Poradna duly
Jana Čurdová
Bambulko …zdereček:-)
Erizo ,
tak to je ale hezký, že to tak manžel prožívá:-))
U nás sme se rozhodli, že nebudeme nakupovat žádné oblečení do doby, než budu mít před porodem. Ale musim říct, že je to hodně těžký vydržet, zvlášť, když se najednou všude v hypermarketech objevily akce na miminkovský věci. Takže jenom chodim, koukam a slastně vzdycham.
Ovšem moje maminka s babičkou (asi nejnatěšenější členové rodiny) se zbláznily a i přesto, že jsem byla teprve pár týdnů těhotná, už sme k vánocům dostali zavinovačku, dupačky, ponožtičky apod.
Sestřenice mi zase hned k uvítání dala dečku a ponožtičky. Hm a asi před 3týdny byla nějaká akce na cestovní postýlky, takže mi mamka v telefonu oznámila, že tomu se nedalo odolat (normálně postýlka stojí 2500,– ale byla slevněná na 900,–) a že se po nich jenom zaprášilo, takže jí musela koupit. Hm ještě dodala, že kdyby na to přišel táta, takže mam říct, že sme si jí koupili sami, protože by se na mamku zlobil (že nemá ještě nic kupovat). No takže to nemám lehký, čekam, kdy se vytasí s kočárkem.
Na příštim ulz. jestli to bude možný si chceme nechat říct, co to bude. Rozhodli sme se ale, že to nikomu neprozradíme. Doma sem balamutila, že si to říct nenecháme, aby pak nevyzvídali. Je to dobrý, my si pořídíme věci buď růžový nebo modrý a naši budou kupovat neutrální barvy. To je dobrý pro případ, kdyby ta předpověď nevyšla.
Jinak na ten veletrh určo taky pojedu. Budu od dubna v Praze u rodičů a už se těšim, začnu chodit na cvičení. Tady v Pardubicích sem na nic nenarazila to je děs.
Matulienko, mám radost, že se manžel tak těší, ale někdy mě mrzí, že snad těší o chlup víc než já ![]()
Holky, taky vaši rodiče vytáhli ze skříní věcičky ještě po vás? U nás, když jsme řekli, že jsme těhotní, tak mamina hned vytáhla kabátek (ten je docela fajn) a říkala, že toho má ještě celou krabici! Myslím, že toho k potřebě bude sotva tak desetina, ale radost jí kazit nechci …
Kamarádka měla doma to samé.
Eriza
Já mám taky věcičky po mě a po ségrách a taky po neteřince (4roky). Jsem za ně vděčná,protože kdybych to měla všechno kupovat,tak se z toho zblázním. A některé věci jsou jako nové.
EvikuP, já taky budu mít hlavně věcičky od kamarádek a ze sekáče.
Ale věci po mně jsou už 30let staré a to už je rozdíl. Na nás byly dost umělé materiály a po těch letech jsou i v oblečkách různé gumičky zpuchřelé atd.
Spíš mě překvapilo, že rodiče jsou schopní 30 let takové věci skladovat.
A ani se dopředu nepochlubili. Já myslela, že se prostě už dávno rozdaly.
jojo to máš pravdu…asi dvoje dupačky jsou tam taky z nějakého divného materiálu,ale dost jich je z bavlny,takže ty jsou o.k. Na doma to bude stačit. ![]()
EvikuP, tak to jsi měla docela kliku, já tam vyberu tak pár hlavně pletených věcí (a doufám, že nebudou kousat).
No nechám se ještě překvapit, všechno jsem taky ještě neviděla.
Holky nemáte zkušenosti - je lepší časopis Betynka nebo Miminko? Betynku jsem sehnala, nějaké články k počtení tam jsou, ale o Miminku jsem jen slyšela z doslechu.
Holky, koukám, že se tu bavíte o nějakým veletrhu v Letňanech. Prosím, kdy to je? Nemůžu se o tom nikde dočíst? Díky
Eriza
Já si kupuju Betynku a slyšela jsem,že je prý lepší než Miminko,ale jen jsem slyšela. Osobně jsem tenhle časopis v ruce neměla… ![]()
Na tohle by mohli odpovědět holky třeba z diskuse Rodíme v září 2005. Ty budou mít určitě nějakou zkušenost. Mě se ta Betynka moc líbí,takže si ji i předplatím.
Já mám doma jedno „Miminko“ od mamky, a 2× „Maminku“ Betynku jsem ještě nezkoušela, ale kupuje si jí švagrová. Rozdíl mezi Miminkem a Maminkou je že Mimi je takový lidovější, Mami vypadá lépe a jsou tam články i ohledně větších dětí, víc reklam. Miminko se mi líbilo.
Bambulko, tož to si to tu ten poslední (vlastně předposlední - v pondělí ještě předávačka) užívám. Myslím, že vedení ještě tak úplně nevěří, že to vzdám, ale já už došla do stádia, kdy toho mám fakt dost. Peníze by se hodily, to jo, ale nervy a zdraví, má člověk jen jedno.
Na netu budu i doma, přítel je z IT, takže bez PC a netu ani ránu ![]()
Tak pěkný víkend, těhulky ![]()
Ahoj babenky,
už som tu dlho nebolo, ale prečítala som poctivo, čo ste popísali. K tým snom, ja ich mám hrozné, posúďte: sa mi snívalo, že sedím na školskom dvora základnej školy, kam som chodila, pri mne sedeli tri zelené žaby a ja som si s nimi hádzala taký farebný detský balónik. Jedna tá žaba sa občas premenila na Joeho (neviem ako sa to píše) zo seriálu Priatelia, a to som ten seriál už nevidela neviem koľko. Potom som išla na akési vyšetrenie, kde mi sestrička povedala, že musím čakať v čakárni pred akousi kamerou 9 min, úplne nahá a mám držať igelitku Tesco. A nakoniec prišlo to najhoršie, bolo to úplne ako naozaj. Sedela som na WC a zrazu som začala strašna krvácať. Baby tak som sa ľakla, potom som už ani nespala, stále som sa kontrolovala, či nekrvácam. Hrozné.
Priateľ hovorí, že by ma mali pozorovať na psychiatrii, lebo to nie je normálne. ![]()
No a čo sa týka nákupov, ja začnem až po ukončenom 6. mesiaci, nie som poverčivá, len keby sa nedajbože niečo stalo a ja budem mať nakúpené vecičky, znášala by som to o to horšie. No a 7. mesiac už budem musieť niečo kupovať, nechcem to nechávať na posledný mesiac, tiež človek nevie kedy presne porodí.
Ahojky, ten veletrh by mě taky zajímal! Ale ještě popřemýšlím. Asi bych tam jela stejně sama. Přítel moc na takový výlety není.
Sny: veliká legrace. Teď naposledy, narodil se nám kluk a přítel věděl, že se má jmenovat David a pojmenoval ho Honzík (po nejlepším kamarádovi, kterého mám někdy plné zuby…). To bylo tóčo
, takže hned sháňka po rodném listě, abych to ještě stihla přepsat a tak.
Výbavička, zatím odolávám, no, jen trochu. Už mám od mamky osušku s kapucou, pak mikynu, ta je asi vel. 68, ponožtičky a plenk. kalhotky. Jinak se to u nás obecně moc neřeší. Tchyně už je dvojnásobná babička, ta prý pro nás nějaké věci má a že nám koupí kočárek, ánšto ho koupila i bráchovi a moje mamka bude babička poprvý, tak je trochu vyplesklá. Už vyzvídala, jestli si necháme říct co to bude. Asi necháme, ale nevim, jestli to pošlem dál. Jenže moje mamka je hrozný zvědavec a nevím, jestli jí vydržím napínat. A s tou růžovou barvou na oblečcích, vážně uvažuji o tom, že když to bude holčička, tak ať chodí klidně v modrým, růžovou nemám ráda!
No a včera jsem byla podruhý na krvi, v pondělí mám zavolat. Byla tam prý snížená hodnota něčeho, co vylučuje placenta, ale že si nemám dělat starosti. Taky mě paní dr. z genetiky poslala na UTZ, protože mám jít až za měsíc a to prý je dlouho. No a ve čtvrtek zas do tý gen. ordinace. Tak snad už ta krev bude v poho.
Já se pro dnešek loučím, jdu ke kamarádce na hokej. Mějte se hezky.