Poradna duly
Jana Čurdová
Holky jak to tak ctu nestraste s registraciami do porodnice
ja som len teraz ukecala chlapa ze sa stahujeme do ciech… este ani neviem mesto kde budeme byvat a uz zacina dilema s porodnicou? Ach jo, ale aspon malinke potesenie ze nie v:,–(e je to potrebne. Zacinam byt na slovo registracia a dohodnute terminy odtialto z Kanady vysostne alergicka. Dufam ze to preletom zo mna spadne vsetko.
Matulienko inak gratulujem k malinkemu spiechaniu v brusku.
Holku zatial pekny den a pohladte pupiky
KAc
Ahojky všem Brňačkám i těm ostatním! ![]()
Kačátko , neboj, všude v ČR se do porodnice takhle brzo registrovat nemusíš! Třeba u nás v Plzni je to v pohodě!
Taky si nedovedu představit, jak bych to v případě mýho těhu udělala. Ledaže bych si došla k nějaký vědmě, aby mi řekla, kdy budu rodit. ![]()
Dneska byl fakt šílenej den. Od 9 do 12 jsme s manžou strávili na genetice a pak ještě hodinu v nemocnici. Genetička byla strašně milá a sympatická. Probrala s náma rodinou anamnézu - tam samozřejmě nic závadnýho nenašla. Pak ale přešla na IVF (umělý oplodnění). Nevím,jak moc jste do tohohle zasvěcený, tak vám to pro jistotu trošku rozeberu, snad mi to odpustíte.
Jsou 2 metody oplodnění vajíček ve zkumavce - při 1. se dají vajíčka i spermie do jedné zkumavky, aby se samy spojily (to je v případě dostatku spermií) a při 2. se nabírají spemie speciální jehlou a vpichují se jednotlivě do vajíček (tj. když je spermií málo) = tzv. ICSI. Nás se samozřejmě týká ten druhý případ a ten je z hlediska genetických vad rizikový jednak právě kvůli té manipulaci s vajíčky a jednak kvůli špatným spermiím. Takže závěr je ten, že nám dr. doporučila amniocentézu a my se nakonec rozhodli pro. V nemocnici jsem si pak byla rovnou domluvit termín - v pátek nám držte palce!!!!!! Musím vám říct, že už jsem z toho věčnýho šílenýho rozhodnování nějaká vyčerpaná, přijde mi to na jedno těhotenství nějak moc. Všude se píše, jak má být těhule v pohodě a užívat si to, ale jak to má udělat, když se dostává z jedný stresový situace do druhý, tím se nikdo už nezabývá … ![]()
Jinak musím říct, že už ty moje broučky asi taky cítím! Začalo to už minulý týden, ale nebyla jsem si tím vůbec jistá. Cítím to ale od tý doby každý večer, tak to určitě bude ono!!! Aspoň nějaká hezká zprávička!:lol:
Helli juuuu dalsie spuchanie v brusku..... to vyzera ze sa budeme kazdy den radovat s noveho pohybu.
A skus sa naozaj nestresovat, myslim ze ste uz toho s manzelom vydrzali hodne a uz to budem len a len lepsie. Ono ti lekari musia trosku stresovat, ked ste speci pripad a vsetko kontrolovat. Ale ako moja svokra vravi, ak spis a chuti papat tak je vsetko s babatkami v poriadku. (to som pocuvala moc rada ked som uz druhy tyzden lezala s horuckou). Takze pasticky su zalozene na piatok a vsetko bude OK.
Dobré ráno pupíci:-)
Kacatko,
díky za gratulaci, včera večer už to byl pořádný šrumec v bříšku:-))jsem si lehla na břicho, jinak nespávám ráda a vzhledem k tomu, že ještě žádný nemám, tak to nevadí, ale přeci jen jsem asi tlačila na mimíška a to se to vrtělo dobrých 5 minut. Být tam někdo neznalý poměrů, myslí si, že jsme blázen, protože moje povídání typu ono tě něco tlačí pecičko atd. bylo asi divné. ![]()
Registrací se neboj, já tohle opravdu neřeším, někde toho prdíka vyplknout musím a kdoví, kde se mu bude chtít na svět.
Helli
taky gratulace k pohybům, moc moc. A pátku se neboj, určitě to všechno proběhne v klidu a pohodě a vy budete mít krásné zdravé človíčky. Ono je to stresové pořád nějaká vyšetření atd., ale ta jistota, že je vše v pohodě..ta za to stojí, ne?
Helli , taky Ti držím palce všechny čtyři. Já jdu na amnio teď ve čtvrtek. ![]()
Snažím se na to moc nemyslet a přijmout filozofii mého manžela, že pokud to má dobře dopadnout, tak to dobře dopadne a pokud ne, tak tomu stresováním rozhodně nepomůžu. Nevím, jestli to tak opravdu cítí nebo se mě jen snaží uklidnit, ale asi svým způsobem pravdu má. A já se tedy pokouším sama sebe přesvědčit, že přece já nemohu být ta, co potvrzuje statistickou pravděpodobnost.
Takže neboj, všechno to dobře dopadne a budeme mít krásná zdravá mimča jako spousta jiných maminek ![]()
Holčiny, díky za povzbuzení, jste zlatý! Já už jsme v pohodě,rozhodla jsem se ještě večer, že to všechno zaspím a nebudu to řešit. Prostě to dopadne dobře a hotovo!
EvíkuK , ani jsem nevěděla, že tě to taky čeká, asi jsem to v tý záplavě příspěvků přehlídla. Ve čt na tebe budu taky moc myslet.Uvidíš, že obě - nebo vlastně všech nás 5 (
) - to zvládnem bez problémů!!!!!!
Dneska odpoledne vyrážím na kurz pro těhulky. Je sice určenej až pro ty pokročilejší - tak 25.-28. týdne - ale kvůli (nebo díky?) dvojčatům mě tam porodní asistentka,co to vede, vzala už teď. Jsem ráda, protože teď tam chodí i moje dvě kámošky. Trvá to vždycky asi 2 hodiny, nejdřív půl hoďky cvičení a pak povídání, je to docela fajn. A hlavně je to jediný, co je tady v tom našem zapádakově, tak toho musím využít. ![]()
Teda fuj, já tam mám ale překlepů! To bude tou nekonečnou zimou, už mi asi zamrzá i mozek!!!!
![]()
Ahoj děvčátka,
zavidím vám pohyby. Já už bych taky chtěla…
Mimísek by se prý měl nejvíc hýbat večer,tak si vždycky před spaním položím ruce na bříško ale zatím nic. Já vím,že je ještě brzo,ale nechci to propásnout… Už aby to bylo, už chci cítit,že tam je.
Dnes od rána mi asi pupík sedí na močovém měchýři, pořád se mi chce na malou a když si sednu na WC tak nic. Prostě je to jen pocit… ![]()
Helli a Evikk Moc držím pěstičky,aby to vše dobře dopadlo. ![]()
EvikP,
zlatíčko, pohyby ucítíš uvnitř, ruce to nemohou cítit, prostě je to takové vlnění v bříšku, jako by se o tebe uvnitř otřela rybka ![]()
Matulienka
Když mě v pupíku píchá, kručí, žbluňká,ale pohyb žádný… Tak já ještě vydržím. I když podle utz je mimi o týden větší než podle metříku. Snad to poznám. Je to poprvé,takže nevím co mám čekat. ![]()
EvikP,
neboj, určitě se dočkáš. U prvorodiček prý většinou pohyby citíš tak kolem 20 týdne.
EvikP,
já ti nevím, ale i u Petříka jsem je cítila koncem 17 týdne.
Tak když se na to třeba budu hodně soustředit tak bych je mohla koncem 17týdne taky cítit. No uvidíme. Už aby to bylo. Já se tak nemůžu dočkat. ![]()