Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucenka píše:
To to my s batůžkem cestujeme i s dítětemjenom tedy ne po Evropě, ale po Asii. Až mi bude 40+ a kluk s námi nebude chtít jezdit, tak klidně budu pokračovat a protože už budu finančně zajištěná, tak to budu moct proložit i nějakým lepším ubytováním
To jako ze jezdite stopem a bydlite v hostelech?
@Lenka_Hal píše:
To jako ze jezdite stopem a bydlite v hostelech?
Ani za bezdětna bych nejela stopem ani bych nespala s cizími lidmi v hostelu v jednom pokoji. Ale běžně spíme tak jako jiní baťůžkáři v JV Asii v homestay ![]()
U mě první ve 32 a taky bych neměnila, stihla jsem všechno, co jsem si vysnila a s dítětem by to nešlo…a jinak moje kolegyně z práce, které je 40 a má pětiletou dceru vypadá daleko líp než nějaké 25 leté maminy… ono to není o věku, ale o tom jak se člověk o sebe stará…já jsem měla týden po porodu svoji váhu zpět a co jsem tak viděla, tak jsem jak na předporodních kurzech a i v porodnici měla nejhubenější postavu a myslím, že bych svým vzhledem strčila do kapsy taky nějaké dvacítky nebo pětadvacítky, protože o sebe pečuji a stíhám to i když mám malý mimčo, takže si opravdu jako stará rašple nepřipadam a ani připadat nebudu
cítím se skvěle ![]()
Příspěvek upraven 01.10.18 v 05:15
@Zoe1 píše:
U mě první ve 32 a taky bych neměnila, stihla jsem všechno, co jsem si vysnila, a dítětem by to nešlo…a jinak moje kolegyně z práce, které je 40 a má pětiletou dceru vypadá daleko líp než nějaké 25 leté maminy… ono to není o věku, ale o tom jak se člověk o sebe stará…já jsem měla týden po porodu svoji váhu zpět a co jsem tak viděla, tak jsem jak na předporodních kurzech a i v porodnici měla nejhubenější postavu a myslím, že bych svým vzhledem strčila do kapsy taky nějaké dvacítky nebo pětadvacítky, protože o sebe pečuji a stíhám to i když mám malý mimčo, takže si opravdu jako stará rašple nepřipadam a ani připadat nebuducítím se skvěle
Tak ale ono nejde jen o vzhled. Ale o energii. Nějak si nedovedu představit, že bych teď měla několikrát vstávat k malému miminku. Jsem ráda, že jsem si tohle odbyla v mladším věku a teď si můžu užívat život a sny si plnit společně s dítětem.
@lucenka Každý to má jinak, já bych zas jako mladší neměla ty nervy na neustálý pláč a běhání okolo toho všeho, naopak teď po letitých zkušenostech z práce, kde jsem si ty nervy procvičila, to zvládám myslím velmi dobře
práce před mateřskou mi dala opravdu hodně, mám se kam vracet a kdybych tam náhodou z nějakých důvodů o své místo přišla, tak mám hodně let zkušeností a praxe, že bych si hned našla jinou práci.
Ideální věk neexistuje. Osobně si myslím, že v 19 je to brzo. Právě z důvodu, že to nevydrží ten delší vztah třeba od 15 let. Po škole a s nějakým zázemím se to zvládá lépe. Akorát chybí hlidací babička, ale pro někoho to problém taky není a poradí si jinak.
Sama jsem rodila až po 30 a pro mě ideální. V devatenácti bych to určitě lehčeji nezvládala a navíc jsem zrovna neměla ideálního partnera na založení rodiny.
Můj muž měl první dítě ve 22 a teď bude mít druhé v 35. A říká že obojí má něco. V podstatě je to jedno,každý věk přináší pozitiva i negativa. Takže záleží jen na vás dvou. Já měla první děti v 27 a 28 a teď teda čekám v 35 a přijde mi to úplně stejný.
Ideální věk neexistuje, to má každý jinak. Mě připadá normální porodit děti mezi 20-40 lety. Jako nejlepší období na první dítě považuji 26-28let,druhe do 35let.
@lucenka píše:
To to my s batůžkem cestujeme i s dítětemjenom tedy ne po Evropě, ale po Asii. Až mi bude 40+ a kluk s námi nebude chtít jezdit, tak klidně budu pokračovat a protože už budu finančně zajištěná, tak to budu moct proložit i nějakým lepším ubytováním
S jak starym ditetem? Uz se na to take tesim… Tak od 5 let?
@Limi123 píše:
S jak starym ditetem? Uz se na to take tesim… Tak od 5 let?
ve 4,5 jsme s klukem zvládli dovču v Paříži a Římě (klasická poznávačka po vlastní ose), o rok později jsem byla s klukem sama na poznvacím zájezdu po Německu a Dánsku. Po Asii s ním jezdím od 6 let. Ale šlo by to určitě i dřív.
@lucenka píše:
ve 4,5 jsme s klukem zvládli dovču v Paříži a Římě (klasická poznávačka po vlastní ose), o rok později jsem byla s klukem sama na poznvacím zájezdu po Německu a Dánsku. Po Asii s ním jezdím od 6 let. Ale šlo by to určitě i dřív.
Hm… Takze pro me ve 40
Na tu Asii uz se tesim, snad me to ve 40 bude jeste s batuzkem bavit ![]()
@eva.pass píše:
Ja bych do toho pred 25.rokem nesla… myslim, ze clovek si musi neco zazit pred ditetem - ty veci, ktere uz pak jednoduse par let nezazije. 19 je strasne malo, sice jsem uz mela partnera, ktery je mym manzelem ted, ale byla jsem uplne decko psychicky. Ale treba jsi vyspelejsi
Prosím Tě, a co takového musí člověk zažít před dětmi? Pro někoho jsou děti ten zážitek. Navíc, mít děti přece není konec světa. My třeba zvládáme krásně cestovat i s dětmi a já ten život s velkou rodinu miluju. Užít si před dětmi je sice módní, ale ne nutné. Každý na to není. Pokud chce zakladatelka i její partner dítě, tak ať ho mají, v 35 letech už budou mít děti velké a můžou si života „užívat“ dosytosti. Zatímco některé teprv zvažují první. Z biologického hlediska je to ideální věk.
@Anonymní píše:
Ahoj MaminkyChtěla bych se vás jen zeptat, v kolikati jste měly vaše první dítě a jak vám to změnilo život, jestli jste byly šťastný nebo spíše jen unavené a neměly jste na nic čas, je mi teprve 19 a přítelovi 21,který by už chtěl miminko, já take chci, miluju deti, ale nekdy mám strach, ze je na to moc brzo, že nám to pokazí vztah, jsme spolu 4 roky…,bydlíme spolu v rodiném domě a máme vlastní “menší firmu” co myslíte, je to v tomto věku moc brzo?
![]()
První jsem měla ve 28letech… změna to byla obrovská,syn byl ubrecene a nespave dítě takže jsem byla jen a jen unavená a vyčerpaná.Dite změní život hooodne
@lucenka píše:
@Bortelka přiznám se že nějak nechápu, co všichni mají s tím, že se cestování musí stihnout před dítětem. Jakoby se nedalo s dítětem cestovat
Protože dítě je pro některé konec života. Já naopak s dětmi teprv pořádně žít začala a neměnila bych. Do 34 let jsem stihla 4 kousky a jsme šťastná rodina, cestujeme i s dětmi. Velkou poznávací dovolenou po vlastní ose jsme zvládli v plné sestavě když měla nejmladší 18 měsíců.
Ja mela dite ve 22 a chci si stejne porad uzivat, takze hlidani a jde se chvili na kafe, vino, fitko atd. Kamaradka mela dite ve 36 a musi chodit parit kazdy druhy vikend… nikdy neni spravnej cas na to se vylitat a zalozit rodinu. Nikdy se ti nebude chtit drepet 3 roky doma. Mit stereotip. To by bylo na blazinec. Takze za me - uzit si spolecnou dovcu se vsim vsudy, treba i na mesic a klido se pokusit