Poradna duly
Jana Čurdová
Devcata, poradte mi… Dneska odpoledne me zacala bolet zada a bolest mi jde od zad do bricha… zacalo to dneska kolem pul treti a s prestavkami to pokracuje do ted (18h40)… tvrdne mi pri tom i brisko… ![]()
Nechci si zbytecne znepokojovat… ale pokud to bude pokracovat, zajedu k doktorovi… Nehystericim?
Jsem ted nastydla, pokaslavam - muze to byt od toho?
Ahoj holky píšu až teď, protože celej den lítam.
Tak jsem dneska byla s přítelem na ulz a jsem z toho hrozně zklamaná ![]()
Tak abych to napsala popořadě. Miminko je podle doktora v pořádku a budeme mít chlapečka - to mě samozřejmě těší.
Zklamaná jsem z přístupu doktora. Byla jsem objednaná na 12h a za pět 12jsme byli v čekárně. Na řadu jsme se dostali ale až ve 13h, kdy začíná doktrům obědová pauza. Takže co se nestalo, velice arogantní pan doktro mě vyšetřil zhruba 5min, mezitím se choval opravdu příšerně, nemohla jsem se ho pomalu ani na nic zeptat.
Vůbec mi nevyšetřil zvlášt orgány, ani miminko nepřeměřil. Něco tam sám studoval, přítele nade mnou nechat stát, ten chudák koukal a on mu ani neřekl, co se děje.
Pak na mě otočil monitor, řekl mi, že je mimi v pořádku, a ukázal mi: tady má hlavu, tady bije srdce, tady má páteř a ruce a nohy. Tím skončil.
Tak sem se ptala, jestli nám může říct, co to bude a on mi řekl, že kluk a řikal vidíte to? Já povídem „ne nevidím“ a on mi na to řekl: „to je jedno, hlavní je, že to vidím já.“ A tím skončil, jen mi napsal, že termín porodu se nemění a morfologie plodu je přiměřená - přitom ho ani nezměřil, asi to odhadl od oka.
Ach jo, já jsem z toho tak špatná holky
, přece by měl mimi pořádně vyšetřit, dneska jsem kvůli tomu brečela snad celej den. Přítel se hrozně těšil a bylo na něm opravdu vidět, jak je zklamanej. Já mam na ty doktroy hroznej pech. ![]()
Panoramko pokud ti brisko tvrdne vic jak 10× za den,urcite zajdi k doktorovi,myslim ze jsem to nekde cetla.....ale nestresuj se,pokud citis,ze to neni v poradku,urcite si nekam zajdi,uz jenom pro tvuj klid…ale verim,ze vse bude ok…odpocivej ![]()
Panoramko, přikláním se k názoru Cinq. Pokud Ti bříško tvrdne víckrát jak 10× denně a ke všemu máš ty bolesti, tak upaluj do nemocnice. Třeba to nic není, ale jistota je jistota!!!
Yoursun, ty fotečky jsou náááádherný:-), koukám, že máš TP už v červenci, viď ![]()
Cinq, my doma pořád koukáme na „Příhody prcka Binka“, už je to fakt dost ohraný:-), ale Peťulku to baví, takže… co mám dělat ![]()
Nykam, ani se Ti nedivím, že jsi zklamaná. Asi bych byla také:-(. Ti doktoři se chovají dost arogantně, někdy i sestry
. A Tvůj Dr. nemá v ordinaci UTZ, aby z toho přítel něco měl? Další „velký UTZ“ je až ve 30. týdnu.
Panoramko bolesti zad mam obcas taky a jde to do briska…zkus si lehnout na bok a mezi nohy si dat vetsi polstar a rukama objimat druhy,me to pomaha…co si takhle jenom zavolat doktorovi a zeptat se?Doufam,ze ti je lepe…
Nykam tak ale dulezite je,ze mimi je v poradku
i kdyz te chapu…cekas na to tak dlouho,potom jeste v cekarne hodinu a pak behem 5 minut konec a ty mas pocit,ze to odflakl.....to je vazne k placi potom a to jeste s nasima tehu-hormonama......a hratuluji k chlapeckovi ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/deti/43.gif
Cinq - diky za odpoved. Boli me pri tom i zada… je to takova bodava bolest v prave strane zad. Spatne se mi pri tom dycha a mam pocit, ze se uz nepohnu…
Nevim,jestli to k tvrdnuti bricha patri… ![]()
Uvidim, jak to bude pokracovat v noci a zitra rano. Chodim do prace a rano brzy vstavam a dojizdim vlakem.
Co se tyka mimi, tak ho porad citim, jak se hybe.
