Sympatie / antipatie – co Vám na druhém je, či není sympatické

127
1.7.26 10:14

Sympatie / antipatie

Ahoj,
zajímalo by mě, co ve Vás budí pocit sympatie / antipatie vzhledem k jiným lidem. Nějaký vzorec chování, vzhled, slovní obraty, gestikulace, cokoliv…
A naopak co je pro Vás sympatické, milé, s jakým člověkem se rádi dáte do řeči apod.

Já totiž celoživotně řeším, že jsem pro lidi děsně nesympatická. Už jsem to slyšela snad milionkrát, ale pořád se mi nedaří rozklíčovat, čím přesně lidi tak štvu.
Jde jak o první dojem (jako že si ke mně prakticky nikdo nepřisedne ani v dopravním prostředku), tak o delší kontakt (kolegové, sousedi…).
Nejsem bručoun, dost se směju, život mě furt ještě baví, i když občas čumím, jaké klacky pod nohy umí házet. Co klacky, celé stromy :mrgreen:

Jde mi o to, že teď budu měnit práci a zařekla jsem se, že teď už konečně chci mezi kolegy zapadnout a třeba si tam najít i nějakou kamarádku.
Třeba mi po přečtení toho, co lidem vadí, něco docvakne.
Dík! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9414
1.7.26 10:36

Odrazují mě takové ty přeslazené typy, co se ti snaží namluvit, že všechno dělají pro tvoje dobro, aby ses ty měla dobře atp. Je v tom takové umění manipulace - připravují si půdu na to, aby si jich lidi všímali a mohli se pro ně roztrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31406
1.7.26 10:36

Nejvic me s ostatnimi sblizuji spolecne konicky - pote, co se dame do reci. Co se tyce prvniho kontaktu, tak to se musim priznat, ze na me neprijemne pusobi vetsi viditelne tetovani ci piercing, vyrazne malovani, viditelne vylepseni plastickou chirurgii :oops:. Ale ja jsem v tomhle spis atypicka, vetsina lidi si myslim s tim problem nema. V praci typicky spis casem zjistim, ze opravdu nemame spolecnou rec, tak proste kontakt vyhledavat edit prestanu.

Příspěvek upraven 01.07.26 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31406
1.7.26 10:38

U chlapu me jeste odrazuji nagelovane vlasy, pouzivani parfemu, velke svaly v kombinaci s tilkem, kde jde zjevne o predvadecku, takove ty typy metrosexual. Asi proste vyhledavam hlavne prirozenost :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
1.7.26 10:42

Mě spolehlivě odradí, i u jinak na pohled sympatického člověka, cigareta v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.7.26 10:47

@Hobitka: Ach ano, koníčky, to je fakt, že já nějak v posledních letech žádné nemám :-/ Měla jsem jich pár v minulosti, ale teď nějak není čas, příležitost a v neposlední řadě ani peníze. Tohle je prostor, kde bych měla zapracovat. Díky :palec:
Ty zkrášlovací věci nemám, nosím akorát náušnice a v jednom uchu mám dírku navíc. Toť vše.
Off topic - nedávno jsem si v tom horku všimla, kolik lidí má vlastně nějaké to tetování. A to i takoví, ke kterým mi to nějak moc nesedí. Třeba ex kolegyně, taková éterická žena kolem padesátky, má na kotníku takovou šílenou lebku. To mě docela překvapilo. A různé kytičky či ornamenty má pomalu každý druhý, co tak kolem sebe vidím. Ale mně to nijak nevadí. Pro někoho to třeba má i nějaký vyšší význam, takže proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11168
1.7.26 10:48

Sympatie: přirozenost, spontánnost, smysl pro humor, sarkasmus, nepřetvařovat se, být pozitivní, rychle se umět rozhodnout, mít „v pič i“, být inteligentní a tak trochu hulvát ;). Ano, jde to všechno dohromady a znám takových lidí hodně.
Antipatie: hypochondr, negativní postoj ke všemu, psychicky labilní, feťák, alkoholik + jakákoviv jiná závislost, opak toho, co jsem vyjmenovala u sympatie,…
Vzhled je mi úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.7.26 10:49

