Poradna duly
Jana Čurdová
Kačenko78 no vidíš, Matulienka si to pamatuje i po delší době a já mám 2,5 letého kluka a vůbec si vzpomínku na první pohyby nemůžu vybavit, to spíš potom ty šílené kopance ke konci těhotenství
Takže mne to sice čeká podruhé, ale jako by se zatím nestalo ![]()
Kačenko78 no vidíš, Matulienka si to pamatuje i po delší době a já mám 2,5 letého kluka a vůbec si vzpomínku na první pohyby nemůžu vybavit, to spíš potom ty šílené kopance ke konci těhotenství
Takže mne to sice čeká podruhé, ale jako by se zatím nestalo ![]()
Matulienko krásně popsaný
Takže taková rybička…
No už se těším. kou kala jsem do července a tam už snad kromě jedné cítí pohyby všechny, tak nejpozději do měsíce se dočkám ![]()
jinak jsem koooonečně dala fotku z UTZ (už z 2.2.) do fotoalba, ale je tam krásně vidět očíčko, ucho a ručička ![]()
Holt fotomodel, no.. ![]()
Mám hlad, jdu jíst.. snad něco najdu ![]()
Ahoj všichni!
Bambulko , sorry, ale s Doktorem T taky nemůžu sloužit. U nás jsou v pátky zadaný Humoreskám! ![]()
Taky je u vás od rána tak hnusná mlha? Mám z toho nějakou depku. Ale hlavně asi z toho snu, co se mi dneska v noci zdál. Přišla jsem v něm o obě miminka a hrozně jsem se hádala s lidma v institutu, kde jsme byli na IVF, protože jsem byla přesvědčená, že je to jejich vina. Hrůza, až jsem se z toho probudila! Nejspíš to mám z toho, jak teď pořád přemýšlím nad tím, jestli budeme muset na amniocentézu. V pondělí jedeme na genetiku, tak jsem zvědavá, co mi tam řeknou. Zatím to musím vypudit z hlavy nebo z toho zcvoknu! ![]()
Ahojky děvčátka,
mám jeden dotaz. Máte metříky podle poslední ms nebo podle utz. Protože podle utz mi dr. posunul termín už na 23.8. Jestli si ho mám změnit, nebo nechat podle ms. Protože jak na to koukám, tak jsem tady jediná co je teprve ve 13tt ![]()
Bambulko, ani u nás jsme se na Doktora T nedívali - byla jsem už v limbu ![]()
Kačenko 78 - vnímání pohybů už brzy příjde, chce to klid a soustředit, zda se něco neobvyklého nebo spíš zvláštního v bříšku neděje… a taky samozřejmě musíš mít trochu štěstíčka, miminko se pokaždé v bříšku nemele. Já se ho teď taky dva dny snažím marně chytit.
Helli, to byl jen ošklivý sen, miminka jsou u Tebe Ok. Taky jsem už měla pár hnusných snů a naštěstí dneska se mi zdáli samé roztomilé o cestování. Ale máš pravdu, že počasí je hrozný. Už aby bylo jaro.
Eviku P, nevím, jak ostatní, ale já jsem svůj metřík neupravovala, i když mám posunutý termín porodu taky o 3 dny dopředu (původní termín se mi líbí víc, ale na mateřskou půjdu podle UZ). Uvidíš, co ostatní děvčata.
Už se začínám těšit na oběd, budu mít zahradnický guláš, to jsem zvědavá, jestli to bude dobré ![]()
Holky ten Doktor T za koukání ani nestál. Já jsem si to nahrála, protože tam hrají mí oblíbení herci, ale nebylo to nic moc. No ale ten konec by mě fakt zajímal, ale není to životně důležité. ![]()
Helli neboj, to byl jen ošklivý sen, protože máš strach. To je normální, ale určitě to dopadne všechno moc dobře. A na ten sen nemysli!!!
Počasí je i u nás ošklivé, ale my máme svá sluníčka v bříšku, takže nám je hned veseleji že?!!
Teď mi volala maminka - zdálo se jí, že jsem porodila krásnou zdravou holčičku a vše bylo OK. Všichni jsme byli šťastní! Tak jsem na to moc zvědavá, protože mamčiny sny se plní. ![]()
Helli někde jsem četla, že se těhotnýým zdají mnohem intenzivnější sny a hlavně o dítěti, jestli jsou schopny a připraveny se o ně starat atd. Mně se zdálo už několik. Posledně to bylo těsně po porodu, kdy jsem měla malou holčičku - pamatuju si, že měla krásný tmavý očka - a já jí brala spíš jako věc. Měla jsem jí pořád v jedné zavinovačce, když jsem někam šla, prostě jsem jí dala do batohu. Asi po 5 dnech mě napadlo jí nakojit. No tak jsemjí přiložila, ona se odtáhla a normálním hlasem mi povídá:„Tady nic neteče“. Tak jsem jí dala k druhému prsu a už to bylo ok
někdy se mi zdálo, že jsem na mimi úplně zapomněla a vzpomněla si třeba po dvou dnech.
Tak a prý že někdo nemá bláznivý sny. Neboj se, všechno bude ok a žádný sen to nezmění.
EvikP co se týče metříku, já jsem si ho změnila. Už na první prohlídce doktor říkal, že je minimálně o 6 dní starší a ve 12.tt to jen potvrdil. Posunul to o týden, což je dle mého dost, tak jsem si to změnila, protože tohle datum je směrodatnější, jelikož se opakuje. Jinak jsem taky chtěla, aby mi z rodiny chodily příspěvky „aktuální“ než pozdní. Takže jsem to změnila i tam. Spíš se zeptej dr. jakou váhu tomu termínu dle UTZ přikládá. Ale na druhou stranu, týden sem, týden tam, kdo ví, kdy skutečně porodíme ![]()
Páčko
Holky, díky za povzbuzení. Já vím, že to byl jen hloupý sen. Je fakt, že mě se vždycky zdálo hodně snů, ale teď co jsem těhotná, jsou opravdu mnohem silnější - nebo spíš daleko víc si je pamatuju!
Teď za mnou byla mamka, jestli nechci přijít na oběd. Dělala šunkofleky a má toho prý nějak moc. To je jasný, že jdu! Zrovna jsem dumala nad tím, co si půjdu ukuchtit. Tak já letím!!!!
![]()
Helli
Přesně tak byl to jen sen. Všechno bude v pořádku. Hezky si miminek v bříšku užívej a nemysli na testy. Mňam taky bych si dala šunkofleky…
Dobrou chuť.
tak napodruhé, než jsem to stačila před tím poslat, padlo to ![]()
Helli
všechno bude dobrý, ono jsi teď velmi citlivá a tak i sny jsou divočejší. Si představ mimišky, si asi říkali, když jsi se vzbudila, co ta mamka blbne, že oni ještě chtějí chrupkat.
Jinak bydlet tady, pozvu se na oběd taky
, přeci nemůžeme dopustit, aby zbyly mamince zbytky a ještě k tomu šunkofleky ![]()
kacenka78
uvidíš, za pár dní je sama poznáš. Zkus si lehnout večer na záda,abys měla napnuté bříško a čekej. Večer jsou miminka nejaktivnější.
Jinak já jdu zítra na odběry a kontrolu, už se netěším na to čekání na genetiku
Váha taky nejde nahoru, ani deko a tak to zase bude řečí. ![]()
Holky, já mám taky divný sny. Poslední byl jak se mi děcko narodilo u švagrové na chatě v kuchyni při mytí nádobí. Prostě najednou vylítlo a bylo venku. Jenže---byla to holčička a manžel byl tak naštvaný a dal jí jméno Věra (nemám ho ráda, máme jednu protivnou příbuznou Věru, omlouvám se všem Věrkám zde, není to nic proti nim
) a vůbec se o malou nezajímal a já za ním furt chodila a přemlouvala ho ať malou přejmenujeme na Martinku, jak to bylo původně domluvený. Jak to dopadlo nevím, protože jsem se vzbudila. ![]()
Jinak, předevčírem manžel přišel s dalším jménem pro holčičku-Veronika. Když jsem se ho ptala jak na ní přišel- viděl to v titulkách v televizi. Takhle se hledají jména, zahoďte kalendáře. Martinku vymyslel při filmu Můj brácha má prima bráchu.
Jinak mě se líbí oboje, jen Veronika je lepší, že má svátek déle od narozenin.
Monikob,
taky koukám na jména v titulcích:-))
A Martinka je hezké jméno, nosím ho už nějaký ten pátek. Zdrobnělina Marťásku se mnou jde od první práce:-))
Kacenko taky už se těším na první pohyby. Poprvé jsem je cítila už v 16. týdnu, doktorka mi ale řekla, že to je totální blbost, že to musely být střeva
Jsem ale přesvědčená, že to žádné střeva nebyly, myslím, že to každý pozná. Já to cítila jako úplně slaboulinký kopnutí, fakt skoro neznatelný a za malou chviličku to samé na trošku jiném místě. Zřetelněji si ale vzpomínám na ty šílený kopance třeba do močového měchýře nebo do žeber, to až zabolelo
,ale je to super. Nemůžu se dočkat…
EvikP: Nejsi sama, ja jsem podle metriku presne jako ty, tedy 13+1 a termin mam 28.8., takze jsi na tom dokonce jeste lip nez ja, kdyz ti dr. posunul termin ![]()