Sražená kočka sousedem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37132
14.9.21 20:48

Má si kočku hlídat, pokud sousedovi přímo vběhla pod kola, tak co mel dělat? A kamera co natáčí mimo její pozemek, to přinese problémy spíš ještě jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 20:51

Pokuty jdou i do milionů za porušení pravidel ohledně kamer. Ptala jsem se na úřadě, kde povolují kamery do zdravotnických zařízení. Nemůžeme mít záznam S ukládáním ani v čekárně. Na místě sestry hlavně nikde neříkám, ze jsem natočila silnici a omluvím se sousedovi. On za to opravdu nemůže.

• Citovat
  • Upravit
2922
14.9.21 20:53

Děláš si srandu? Kočka skočí sousedovi pod auto a ségra by se chtěla soudit? Jako fakt? :mrgreen: tak to jí přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 21:12

@Netopýr1 Sestře šlo o ten princip. Viděl, že kočka je na cestě. Viděl, že je tam zóna 30 a 30 a ani 50 rozhodně nejel. Šlo ji teda o to, že když vidím kočku na cestě jedu pomaleji, ať můžu reagovat i přes to, že kočka nemá co dělat na cestě. Soused teda i přes zónu 30 jel daleko víc. Ten samý soused jezdí často dost rychle i přes to, že hned naproti je dětské a dopravní hřiště a mateřská školka a pobíhají tam děti. Jezdí rychle opravdu dost často, párkrát jsem nad ním už taky kroutila hlavou. Ale teda podle mě je i tak vina na straně sestry, ji jde teda ale o princip. Připouští, že je to i její vina, ale trvá na tom, že kdyby jel opravdu podle předpisů stihne reagovat. Nechce po něm celou částku, ale půlku. Samozřejmě, když viděl, že kočka běží pryč tak to asi neřešil, ale kočka si to pak rozmyslela asi po 3-5 metrech a běžela zpět.
Tímto se teda sestry nechci zastávat, ta kočka tam opravdu neměla co dělat, ale zas na druhou stranu, ta kočka zpět běžela cca 3-5 metrů. Kdyby opravdu jel 30 jak měl, určitě by stihl reagovat. Nevyběhla nikde že křovi, běžela po cestě.

• Citovat
  • Upravit
37132
14.9.21 21:16
@Anonymní píše:
@Netopýr1 Sestře šlo o ten princip. Viděl, že kočka je na cestě. Viděl, že je tam zóna 30 a 30 a ani 50 rozhodně nejel. Šlo ji teda o to, že když vidím kočku na cestě jedu pomaleji, ať můžu reagovat i přes to, že kočka nemá co dělat na cestě. Soused teda i přes zónu 30 jel daleko víc. Ten samý soused jezdí často dost rychle i přes to, že hned naproti je dětské a dopravní hřiště a mateřská školka a pobíhají tam děti. Jezdí rychle opravdu dost často, párkrát jsem nad ním už taky kroutila hlavou. Ale teda podle mě je i tak vina na straně sestry, ji jde teda ale o princip. Připouští, že je to i její vina, ale trvá na tom, že kdyby jel opravdu podle předpisů stihne reagovat. Nechce po něm celou částku, ale půlku. Samozřejmě, když viděl, že kočka běží pryč tak to asi neřešil, ale kočka si to pak rozmyslela asi po 3-5 metrech a běžela zpět.

Tak pokud sestra nemá u domu krom kamery i radar na rychlost, tak těžko dokáže, že jel rychleji než měl. Jako kam kočka skočí asi neodhadne nikdo, to jí mohl srazit klidně někdo na kole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
14.9.21 21:20

Sestra nemá na nic nárok. Její kočka nemá co dělat na cestě.

Ale soused je pěkné hovado, když nechá sražené zvíře v bolestech ležet u cesty a ujede. A tím tuplem když ještě ví, komu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23980
14.9.21 21:24
@Anonymní píše:
Tímto se teda sestry nechci zastávat, ta kočka tam opravdu neměla co dělat, ale zas na druhou stranu, ta kočka zpět běžela cca 3-5 metrů. Kdyby opravdu jel 30 jak měl, určitě by stihl reagovat. Nevyběhla nikde že křovi, běžela po cestě.

Sestra je evidentně principál, kterýmu při lobotomii vestavěli do lebky radar… :nevim: 8)
Soused to měl strhout a narvat s autem do sloupu a požadovat po sestře úhradu škody… Dál by bylo dobré volat městskou policii vždy, když se její kočka bude courat po ulici, aby jí odchytili a odvezli do útulku… 8) 8) 8) Náklady by měl hradit v plné výši majitel zvířete… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.9.21 21:26
@Anonymní píše:
@Umík to samé si myslím taky :palec: abych to lépe popsala sestře je přes 40, děti nemají a tak se upla na kocoura. Kocour teda žije, ale počůrava se, asi neovládá vylučování a čůrá nevědomě. Na to, že kocour nemá co dělat na cestě argumentuje tím, že je tam zóna 30 a soused určitě 30 nejel.

Když se upla na kocoura, nemá ho pouštět ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
14.9.21 22:00
@cascades píše:
Ale soused je pěkné hovado, když nechá sražené zvíře v bolestech ležet u cesty a ujede. A tím tuplem když ještě ví, komu patří.

To bylo první co mě napadlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.9.21 23:10
@Anonymní píše:
Tímto se teda sestry nechci zastávat, ta kočka tam opravdu neměla co dělat, ale zas na druhou stranu, ta kočka zpět běžela cca 3-5 metrů. Kdyby opravdu jel 30 jak měl, určitě by stihl reagovat. Nevyběhla nikde že křovi, běžela po cestě.

Tvoje sestra je ta, ktera by z principu mela dostat pres prsty. Zaprve se dopousti nelegalniho chovani kdyz snima a uklada verejnou cestu, za druhe porusila dalsi predpisy, kdyz si sve zvire nezabezpecila, za třetí je pitoma, protože milovane kocce postavim volieru u baraku, kazda venkovní kocka je denne v riziku, ze ji nekdo přejede. :nevim: Nejaky okecavani, jak soused jel rychle je tady opravdu bezpredmetny.
Kocky je mi lito, ale at si ji sestra zabezpečí a bude po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
14.9.21 23:34
@Cenarius píše:
Toto je VELMI podstatné.

Podstatné to sice je, ale zároveň to dokládá situaci, která se stala.
Takže se to rozdělí na 2 části: první, vina souseda, druhá, nějaká pokuta za porušení GDPR nebo čeho. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
14.9.21 23:36
@bse.pedro píše:
Sestra je evidentně principál, kterýmu při lobotomii vestavěli do lebky radar… :nevim: 8)
Soused to měl strhout a narvat s autem do sloupu a požadovat po sestře úhradu škody… Dál by bylo dobré volat městskou policii vždy, když se její kočka bude courat po ulici, aby jí odchytili a odvezli do útulku… 8) 8) 8) Náklady by měl hradit v plné výši majitel zvířete… 8) 8) 8)

Při čtení Tvých výplodů se mi tak nějak vybavuje význam zkratky BSE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
14.9.21 23:53
@Serpentini píše:
To bylo první co mě napadlo :(

Souhlas, nejvíce je mi líto ubohého zvířete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23980
15.9.21 03:53
@Cimada píše:
Při čtení Tvých výplodů se mi tak nějak vybavuje význam zkratky BSE.

No to to trvalo, než ti to došlo… 8)
Kočka je prostě kočka a někdy se chová obezřetně a pak jí hrábne a skočí pod auto a nedá se tomu zabránit… :nevim: 8) Minulý týden u nás spáchaly sebevraždu 3 kočky na úseku cca 5 km… Jedna ležela kousek od mýho baráku a o dvě přišel kluk z vedlejší vesnice… 8)
Jo, škoda zvířete, ale když chce nějakej bezmozek na 100% vyloučit rizika, nesmí kočku pouštět ven… 8) Za to, že pomatená kočka zničehonic skočí přímo pod kola, nikdo nemůže a v autě ani nevíš, žes jí kolem líznul… Aby bylo cítit, že kočku přejel, musel by jí přímo přejet kolem, aby to drnclo a pak by kočka neodběhla, na silnici by zůstala jen placka se směsí krve a mozku… :roll: :nevim: 8)
Podstatný je, že majitel je odpovědnej za svý volně se pohybující zvíře a pokud dojde ke střetu zvířete s automobilem, odpovídá za způsobenou škodu… Platí to i o divoký zvěři… Taková srážka se zvěří, tam se dá dokonce škoda /teoreticky vymáhat po příslušným mysliveckým svazu, ale většinou to nikdo neřeší, protože o tom neví, nebo je to komplikovaný… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
15.9.21 07:59
@g.sandova píše:
Když se upla na kocoura, nemá ho pouštět ven…

Moje zena se na mne za tech par desitek let taky upla, ale ven chodit muzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová