Spojení jmen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
794
11.2.20 09:05

Mně se popravdě nelíbí ani jedno… Naše se jmenuje Laura Mia a pro druhou (v případě, že se v budoucnu podaří) mám vybrané Lily Anna. Ale děti mají příjmení po tatínkovi, není české. Jinak záleží na každém, jaké jméno se mu líbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
11.2.20 10:30

@warita to byla ironie. Moje mamka ma dlouhe jmeno a prijmeni a stve ji to do ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
11.2.20 10:48

Nelíbí se mi ani jedno. Alena zní echt česky a Ella je k tomu jak pěst na oko. No a ten Eda, to je úplně mimo mé chápání. To je jako třeba František Pepa nebo Josef Franta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
11.2.20 12:29
@elinka90 píše:
Lituju tyto deti. Mne se libilo od detstvi jmeno Viktorie jenze kdyz jsem ho dala k prijmeni manzela, tak jsem si rikala, ze nez by se dcera podepsala treba ve skole u testu, tak ostatni deti by uz byli ve ctvrtce testu :lol: a s temito jmeny co se ted davaji by mela asi nejkratsi jmeno. Myslete na ty deti…

Dcera je Marie Anna - opravdu mi nepříjde jako chudák. Říkáme jí " Mariánko, Márínko, Marí, Marie" - tak se i podepisuje, když spěchá… Nebo celým jménem, mi se tato jména i spojení moc líbí a volila bych tak znovu… :palec:
Zakladatelko, tvá kombinace jmen se mi nelíbí, nedala bych ani jednu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
11.2.20 14:57
@MarieP píše:
Dcera je Marie Anna - opravdu mi nepříjde jako chudák. Říkáme jí " Mariánko, Márínko, Marí, Marie" - tak se i podepisuje, když spěchá… Nebo celým jménem, mi se tato jména i spojení moc líbí a volila bych tak znovu… :palec:
Zakladatelko, tvá kombinace jmen se mi nelíbí, nedala bych ani jednu…

A proč jste nedali Marianna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.20 15:58
@MarieP píše:
Zakladatelko, tvá kombinace jmen se mi nelíbí, nedala bych ani jednu…

No nevím, být Máňa samo o sobě stačí, tou Ančou jste to moc nevylepšili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
11.2.20 22:26

@Janee19, protože jsem nechtěla, líbí se mi to takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
11.2.20 22:27
@terien píše:
No nevím, být Máňa samo o sobě stačí, tou Ančou jste to moc nevylepšili :think:

A ty se jmenuješ jak, hvězdo? Jsi trapná. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.20 22:46
@MarieP píše:
A ty se jmenuješ jak, hvězdo? Jsi trapná. :P

Jak se jmenuju já není podstatný, protože jméno si člověk nevybírá sám, ale vybírají mu ho rodiče. A ty bohužel někdy nemyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148232
11.2.20 22:48
@terien píše:
Jak se jmenuju já není podstatný, protože jméno si člověk nevybírá sám, ale vybírají mu ho rodiče. A ty bohužel někdy nemyslí.

A co je na těch jménech špatnýho? Krásná klasická jména. Každý nechce mít doma Jessicu nebo Esmeraldu. Vysmiváš se zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.20 22:51
@Anna766 píše:
A co je na těch jménech špatnýho? Krásná klasická jména. Každý nechce mít doma Jessicu nebo Esmeraldu. Vysmiváš se zbytečně.

Já se nevysmivam, jen se mi nelíbí. Za mě patří k hrozným jménům, určitě ne krásným. A to moje dcera nosí úplně klasické jméno, žádná Jessica.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
11.2.20 22:54
@terien píše:

To co jsi napsala - je trapné. Na každé jméno něco najdeš, asi bych to ještě pochopila u žáků prvního stupně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.2.20 22:56
@MarieP píše:
To co jsi napsala - je trapné. Na každé jméno něco najdeš, asi bych to ještě pochopila u žáků prvního stupně. :mrgreen:

Aha, takže v dospělosti se mi žádné jméno nesmí nelíbit? A v diskuzi o jménech se o tom nesmí mluvit? :lol: tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.2.20 09:16
@terien píše:
Aha, takže v dospělosti se mi žádné jméno nesmí nelíbit? A v diskuzi o jménech se o tom nesmí mluvit? :lol: tak to jo

Jasně, že může. :P Taky je dospělé to napsat a ne se vysmívat naprosto běžným křestním jménům. Prostě to bylo trapné. Ale toť evidentně tvůj styl, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.2.20 09:23
@MarieP píše:
Jasně, že může. :P Taky je dospělé to napsat a ne se vysmívat naprosto běžným křestním jménům. Prostě to bylo trapné. Ale toť evidentně tvůj styl, no… :nevim:

Kdybych se chtěla vysmivat, tak to napíšu jinak ;) možna jednou konečně někomu dojde, že ty šedesátileté Aničky a Marušky jsou fakt infantilně trapný, jenže v jiném tvaru to zní prostě hrozně. U nás se říká Marii Manča a Anně Anča, takže asi přestanu brblat na svoje jméno, mohla jsem dopadnout hůř :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová