Srdce chce mimi, hlava říká ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
304
10.3.12 20:59

Je to moc hezký, že máte takový vztah a oba se těšíte na mimčo. Přesto bych radila počkat. Pokud si budete brát hypotéku a stavět dům, tak se zabavíte až až, je s tím spousta starostí. Ideálně byste si mohli pořídit mimčo do hotového baráčku.
Já jsem měla první dítě ve 31 letech a nemám pocit, že by mi něco uteklo. Zatím jsme se vyřádili, zajistili bydlení a oba jsme se pak už na děti taky tešili. Finanční jistota třeba není to nejdůležitější v životě, ale jsem ráda, že se nemusím stresovat, jestli můžu dítěti koupit dražší jogurt nebo ne (a to z okolí znám kamarády, kteří tohle opravdu řeší).

czech píše:
ani to není tolik o tom zajištění - oba pracujeme, ale samozřejmě mám představu, že za pár let to bude lepší :) u tchána bydlíme, protože je tu místo a baráček budeme stavět hned na vedlejší parcele, takže se to úplně nabízí tu bydlet… každopádně pro mě je fin. zajištění také velice důležité, jen jsem chtěla vědět nějaké názory na naši situaci :) stále čekáme a čekáme na to, až budeme „dospělí“ a budeme mít rodinu (jsme spolu s nějakými i delšími „pauzami“ dá se říct od 14 let !!!!!!)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.3.12 21:02
Mamutice píše:
Je to moc hezký, že máte takový vztah a oba se těšíte na mimčo. Přesto bych radila počkat. Pokud si budete brát hypotéku a stavět dům, tak se zabavíte až až, je s tím spousta starostí. Ideálně byste si mohli pořídit mimčo do hotového baráčku.
Já jsem měla první dítě ve 31 letech a nemám pocit, že by mi něco uteklo. Zatím jsme se vyřádili, zajistili bydlení a oba jsme se pak už na děti taky tešili. Finanční jistota třeba není to nejdůležitější v životě, ale jsem ráda, že se nemusím stresovat, jestli můžu dítěti koupit dražší jogurt nebo ne (a to z okolí znám kamarády, kteří tohle opravdu řeší).
czech píše:
ani to není tolik o tom zajištění - oba pracujeme, ale samozřejmě mám představu, že za pár let to bude lepší :) u tchána bydlíme, protože je tu místo a baráček budeme stavět hned na vedlejší parcele, takže se to úplně nabízí tu bydlet… každopádně pro mě je fin. zajištění také velice důležité, jen jsem chtěla vědět nějaké názory na naši situaci :) stále čekáme a čekáme na to, až budeme „dospělí“ a budeme mít rodinu (jsme spolu s nějakými i delšími „pauzami“ dá se říct od 14 let !!!!!!)

To ale asi nebude problém věku, slušně vydělávat se dá už ve 20, když to dobře jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.3.12 21:09
Klementýnka píše:
Já jsem v tomto ohledu ten racionální typ, takže mně bylo snad odjakživa zcela jasné, že dítě chci mít až poté, co si budu sama sebou jistá a finančně zabezpečená vlastním přičiněním. Trochu jsem si počkala: dlouhá studia, cestování, pobyty v zahraničí … a dítě jsem začala chtít až ve 36 letech. Teď je mi 38 let, čekám první (jedno zamklé těhu), jsme finančně zabezpečení, a zatím nelituju toho, že čekám dítě až tak pozdě. Ostatně žiju v zahraničí a tady je to běžné …Ale každý je jiný, já asi nejsem typická ženská, protože pro mě je práce a sociální jistota dost důležitá. Já bych nezajištěná do dítěte asi nešla …

Já myslím, že je podstatné aby měl partner práci, aby měla rodina kde bydlet a aby neměli dluhy. Když mají na miminko našetřeno 30 - 100 000 tak je to jen k dobru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.3.12 21:14

To je samozřejmě pravda.
Jen jsem chtěla říct, že jsme byli v podobné situaci - nejdříve jsme postavili dům a náklady byly možná 2× vyšší než jsme si vůbec dokázali představit. S dětmi jsme počkali, až bude bydlení hotové a dneska jsem ráda.

ivuska.h píše:
Mamutice píše:
czech píše:
To ale asi nebude problém věku, slušně vydělávat se dá už ve 20, když to dobře jde…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.3.12 21:34
Mamutice píše:
To je samozřejmě pravda.
Jen jsem chtěla říct, že jsme byli v podobné situaci - nejdříve jsme postavili dům a náklady byly možná 2× vyšší než jsme si vůbec dokázali představit. S dětmi jsme počkali, až bude bydlení hotové a dneska jsem ráda.
ivuska.h píše:
Mamutice píše:
czech píše:
To ale asi nebude problém věku, slušně vydělávat se dá už ve 20, když to dobře jde…

Věřím, že jsi ráda a je skvělé že vám to všechno vyšlo - bohužel se nedá spoléhat na to že to takhle hezky vyjde všem. Zdraví máme jen jedno a zatímco škola, práce a hypotéka tu budou vždycky tak miminko může být za pět let problém. Takže pokud miminko chcete oba, nejste zadlužení a máte kde bydlet a přítel má práci tak nevidím důvod proč to odkládat. A ohledně těch jogurtů…myslím, že dítě je taková radost že ten šílený stres nad jogurtama za to stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
10.3.12 21:38

Tak já poslechla srdíčko a otěhotněla jsem hned do týdne po promocích ;-).Kdyz budeš chtít tak jde zvládnout všechno.Studovala jsem při práci a teď budu pokračovat s miminkem.Bydlení zařizujeme postupně,ale o to je to krásnější.Místo lustrů máme jen žárovky a já jsem nejšťastnější člověk na světě a těším se na svého chlapečka.Nedávno jsem oslavila 24. narozeniny B-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
10.3.12 21:44

ahoj, já tě chápu, kdysi jsem něco podobného zažívala taky a věř tomu, pokud se vrhnete na domeček, nebude ti na myšlenky na miminko v hlavě zbývat místo :) .. alespoň u mě to tak bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
10.3.12 21:49
czech píše:
jen pro upřesnění- to narušení soukromí jsem měla na mysli, co se týče tchána, ne miminka :mrgreen: díky za reakce…kdybychom bydleli ve svém, jdu do toho hned (tedy skoro hned- bylo by zvláštní jít si pro Bc. diplom s bubnem) :D

ja jsem si sla s bubnem pro Mgr.diplom(planovanym) a vubec toho nelituju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.3.12 22:23
to už v této diskuzi také někdo zmiňoval…myslím si a doufám, že to tak bude :) tak alespoň budeme mít ty 3 roky trénování :P
ixule píše:
ahoj, já tě chápu, kdysi jsem něco podobného zažívala taky a věř tomu, pokud se vrhnete na domeček, nebude ti na myšlenky na miminko v hlavě zbývat místo :) .. alespoň u mě to tak bylo :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.3.12 22:27
tak pro Mgr. diplom, to bych si šla ještě víc pyšná s tím bříškem než bez něj :D
x-juliet píše:
czech píše:
jen pro upřesnění- to narušení soukromí jsem měla na mysli, co se týče tchána, ne miminka :mrgreen: díky za reakce…kdybychom bydleli ve svém, jdu do toho hned (tedy skoro hned- bylo by zvláštní jít si pro Bc. diplom s bubnem) :D
ja jsem si sla s bubnem pro Mgr.diplom(planovanym) a vubec toho nelituju :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
10.3.12 22:38
czech píše:
tak pro Mgr. diplom, to bych si šla ještě víc pyšná s tím bříškem než bez něj :D
x-juliet píše:
czech píše:
ja jsem si sla s bubnem pro Mgr.diplom(planovanym) a vubec toho nelituju :)

to si pis,me navic bylo uz 28,za dva mesice jsem rodila:) Promoce i oslava super,i malinkaty pripitek jsem si dala:)

Proste se mnou adamek statnicoval,obhajoval DP a byl i na promoci,takze bude mooc chytry:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
11.3.12 00:49

Ahoj czech, radím ti si pořídit mimi až dostavíte nebo až se bude stavba chýlit ke konci. Vím o čem mluvím, my dostavujeme a je to celkem mazec a to nám staví firma a najímáme si konkrétní řemeslníky např. na schody, dveře, obklady koupelen atd. Všechno to ukočírovat a ohlídat, aby tě neoškubali stojí fakt hodně sil. V životě bych nevěřila, že to zabere takovýho času (a to stavíme rok)- vymyslet, jak přesně co chceš (skříně, kuchyň, materiály atd.), kde co bude a z čeho, co se musí udělat nejdřív a co až pak a hlavně věci zařídit, obtelefonovat, poslat emaily.. Časově teda náročný, hlavně pro manžela, já už se teď starám skoro 3 měsíce o malou:-), tak jsem tomu trochu unikla.. Dobře si to promysli, to stavění není jen tak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
11.3.12 09:01

Ahoj,
tak já bych na tvém místě ještě počkala. Ono zařizovat stavbu a bydlení v těhu nebude sranda, je kolem toho šíleně práce a budete potřebovat i dost peněz. Není špatné mít také nějaké rezervy, kdyby se něco stalo a přítel nemohl pracovat, tak ty s dítětem a rodičovskou těžko utáhneš náklady na dům a rodinu. Takže bych klidně ještě 1-2roky počkala, nechala postavit domek a šetřila do budoucna, ať máte nějaké rezervy a zbytečně nestresujete. jste oba mladí a nic vám neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.3.12 09:46

Dobré ráno, dámy :) moc děkuji za Vaše reakce…zatím stále myslím, že počkáme, až postavíme ten baráček, takže mám na to stejný názor jako většina z Vás! Jsem ráda, že vy z Vás, které máte zkušenosti s těhu zároveň se zařizováním bydlení, jste upřímně odpověděly, že je to náročné zkombinovat. Chci si to v budoucnu pořádně užít a vím, že stavba mi nějaký ty nervy vezme…mějte se krásně a užívejte ty vaše prcky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
11.3.12 09:51

my jsme se stehovali do bytu za prahou,kdyz malemu byly tri mesice a bylo to celkem narocne,upravovat byt jsem mohla,jen kdyz spinkal a ani jsem si to poradne neuzila,takze bych ti taky asi poradila,at si nejdriv postavite,hezky si to tam zaridite:-))

i kdyz kamaradka cekala tri roky,pak se dum postavil,pak nemohla otehotnet,pak o mimi prisla,ted uz bydli skoro dva roky ve sveem a mimi neni.
ja otehotnela v najmu,hypo se brala v tehotenstvi a taky se to zvladlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová