Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
to je tedy zase dneska počasí, už jsem celá natěšená na jaro, koupila jsem si i jarní boty a venku je tady bílo a zataženo od rána, ach jo!
Teď k tomu vědět či nevědět - u prvního těhu jsem si byla podle svých pocitů od začátku úplně jistá, že to bude kluk, na 3D UZV ve 20týdnu mi to doktor potvrdil /podle toho malého UZV u své gynekoložky bych se to nedozvěděla až do porodu, nebylo to tam prýn vidět/. Teď při druhém těhu mi podvědomí nenapovídá vůbec nic, tak asi bude překvápko, neb počítám, že u své MUDr. se opět nic nedozvím a na 3D UZV jít neplánuju
No a partnerka kolegy z práce měla nedávno porodit 100% potvrzenou holčičku /tedy podle několika UZV/, takže všechno sladěno do růžova a hádejte co při porodu vykouklo na tatínka na porodním sále ![]()
A o bříška se nebojte, ony narostou tak jako tak a je,myslím, lepší mít menší bříško než obr pupík, pocítíte to zvláště v letních měsících
Já jsem u Ondry /taky srpnové mimi/ do 6 měsíce skoro žádné břicho neměla a potom mi „vyrašil“ celkem decentní pupík, výhoda byla, že jsem nemusela pořizovat žádné zimní či jarní těhu oblečení a v létě nosím volné šaty tak jako tak, takže taky nic nebylo nutné kupovat. Teď podruhé mám pocit, že už ve 14tt mám pupek jako předtím ve 22tt, nosím jedny jediné elastické kalhoty a děsím se kam to pospěje dál ![]()
K nákupům - tedy co se týče dudlíků, lahviček a podobně, tak radím rozhodně nenakupovat větší množství předem,nevíte co užijete- např. naše mimino nechtělo absolutně žádný dudlík, ať anatomický nebo úplně ten nejobyčejnější, stejně jako jsem nepoužila ani jedinou savičku /a že těch se mi sešlo asi 15 kusů/ - striktně odmítal ![]()
Tak to je zatím vsjo, mám smrtelnou chuť na horké mléko s medem, tak si ho jdu uvařit ![]()
papa
Bazalka
Bazalko,
taky jsem vůbec těhu oblečení nekupovala při prvním těhu. Mám červencového a vůbec to nebylo třeba.
Hm…právě jsem dodělala tvarohovou pomazaánku, mňamky, Petřík poctivě všechny ingredience ochutnával ![]()
Tak si večer řádně nacpeme bříška…nejraději bych se nacpala už teď:-))
Ahoj holky, taky zdravím asi po dvou dnech. Než já to vždycky všechno přečtu…
Taky jsme se rozhodli, že si nenecháme říct, co to bude. Už jednou jsme to vydrželi a bylo to super překvapení, protože jsme čekali kluka…podle babských rad, každý to tipoval, sny atd…
Uvidíme co to bude teď, je mi to úplně jedno,klidně bych brala zase holčičku.
Matulineko dobrou chuť ![]()
Tak tedy já bych si strašně přála holčičku, možná proto, že přítel má už dva kluky a ti když jsou spolu, tak vydají za armádu vojáků. Sice už jsou celkem velcí, ale je to fuška, občas, ty víkendy
Takže bych chtěla vidět místo autíček a vojáčků, panenky a culíčky
Ale ve finále vždycky převáží ten pocit…ať je to co je to, hlavně, že to bude zdravý človíček ![]()
Matulienko, výsledky prý budou ve středu - řekla sestřička - ale dr. mi řekla, že až v pondělí přijdu na kontrolu, už mi je řekne…tak jsem z toho jelen, ale čím dřív, tím líp. Fakt je, že si vůbec nepřipouštím, že by mohly být špatné…teď jsem se s tím svým hafínem a prací tak natrápila, že tohle už by mě dorazilo.
Bříško, tak to mám tedy pěkný. Už jsem se s přítelem dohodla, že mě vyblejskne, ale nějak se k tomu nemůžeme pořád dostat. Buď je v práci on nebo já a nebo jsem už mrtvá
Ale už mi leze i z elastických manchestráků
Jenže já se docela dost cpu a tak střevíčka asi taky dělají své. Mám rychlý metabolismus (naštěstí!), takže mají co dělat ![]()
Tak si jdu umýt vlásky a pak mrknout na telku. Dneska mám dilema - Holmes versus Ordinace. To jsem zvědavá, co vyhraje. Přítel má jasno. Baskervill
tak nevím, jestli nebude boj
naštěstí máme ještě jednu telku.
Pěkný večer, těhulinky, a ať máte pěkné sny ![]()
Ahoj holky,
ja teda neviem neviem ci to vydrzim nevediet. AJ ked ako vravime vsetky v konecnom dosledku je to jedno, hlavne nech je mimi zdrave.
Citala som si o tej vystave a potesila chlapa ze pojdeme sa kuknut. No neviete si predstavit tu scenu doma, ze aka vystava, ake kociky… ze nic sa nebude kupovat predtym ako sa male narodi, ze to sa nesmie a podobne. A to som si vravela ked som citala diskusiu o poverach, ze chvalabohu ze mna sa to netyka. Hmmmmm… tyka. ZIADNE… kategoricky ziadne veci pred porodom. TAk som sa popytala ze akoze v com pojde dietko z nemocnice domkov..... viete si predstavit odpoved????? Ze v tatikovom tricku a na hlavu mu dam jeho ponozku
Takze to ide u nas vyzerat na tvrdy boj. Ach…
A musim bonznut este jednu perlicku… ohladom kocika. Tak som sa dnes dopocula z ust mojho chlapa, ze naco mi je akoze hned kocik a ze kam chcem s miminom chodit v zime. Ze kocik mi bude stacit az na jar, ze deti maju byt v teple.
Tak to som uz nerozchodila.
Myslite ze ho to prejde?
Kacatko,
fakt můžu říct, že chlapi jsou jako malé děti. A to bohužel právě v takovýchto situacích.
Já myslím, že ho to přejde a když ne, nějak si myslím, že ty to zvládneš a pomalu ho nasměruješ, kam bude třeba:-))
Zkus mu najít nějaké člénky z netu, jak pořizovat výbavičku a tak, že nechceš kupovat vagon, ale nejnutnější základ být musí:-))
Budu držet pěsti.
Saryk75,
no, ono záleží, kde je laboratoř, do které se výsledky posílají. Já to nějak vydržím, ještě 12 dní:-))
Matulienko, kampa oni to tam posilaji? na druhy konec Brna, nebo do Prahy?
Šmankotku. Tak hlavně, ať to máš v pořádku, holka moje. Moc držím pěstičky. ![]()
Jinak já musím říct, že co se týče dětí, tak je přítel v maximální pohodě. Je to tím, že už dvě má a visí na nich, někdy je to až opičí láska, řekla bych, tak se spíš bojím, aby toho mrňousové nezneužívali. Včera zrovna toho mladšího měl u nás a povídá, jestli mi už pověděl o svém malování, že byli na nějaké výstavě obrázků z LŠU…a on ho naprosto ignoroval, jen pořád mlel, že mu musí ještě něco koupit, že to slíbil…vím, že u dětí je to normální, ale rodiče je vždycky usměrní, ale on v rámci toho, aby je nijak neošidil jde a koupí to. No a za tu dobu, co se známe, bych řekla, že se to zhoršuje…ale to vidím jen já. Tak doufám, že to bude v pohodě a nebudou nám nakonec skákat po hlavě.
Takže věcičky na mimi u nás tak nějak vyhlíží a pomaloučku nakupují skoro všichni, krom našich, ale tam je to dáno mamčinou nemocí a tím, že otčím drží kasu. Takže se možná dočkám bačkůrek od vietnamců, až se to narodí
ale tohle já už dávno neřeším, hlavně, že se stará o mamču a ta je relativně spokojená ![]()
jinak dneska jesm ofiko naposledy v práci. V pondělí to přijdu předat a pak už tradá na marodní. Doufám, že budeme s mimískem v pořádku, protože sem už bych se asi vrátit nemohla a ani nechtěla. Kdyby to tu nebylo tak bídné s prací, 3/4 už nás tady není teď ![]()
Tak hezký pátek, těhulinky, užijte si víkend, opatrujte se a hlaďte si bříšenka ![]()
Saryk75
no, já mám doktorku v Blansku a krve posílá většinou tam, ale něco právě do Boskovic atd. Ale nevadí, je to známá doktorka, pracovala jsem s ní na těhu ultrazvucích a tak jí věřím.
Holky, do Letňan na veletrh určitě pojedu, mám to 10 minut od domu(autem). Mohly by být slevy pro těhotné. Jen nevím jestli přemluvím manžela, ale jistí to sestra a možná máma.
S tím pohlavím, už jsem tu něco psala, ale ještě manžel říká, ať to teda řeknou jemu a že si to nechá jako tajemství. Jednou bych se na něj podívala a věděla bych taky. ![]()
Ahoj těhulky,
přeji vám krásný den plný sluníčka.
Saryku75 a budeš na internetu i doma? Tak si to dnes v práci naposledy krásně užij a nenervuj se. Jo a s těmi chlapi s tebou souhlasím, také mi připadá, že manžel takto „vychovává“ svého syna z prvního manželství. ![]()
Matulienko - ahooooj. ![]()
Přeji krásný páteční den!
Já ještě nic na mimi nekupuji, mám pocit, že když začnu, že to ještě s miminkem zakřiknu.
Ale jak jsem pročetla vaše příspěvky na téma nakupování, asi se neudržím a vlítnu taky na to ![]()
U nás jsme se rozhodli, že si necháme říct, co to bude. Na miminko čekáme už moc dlouho (přes 4 roky
), je nám úplně jedno, co to bude (o chlup raději bychom chtěli kluka, protože v našem okolí je 95% miminek holky). Chci to vědět, protože se stejně moc těšíme a takhle si budeme moc naše miminko představovat konkrétněji. Taky chceme podle toho nakupovat a vědět, zda se máme věnovat spíš výměru klučičího nebo holčičího jména (zatím žádné favority nemáme). Takže u nás to bude spíš čára přes rozpočet, když to na ultrazvuku nebude vidět ![]()
Jo a ten můj moje těhotenství prožívá víc než já. I emočně. Dokonce má i těhotenské chutě (např. kombinace husa se zelím a kakao - to mě fakt nebere). Smějeme se, že je asi spíš těhotný on než já. Ale nakupovat ještě nic nechce
Doufám, že nedopadneme jako kamarádi: ona byla v porodnici a on šel teprve shánět věci na prcka.
Ahoj holky,
teda ty sny to je děs. Dnes mě ve snu chtěla zabít moje vlastní sestra,kterou mám moc ráda. No je to normální? Celý sen jsem probrečela, jak jsem se ji bála. Achjooo… ![]()
Tak se uvidíme v Letňanech. Já to mám taky kousíček. Nějakých 14km. ![]()