Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1372
13.7.06 19:09

AHOOOOOOOOOOOOJ holky,

tak se hlásím, jsem zpět doma, jsem si pěkně zaplavčila 2× na půlhoďky v bazénku. Po cestě domů jsem šla ještě něco pokoupit do drogerie a do Alberta.. Holky řeknu vám, malá mi dávala pěkný šlupky na horní pravou stranu bricha, až sem tam svíjela jak hádě pomalu, i prodavačka se na mě koukla, a ptala se jestli je mi dobře…
Ted jsem dostala hroznou chuť na krupičnou kaši jdu si ji udělat.. :twisted:

Jinak zítra zase samo napíšu, jak jsem dopadla na kontrole, určo bude vše Ok, a malá zase bude okopávat sondu .. Jdu si dělat tu kašičku, MŇAMKY :twisted: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.7.06 20:19

Cecetko - speciálně na ten Mg jsem se gynekoložky ptala a ta mi říkala, že se vysazuje od 36. týdne, aby netlumil činnost dělohy. Určitě to ale zůstává na uvážení doktora, jaké výhody pro něj převáží - Helli tu taky psala, že bere Utrogestan dávno po prvním trimestru, i když se později nedoporučuje, ale prostě asi zhodnotili, že tak je to pro ni lepší. Každá rada drahá, záleží fakt na doktorovi :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
13.7.06 20:46

Holky, vážně nikdo nevíte, co konkrétně znamená to Cervix skóre?

Teda, mě se chce hrozně spát, asi hodím čelo! No, je pravda, že jestli budu mít zítra takový probuzení jako dneska, bylo by to přinejmenším vhodné (hodit to čelo :lol: )
Zítra na mě myslete, za 1) abych v tom vedru nekáchla, za 2) aby se nám podařil výběr vhodného kočárku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
13.7.06 20:58

Tamiku nevím, co přesně to znamená. Ale hooodně jednoduše řečeno je to celková připravenost k porodu (hodnotí se více věcí, nevím co přesně). Já měla do 28tt0, a při poslední kontrole(26.6.) jsem měla CS1. Rodí se zhruba při CS7..
Zkusím najít víc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
13.7.06 21:02

Takže přesná definice Cervix score :
CERVIX - SCORE (CS) - zaznamenávaj stav děložního hrdla, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Hodnotí se pomocí CS BODŮ. Normální čípek je tuhý, uzavřený, v celé své délce 2-4 cm (nezkrácený), směřuje dozadu, není hmatná naléhající část plodu = klenby poševní jsou prázdné.Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí - rozvinuje se dolní segment dělohy.
CS BODY - naléhájící část, dilatace hrdal, zkrácení čípku, konzistence, směr čípku (sakrálně = dozadu, mediosakrálně = středozadně, středem).
Změna každé položky se hodnotí bodově 0, 1, 2. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupce označeného příslušným týdnem těhotenství. CERVIX SCORE je jejich součtem (řádek CELKEM/ kritická hodnota). Překročení KRITICKÉHODNOTY znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest k porodu. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.

Musím přenechat PC mamce, takže dobrou noc :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
13.7.06 22:15

Ahoj holky,
tak dneska jsem kupodivu přežila cestu přes celou Prahu MHD a myslela jsem, že umřu. Ten hic se fakt nedá. Jela jsem do Podolí na ten předporodní kurz. Bylo to celkem fajn, ale nic nového jsem se nedozvěděla. Jen, že přednášenící má ráda okoralé chlebíčky a její syn je lev, takže spoustu toho o lvíčeti., z čehož se spoustou věcí nesouhlasím, jeslikož mám rodinu plnou lvů (i mě) a znám je jak své boty. No ale byla milá a ochotná cokoliv povědět. Taky jsem se trochu zasmála, když o stop stavu povídala jako o téměř vyloučené věci. A Podolí je tím celkem známé. Nejvíc se mi zamlouvala prohlídka porodního boxu (tedy spíš pokoje), který je vážně super. Takové soukromí a vybavenost si opravdu může každý přát.

Taky máme doma konečně postýlku, takže jelikož se mi nechce ještě spát, jdu to rozbalit a rovnou složit :-) Alespoňpřekvapím taťuldu, až se vrátí po noční. Jen doufám, že mě nevynadá. A taky si toho možná vůbec nevšimne - to víte, chlapi.. :-D

Zatím papapa a dobrou noc všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.7.06 22:39

Lentilko pocula si ten kamen zo srdca? Jedine co som si pamatala bolo ze dieta moze byt v ohrozeni...... ze ho nemusim prijmut… ale to ze sa to tykaz az dalsieho tehotenstva mi akosi vyfucalo z hlavky...... ufff

Mischiina no presne teraz v 36 tt zacnu skumat protilatky… ja uz mam pocit ze som cely nejak specialny pripad a uz ma asi nic neprekvapi. Snad len keby sa mi narodil syn :lol:

Tamiku trak s tym kocikom ti drzim palce..... ja som z toho mala traumu 2 mesiace a nakoniec som aj tak rozhodla pre dva. Este ze uz mame hlboky a na sportak mam do jari cas :roll:

Holky… niekedy si myslim, ze zacnem uz chodit len peso. Teraz som sla so soferom autobusu, ktory si mestsku zamenil s F1. Skoro som tam porodila ked bral zatacky asi 70tkou. A to moj chlap so mnou musi chodit ako slimak v aute, lebo mi to nerobi dobre. No zacala som sa uz aj modlit pomaly ked sa mi tam brusko uhynalo zo strany na stranu a ja som sa snazila zaprena nohami do prednej sedacky drzat a rukami si [ridrzat brucho aby mi neuletelo. Este ze som nemala silu mu ist vynadat. Asi by si to nedal za klobuk co by som mu povedala.

Tak to som sa pekne roz[pisala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.7.06 22:58

Ahoj holčiny
Nějak nám blbne internet, tak se sem dostanu jen brzo ráno, nebo pozdě v noci, ale ono je to jedno, protože stejně nemůžu spát. :twisted:

Tak dneska jsem byla prvně v porodnici na kontrole. Pan doktor byl celkem fajn, všechno mi vysvětlil, na ozvičky půjdu až příští týden. Tak jsem si říkala, jak byl při vyšetření jemnej a celé odpoledne špiním a bolí mě břicho… :cry:

Mostule dík za vysvětlení Cervix score. Dneska ho mám 5, takže asi opravde budu rodit dřív než se zdá. Tak si tu tašku radši zítra opravdu zbalím. No a v sobotu na tu svatbu si ji radši vezmu. Co kdyby se náš mimísek opravdu rozhodl… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
14.7.06 08:21

Dobré ránko :D
Milhausko , to už by ses vážně měla sbalit 8O Moje sestra měla den před termínem (ještě pořád neporodila) CS3 :lol: Tak šupšup balit :! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
14.7.06 08:38

Ahoj holky vsem preji dobre ranko :D
Vcera vecer se nam to tu pekne zatahlo,myslela jsem,ze bude bourka a vse se krasne vycisti a ochladi…a co myslite???Prdlajz 8O spadlo par kapek,teplota klesla o 2 stupne a ja se skvarila dal :lol:
Pritel prijel vcera vecer…tak uz jsem nebyla sama :lol: a dneska jdeme na obet k jeho prarodicum :roll: to bude zabava…ale jelikoz je to jejich prvni pravnuk,tak mu neco chteji darovat(coz pry u nich neni normalni,pro 1 euro si pry nechaji vrtat koleno :lol: Tak vam pak napisu :lol:

Tamik tak dobrou ruku pri vyberu,pak napsi jaky jsi koupila :wink:

A jeste malickost,je 8.36hodin a vsichni tu chrni(pritel i dcerka :lol: to neni normalni,proc taky nespim????Uz tu strasim od 7.00…ze by priprava na mimi :?: :twisted: :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.7.06 09:09

Dobré ráno všem,

Verunka dnes vstávala až 8.45h.

Zase mě strašně brní nohy!! Nevím čím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
14.7.06 11:30

Ahoj všem.
Předně bych chtěla popřát Evikovi moooc štěstíčka s mimískem. Už se těším až budu mít taky uzlíček u sebe.
Jinak Pražandy, mooooooooc vám to sekne, musely jste vyvolávat hodně pozornosti, co? :lol:
Já už jsem od včerejška taky doma, sice ještě čerpám dovču, ale od pondělí už jsem regulérně na mateřský.
Jsem teď v jednom kole, protože nám v úterý dokončili přestavbu jádra a je to tu jak v kráteru po bombě :? Takže musím kmitat.
Mějte se hezky a užívejte ochlazení, je to taaaaaak příjemný 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
14.7.06 11:45

|Milhauska já mám taky 5!!! U Dr. jsem byla v úterý. Do porodnice. na kontrolu jdu taky v úterý, takže tašku zatím nebalím, až co mi tam řeknou že mám mít s sebou. Ještě mi chybí větší podprda a dál nevím co, snad mi povědí!

Cinq s kočárkem uvidíme. Snad vyberem dobře. Z mých extra vysokých nároků jsem nakonec pod nátlakem slevila na obyč. poláka max. do 8.000,– :lol: . Účel určo splní ne? Právě na těch dražších co se mi líbily se mi zdají moc malé korbičky na zimu. Tak uvidíme, třeba to dopadne nakonec úplně jinak :wink: (jako že nekoupíme nic, nebo tak… :roll: )

U nás pěkně sprchlo, konečně :lol: . Teď je zataženo a chladněji.
Ráno jsem si radši vzala džíny a botasky místo sandálů (mám je větší, dost jsem je povolila, ale nic moc) po obědě tu radši budu v kanclu bez bot, sice to asi nebude žádná lahůdka, ale cítím,že to „lehce“ pne 8O !

No a jak jsem si tu stěžovala včera na křeč v lýtku, tak dneska naštěstí nic, ale to lýtko bolí jak čert, takže chodím jak de Peyrac (nebo jak se ten žofrej píše 8) :lol: - Cinq a Panoramka jistě prominou…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
14.7.06 13:03
mostule píše:
hubnutí na konci těhu znamená opravdu blížící se porod. Běžné je to 1kilčo…mě teď váha docela stagnuje, už bych ale raději, aby šla dolů :lol:

Mostule, to jsem vůbec nevěděla :! Jako druhorodička… měla bych se stydět :lol:

Holky, mě od rána děsně bolí v podbříšku, byli jsme s Pitrýskem v Tescu - máme to cca 10minut a šli jsme to půl hodiny :oops: , každou chvíli jsme stála, nemohla jsem ani jít.

Jinak včera jsme jeli na koupaliště a při naší smůle nás stavěli policajti. Překročili jsme rychlost - místo 50km/hod. jsme jeli 62km/hod. Tak jsme hned zaplatili 1000,–Kč pokutu. Přitom ještě před měsícem na tomhle úseku byla dovolená nejvyšší rychlost 70km/hod. Prostě, člověk jezdí po paměti a nekouká na značky :? Manžel byl chudák úlně mimo. Je to naše první pokuta po 5-ti letech. Tak mi slíbil, že jak porodím, tak budu jezdit já. Že on si vždycky našetří na pokuty a pak ho pustím za volant :lol: , já totiž jezdím zase moc pomalu - aby se to nepletlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
14.7.06 13:07
Tamik píše:
Holky, vážně nikdo nevíte, co konkrétně znamená to Cervix skóre?

Tamiku, CS - tím číslem se označuje zkrácení děložního hrdla, jeho uzavření či pootevření a tuhost. Čím vyšší skóre, tím je hrdlo děložní připravenější k porodu :wink: Je to popsané laicky, ale myslím, že srozumitelně:-) Mě dr. vůbec CS nesleduje! Vždy tam napíše 0, tak nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí