Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, já bych taky na metříku měla mít 17+2, ale nechám to tak. Mě to stejně mění každou návštěvu. Jen se chci zeptat, když jsem teda 17+2, znamená to 17. nebo 18. týden. Blbá otázka, co? Ale já v tom mám fakt zmatek.
Jinak, mě se líbí i Martinka, nic jsem proti ní neměla.
Holčička je stejně na manželovi, jen jí musím schválit.
![]()
Monikob, nemáš blbý dotaz. Taky jsem to nvěděla na začátku těhu, jak se to počítá, 17 tt + 2 je začátek 18. týdne. Já jsem 16 tt + 2, takže začátek 17 týdne.
Kdy máš termín? Já mám 5.8 dle velikosti mimi. Jinak podle MS 7.8.
MISCHIINA
Bambulko , k tomu Doktorovi T … já jsem to někde viděla už před nějakou dobou, takže si to tak do detailu už nepamatuju, ale co jistě vím je, že ten konec byl úplně pitomý. Nevím, kam až jsi to viděla, ale na té svatbě jeho dcery se nakonec zvedla strašná bouře, všechno odvála a jeho zanesla někam mimo, do nějaké španělsky mluvící chudinské čtvrti a tam on pomohl odrodit místní mimčo. A to byl konec. Netuším, jestli to mělo mít nějaký hlubší podtext, ale v každém případě mi cokoli hlubšího uniklo ![]()
Ahojky všichni, s těmi sny je to hukot! Já zatím žádné nemám, nemívám je ani jinak, tak třeba se nějaké vyskytnou. Teda ne, že bych nemívala sny, ale když se mi něco zdá, hned zapomenu co to bylo. Pamatuju si jen opravdu ošklivé a ty nejsou často, tak to snad zůstane při starém.
Taky se moc těším na pohyby. Snad je poznám
, moc se nestíhám sledovat. Asi budu muset vážně zvolnit. Teď jak mám dovolenou teprv vidím, že ten klid doma fakt má smysl. Zrovna mi volal kolega, že šéfová má za sebe zástupce (došlo na má slova, už jí to nebaví), tak už to máme třeba fakt za pár… Jenže zas kdybych šla na neschopenku, musím dodržovat vycházky a to neumím. Vždycky mě chytnou když nejsem doma
, mám podezření, že mě stejně bonzují důchodci z baráku.
No a ještě ke jménům, jsem zvědavá, co přítel vybere. Já vymyslela, že kluk bude David po tátovi a nikdo mi to nevymluví, na něm je vymyslet holčičku. Jenže s tím přístupem… To byste musely vidět. Beru to zatím v legraci, času dost, ale někdy je to na umlácení. Nedá mi to a musím vám to popsat. Nedavno jsem mu říkala, že musí vymyslet taky nějaké jméno, načež se mě zeptal proč jako. Ale zeptal se vážně jakoby o ničem nevěděl. A jelikož to byla ten den několikátá taková odpověď na mojí otázku, tak mě nenapadlo nic lepšího, než mu říct, že přeci nemůže našemu miminku říkat vole jako mě. Což mu asi došlo, ale stejně je prý dost času… Ale abych nepomlouvala, zase musím říct, že jinak je moc milý, když jsem nemocná tak se ukázkově stará, doma pomáhá a tak. Ale takovéhle reakce mě někdy fakt dostanou
!!!
Tamik
Ahoj maminy a bříška!
Tak k těm vašim snům se nepřidám. Já spím jako špalek a mohla bych snad celej den i noc.
Ale proč vlastně píšu. Musím se vám pochlubit. Před týdnem jsem byla na Triplle testech a dnes jsem si volala na výsledek a všechno je O.K.
![]()
Tak přeji všem, které to teprve čeká, ať je to taky v pořádku. ![]()
Mějte se krásně a pohlaďte bříška. ![]()
Milhausko,
tak to moc gratuluju, zase jedna, co už to má naštěstí za sebou.
Já valím zítra ![]()
tamik
tak u tvého příspěvku jsem s se chutí nasmála..tedy těm jménům.
Neschopenka je děsná, mám vycházky jen odpoledne, ale i tak chodím ráno s malým do školky, pak honem nakoupit a domů. Nechápu, proč taková omezení u těhulí, místo aby šly v té době, kdy je jim dobře, tak je omezuje tohle.