@kalamitaa Hmm, tak musím říct, že když vidím někoho s cigaretou (ať už klasická nebo elektronická), taky mě to nějak podvědomě trochu odrazuje. A to mám v mládí taky něco odkouřeno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.26 10:51

Mně odrazuje když někdo na první pohled vypadá naštvaně (to ale asi nebude tvůj případ když se hodně směješ).
Taky mně odrazují ty přeslazené typy co všechno ale fakt všechno zdrobňují. Působí to falešně.
Pak výrazné líčení (hodně výrazná rtěnka).
U mužů příliš silný parfém nebo žádný (pokud smrdí potem).
U všech zápach z cigaret.
Tohle všechno je ale první dojem, pokud je ten člověk jinak fajn tak to všechno překonám.

Jinak to že působíš na první pohled nesympaticky může být někdy i výhoda. Ke mně, když se právě schválně nemračím, zásadně jdou všichni bezdomovci, nebo lidé co si chtějí popovídat když já né a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.7.26 10:58

@Bytsamsebou Hmm, tak inteligentní hulvát nejsem, jsem asi spíš takový skoro opak :-D Obecně se považuju až moc za slušňačku, ale tohle moc neumím změnit. Drzé chování mi nesedí, nejsem to já. Já jsem spíš taková ta tichá slušná holka. Jsem taky introvert. A je fakt, že ti drzí inteligentní „životem ostřílení“ lidi se mnou často mají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.7.26 11:01

@Jana6018 Jo, má to své výhody, i to volné sedadlo se často hodí :pankac: Ale člověka to někdy zamrzí. Teď třeba v práci byla rozlučka se všemi, co končí a já jsem byla jediná, kterou nepozvali (také končím). Sousedi (v minulém i současném bydlišti) pořádají grilovačku a mě nikdy nepozvou, i když máme podobně staré děti. Když jsem něco pořádala já, nikdy nepřišli, max poslali jen ty děti. Musím zas říct, že děti mě mají docela rády. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.7.26 11:05

@Jana6018 Jo a u těch zdrobnělin se mi vždycky vybaví moje ex tchýně, která mi říkala tou nejněžnější variantou zdrobněliny a přitom si o mě myslela pravý opak. Z toho se mi vždy lehce navalovalo :poblion:
Já zdrobněliny používám max ve vztahu k dětem a to ještě takovým specifickým způsobem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12700
1.7.26 11:08

100 lidí, 100 chutí :) tady se asi dozvíš průřez všeho možného, tak nevím, jak moc moudrá z toho budeš :D Já mám ráda lidi autentický, přirozený. Lidi, co se s tebou dokážou dát přirozeně do řeči a nepotřebují se povyšovat. Úplně nesnáším takovou tu,,uvědomělost", dělávají to hodně takoví ti, co žijí mimo systém a tvrdí, že prozřeli.
Mně lidí buď mají rádi nebo ne, většinou nic mezi tím. Ale já jsem hodně autentická a opravdu jsou lidi, kterým to vadí. Tak ať. Já už se na stará kolena měnit nebudu.
Co se tyce vzhledu, tak tam to fakt nejde nijak pausalizovat. Už jsem poznala takových lidí, u kterých jsem si na první pohled řekla,, ježíši! 8o " ale pak při bližším poznání jsem zjistila, že jsou fajn. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.26 11:11
@Nairobi91 píše: Více

Hmm, tak to uznávám, že už je trochu divné. Co tvé kamarády? Neptala jsi se čím by to mohlo být? Někdy to fakt může být totální prkotina (co jde snadno změnit) proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.7.26 11:13
@Nairobi91 píše: Více

Tak to chápu, taková faleš není nikomu příjemná.
Já mám takové ty mikrovýrazy kým to umím zakrýt, takže daný člověk okamžitě vidí co si o tom myslím a pak to již většinou nedělají :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová