Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesnáším když z nekoho cítím fales, nemůžu mu verit. Typicky dolovani osobnich, když se ještě moc nezname. Taky kdyz z lidi citim zavislost (citovou), manipulaci, chudinkovstvi, závist.
Nemam ráda když je nekdo moc intenzivní, a každý rozhovor otočí na sebe.
Pak jsou takový vylozene redflagy, u kterych zbystřím, například kdyz nekdo casto pouziva slova jako nárok nebo úspěch…
Jinak ja se seznamuju nejlip přes zajmy. Ja proste potrebuju mit vztahy s lidmi, kteří mají vášeň pro život, a neni jejich jediny koníček jít posedět na kafe a ptát se „tak jak je?“.
@Jana6018 No právě že celý život nemám žádné kamarády. To je ta hlavní věc, která mě mrzí
Popravdě to, že se se mnou nedá do řečí náhodný kolemjdoucí, mě až tak netrápí. Ale to, že si nedokážu najít přátele, jo. A ono to spolu může souviset. Protože fakt často slyším na svůj účet, že jsem „taková nesympatická“ nebo „divná“. Samozřejmě mi to ti lidi neřeknou do očí, ale dozvídám se to jinak. U mnohých to jen vycítím, to není tak těžké poznat.
Podle toho, co píšete, to může být chybějícími koníčky, že si s Vámi lidé nemají o čem povídat.
Velmi sympaticky na mě působí lidé, kteří se dovedou pro něco nadchnout, mají koníčky. Zajímají se o ostatní a i je poslouchají (neplést s vlezlostí).
Nesympaticky na mě působí lidé, kteří se o nic nezajímají, nic je nebaví a svůj život tráví např. jen před TV a péčí o domácnost.
Nesympaticti jsou pro me predevsim negativni lidi, co maji tendenci si na vsechno stezovat - kytky smrdi, ptaci rvou. Pak taky lidi, co maji tendenci stale mluvit o sobe a kdyz uz na tebe prijde rada neco rict, chytnou se toho to stocit na jak to maji oni a jak oni by… Zaroven se vyhybam takovym tem Hujerum, co se snazi kazdemu zavdecit. Sympaticti jsou mi vetsinou ti, co ani jedno z techto tri nedelaji. ![]()
@Nairobi91 píše: Více
Aha, tak to je mi líto.
Těžko říct, čím to je. Takhle online zníš úplně v pohodě.
Nedávno tu byla diskuse kde zakladatelka psala něco podobného a měla ADHD.
Pokud tě to trápí a nevíš čím to je, tak nechceš zkusit psychologa s kterým to možná rozklíčujete?
@Krákora997 Jo, zase ty koníčky, možná je tohle fakt můj velký problém. ![]()
Musím popřemýšlet, jak si zase nějaké najít nebo obnovit ty staré.
Třeba bych hrozně ráda zase začala chodit na hory, ale vzhledem k tomu, že moje děti tohle absolutně nesnáší, tak se to nedá (párkrát jsem zkusila a byl to opravdu silný negativní zážitek pro široké okolí)
. Prostě co mám děti, můžu dělat jen to, co se mnou můžou / jsou ochotné / zvládnou dělat ony. A jedno z mých dětí je dost hodně specifické povahově (dg. tady psát nechci, když nejsem anonym), takže se mi prostě nedaří najít nic, co by mu vyhovovalo nebo aspoň po dobrém sneslo svou účast. A já jsem nekonfliktní typ, chci mít hlavně pohodu a klid, takže po zlém nic dělat nechci.
@Silverine247 Já jsem možná trochu ten hujer, snažím se mít dobré vztahy ideálně se všema a výsledek je přesně opačný ![]()
To je zajímavé téma, těžko se to popisuje. Mám ve svém okolí jednu slečnu, dcera od známých, a ta nezapadá do žádného kolektivu nebo jen mezi „divný“ lidí. Nosí křiklavé rtěnky na oloupaných rtech a vyzývavé oblečení, tím odradí na první dojem. Je taková extrovertní, pořád se předvádí a afektovaná. Mluví jen o sobě. Já nemusím lidi, kteří jsou cítit cigaretami, alkoholem, potem, zatuchlinou. Sama se ne úplně snadno seznamuju a západem do kolektivu, protože jsem ostýchavá a neumím small talk a jako obranu mám „protivnej obličej“.
@petra169 Ano, bohužel tohle je teď můj život. Péče o děti, domácnost a práce. Nemůžu říct, že mě to nenaplňuje, rozhodně si nestěžuju, protože jsme všichni relativně zdraví, máme kde bydlet a z čeho žít. Akorát prostě najít v tom kolotoči místo pro nějakou zábavu - to se mi nedaří.
V určitou dobu jsem se hodně účastnila i organizovala různé akce především pro děti. Teď jsem z toho trošku vypadla, protože jedno z mých dětí to těžce nese a já jsem dala přednost jeho klidu a spokojenosti…
Tak uber z toho Hujera, snaz se to mit trochu vic v pazi, co si o tobe kdo mysli. ![]()
Mně se třeba líbí na lidech to, když se nesnaži být v každým názoru za dobře se mnou. Mít vlastní názor. Podle vzhledu se snažím neposuzovat.
Mně lidi třeba nemají moc rádi pro můj vzhled.
Možná to někdo nepochopí, ale i hezký vzhled může být někdy spíš přítěží. Často mám pocit, že si lidé myslí, že všechno mám jen díky tomu, jak vypadám, a nevidí, kolik úsilí je za tím, čeho jsem dosáhla. Přitom se ani nelíčím, nebarvím si vlasy ani nijak extra svůj vzhled neřeším. Jen bych si přála, aby lidé hodnotili ostatní podle toho, jací jsou, a ne podle prvního dojmu. Dost lidí se se mnou baví, ale vím, že je tam něco kvůli čemu mě zároveň rádi nemají.
@Nairobi91 podle písemného projevu ale působíte moc sympaticky a ne jako hloupá žena. Možná to může být tím, že se pohybujete v jiné sociální skupině, než do které byste zapadla (např. městský člověk na vesnici, vysokoškolsky profesor mezi dělníky…). Možná se prostě jen pohybujete mezi lidmi, se kterými toho máte málo společného.
Domácí práce jsem nemyslela nijak zle ani urážlivě, ta poznámka se týkala spíše lidí, co nemají žádný rozhled, nevytáhli paty z rodné vesnice a tak si smrdí ve svém domácím hnízdečku.
Ale za těmi koníčky si stojím, tam může být problém, že po probrání počasí, vaření, dětí schází zajímavější téma k hovoru.
Sympatie jsou na první pohled podle vzhledu. Pošli fotku a my ti řekneme, co cítíme, když na tebe koukáme
Asi mě na první dobrou je nesympaticke když člověk věk páchne alkoholem a cigaretami plus pot. Takový ten ušmudlany zjev štamgastú.
Když je někdo moc aktivní, pořád někde něco dělá a ve výsledku vlastně neudělá nic. Jen to tak vypadá. Nebo možná udělá ale je pořád v pohybu.
Machři. Já dělám, umím, viděl jsem… Já, já já.
Nemůžeš to dělat tak, ale musíš to dělat takhle!
@Hobitka píše: Více
Jakože chlap, co má svaly se v tílku zjevně předvádí?
Ale no tak. Nemůže mu být jen vedro? To je jak kdybys řekla, že ženská s velkýma prsama nemůže mít tílko nebo výstřih, protože se ZJEVNĚ předvádí. Možná soudíš podle sebe
, ale opravdu to není nutná podmínka.