Srdce nebo rozum?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
26.9.16 17:34
@lmtehu píše:
Ahoj holky, tak pěkně popořadě.. Už od puberty vím, že dítě je to nejkrásnější, co člověka může potkat. Nikdy jsem nepatřila mezi ty, co propaří každý víkend, raději jsem si užívala domácí pohodu. Je mi 23 let, jsem vdaná a právě jsem započala poslední ročník VŠ. Moc si přeji miminko - není to ale obyčejná touha - je tak silná, že si přejete otěhotnět každým dnem. Jen se teď rozhoduji, zda bych zvládla dokončit poslední ročník. Manžel je pracující s dobrým platem, já také chodím do práce, i když by to nestačilo na mateřskou. Samozřejmě mi hodně lidí říká, ať aspoň ještě chvíli vydržím, ale nejde to.. už čekám tolik let :-(
Holky, myslíte si, že se dá studium s těhotenstvím skloubit? Státnice bych případně stihla ještě před porodem. Podporu v partnerovi mám, máme kde bydlet, hlídací babičky a tetičky také máme. Tak co myslíte? Srdce, nebo rozum? Moc vám děkuju za každou reakci :)

Dodělej školu. Je ti 23, kam se ženeš? Děcko není štěně ani hračka.

Těhotenství se může zkomplikovat, školu přerušíš, pak budeš mít mimino a doděláš si houby. Takových už bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.9.16 17:43

@Bábrdl Já se nikam neženu, vím moc dobře, co dítě je, co obnáší.
Zemřel mi brácha, před rokem jsem přišla náhle o tátu, možná proto se „ženu“, jak ty říkáš.. Ale za tím jediným, co má v životě smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.9.16 17:44
@lmtehu píše:
Zemřel mi brácha, před rokem jsem přišla náhle o tátu, možná proto se „ženu“, jak ty říkáš.. Ale za tím jediným, co má v životě smysl..

Dodělej školu a měj dětí třeba pět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.9.16 17:46

@Bábrdl Neboj, to plánuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.9.16 17:47
@lmtehu píše:
@Bábrdl Neboj, to plánuju :)

Tak přesněji, NEJDŘÍV dodělej školu a pak měj třeba pět dětí. :mrgreen: :kytka:

Ber to takhle. I tvoje mamka zažila těžké časy a těhotná dcera na škole by jí neprospěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.9.16 17:51

@Bábrdl Myslím, že těhotná dcera na škole ne.. Ale těhotná dcera, která už je vdaná a bydlí ve vlastním, tudíž ji nemusí živit, by snad neviděla jako takový problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
26.9.16 18:04

Mne to prijde jako uplna hovadina, vsak ten rok co ti chybi neni moc, to mas hned za sebou statnice a pak cas na dite. Fakt mi to prijde padle na hlavu v tuto chvili. Muze se stat, ze se do skoly uz ani nevratis, strasne si to zkomplikujes. Vzdyt mas jen 23 let, kam spechas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.9.16 18:12

@lmtehu Ahoj tvoji touhu po miminku chápu, ale mysli i na to miminko. Když nastupuješ do posledního ročníku, tak v květnu státnicuješ. To je jen 10 měsíců. Počkala bych, protože závěr studia je jeden velký stres a v těhotenství miminko vše prožívá s tebou. Po ukončení studia budeš v klidu a těhotenství si užiješ bez zbytečných stresů. Hodně štěstí v rozhodování. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.9.16 18:13
@lmtehu píše:
@Bábrdl Myslím, že těhotná dcera na škole ne.. Ale těhotná dcera, která už je vdaná a bydlí ve vlastním, tudíž ji nemusí živit, by snad neviděla jako takový problém :)

Myslím, že tvoje máma chce nejdřív jít na promoci a až pak se stát babičkou.

Věř mi, že z dcery, která se zjeví do miminek v posledním ročníku VŠ, není pro žádnou maminku značka ideál.

Prostě dodělej tu školu a pak se začněte snažit o mimino. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
26.9.16 19:17

Je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.16 19:20

Prvně jsem chtěla říct, že není na co čekat, ale na druhou stranu, jsi hodně mladá, a není to taková doba… Co když Ti bude špatně a hodně lidí je dost unavených v těhu, spí třeba 10-12 hod, to se pak nebude moc dobře učit na státnice… Mě je 25, čerstvá novomanželka, sestra i švagrová, obě 23, tak teď mají miminka, ta touha je taky velká, ale mám novou práci a snad se za rok zadaří a dostanu smlouvu na neurčito, tudíž bych se potom měla kam vrátit… Pak se na to případně hned vrhnem… Takže za mě rozum! PS: s manželem jsme spolu 9 let :-)

• Citovat
  • Upravit
35
26.9.16 19:21

No, já si stejně myslím, že nakonec to dopadne tak, jak to dopadnout má :)
Jen nevím, proč většina z vás řeší, že jsem mladá, kam se ženu.. Copak je to něco nenormálního, že chci ve 23 dítě, že mě neláká cestování ani párty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.16 19:35

@lmtehu Jsem předešlý anonym a nikdo tu neřeší, že jsi mladá, ale spíš jen podotýkáme, že jsi ještě mladá a že je rozdíl odložit mimčo v 36 a je rozdíl ho odložit o 3/4 roku v 23, nic víc… Mimochodem, jsem na tom stejně, na VŠ jsem NIKDY na párty nechodila, nevysedávám v hospodách, nekouřím, takže taky rodinný typ, už přes rok bydlíme ve svém… Chtěla jsi slyšet názor ostatních, takže tak…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.9.16 19:47
@lmtehu píše:

To dítě ti může udělat ze života takové peklo, že si to nedovedeš ani představit. Vždycky je lepší mít v životě těch opěrných bodů více. Třeba zrovna vzdělání a kariéra, partnerský vztah.

• Citovat
  • Upravit
19296
26.9.16 22:27

@lmtehu Ahoj. Podle mě není nerozum otěhotnět teď. :nevim:
Spolužačka odstátnicovala ve 30tt. A doma má ještě školkovní dítě. Já jsem odstátnicovala se 3 dětmi a novou prací. :nevim: To bylo náročné, učit se na státnice a do toho se věnovat novým věcem do práce, navíc jsem byla v práci do 16 hodin, takže moc času na učení nezbývalo. Nemohla jsem si vzít studijní volno nebo dovolenou na učení - jsem ve zkušebce a je mě potřeba. No a nějak se to zvládlo. Sice nemám červený diplom, ale to je mi jedno. Ona těhotná spolužačka měla celé dopoledne klid na učení (dítě měla ve školce) a pořád mi říkala, že mi to teda nezávidí. No, a já jsem trochu záviděla ji, že má klid na učení. :oops:

Za mě? Já bych nečekala. Ono ti to taky může trvat dlouho než se zadaří. Nám se vytoužený prvorozený „povedl“ až za 7 měsíců.
Sice je komplikace, jestli se zadaří a bude ti pořád nevolno, ale když se chce, tak se všechno zvládne. ;)

Hele, stejně nikdo není ve tvé kůži a ani nebude. Radit ti můžeme cokoliv, ale rozhodnutí je na tobě. :hug: Přeji ti, aby jsi žádného rozhodnutí nelitovala. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí