Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
3.1.06 13:58

Ahoj holky,
dnes jsem dopoledne objevila tyhle stranky a az doted mi trvalo, nez jsem se prokousala na konec „srpnove“ diskuse … a mezitim pribyly asi 3 stranky :D

Takze jsem tu nova, cekam mimi asi 11. srpna (alespon podle mych propoctu, tehotensky prukaz jeste nemam), na kontrolu jdu ted ve ctvrtek, ale prvni UTZ mi Dr. delala uz hned v 6tt jako potvrzeni tehotenstvi.
Je to vzhledem k memu veku (36 let a prvni tehotenstvi) a manzelovym castym sluzebnim cestam a linym spermiim :D takovy maly zazrak!

Nevolnosti nemam, je mi jen blbe, kdyz mam prazdny zaludek, ale spala bych ligu a prsa me nekdy boli tak, ze bych si je nejradeji urezala!

Ted jen doufam, ze vsechny geneticke testy budou v poradku … je to asi hloupe, ale dost se toho bojim … clovek kolem sebe porad slysi o potratech a postizenych detech.

Kdy se ma zacit chodit na ty ruzne tehotenske kurzy a cviceni? Ja zatim (kdyz se tedy premohu a jsem schopna se tam po praci doplizit) chodim normalne na aerobic a lehce do posilovny.

Jo, a doktorka mi taky zadne specialni vitaminy nedoporucila … jen mi predepsala kyselinu listovou … tak nevim, abych neco nezanedbala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
3.1.06 14:08

Cecetko,
nelituj, to je v pohodě, jsem taková od malička, pořád po špitálech, však jsem kvůli tomu i zdravotní sestra:-)) Víš, moje doktorka říká, že to obdivuje, ale ono mi skoro nic vlastně není a těch pár divných testíků…neřeším:-))
No, a stránky, kde ten metřík najdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
3.1.06 14:10

Evikk,

tak tě vítám mezi srpňátečkama:-)) Ať se daří a mimišek roste a mamišek je spokojený člkovíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
3.1.06 14:12

majda termín od Dr. pochopitelně nemám, 25.8. mi vyšlo na www.rodina.cz, tak jsem si ho tam zatím dala. Až budu mít přibližný termín od Dr., tak si metřík změním.

Evikk vítej mezi námi. Taky patřím mezi starší prvorodičky. Je mi 32 a v době porodu už mi bude 33 a taky to je moje první těhotenství. Prostě to dřív nešlo. Ale jsem ráda, že teď už je to tady a snad bude všechno v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
3.1.06 14:17

matulienka těch stránek je více.

www.tickerfactory.com už znáš
potom
www.snugglepie.com
www.tickercentral.com
www.lilypie.com
www.rodice.cz/metrik/
 www.babysfirstsite.com

více jsem jich zatím neobjevila. Jen doufám, že jsem ty stránky přepsala dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
3.1.06 14:25

Ahoj holčinky, mám na vás dotaz - teda spíš na ty, co jsou v 9.týdnu. Jak jste na tom s přibíráním a růstem bříška? Já totiž už přibrala 1kg a říkám si, jestli to není moc zhurta.. Nechci si nic odpírat, ale ani být těhule-slonice :roll: Bříško mám trochu nafouklý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
3.1.06 14:33

Mostule - ja tedy sama o sobe nejsem uplne drobecek a taky jsem pribrala asi tak 1 kg. Kdyz vezmu ale v uvahu, ze mam bricho taky trochu nafoukle, asi jako pred menstruaci, a zvetsily se mi prsa, tak to neni az tak moc.
Chytre knizky tvrdi, ze v prvni trimestru se pribira 1-2 kg, takze to je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
3.1.06 14:38

Pravda je, že prsa mám teď o číslo větší a bříško bude asi zvětšené větší dělohou :lol: Já totiž před rokem horko těžko zhubla přes 10kg, tak bych nerada, abych to po porodu měla všechno zpátky… Ale pro zdraví mimíska vydržím všechno :!
Včera jsem totiž četla, že jedna holka, co rodí v květnu přibrala doteď jen 2kg 8O Tak to mě docela zarazilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
3.1.06 14:48

Ahojte, jestli Vás napadlo, že přišel nějaký nováček, tak Vás zklamu - píše „odtajněná“ Secy. Dokud jsem neviděla tlouct srdíčko, tak jsem psala anonymně, snad se nebudete zlobit :oops:
EvikuP - buď klidná, já byla na UTZ v 6tt+2 a taky srdíčko vidět nebylo (a taky jsem z toho byla celkem nervózní), včera už jsem byla 8tt+2 a pulzovalo tam krásně, mimčo vypadalo jako taková kulička, uprostřed které byla další kulička (srdíčko). Takže buď opravdu v klidu!!!
Můj dr. by se klidně taky mohl jmenovat Mlčoch, protože není zrovna nejsdílnější, ale když se na něco zeptám sama, tak reaguje :wink: a už jsem si na jeho styl i celkem zvykla. Je fakt, že u prvního těhu byl od druhého trimestru už podstatně komunikativnější.

Kromě toho UTZ mě nikdo nijak nevyšetřoval, krev mi nebrali, o nějakém měření apod. taky nemůže být řeč. Při prvním těhotenství mi pravidelně kontrolovali moč a udělali dvakrát krevní testy (v 16.tt a pak ještě někdy ke konci), jednou tuším brali nějaký stěry. Toť vše. Dokonce to probíhalo i bez vážení, jen se mě vždycky sestřička zeptala, kolik vážím.

Jak jste se některá ptala na to přibírání, tak já už mám taky kilo nahoře a je to jasně způsobený tím, že nevolnosti zaháním jídlem, prostě nesmím mít prázdnej žaludek, jinak je zle. co se pamatuju, tak posledně mi pomáhaly nanuky a citrusový vůně - nemyslím parfémy, ale třeba rozkrojenej citron apod. Nejdůležitější bylo každou hodinu aspoň něco malýho sníst, takže jsem měla kabelku věčně plnou drobků, jak jsem s sebou nosila rohlíky, piškoty a suchary.
Doporučuje se pojíst něco málo ještě dřív než vylezete z postele, ale to už asi taky víte, tak se nebudu opakovat.

Mějte se fajn,
Lajka / Secy - 8tt+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
3.1.06 14:50

Bříško mám taky trošku nafouklé už teď. A taky pevnější, takové jako by tvrdší. Jinak jsem na tom podobně jako Mostule. Před rokem se mi podařilo spravit ve fitku trošku postavu a dostala jsem se na velikost 38, tak doufám, že moc nepřiberu, ať nemusím za rok zase tolik makat :D Ale jestli je průběh těhotenství aspoň trošku dědičný, tak třeba moc nepřiberu., když moje mamka přibrala jen 7 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
3.1.06 15:35

EvikuP: taky chodím k Dr. Pokornému do Vinohrad, resp. byla jsem tam u něj zatím 1×… (máma tam dělá na sále, tak mi to u něj „domluvila“ a budu k němu chodit do poradny)
Držím palce, aby to bylo OK a viděla jsi srdíčko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
3.1.06 15:38

Já jsem zatím cca 1-2kg zhubla, protože nemám moc chuť k jídlu a prozvracené ráno mi taky moc nepřidá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
3.1.06 15:38

HURÁ, vše je v pořádku

Včera jsem byla poprvé na prohlídce. Dostala jsem těhotenský průkaz, doktor provedl vyšetření pochvy, čípku a vše bylo v pořádku. Potom udělal ultrazvuk (vnitřní) a já poprvé uviděla miminko. Podobný pocit se jen těžko vysvětluje. Pořád jen víte, že tam je, ale když ho i uvidíte.. Hned jsem se zamilovala - jak jinak. Tluče srdíčko, vše je v pořádku, měří 8 mm. Doktor odhadoval 6 týdnů a 6 dní. Prý je trochu větší, než předpokládal podle poslední menstruace. Termín porodu: 28.8.2006. A já? od počátku jsem zhubla 1kg, tlak mám 99/63, což je dost nízký, ale ten jsem měla už dříve (i když před otěhotněním byl normal). Je mi pořád šoufl, žaludek mám jako na vodě (celý den) dost pálí žáhá (po veřčerech) a prsa sice bolí, ale už ne jako dřív. Co mě na prohlídce překvapilo bylo, že doktor sám nic neradil, dal mi prošlé balení vzorku vitamínů, ale jinak byl jako vždy velmi profesionální, milý a hlavně, co považuji za jeho velkou přednost, nejdřív si pacientku pozve oblečenou ke stolu, kde s ní probere záležitost, a nakonec opět oblečené řekne výsledky a pod. To jsem u bývalé doktorky nezažila a je to opravdu na úrovni. Kdyby něco podobného bylo i u zubařů… Aby vám neříkali věci přitom, co vám čumí do huby.. Brrr. to už jsem zase v ošklivém tématu. Takže: HURÁ MIMINKO JE ZDRAVÉ A JE TAM!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
3.1.06 15:47

Metřík

Proč mi nefunguje metřík???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
3.1.06 16:09