Nechci moc silet, protoze manzel uz je tak dost vydeseny.. ![]()
Monalisa24 bohužel můj gynekolog ulz nemá, ale já už to nějak vyřešim. Pomůže mi k tomu to, že se teď stěhuju. Takže si hned zítra zavolám do Prahy a objednam se tam k doktorce, všechno jí řeknu a zeptam se, jestli je normální, že miminko na ulz nevyšetřil kompletně. A tady na doktory v Pardubicích prdim, protože sem se tu setkala akorát s lážo plážo přístupem ke všemu.
Možná si někde seženu i ten 3D ulz v Praze a objednam se tam.
Panoramko jestli se ti to začne zhoršovat, tak běžte klidně ještě dneska, i když doktoři jsou někdy pěkní sígři a koukaj na nás jako úzkostlivý simulantky tak klid v duši je přeci jen k nezaplacení.
Nykam , ten 3D ultrazvuk dělají v Praze, tedy alespoň co já vím, v Gennetu (www.gennet.cz) a taky v porodnici v Podolí (www.upmd.cz) … myslím ale, že se do obou zařízení musíš předem objednat.
Teda holky, jak tak koukám na ten svůj metřík, tak se mi ani nechce věřit, že to nešťastné kuře už mám za půlkou. Vždyť ještě nedávno bylo na začátku a do konce se to zdálo jako věčnost
Mně to celé pořád nějak nedochází
Nemáte někdy taky takový pocit, že je to jakoby nějaká jiná realita, jakoby sen, z kterého se třeba probudíte? Hmmm, asi ne … asi jsem jenom já taková divná ![]()
Evik - mas pravdu… nejdriv to vubec neutikalo, ale ted to zacina…
Za chvili tu bude materska dovolena… ![]()
Hezký večer všem ![]()
tak se sem dostávám na skok až teď. Měla jsem dnes rovněž den „blbec“ - snad bylo něco ve vzduchu. Ke všemu ostatnímu ještě Ondra zlobil tak příšerně, že jsem si nakonec pobrečela a říkala si, že jestli druhé mimi bude podobného naturelu, tak mě do Bohnic odvezou hned první týden
Nevím jestli na bříško přenáším svoji dnešní nenáladu a rozčilování, ale mimi mě dnes okopává jako o život.
Včera večer jsem si četla v knize „Zdravé těhotenství, přirozený porod“ od I. Stadelmann a dnes jsem zakoupila bylinky na „těhotenskou směs“, kterou tam do nebe vychvalují, tak jsem zvědavá
Je to tedy moje náplast na špatné svědomí, protože jím opravdu příšerně, ačkoliv si každý den říkám jak to napravím, necvičím teď vůbec, spím málo atd…
Jsem zvědavá jak dopadne ten můj UZV příští týden, protože při prvním těhu před 3 lety mě doktroka na žádný velký UZV neposílala, koukala na ten samý malý monitorek jako vždy, tak uvidím, no každopádně se zeptám.
Kacenko s bydlením buď v klidu
My bydlíme ve 2kk co má 39m2 prozatím 3 a od srpna tady budeme 4 a naděje na větší bydlení nám vzhledem k finanční situaci rozhodně nehrozí
A to jsem říkala, že nejsem blázen, abych si do takhle malého bytu pořizovala byť jen jedno dítě ![]()
No nic, jdu tu zlikvidovat ten příšerný binec a uložit dítě, pak NEBUDU žehlit jak jsem si předsevzala, ale udělám si oblíbené večerní mléko a pustím si nějakou pěknou pohádku, dneska to fakt potřebuju!
Dobrou noc!
Panoramko, , človíčku určitě bych zašla k lékaři, bolesti spojené s tvrdnutím, nachlazení…je toho dost a nikdy nevíš.
Tahle bolest by mohla být i prochlazená ledvina, střílí to od zad do bříška a dost často i jednostranně, nemáš pálení nebo řezání při močení?
Každopádně tohle všechno jsou jen dohady, být tebou, ráno jdu k lékaři a ne do práce. Může to být nějaká blbina, ale taky nemusí. nechci strašit, ale zajdi tam, ju?
Bazalko , tak já to mám doma stejné, asi zkončím v blázinci, máme období… provokuju a uvidím, co ty na to. A tak jen řvu a zakazuju. A on si pak ten malej hajzlík
přiběhne, naivně se optá, jeslti mi může dát hubana a chová se, jakoby se nic nestalo. je to vyčuranej chlap, navíc je to mazel a tak se přitulí a maminka už je OK. Tak malej a už je tak vychytralej, ten bude jednou se ženskýma mávat. ![]()
Dobré ránko všem.
tak kdepak jste všechny? Hm, nikomu se nechce vylézat v tom dešti, co?
Ahojky srpňátka.
Jen jsem mezi vás opět po dlouhé době na chvilku nakoukla a přečetla všechno nové a půjdu se opět zavrtat do pelíšku. Včera mě přepadl nějaký virus, bolí mě snad všechno, tak využiju volného dne k vymarodění. Snad bude vše brzy OK.