Poradna duly
Jana Čurdová
Je fakt, že když jsem byla malá tak jsme měli kocoura Kubu, ale to je tak 18 let zpátky. A nevím, že bych s něčím takovým marodila. No, hlavně, že to neohrožuje mimi.
Pohlaví nevím, chceme se nechat překvapit. Manžel se hned ptal, jestli jsem tam viděla i pimpulu, když jsem mu řekla, že ne, tak prohlásil, že to bude holka. Ale myslím, že doktor už to ví, já to radši tak moc nepozoruju, chci překvápko a taky holčičku
tak abych kdyžtak nebyla zklamaná. ![]()
Moni s toxoplazmozou nemarodíš. TA se nijak neprojevuje. Jen ji prostě proděláš. Já jsem na to přišla, jelikož ségra byla zrovna těhotná,takže jsem si nechala u své gyndr. udělat testy a ona mi řekla, že mám protilátky. Myslela jsem,že to časem z těla zmizí,ale teď když mi brali krev tak tam ty protilátky pořád jsou. Takže ničeho se neboj. To je v pohodě.
My taky chceme překvápko,ale když to na utz bude vidět, tak to prostě vidět bude,ale od dr. to slyšet nechci. ![]()
Ahoj Holky
Tak vam preji dobre rano,nebo spis poledne
![]()
Matulienko drzim ti palecky,at to mas vsechno v poradku
verim,ze to tak bude,tak hodna a mila osubka si to zaslouzi ![]()
A klidne pis jak casto chces
aspon vime,ze je vse v pohode ![]()
A urcite si neco pekneho kup za odmenu
ja to taky tak delam ![]()
Jinak zitra jdu opet na toxoplazmu
nevim proc to tady delaji kazdy mesic,vzdyt me vysavaji z krve jak upiri.
Nekdo tady psal,ze ji prodelal aniz by byl v kontaktu s kockou,ale to tak byt nemusi,muzes se totiz nakazit i z jidla,mrzi me,ze vsichni to hazi na kocky a psi,pritom ja jsem s prvni dcerou mela dve kocky a psa a v zivote jsem ji neprodelala(musela bych sahat hlavne na vykali)
No nic.....jenom muj osobni nazor ![]()
Jinak 9brezna jdu k zubari
asi mu tam umru
za to jak me bude trapit,ale 10brezna jdu na kontrolu,tak uvidim moji prdolku
a mozna uz mi rekne co to bude (ja vim,hlavne at je to zdrave,ale kdyz ja chci holku
![]()
Holky jeste si musim poztezovat na tu moji slecnu
jak mam tu anginu,tak od vcerejska nemuzu mluvit,jenom sepotam a to jenom v akutnim pripade
a ta moje slecna si z toho dela srandu
kdyz ma neco udelat,tak dela,ze mi nerozumi a rika,, no tak mami,mluv normalne,ja te neslysim a smeje se u toho jak koza.....aspon nekdo si u nas uziva......a to same s pritelem
jak jsem psala,odjel mi do Ameriky,ale jelikoz se mu tolik styska
(me jeste vic)tak mi vola,takze mluvi jenom on a ja do toho telefonu prskam…no je to legrace
jeste,ze zitra uz prijede
![]()
Zdravím fšechny a děkuji za přivítání. ![]()
Manžel donesl v pátek domů Slonisko a medvídek Pú a já jsem u toho řvala jak malena. Pravda rozbulí mě teď i blbá reklama na plínky, anebo když večer čtu Kulichovi pohádku a je tam nějaká hezká laskavá větička, tak už natahuju a mám co dělat, abych to zakryla.
Moni s tou toxou je to fakt, že to nemusí být jenom z koček nebo psů. Dá se to chytit prý i z hlíny, nebo syrového masa, a pak si jen „opláchnout“ ruce. Ale když máš ty protilátky tak je to fakt v klidu.
Před chvilkou tu byla i kamarádka, ta čeká Mrně v červnu, ale páč nemá net, tak jsem ji spíš ukazovala Mimibazar (zrovna si tam objednala autosedačku
) a taky Emimino. Byli tu i s manžou (to se mi strašně líbí ten výraz) a hned ho začala zpracovávat na připojení ![]()
Woodoo
Vitam te mezi nama
ted jsem tu vic jak tyden nebyla
tak te vitam trochu opozdene ![]()
No nepsala jsem to vcera
ted tu budu zase porad...... ![]()
Ahoj holciny,
opet vas po nejake dobe zdravim. Ted to budu mit v praci volnejsi a tak budu snad moc psat casteji. Predelavam tu neco na pocitaci a tak se muzu nenapadne prepinat na emimino.
Jinak se mi dari dobre. Brisko je jiz dost videt a taky myslim, ze jsem v sobotu poprve ucitila mimiska v brisku
Taky jsem na vase doporuceni zasla do C&A a poridila si tam dvoje tehotensky kalhoty - jedny manzestraky a jedny svatecnejsi. Jeste mi jsou mirne volny, ale normalni mne jiz tlacily… Vyber byl docela velky.
Woodoo vitam mezi nami a taky Cing po navratu. To muselo byt mile prekvapeni, ze uz je rozhodnuto, jaky byt to bude…
Vsem, co pujdou na vysetreni, preji jen ty nejhezci vysledky a niceho se nebojte!!
Ja mam dalsi kontrolu 13.3. a tak se tesim na dalsi obrazky a treba jiz uvidime, co to bude
Ja si to chci nechat rict.
Jsem překvapená jak je Emimino světové
Třeba Ty Cinq - Francie, a fčera jsem zahlídla nějakou holčinu za Japonska, taky z Toronta apod.
Já jsem teď byla skoro 3 týdny doma - musela jsem mít klid a víceméně ležet, a tak jsem byla děsně šťastná, že existuje net, kde si můžu „pokecat“
se stejně „postiženýma“
(myslím ty nálady, chutě, strachy z vyšetření)
A propos (možná jste to tu probíraly, ale když já „zrovna chyběla“
) jak se vám v cizině bydlí, co tam třeba je teď v těhu pro vás jiné než tady a tak, např. v Japonsku prý péči v těhotenství zdravotní pojišťovna nehradí.
Woodoo
Koukala jsem,ze nase prvni deti jsou skoro stejne stare a nase druhe ocekavane budou taky
to je nahodicka
Kdy se narodil syn? Moje dcera je narozena 17.06.99 a termin na miminko mam 1srpna a ty?
Jinak ve Francii se mi libi moc
vsechnu zdravotni peci si platis taky sama a to od zubare az po nemocnici…a to nejen v tehotenstvi.
Jinak holky jsem zjistila,ze porodny tu samozrejme neexistuje
a kdybych chtela materskou,ktera se tu bere asi tak 16tydnu (pak si pomoz sama),tak na ty penize co vydelava pritel,pry musim mit 4deti
to me pobavili......protoze by me zajimalo kolik teda musi rodina mit,aby vubec nejakou pomoc meli…ne ze bych tak ty penize potrebovala,ale kazda koruna dobra a kdyz uz platime tak vysoke dane,tak tech 16tydnu by je nezabilo,kdyby neco platili
![]()
Koukam,ze dneska si jenom stezuju
no jsem to ale hrozna.....tak kdyz tak se omlouvam,ale jak nemuzu mluvit,tak se musim vypsat ![]()
IvcaM
Dekuju za privitanou
uz se me zase jen tak nezbavite
jinak ja jdu 10.3 a chci to vedet taky
a dokonce chci doktorku i uplatit aby to byla holka ![]()
Co by jsi si prala ty?
Holky kdo si to vlastne nechate rict a co chcete ![]()
Ahoj holky,
promiňte, že vás tak zanedbávám, ale sotva jsem ráno „promnula“ oči a všimla si sluníčka - je to super!!! - tak jsem se dala do praní a prádlo dávám na balkon, aby natáhlo tu krásnou vůni… snad už (?) jara.
V pondělí jdu na vyšetření cukru, prý je to povinné. Ale pamatuju si, že s Pitrýskem jsem na tom také byla. Ani mě to nějak neděsí, ale ta glukoza… fuuuj, už teď mám z toho kopřivku
.
A také… už cítím toho mimíska, co se mi rozvaluje v bříšku:))). Už bylo na čase ![]()
Také vítám Woodoo, jak sem chodím jednou za čas, tak vůbec nesleduju, co je nového. Než stihnu přečíst předchozí stránky, přibude jich plno dalších. Jste to ale pisatelky, holčinky:-)
Všem gratuluji k prvním pohybům - já už se na to také moc těším, ale stále mám strach jestli je poznám? ![]()
Cinq - já si chci nechat říct co budeme mít. Tedy chce to vědět hlavně manžel a když on, tak já také.
On chce kluka a od začátku říká, že to bude kluk. A já chci asi taky kluka nebo holčičku nebo kluka…? Zatím nemám jasno. Teď čekám na výsledky testů - tak hlavně aby bylo vše OK!!
Ahoj holky
Ja mam termin 8.8 2006.Zrovna ty nejvetsi vedra!Ale doufam,ze to zvladnem.Chtela jsem se zeptat,mate uz brisko?Ja teda nic moc.Kamaradka rikala,ze do pateho mesice take nemela,ale pak ji hodne narostlo.Uz me nebavi,jak se me v nemocnici ptaji,jestli jsem tehule,anebo uz porodila
Zatim nevim,co to bude,ale v breznu jdu na kontrolu,a chci si to nechat rict.Mame prosku problem se jmeny,nejak se nemuzeme shodnout ![]()
A jeste jedna otazka.Jsem starsne zavisla na sledkem,a docela si ho dopravam,ma nekdo stejny „problem“?Doufam ,ze to mimcu neskodi.Zatim se mejte krasne
Megi a mimi
Cing - no mne to asi jedno co to bude… ale trosku radsi bych preci jenom holcicku, muj pritel by chtel radsi kluka.
Z porodnyho a matersky si nic nedelej, tady taky nic takoveho neni a ta materska jak jsi psala, je zavisla na vydelku manzela a tak taky nedostanu nic. Vymysleli jsme to tak, ze se od 1.9. nahlasim jako nezamestnana a tak budu dostavat docela dost, ale jenom jeden rok. Ja mam totiz smlovu na dobu urcitou - do konce srpna a pak uz nic… Ale zdravotni pece tu je nastesti hrazena. Jen se plati 10 Euro na 3 mesice, kdyz jdes k lekari.
Woodoo svetove to je proto, ze i ty co jsou v cizine stale rady kecaji cesky a netu je uplne jedno, kde jsi… jen mne ted napada, ze je taky posun casu… jak to vlastne dela Kacatko z Toronta ?? Tady je nastesti tolik, jako v Cechach.
Vítám tě Gerdo jsi teda rychlík v registraci a následném příspěvku ![]()
Já jsem si myslela, že ještě nemám bříško… do pondělka…, kdy jsem náhodou potkala známého, který neměl moc času tak na mě akorát vyhrkl, ať mu ukážu břicho, a když jsem si rozepínala kožíšek a omlouvala se, že to ještě nejde moc vidět, tak mě uzemnil, že to teda VIDĚT JDE A DOST. A o den později jsem byla u kamarádky (ta má 2 prťata) a hned ve dveřích mi řekla, že teda MÁM břicho a to jsem měla na sobě i svetr
Nemáme doma velké zrcadlo, a tak když jsem byla u ní na návštěvě a viděla se na chodbě v tom jejich, málem jsem padla
Ne, že bych čekala, že to na mě nikdo nepozná, ale když jsem se fčera schválně přeměřovala zjistila jsem: váha + 4,5 kg, přes prsa + 7 cm a v pase (a to není to nejobjemnější místo
) + 16 cm. Jestli to takhle půjde dál tak těma dveřma fakt neprolezu. (Když jsem čekala Kulíška přibrala jsem děsných 25 kg, sice jsem to shodila, ale…) Jo a aby toho nebylo málo tak měřím 160 cm - manžel tvrdí, že jsem o hlavu větší jak kýbl ![]()
Cinq s těma dětma máš recht: Kulíšek (teda Tomík) se narodil 4.8.1999 a termín porodu mám 4.8.2006
Ale uvidíme, kdy se vyklube, bo Kulicha jsem přenášela 11 dní