Asi chápu, že to někdo bere jako ulejvání se z práce a když může jít ven, proč by nemohla do práce. Já osobně mám testy krve takový, že bych měla být ve špitále, ale proč, když to mám takto skoro pořád, ne? ![]()
Ale uvítala bych možnost nebát se kontroly:-))
Jej, to jsem ale kecka, vám už to holky musí jít na nervy ![]()
Mtulienko - mně na nervy nejdeš.
Posílám SZ.
Millhauska - super! Gratulujii k výsledkům, alespoň vidíme, že můžou být i dobré výsledky a hned máme větší naději. Já jdu až za týden.
Evikk - já jsem toho Doktora T viděla právě do okamžiku kdy odjel z té svatby a jel za svou milenkou. Tam jí řekl, aby šla s ním, že chce odjet někam daleko. No a ona byla taková odtažitá, ale přesně když se jí ptal jestli s ním odjede, tak konec - více se mi nenahrálo. Takže netuším co mu řekla.
Holky s těma vycházkama máte pravdu. Když jsem byla měsíc doma, tak jsem se bála, ale s pejskem prostě chodit musím kdy on potřebuje, ten na hodiny nekouká. ![]()
Holky,
zítra se budu mít jako král:-))
jedu k té doktorce/ beru sebou Petříka, ten bude u babičky/,
já jdu na kontrolu, pak ke kadeřnici kámošce a pak budu mít na oběd bramborové placky:-)) Tomu říkám dost dobrej den. ![]()
Ahoj holky,
dneska jedu do práce kvůli DPH, které se musí 25. odevzdat, a řeknu vám, že na to brzké vstávání nejsem vůbec zvyklá - člověk si na PN odvykne
K těm vycházkám, já mám vycházky neomezené, můj Dr. na mě mrkal, když mi to tam psal, takže je to super a nemusím se řídit dobou od - do.
Matulienko, držím u Dr. palečky, ať je vše v pořádku!!! A nech si chutnat (oběd)… bramborové placky bych si také dala… i když já mám teď chuť na všechno, ať jsou to placky či cokoliv jiného, všechno sním
Včera jsem večer nebyla líná a šla jsem si udělat kuřecí salát se zeleninou. Ani manžílkovi jsem nedala… tak jsem byla lakomá ![]()
Millhausko, gratuluji k výborným výsledkům Triplle testů!!!
Tamik, neboj, pohyby poznáš. Já jsem to u Peťulky cítila jako kručení v bříšku a trvalo to nějak dlouho
, Dr. mi potom řekl, že je to ono. Ale kdy jsem měla PP si fakt už nepamatuju, ale asi pozdě, protože mi vypočítali datum porodu o 14dní déle než původní datum ![]()
Monikab + Mischiina , máte pravdu, holky, přesně takhle se počítá těhu:-). Určitě to není blbý dotaz, já jsem to dřív také nevěděla ![]()
Tak jdu se připravit a frčím do práce - nejdřív teda s Pitrýskem do školky. Včera měli karneval, tak ještě večer o tom pořád mluvil:-)
Krásné ráno všem těhulkám i mimískům.
Včera jsme se bavily o snech, tak vám musím napsat co se mi na dnešek zdálo. Byla jsem na ultrazvuku a mimčo bylo krásně vidět. Počítali jsme mu s doktorem prstíky a vše bylo OK. Na ultrazvuku byla vidět i ruka doktora, který tam sahal a miminko kontroloval. No a pak mi povídá, že je to kluk a já mu říkám jak to ví? No a on, že tam určitě něco má, že to tam cití. Nebylo totiž nic vidět, protože miminko bylo oblečené!!! Mělo modré ponožtičky a dupačky a čepičku.
Ještě teď se tomu musím smát. ![]()
Přeji vám nádherný den a dobrou náladu.
Brýtro všem.
Já mám taky vycházky neomezené, i když doktor na mě přísně zřel, abych nikam moc nechodila. Takže to nepřeháním, ale když někam potřebuju, prostě jdu.
Včerejší večer tedy byl.. Poprvé v těhu jsem zvracela - a to dost. myslím, že jsem v sobě pak neměla ani ty šťávy. Chudák přítel - tomu stačilo jen to slyšet.
No ale nebudu se o tom přece rozepisovat, že,? teď už bude vše ok.
Jak jste na tom s únavou? U mě už dost ustoupila. Sice nejsem pořád jako rybička, ale už to není jako dřív, kdy jsem nemohla fakt nic, protože jsem neměla sílu naprosto na nic. Taky jsem koukala na nějaké cvičení pro těhotné nebo předporodní kurzy.. Nezkoumal jste to někdo? Jsem z Prahy, tak kdybyste o něčem věděly, uvtala bych tip. ![]()
Všem přeji krásně ráno a pohodový den
Ahoj holky,
mě doktorka ujišťovala, že při PN na těhotné kontroly nechodí, nevím jestli jí mám věřit, ale je fakt, že žádná z těhotných kamarádek neříkala, že by měla kontrolu.
Ale zatím to moc nepokouším, ale stejně když potřebuji něco vyřídit, tak se do vycházek nevejdu.
Zkusím se zeptat na ty neomezené vycházky, ale když mi sestra vyřizovala vycházky, tak mi řekla, že mohu mít jen 4 hodiny denně
Možná to záleží, jak si u kteréo dr. troufnou.
S únavou jsem na tom lépe, ale myslím si, že je to tím, že jsem doma. Chodit do práce, tak jsem mrtvá. Stejně i teď kolikrát zvadnu v 9h u televize
Ale přestávám spát ráno - vstanu ráno v 6 s manželem a pak už neusnu
Takhle ráno se budím i o víkendu a z toho fakt nemám radost.
Bambulko , to jsi mě tím svým snem taky rozesmála, protože já jsem měla tuhle hodně podobný. Byla jsem na ultrazvuku a viděla jsem tam krásného vlasatého chlapečka a držel ho v náručí můj manžel … a jak jsem se probudila, tak jsem fakt vnitřně věřila, že budeme mít opravdu kluka, když už jsem ho přece tak krásně viděla
Absolutní konina!!!!
Kacenko78 , já jsem začala chodit na cvičení do A-centra www.materstvi.cz
Taky jsem na internetu nasla www.studioprozeny.cz a tam taky mají dost cvičení. Mně se to ale nehodí časově.
Zdravim holky,
taky bych se chtěla podělit o svoje zážitky ze spaní. Na začátku těhotenství se mi zdálo asi 3×, že sem měla po porodu a chovala sem holčičku. Známá mi tvrdila, že jak se mi zdá o holce, takže to holka bude.
Hm, ježe od tý doby se mi zase pořád zdá o chlapečkovi. Tak sem docela zvědavá, co mi řekne pak doktor na ultrazvuku.
Jinak sem 16+4. Včera sem byla u doktora a sešla se tam ještě s jednou slečnou co je taky 16tt, ale co mě zarazilo, že ona měla už takový pěkně kulatý bříško, kdežto já sem pořád bez známky těhotenství. V práci si ze mě dokonce dělaj legraci, jestli sem fakt těhotná. A navíc sem nepřbrala ani kilo. Hm, ale sestra mě uklidňovala, že to je proto, že mam pevný svalstvo a že mam bejt ráda, že se takhle držim.
Ale já už bych stejně chtěla mít bříško, ale takhle si snad ani nebudu muset pořizovat těhotenský oblečení do 6měsíce nebo i víc. Jak ste na tom vy máte už bříška?
Ahoj holky,
opet se tu hlasim. Dlouho jsem vas zanedbavala. Byla jsem v Cechach u rodicu - zarizovat svatbu, zalyzovat si a uzit si volna…
Ted jsem zase v praci. Napsali jste toho zatim hromadu, ze to asi vubec neprectu…
Sny se mi zadaji porad podobne jako driv. Casto si je pamatuju a jsou vetsinou z prirody a zkoumani neceho noveho. O miminku se mi zatim zadny nezdal.
Na pohyby se taky jiz moc tesim, ale zatim nic ![]()
Jinak se man mari dobre. Dalsi kontrola je az 13.3. tak to je jeste dost casu - to bude podrobnejsi ultrazvuk, tak treba jiz pozname, co to je.
Monalise gratuluji ke svatbe a preji do budoucna vse nejlepsi a hodne spokojenosti. My ji mame za 7 tydnu a 1 den ![]()