Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq, já také nemůžu spát. Večer čučím do stropu, ani sledování TV či čtení mě neuspí:-(, a to byl vždy dobrý pomocník. Usínám kolem 2hod. v noci a ráno straším už mezi 6 - 7 hodinou!!! Pitrýsek spí teď semnou v ložnici, a vydrží spát do 9hod.!!! Když spí v pokojíčku, tak vstává nejpozději v 7hod. ![]()
Dnes jsme měli jet do tý Kadaně na prohlídku porodnice, volala jsem tam, ale mají tam teď dvě maminy k porodu - normálně jim závidím - takže tam mám zavolat zítra ráno, a eventuelně tam pojedeme.
Ve středu porodila sestřenka chlapečka. Všude kolem se rodí, já už chci takýýý!!!
Dneska je venku krásně, pod mrakem… nebýt těhule, tak na tohle počasí nadávám, ale teď jsem vděčná, že je takhle!!! Huráááá
![]()
Ja tiež neviem o tom, že by mi lekár sledoval nejaké CS. Viem, že je o tom v knižke písané, ale nevšimla som si, že by mi to niekam písal. Akurát na poslednej poradni som zachytila, že krčok 3cm, a bránka či čo otvorená na špic prsta. Tak uvidím, čo bude za týždeň. Vôbec sa mi nechce do tej poradne chodiť, keď sestrička povedala, že už každý týždeň, tak som jej chcela povedať, že mne kľudne stačí aj za 4 týždne, ale to už sa pomaly snáď budem chystať aj rodiť.
Inak tu sa tiež mračí, ale mračilo sa aj včera aj predvčerom a nič z toho nebolo ![]()
Baby, ja mám taký divný pocit - už druhý deň tam dole
bublinkujem
. Normálne keď sedím, cítim akoby sa mi robili bublinky a praskali. Žeby sa malá hrala s bublifukom? Nie, vážne, nemáte niečo také aj vy. Keby mi odtekala voda, alebo nejaký výtok, tak sa nedivím, ale nič také nepociťujem. Ja som asi fakt divná ![]()
Tak to můj dr… přijdu do poradny, v čekárně stoupnu na váhu a čekám, než přijdu na řadu, povětšinou jdu hned, mám tu hodinu, kdy tam nikdo není, vychytanou:-). V ordinaci mi zkontroluje „proužkem“ moč - bílkoviny apod., změří tlak, zeptá se co a jak, občas udělá UTZ, něco napíše do těhu průkazky a konec. Prohlížel mě jednou, a to ve 20. týdnu, když mi tvrdlo bříško a na:,–(il magnézko. Takže by mě zajímalo, kde to CS bere ![]()
Mimulik, to bude v pohodě, ty bublinky
Hlavně žádný stresy a kliiiid:-)))
Monalisa24 spát nemůžu taky
já už vlasně nemůžu vůbec nic a všechno mi je!!!
Nevím ani jak si lehnout, bolí mě každá kost v těle.
Jste na tom někdo stejně nebo aspoň podobně, nebo jsem taková zdechlina jen já ![]()
A doktor? Ten mě prohlíží vždycky… Jsem zvědavá v porodnici, doufám, že tam bude nějaký hrubián
To ho asi pošlu do…
Tamiku, nejsi jediná
, mě je totiž asi taky „všechno“. Cítím se jak parní lokomotiva - dokonce tak občas i funím
, tak z toho mají kluci psinu. V noci vstát z postele a jít na záchod - chodím několikrát za noc - je pro mě horor, protože mi to ani nejde vylézt s postele - prostě hrůza!!! První těhu bylo úplně o něčem jiném, vůbec nic mi nebylo a ještě v den termínu jsem chodila po nákupech. Malý se narodil den po termínu. A teď pomalu nezvládám ani umýt nádobí a to mi do termínu chybí necelé 4. týdny ![]()
Monalisa24 ani nevíš, jakou jsi mi teď udělala radost ![]()
Parní lokomotiva proti mě není vůbec NIC
![]()
A to vstávání na záchod
HUKOT! Přítele pokaždé probudím. Asi kdybych nevydávala tak příšerný zvuky, vzbudím ho stejně, protože ty těžkopádný pohyby, kterýma se snažím dostat z postele by vzbudily snad i mě!!!
Holky a jak jste na tom s pohyby mimíska? Hýbou se pořád přes den, nebo v nějakých vypozorovaných intervalech? Mě se mele nejvíc po jídle, tj. ráno u snídaně dost, po obědě trošku a večír zase dost. Ale jinak přes den asi spinká. Jestli bude takhle klidná i až vyleze z bříška, tak to bude zívačka
Ale kolikrát mám strach a vždycky do ní šťouchám, když se mi to zdá už dlouho bez hýbnutí ![]()
Tamiku, tak to Vojtíšek kope neustále! Až mě to děsí, protože se říká, že jaké je v bříšku, takové je, až se narodí. To se teda nevyspím:-(. Naivně čekám na nějaké intervaly kopání, ale o tom si můžu nechat zdát. Přestane tak na max. 10minut a za chvíli už se mi zase vlní bříško. A dost to bolí:-(.
Monalisa24 tak to já taky občas dostanu pěknou řachu
! Někdy mám pocit, že se nahoře nožičkama odrazí a dole mě jí flákne do močáku, to je nářez! Ale spíš je fakt klidná, tak uvidíme, až se narodí!
Já asi zrovna zavařila v práci tiskárnu… Tiskla jsem hodně hodně stránek pro děti na tábor a už to nehraje! Ale to je snad jen přehřáté ![]()
Připojuji se ke všem těhulemrám
… asi už to břicho na moji trpasličí postavu začalo být privelké, takže mě v noci vždycky ukrutně bolí kyčel a rameno na té straně, kde spím
. Po odfunění na záchod se s heknutím vyvalím na druhý bok (nejhorší, jak se pořád musím vypodkládat
) a … přeležím si druhou stranu
. (Hergot, mám toho spaní na boku plné kecky, normální člověk mění ve spánku polohu ???cet-krát, těhule n -krát, kde n je počet nočních návštěv hajzlíku
.)
Tak jsme zase doma…venku je na chcipnuti,jeste ze v aute mame klimatizaci,asi bych chcipla jinak,protoze k prarodicum to je pres hodinu cesty.
Tak ja se hlasim k tem aktivnejsim
zadne bolesti,dokonce jsem dneska jela na kolobezce
byla sranda…A zitra se chystame domalovavat kuchyn a dodelat tapety.
Proste se me chytla vlna energie a nechce se me pustit
s timto zase budu prenaset
takze termin mam na zacatku,ale porodim na konci srpna
![]()
Jinak muj prdola se hybe porad a neustale…az si rikam,ze jestli to takhle bude po porodu,tak si hodim lano a pritel potom taky
ale co me uklidnuje,kamaradka ma holcinu,v brisku se hybala minimalne,ale ted se nezastavi,je ji pul roku a za celou dobu se kamaradka nevyspala.
U nás je teď bouřka, tak doufám, že se trochu ochladí.
Nevím, ktré z Vás jsem tady radila ty kojící podprsenky z www.emanuela.cz. Už je mám doma, jsou mi velikostně dobře a jsou příjemné!
Holky, chci se vás zeptat na ty kojící podprsenky. Kupujete si o číslo větší než máte teď?? Já po přečtení všech možných a nemožných „návodů“ jsem se dopracovala k tomu, že koupit si o číslo větší je ta správná varianta.
Jenže při zkoušení v obchodě mně ty „Éčka“ přišly děsně vobrovský
. Takže jsem si koupila to co mám teď, tzn. D
. Normální „déčková“ je mně těsná jako blázen a tadyta kojící „déčková“ mně plandá
. Myslíte, že to vyrábí nějak jinak nebo jsem to zase neodhadla a po porodu se do těch „zatím plandacích déček“ stejně nevejdu
(no to bych si to musela jít snad hodit
)
Tak holcicky… prave sa zo mna stala slamena vdova na vikend
Chlap mi ufujazdil na chalupu k sefovi. Jeho manzelak oslavuje tridsiatku… samozrejme som mala ist aj ja, no ked z toho vyplynulo spanie v spacaku, tak som dostala rezolutny ZAKAZ. No tak sa tu budem pomotkavat a prevalovat cely vikend. Normalne som mala chut natruc niekam vyrazit aj ja… no uz som sa ukludnila. Len neviem co zase budem cely vikend sama porabat. Je to des. Vsetci v okoli su na vikend z prahy fuc. A mne zostala sice jedna varianta… ist pozriet svokrovcov, ale to som radsej dobrovolne zostala doma. NIe ze by boli zli, ale uz som ja skor zla a nemam ani minutu naladu sa niekde prisposobovat a nemoct pozerat vecer v telke co chceme my s malou.
Som teda ale riaden sebec. No ale dnes mi napisali ze este 28 dni… tak potom to na 100%skonci… chi chi chi uz nic pre seba ze??
Volala klinetka ze chce pomoc pri vybere postele do svojho bytiku. Tak huraaaa aspon nejak pekne stravim vecer. UZ mi chyba to moje pracovne na:,–(enie ![]()
A to som bola zvyknuta na 5 konzultacii za den. No myslim ze mala to tempo zachvilku nahradi, ze druhorodicky?????