevidela. Zapomenout preci muze kazdy. U dr se mi to stalo zatim jednou, kdyz jsem si tez popletla dny a s dcerou neprisla na kontrolu. Omluvila jsem se. U sluzeb se mi to nestalo, ale pravidelne se mi stavalo, ze kadernice mi rusila terminy. Uz k ni nechodim. A jednou na me zapomnela pedikerka, znam ji uz nejaky patek. Jezdim k ni 30 km a ona mi zapomnela dat vedet, ze je nemocna. Taky jsem hned po ni nechtela proplatit benzin.