Společné bydlení - nepříjemnosti

Anonymní
9.2.12 08:30

Společné bydlení - nepříjemnosti

Ahoj,
ráda bych se svěřila se svým trápením a poprosila Vás o případné rady.
Moji rodiče žijí v rodinném domě se starou tetou. Dům je psaný na rodiče, teta má ve spodním patře věcné břemeno na dožití. Poslední rok nastaly ale velmi nepříjemné problémy, kdy se rodiče dozvídají, že teta po vesnici vypráví, jak jí rodiče kradou peníze a jídlo. Loni byla třeba na operaci, kdy se nechala podvázat žaludek, aby zhubla. A pak všude tvrdí, že je tak hubená, protože nemá co jíst. Zatím bylo vždy zvykem, že např. popelnice, elektriku nebo dříví platili rodiče s tetou společně. Naposled, když přivezli uhlí, si šla teta půjčit k sousedům, že rodiče nechtějí zaplatit ani korunu a že to musí teď zaplatit celé. Moc dobře si pamatuju příběh, kdy na svého prvního muže podala oznámení, že jí zbil a znásilnil. Mám strach, aby si nevymyslela něco horšího na rodiče. Ty jsou teď nešťastní. Necítí se dobře. Pomalu je jim trapné jít na procházku. Nejradši by dům prodali a odstěhovali se pryč. Ale jak prodat s věcným břemenem???
Měli byste nějakou radu? Hrozně mi štve, koukat na rodiče, jak se trápí :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Brunifid
9.2.12 08:38

Sousedi tetku znají a oni si to přeberou, jak to je, to se neboj. A kdo si to nepřebere, tak to holt nebude mít přebraný.
Když dáte na baráku nízkou cenu, tak on by to někdo koupil i s břemenem. 8)

• Citovat
  • Upravit
5173
9.2.12 08:45

hele teta už je stará,že jo … oni ti důchoci dokážou navykládat věci ,utčotě kdo jí zná ví co je zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.2.12 08:58
Brunifid píše:
Sousedi tetku znají a oni si to přeberou, jak to je, to se neboj. A kdo si to nepřebere, tak to holt nebude mít přebraný.
Když dáte na baráku nízkou cenu, tak on by to někdo koupil i s břemenem. 8)

no teda nevím..já bych nechtěla bydlet s cizím člověkem v baráku..ani kdyby mi ho prodávali za 200.000,–…rodina ještě jo ( i když za mě ani to ne ), ale cizí člověk? To nevím jestli by to prodali..
Pro Zakladatelku - bud si z toho tvoji rodiče nesmí nic dělat - oni ví jak to je, tak se nemají za co stydět. Nebo prostě vysvětlovat a vysvětlovat.. - zvlášt klebetnicím na vesnici, ty už to roznesou, jak to je..Tetka už je starší tak má možná alzhaimra nebo neco jiného - možná nechat vyšetřit a nasadit léky. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 09:02

Jak říkáte, spousta lidí ví, co je zač, tak to neřeší. Ale pořád je tam dost lidí, co jí věří. Přeci jen tam žije léta a naši teprve 8 let. I když to bude znít ošklivě, tak budu doufat, že už tu teta dlouho nebude a naši budou mít klid…

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
9.2.12 09:07

No musí to být na palici, ale jak píší holky. Oni lidi nejsou tak hloupí, aby to brali vážně a těch pár, kteří by tomu věřili, na ty ať se vykašlou. Jsem z vesnice a jedna taková paní tam žije se svou snachou. Babička tuhle líčila, že jim vyprávěla že jí mladá nedává jídlo, že kdyby jí nevyklidila ledničku, tak jí tam všechno zplesniví, že jim musí uklízet, kdyby jim nedělala na zahrádce, že by tam nic nevyroslo atd. Prý jakmile tahle osoba odfrčela na elektrickém vozíku (který jí ta příšerná snacha koupila aby nemusela po vesnici chodit o berlích) prý ji hned s ostatními zdrbli, jaká je to příšerná tchýně, že zaprvé každý ví, že to není pravda, že je to spíš naopak a že ta její snacha musí mít svatozář, když s takovou babiznou vydrží. Mimochodem babičce je 83 a jejím kamarádkám není o moc míň takže i tyhle starý drbny vědí moc dobře kde hledat pravdu.

• Citovat
  • Upravit
13119
9.2.12 09:30

tak ať rodiče zapředou s někým rozhovor a postěžují si, jak teta zapomíná a vymýšlí si, a řeknou svou verzi. Ono se to po vesnici roznese. A ať se zkusí zeptat na policii - že teta kdysi obvinila… a teď říká o nich, že… a že mají strach aby si nevymyslela něco horšího - oc můžou dělat. Policie jim neporadí - ale budou o nich vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.2.12 09:50
CokeLady píše:
To je teda hnus :oops: a normálně spolu taky nevychází nebo se k sobě chovají doma hezky? Asi bych s ní přestala komunikovat a ať si žije jak umí a v ničem jí nepomáhat, nic za ní nedělat, ať si na nákup dojde sama apod, když je taková. Nevím, kolik jim je let. :think:

Dům s věcným břemenem se samozřejmě prodat dá, ale citelně sníží cenu. Čím je ten člověk mladší, tak tím víc. Ač je hnusné takhle počítat, tak když koupíš nemovitost s věcným břemenem s 90-tiletým dědou, tak je pravděpodobnější, že břemeno zanikne mnohem dřív, než když je mu 65 a Tvůj dům může obývat ještě třeba 30 let.

Čoveče a nejsem si jistá, zda s tím to věcné břemeno nemusí souhlasit - s prodejem toho domu 8o

věcné břemeno je jen břemeno..nemá žádné rozhodující právo..záleží na provávajícím a kupujícím ( zda si to s břemenem koupí )
Asi bych hnusně doufala, že už tu dlouho nebude..a těch pár let to ještě vydržela.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 09:50

Ynax - s tou policií je to dobrý nápad děkuji.
CokeLady - Ono už to u nás tak dopadlo. Ze začátku všichni dělali za tetu všechno. Pak to ale postupně přestalo. Třeba pokaždé, když naši chtěli někam jet, tak se jí udělalo špatně a muselo se jet akorát tak do nemocnice. Velice zajímavé také je, že ke všem lékařům jezdí sanitkou, kterou jí píše obvoďák. Ale když chce lítat po městě, tak to jede klidně autobusem a vydrží tam celý den.....
Děkuju moc všem za příspěvky, moc mi to pomáhá a uklidňuje.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
9.2.12 09:55

Já měla to samé s bábou. Vykládala po vsi všechno možné. Občas za ní přišel soused nebo jiné tetky, já prošla po chodbě a slyšela jsem, jak srdceryvně štká, jak já doma nic nedělám a kdesi cosi, no šutr by se ustrnul. Ale ony ani ty babky nejsou slepé a když vidí na vlastní oko, kdo asi tak seče trávu, kdo asi tak lítá kolem zvířat, kdo přinese dřevo a zatopí,.....
Mi pak venku poklepaly na rameno a řekly „nemáš to, holka, lehký“ :mrgreen:

Břemeno si klidně může nesouhlasit, ale to je jediné, co s tím může dělat :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová