Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanča1234 píše: Více
Sdílená auta v Praze fungují dobře, stejně taxíky. Také zvažuji ze stejných důvodu dát auto pryč. Parkovné, pojištění, technická a pak s nim jedu párkrát do roka, takže je potřeba průběžně dobíjet baterku, jinak už bychom ani neodjeli.
Jezdíme hromadnou a zase o tolik delší to není. Po městě mi přijde zbytečné zahušťovat provoz těm, co si vyhodnotili, že to bez auta nezvládnou. Stává se, že jedeme ze školky do stejného kroužku - druzí autem, my MHD, a jsme tam dřív, protože tramvaje jedou, auta popojíždí v koloně.
Nákup je ve městě bezproblémový, obchody blízko na trasách mezi prací, školou, školkou a domovem, otevírací doba velkorysá, není problém skočit obden na nákup, který odnesu v tašce. Něco jako velký nákup mi za těchto podmínek připadá zbytečné - nic, co by mi šeřilo čas. Nekupujeme nic tak těžkého, aby se to nedalo odnést.
I vzhledem k budoucí samostatné dopravě dětí mi přijde krátkozraké všude je vozit - jestli neuvidí MHD jako běžnou volbu a nebudou mít trasy proježděné, budou vyžadovat dovoz, dokud samy nebudou mít řidičák?
@Menton Jasně, kontroly a vyšetření jsou k ničemu a nikdo nic neví. Jsi chytřejší než lékař? 😁 Nebo jsi jen rypna, viď?
@Klmarik To je každého volba. V Praze nežiju a těžko tvrdit jak bych to vnímala.
Já tomu rozumím a kdybych bydlela na maloměstě nebo na vesnici, tak tento dokaz nepokládám, to, že se nejedná o maloměsto, ale o Brno, bylo napsáno již v úvodním příspěvku a v tomto kontextu jsem se ptala.
To není rypnutí, promiň, pokud jako člověk s takovou nemoci řídíš, je to dle mého názoru nezodpovědné především vůči okolí.
Jedno jak dlouho je to od posledního záchvatu…
@Menton No jedno to není, když je to 27 let. Chodím pravidelně na kontroly a samozřejmě posudku předcházelo vyšetření u neurologa.
Rýpani to je, už tim že to řešíš v této diskuzi.
Přijdeš mi vážně zvláštní. Stále vandrovat do něčeho o čem nic nevíš.
@Menton píše: Více
Nikdy nevíš, kdy přijde zdravotní komplikace u člověka, který byl doteď zdravý. Pokud je dlouhodobě bez záchvatů a lékař usoudí, že řídit může, tak prostě řídit může. Nebo máš pocit, že toho víš víc, než lékař, popřípadě autoři vyhlášky, která tuto problematiku řeší? Popravdě, mnohem nebezpečnější mi na silnici přijde půlka matek vozících malé děti, než bezzáchvatový epileptik
Prosím tě, lékař se ptá, zda jsi záchvat měla, či nikoli. Pokud mu je zatajis, tak nemá šanci zajistit, zda záchvaty máš nebo ne.
Manžel si záchvaty vůbec nevybavuje. Pokud mu neřeknu já, nebo někdo z okolí, že záchvat měl, tak o něm prostě neví.
Ať už jde o malý nebo velký záchvat, pokračuje v činnosti jako před záchvatem. Vůbec neví, že se něco stalo ![]()
Stejně tak ten lékař.
No hádat se s tebou nebudu. Přeju hodně šťastných kilometrů a ať nezpůsobis žádnou nehodu
@Jahru Přesně, navíc musíš mít posudek od lékaře a ten si samozřejmě nechal udělat vyjádření od neurologa. Navíc nevím, proč bych asi skrývala záchvaty ![]()
Zvláštní uvažování.
@Menton ty jsi vážně případ…zatajit záchvat? To tě vážně napadlo? No, podle sebe soudím tebe.
Jasný, pracuju z domu kde pořád někdo je, ale nikdo si ničeho nevšiml jelikož všichni lžou ![]()
Jen proto abych si ve 40+ dělala řidičák ![]()
vždyť je to oficiálně dovoleno, pokud je to určitou dobu od záchvatu. Taky znám epileptika, měl záchvaty už jako batole, a taky má už dovoleno řídit.
Ne, neni to nezodpovědné, je to proste normální, takový lidé jsou pod lekarskym dohledem a neni to o nic rizikovější, než ze padesatnik, který doktora nevidel 10 let dostane za volantem infarkt…