Jaký je správný věk na to mít miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26583
1.10.18 11:57
@lucenka píše:
A proč ne? Tady se řešilo. Že se s dítětem nedá cestovat… A že je dobré si to užít před těhotenstvím. Tak to jen vyvracím

Pokud argumentujes 7letym ditetem, kde uz moc omezeni neni, tak to moc nevyvracis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.10.18 12:03
@Lenka_Hal píše:
Pokud argumentujes 7letym ditetem, kde uz moc omezeni neni, tak to moc nevyvracis :D

V 7 letech to není dítě? Já tedy z některých příspěvků měla pocit, že konec cestování nastává porodem dítěte bez ohledu na jeho následný věk a proto se to musí užít před jeho početím

• Citovat
  • Upravit
26583
1.10.18 12:20
@lucenka píše:
V 7 letech to není dítě? Já tedy z některých příspěvků měla pocit, že konec cestování nastává porodem dítěte bez ohledu na jeho následný věk a proto se to musí užít před jeho početím

S menicim se vekem ditete pak prichazi v potaz to, co kazdy jako cestovani vnima. Pokud je to ten stan, jde zacit relativne brzo, 7 je uplne v klidu, pokud nekdo s krosnou prechazi cely Adirondack, je lepsi chvili pockat. :D Cim pohodlnejsi a bezpecnejsi cestovani, tim mene jsou deti problemem. Taky je treba vzit v uvahu cenu. Chces si zaletet do Kalifornie, je rozdil, kdyz si koupis nejakou narazovou slevnenou letenku mimo sezonu a kdyz mas kupovat 5peclive naplanovavych letenek v sezone (holt skola nepocka):D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.10.18 12:20

Co cestování… cestuju zvesela i s dítětem… ale celej víkend strávit hraním na PC, zůstávání v práci přesčasy protože zajímavej problém k vyřešení, jít na večírek a nehlídat telefon a čas, rozhodnout se probdít noc u seriálů a druhej den si vzít v práci volno a dospat se… to mi chybí. Užila jsem si toho dost a dost, než jsme měli malou, ale chybí mi to pořád :mrgreen: Malá se narodila když mi bylo 27. Život mi to změnilo nepochybně k lepšímu, akorát prostě už člověk musí furt plánovat hlídání a tak, když chce dělat něco co není baby-friendly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122803
1.10.18 12:29
@lucenka píše:

Ale to se přece nevylučuje. Musíš počítat s tím, že nebudeš mít jedno dítě, ale dvě, nebo i více. A s úplně malým miminkem se cestovat nedá. Taky kdyby byla žena těhotná, asi by neměla chuť někam jezdit. U nás to, bohužel, dopadlo tak, že mám jedno dítě - dcerku. Žena ji porodila v jejích 36 letech. Plánovali jsme druhé, ale loni se stala tragédie, o které jsem už několikrát psal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
1.10.18 12:34
@eva.pass píše:
Cestovani uz tu bylo zmineno hodnekrat, treba jen takova dovolena u more s ditetem by asi nebyla moc dovolena, misto lezeni na plazi bych ho musela nahanet :) ja jsem z meho materstvi nadsena, uzivam si ho, ale jsem rada, ze jsem si stihla ty ruzne veci pred materstvim. Napr. diskoteky, festivaly, stanovani, nejake nezodpovedne veci. Jasne ze materstvi neni konec sveta, ale trosku to je opusteni mladeho bezstarostneho zivota. Coz by zpetne mohlo zakladatelku mrzet. Ja si teda obcas vyrazim na akci i ted a o to vic si to uziju, bo to je vzacne, ale musim resit hlidani, nebo maly je zvykly na uspavani kojenim atd. Takze to neni tak jednoduche uz.

No já nevím, mě ležení na pláži děsně nebaví, takže dovolenou můžu mít klidně akčnější s dětmi. Uznávám, že diskotéky, festivaly a podobné věci mě nebraly ani v 17 nebo 18 letech, takže jsem asi o nic nepřišla. Fakt toto má každý jinak, takže pokud se zakladatelka na dítě cítí a mají zázemí a chtějí ho oba, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.10.18 12:46
@Lenka_Hal píše:
S menicim se vekem ditete pak prichazi v potaz to, co kazdy jako cestovani vnima. Pokud je to ten stan, jde zacit relativne brzo, 7 je uplne v klidu, pokud nekdo s krosnou prechazi cely Adirondack, je lepsi chvili pockat. :D Cim pohodlnejsi a bezpecnejsi cestovani, tim mene jsou deti problemem. Taky je treba vzit v uvahu cenu. Chces si zaletet do Kalifornie, je rozdil, kdyz si koupis nejakou narazovou slevnenou letenku mimo sezonu a kdyz mas kupovat 5peclive naplanovavych letenek v sezone (holt skola nepocka):D

Proč bych si nemohla s dítětem koupit nárazově zlevněno letenku? Naštěstí ne všechny školy dělají problémy s uvolňováním dětí v průběhu roku ;)

• Citovat
  • Upravit
26583
1.10.18 12:49
@lucenka píše:
Proč bych si nemohla s dítětem koupit nárazově zlevněno letenku? Naštěstí ne všechny školy dělají problémy s uvolňováním dětí v průběhu roku ;)

Tohle nedelam a delat nebudu. Skola je jejich zakladni povinnost a podle toho k tomu musim pristupovat i ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.10.18 12:52
@Lenka_Hal píše:
Tohle nedelam a delat nebudu. Skola je jejich zakladni povinnost a podle toho k tomu musim pristupovat i ja.

Tak já to v klidu dělám a dělat budu, protože si myslím, že dítěti dá cestování víc, než když jen sedí ve škole. Zrovna teď jsem ho byla uvolnitzze školy na pátek, protože letime na dovču.

• Citovat
  • Upravit
26583
1.10.18 13:02
@lucenka píše:
Tak já to v klidu dělám a dělat budu, protože si myslím, že dítěti dá cestování víc, než když jen sedí ve škole. Zrovna teď jsem ho byla uvolnitzze školy na pátek, protože letime na dovču.

Tak ja si pamatuju z jine diskuze, ze by ti nevadily ctyrky na vysvedceni a ze obecne tu skolu moc neresis. Ja to mam proste jinak. :nevim:
No a jeden den neni takova hruza, vylet do Kalifornie by nebyl o jednom dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
1.10.18 13:09
@lucenka píše:
Tak já to v klidu dělám a dělat budu, protože si myslím, že dítěti dá cestování víc, než když jen sedí ve škole. Zrovna teď jsem ho byla uvolnitzze školy na pátek, protože letime na dovču.

Tím bych si ale nebyla až tak jistá. Vzdělaní je důležité a některé věci cestováním do hlavy nenaskáčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.10.18 13:18
@Lenka_Hal píše:
Tak ja si pamatuju z jine diskuze, ze by ti nevadily ctyrky na vysvedceni a ze obecne tu skolu moc neresis. Ja to mam proste jinak. :nevim:
No a jeden den neni takova hruza, vylet do Kalifornie by nebyl o jednom dnu.

tak ono na to navazují prázdniny ;) Jinak vloni jsem třeba kluka uvolňovala na 1,5 týden + na to navazoval týdne prázdnin.
A ano známky pro mě nejsou důležité, důležité jsou pro mě vědomosti

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.10.18 13:19
@Zabatko píše:
Tím bych si ale nebyla až tak jistá. Vzdělaní je důležité a některé věci cestováním do hlavy nenaskáčou.

ano vzdělání je důležité … ale nic se nestane, když se dítě ze školy uvolní kvůli doovlený

• Citovat
  • Upravit
32933
1.10.18 16:59

Já nerada uvolňuju ze školy,už jen proto,že musíme pak hodně dohánět a kolikrát za to to volno nestojí. Stačí když je nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí